Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Сливен и региона- къде,как и на какво!
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Сливен и региона- къде,как и на какво!
По нашата тунджа на воблерче ли въртиш ? Аз съм все още "аджамия" в този вид риболов , възнамерявам да се уча.. купих си два воблера - 2 и 3 грама ,нещо можеш ли да посаветваш какъв трябва да е пръта и тн.. като се науча може да повартим без излагации :РBig^Fish написа:Здрасти! По принцип съм навит, но времето което мога да отделя е много малко и затова прескачам само следобедите по реката за по 2-3 часа...Та в тоя ред на мисли ако някой иска да повъртим по реката, насреща съм
-
- новобранец
Хахах,ти си намерил от кой да искаш съвет!Той Тишката от 10 години се учи да лови на спининг и с всеки сезон регистрира регрес,но май си намери призванието да лови на жаби!damn написа:По нашата тунджа на воблерче ли въртиш ? Аз съм все още "аджамия" в този вид риболов , възнамерявам да се уча.. купих си два воблера - 2 и 3 грама ,нещо можеш ли да посаветваш какъв трябва да е пръта и тн.. като се науча може да повартим без излагации :РBig^Fish написа:Здрасти! По принцип съм навит, но времето което мога да отделя е много малко и затова прескачам само следобедите по реката за по 2-3 часа...Та в тоя ред на мисли ако някой иска да повъртим по реката, насреща съм

- smoky
- научил се да хвърля
Е, щом няма свободни колеги през седмицата ще го отложим за някой уикенд и без това времето отново се развали... 

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Нотки на сарказъм ли долавям нещо?Юри Върбанов написа: Хахах,ти си намерил от кой да искаш съвет!Той Тишката от 10 години се учи да лови на спининг и с всеки сезон регистрира регрес,но май си намери призванието да лови на жаби!![]()
....

Иначе, да, съвети избягвам да давам, щото по принцип не разбирам, то да не кажем, че и в ловенето с жаби, пак съм толкоз на ясно...

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
утре около 9-10 часа замисляме ходене на мечкарево за хищник и да завъртим някоя блесна , мераклии ?
Димитър Димитров - Сливен - 088 9 61 83 65
- smoky
- научил се да хвърля
Вчера направих прекрасен риболов на яз. Камчия, сред невероятна природа и спокойствие. Рибка също си даде доволно въпреки силния вятър, който излезе към обяд и утихна чак към 5ч. следобед.

- stamicha
- вече хвърля и на тежко
Браво колега за улова! Да те питам обаче язовира не ели забранен и тая година?Колега е ходил откъм Прилеп и са му казали че е забранено.
-
- ще става разбирач
Забранено е, но на кой му пука! Все пак сме си българчета!
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
- smoky
- научил се да хвърля
Е, хайде сега "определения" отново без да сме наясно с нещата...Да, забранен е целия язовир за всякакви лодки и т.н., за риболов също, но според преценка на охраната на язовира, която минава всеки ден с лодка! Вчера също мина човек от охраната и имаше доста палаткови лагери на риболовци, при което охрана само ни попита дали знаем, че е забранено да използваме лодки и да не замърсяваме излишно, а за риболова няма проблем. Мястото на риболова е под с. Подвис, т.нар. "Лагера".
-
- ще става разбирач
ИАРА дали са на същото мнение, или те не ходят там ?
- smoky
- научил се да хвърля
Ами следващия път да взема да им звънна, за да си уредят отношенията м/у институциите, а? Колега, защо винаги търсите да се заядете с някой във форума не мога да разбера? Никой насила не карам да ходи там, аз че съм отишъл 2 пъти в година си нося сам посдледствията. Управата на форума, ако прецени че информацията и снимките са в противоречие с правилата да ги трие, няма да се сърдя! 

-
- ще става разбирач
Не търся да се заяждам с никой.
Дразнят ме хора които не спазват законите и се гордеят с това.
Видите ли, този закон не е правилен (не ни изнася) и за това е....л съм мама му, ще си правя каквото си искам!
Кога ще дойде момента да си променим мисленето, не да гледаме как да заобиколим и нарушим един закон, а да си кажем - в закона е написано така, значи ще го спазваме и няма да вадим от девет кладенеца вода, колко е лош и неправилен?
Дразнят ме хора които не спазват законите и се гордеят с това.
Видите ли, този закон не е правилен (не ни изнася) и за това е....л съм мама му, ще си правя каквото си искам!

Кога ще дойде момента да си променим мисленето, не да гледаме как да заобиколим и нарушим един закон, а да си кажем - в закона е написано така, значи ще го спазваме и няма да вадим от девет кладенеца вода, колко е лош и неправилен?
- smoky
- научил се да хвърля
Някъде да видя да оспорвам колко е неправилен "закона" за забраната за риболов на яз. Камчия? Така са решили, така са го направили...Хайде първо да се запознаем и тогава да ме определяш дали съм от типа "на закона м...та е.... съм, пуцай куме"
Забелязъл съм, че на язовира ходят през лятото много хора на палатки заради страхотната природа и спокойствие което цари там, някои от тях го съчетават и с риболов, други само заради природата. Хората, които се грижат за спазването на забраната по язовира са наясно с този факт и правят ежедневни проверки по цялата дължина на водоема, а тя не е никак малка. Проверяват за мрежи и да не се замърсява по брега и във водата, а на спортните риболовци не обръщат особено внимание въпреки "закона". Ти щом даваш винаги такива осъдителни мнения за всеки във форума кривнал от правия път и правилното мислене и самосъзнание, дано да си перфектен и винаги през живота си да си с чиста съвест на фона на останалите "некадърници" в нашата държава...

- stamicha
- вече хвърля и на тежко
МИР МИР КОЛЕГИИИИ!По добре да не бях питал а ?Мразя да гледам как се карате и то воеводи.Търсих из разните инстанции за написано нейде че е забранено но никъде нищо не пише.Снимките са уникални тоя язовир винаги ме е привличал с тишината,спокойствието и красотата си .Относно нарушителите от местните по големи няма и са си редовни без да им пука от нищо .ПОМЕРЕТЕ СЕ .И НАСЛУКА !
- smoky
- научил се да хвърля
Ами и аз това се опитах да кажа на колегата, но той веднага без да ме познава ме определи за бракониер и типичен бай Ганьо... Вярно е, че местните предимно от с. Манолич денонощно вършеят из язовира с мрежи, герими и всякакви подобни риболовни "уреди". Радостното тази година е наличието на доста малки шаранчета (200-300 гр.), които трябва да бъдат релийзвани незабавно. Най-успешната стръв и захранка за риболов на плувка там си остава вареното жито, на което излизат и по-едрите морунажчета. От хищниците предимно сом, който е доста наплашен от бракониерите и трябва да се търси по дълбоките места на дъно със стръв жива или мъртва рибка или грозд от едри земни червеи.