Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
В събота на Челопечене на южния бряг. Две платики - 0.700 и 0.350, доста уклей и бабушки и една щукичка.Има и снимки, но останаха в телефона на колегата Панайот, ако ми ги изпрати ще ги пусна.
От юг цялото поле е покрито с купчини тор или нещо подибно, вонята е страшна, добре че духаше от изток,североизток, но от тази гадост се излюпват много мухи, цели облаци, кофата със захранка се напълни с мухи, хапят отвратително.Досега не съм попадал на такова нещо на открито, само в краварник.
От юг цялото поле е покрито с купчини тор или нещо подибно, вонята е страшна, добре че духаше от изток,североизток, но от тази гадост се излюпват много мухи, цели облаци, кофата със захранка се напълни с мухи, хапят отвратително.Досега не съм попадал на такова нещо на открито, само в краварник.
- leeds
- вече хвърля и на тежко
Няма да съжаляваш...харесваш си едно място,привечер захранваш обилно и след полунощ ги разцепваш шарковците.Понеже разбрах и желанието ти за костурите,ако можеш с нещо да си уловиш дребни рибки за стръв,костура и клена полудяват в гонитба.MiTaKa™ написа:Аз вече се замислям сериозно , дали да направя един 24 часов излет там , в друг форум гледам са имали
успех колегите през нощахубаво е , че има и риби над 10кг.
А ти щом си имал и 3-ти удар е добре за това място, много от хората ловят към края на язовира шараните , но както се казва рибата няма дом
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да в събота бях хванах 15-тина костура 2 от тях към 300 -350 грама и няколко кленчета , но на кубинка , а на малка слънчевка се мръщят и потрудно взимат.
Лових до 12 после излезна силен вятър и риболова замре , а и свършиха рибетата
Лових до 12 после излезна силен вятър и риболова замре , а и свършиха рибетата

-
- научил се да хвърля
Tеди написа:Днес от 6 до 7 сутринта два удара на шаран единия го проспах,втория обаче неhristotihov написа:Ходих в събота, няколко дребни костура, две дребни каракуди и 12 рака. Пак имаше около 100 души, арендатора каза че някой бил хванал един шаран, ама аз не го видях.iv4o_pif4o написа:Нещо прясно за Суходол ...2.650 убавец!До след обяд само дребни каракудки,в дясно от мене щекарите извадиха по няколко читави каракуди на жито!В 17.30 имах още един хубав удар но за мое съжаление бях сменил куката със 16-ка,успях да го поведа за няколко метра и се откачи
Горе долу доволно за там!
хей сега се връщам от суходол.. отидохме с 1 колега към 6 и 30 след работа и тамън пуснаха риба хубави шарковци шефа каза че 180 кила.. седяхме с 2 дънни.. и близо 3 часа никакъв удар ! нямаше и пипане
хора предложете някое неплатено място в рамките на 100 км от София където може човек да отиде ходи ми се някъде където не съм бил ама и аз незнам къде да ходя .... 

Respect.Peace&Love
Здравейте,
предложете някое неплатено място в рамките на 100 км от София където е удачно да се влезе и с лодка?
предложете някое неплатено място в рамките на 100 км от София където е удачно да се влезе и с лодка?
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
язовир Огоста, от Люлин до село Благово са 101 км, ама през Петрохан са 2 часаprospect написа:хора предложете някое неплатено място в рамките на 100 км от София където може човек да отиде ходи ми се някъде където не съм бил ама и аз незнам къде да ходя ....
нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Огняново, там вече си е тестов полигон за лодки, джетове и т.н. плавателни съдове. На Искър не ходи, че от скоро пишели актове на лодките.mire написа:Здравейте,
нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не ми се вярва да избягат от захранка, каквато и да е, на Студена атакуваха и царевицата.leeds написа:Раци има,но по принцип ги разкарвам от мястото където ловя с царевица.
нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Какъв е смисъла, рибата не се плаща?MiTaKa™ написа: той днес беше там и хвана един шаран към 3 кг и го пуснаобратно ,
нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На Суходол е така, или дърпаш плевелите или шараните. Сложиш ли 16-ка ловиш плевели, а шараните ги губиш. Сложиш ли 10-ка или 8-мица, чакаш шарани и гледаш как другите вадят плевели. Нема оправия.Tеди написа: бях сменил куката със 16-ка,успях да го поведа за няколко метра и се откачи

нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз като видях колко раци има вкарах едно рачило. Изкарах 12 рака за 3 часа и 100-200 кубинки и слънчаци, перфектен калибър за стръв. Гьола ври, шефчето не ми е правил проблем за рачилото.leeds написа:ако можеш с нещо да си уловиш дребни рибки за стръв
нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
180 кила при средно тегло 2 кила са 90 риби. При средно 100 души на ден през уикенда (броя ги винаги) и предполагам на половина по-малко през седмицата (не съм ходил никога) това са средно по 75 души на ден. При едно зареждане седмично, дневно се падат по 12,9 риби, а при 75 души дневно, шанса ни е 1 към 5,83. Проста математика, или по-скоро логика.magichko написа:180 кила

Предвид че някои хващат повече от една риба, логично е други да хванат една риба на 6, 12 или много повече излета.

нямам живарник
Колеги какви са условията на Требич (платеното) и кълве ли (най-важното)

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- новобранец
Язовира на с.Бистрица е отново зарибен. Така че, давайте за риба. Много е приятно, тихо и спокойно. Условията са - 10лв. на пръчка и имате право на два шарана. После продължавате да ловите, но връщате шарана който хванете, ако евентуално искате и другия си плащате по 5лв на всеки нов. Време за риболов неограничено
Последно промяна от fishing_and_ko на Пет Авг 27, 2010 3:52 pm, променено общо 1 път.