Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 139
- Регистриран на: Чет Юни 03, 2010 10:08 am
- Местоположение: Burgas
Re: Вкусотии в чинии
Не съм спец кулинар ама тая сьомга със сметана не е ли малко тежичка ?
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
gogata1 написа:Не съм спец кулинар ама тая сьомга със сметана не е ли малко тежичка ?
Тежичка, тежичка....колко да е тежичка...




На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
- Мнения: 139
- Регистриран на: Чет Юни 03, 2010 10:08 am
- Местоположение: Burgas
Re: Вкусотии в чинии
Годзила теб те признавам за кулинар , щом казваш значи е вкусно 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
"Вервай ми", Гога!
Споменът за баницата от оня ден все не ме оставаше на мира, зат'ва тази сутрин врътнах още една, но преди да споделя как, искам да ви кажа, че баш баница се прави със сирене и с масло!
Е, има и вариации - с извара, с олио, с 2-3 яйца, без кисело мляко и т.н., но ненапразно народът го е казал - "Ако ще е гарга - да е рошава и ако ще е баница - да е с масло и сирене!"
Така де - иначе, дет'се вика - ами а'ре си праим напрао сиганска баница - препечена филийка, намазана с мас и поръсена с червен пипер (малииий, в казармата мнооо я тачех!
)
Та значи, все пак решаваме да правим истинска баница.......сега се почва едно "ама женЪтЪ я праИ по друг начин", "аееее, чшшшшш, ти знайш ли па баба ми кЪ я праеше, а" и т.н. - окей, окей де, апни ся по една фафла "Споко", дишай дълбоко и слушай да ти редим как напраИх бан'цата....яла те:
1. Разтапяме пакет масло в микрото, след което с част от него намазняваме дъното и страните на тавата, а останалото изсипваме в купатата на миксера;
2. В кофичка високомаслено кисело мляко (да не е домашно, ей!) слагаме лъжичка сода и след като почне да бухва и шупли, изсипваме при маслото;
3. Чукваме 8 яйца (нищо, че на снимката са 6!) и нарендваме (...има ли такава дума?
) малко кашкавал и буца сирене;

4. Бой с миксера:

5. Взимаме 1 /една/ кора, наклепваме я със сместа и я навиваме на руло:

6. Рулото навиваме на охлювче и редим в тавата:

7. ...и такааааааа, докато се напълни:

8. Изливаме отгоре останалата смес:

9. Печем на 200 градуса до готовност:

10. Консумираме с айрян!

И те така!
А'ре ся - бягайте да пазарувате продуктите и почвайте.
...или накарайте жена ви, майка ви, леля ви, сестра ви и т.н. да ви я направят, мързеливи готованци такива!



Споменът за баницата от оня ден все не ме оставаше на мира, зат'ва тази сутрин врътнах още една, но преди да споделя как, искам да ви кажа, че баш баница се прави със сирене и с масло!

Е, има и вариации - с извара, с олио, с 2-3 яйца, без кисело мляко и т.н., но ненапразно народът го е казал - "Ако ще е гарга - да е рошава и ако ще е баница - да е с масло и сирене!"

Така де - иначе, дет'се вика - ами а'ре си праим напрао сиганска баница - препечена филийка, намазана с мас и поръсена с червен пипер (малииий, в казармата мнооо я тачех!

Та значи, все пак решаваме да правим истинска баница.......сега се почва едно "ама женЪтЪ я праИ по друг начин", "аееее, чшшшшш, ти знайш ли па баба ми кЪ я праеше, а" и т.н. - окей, окей де, апни ся по една фафла "Споко", дишай дълбоко и слушай да ти редим как напраИх бан'цата....яла те:
1. Разтапяме пакет масло в микрото, след което с част от него намазняваме дъното и страните на тавата, а останалото изсипваме в купатата на миксера;
2. В кофичка високомаслено кисело мляко (да не е домашно, ей!) слагаме лъжичка сода и след като почне да бухва и шупли, изсипваме при маслото;
3. Чукваме 8 яйца (нищо, че на снимката са 6!) и нарендваме (...има ли такава дума?


4. Бой с миксера:

5. Взимаме 1 /една/ кора, наклепваме я със сместа и я навиваме на руло:

6. Рулото навиваме на охлювче и редим в тавата:

7. ...и такааааааа, докато се напълни:

8. Изливаме отгоре останалата смес:

9. Печем на 200 градуса до готовност:

10. Консумираме с айрян!


И те така!

А'ре ся - бягайте да пазарувате продуктите и почвайте.
...или накарайте жена ви, майка ви, леля ви, сестра ви и т.н. да ви я направят, мързеливи готованци такива!


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- сериозен играч
- Мнения: 1580
- Регистриран на: Вто Май 24, 2011 5:04 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Вкусотии в чинии
Супер,ще я пробвам 

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
А'е,къде беше да та е'а като правих баница за фирменото парти,а?
Сега и аз ще си я направя пък на.
Сега и аз ще си я направя пък на.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Красимир Атанасов написа:А'е,къде беше да та е'а като правих баница за фирменото парти,а?
Сега и аз ще си я направя пък на.
Айде, айде, ти тогава прояви самоинициатива и така и не поиска дебати-ебати по отношение на т'ва "Що е бан'ца и има ли почва в Швеция".....та тъй.


А'ре, дерзайте, пичове и споделете резултата.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Преведи какво означава това в грамове,че аз взех един пакет от 0,500гр.Разтапяме пакет масло
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: Вкусотии в чинии
125 грамаКрасимир Атанасов написа:Преведи какво означава това в грамове,че аз взех един пакет от 0,500гр.Разтапяме пакет масло

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Сигурасионdantho.mihov написа:125 грама

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
250 гр.!!!!!

Ама ти ползвай около 200 де.

Ама ти ползвай около 200 де.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Печем вече
Малък гаф се получи но дано не повлияе на крайния резултат.
Много ми е голяма тавата и не можах да я запълня,остана за няколко охлювчета място.
Пробвах да ги разредя но щеше да стане мазало и затова така ще е.
Девствена работа какво да правиш,цепиняче
следващият път по-добре.

Иначе е излишно да казвам как кръстих баницата
Минах си я през принтера и директно отива в папка любими.

Аре до после.......

Малък гаф се получи но дано не повлияе на крайния резултат.
Много ми е голяма тавата и не можах да я запълня,остана за няколко охлювчета място.
Пробвах да ги разредя но щеше да стане мазало и затова така ще е.
Девствена работа какво да правиш,цепиняче


Иначе е излишно да казвам как кръстих баницата

Минах си я през принтера и директно отива в папка любими.

Аре до после.......
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Не ти е голяма тавата, ами са ти били малко корите и сместа.Красимир Атанасов написа: Много ми е голяма тавата и не можах да я запълня,остана за няколко охлювчета място.

Айде, че съм направил айряна и само чакам да изкараш баницата.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Всичко е под контрол!!!
тя се наду и запълни фугите.
Е как малко?Пакет кори.
След малко снимка.
тя се наду и запълни фугите.
Е как малко?Пакет кори.
След малко снимка.