Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от CERRUTI »

fishingman написа:Това е първото ми нарушение на закона от както се помя,
Никой няма намерение да ти държи сметка-ти си хванал рибата,ти си решаваш какво да я правиш.....мисълта ми беше друга-Ами ако те бяха проверили?-Гориш.Защото по Струма си проверяват иараджийте....
Изображение
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Има ли някой инфо за струма след Четирци, дали има смисъл да се ходи надолу. Инфото ми трябва до 12.00ч. Благодаря предварително. :wink:
gevrek
фен клуб-скобар

Мнение от gevrek »

Какво става никой ли не ходи вече на Струма? Има ли въобще живот в тази река или кормораните и разказаха играта? Ако някой има инфо от Вуковския мост до Благоевград къде си заслужава да се убие един ден.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Проблема изобщо не ни е в кормораните................ :idea: :idea: :idea:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Резултатите са противоречиви, едни казват има риба и се лови доволно, а други не кълве щото реката била малка и бистра. Моето мнение е продиктувано от резултата който имах в събота, а той бе спасяване на капото с 10-на кленчета около педя, които върнах обратно в реката. Ходих на места на които миналата година се ловеше доволно риба, а сега само пръскачи, имам чуството ,че са минали и бомбили мястото. Направо не ми се вярвяше,че рибата я няма, а това с кормораните може да се окаже вярно, щото минаха 2-3 ята нагоре надолу. Да се надяваме да превали и да замъти и вдигне нивото.
Kristian_Simeonov
новобранец
новобранец

Мнение от Kristian_Simeonov »

Здравейте! Очертава се да ходя на гости на един приятел в Долна Гращица към Понеделник и ми се ще да отскоча и до Струма за някоя и друга рибка.Може ли някой да ме ориентира как е положението там и евентуално да ме ориентира за някое по-добро място, понеже ми е първо ходене в тоя район :wink:
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Колега по-добре да отидеш на платения язовир в горна гращица, вместо на реката. Вчера брат ми ходи чак до Бобошево и се върна с 12 мрени за цял ден , като е обикалял много места от Бобошево до Четирци. Струма в момента е бистра и малка и рибата не кълве, ако превали до неделя ще се промени състоянието и може да се съживи риболова. И все пак избора е твой и наслука.:smt102
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Прясно инфо от събота. Бях в района на село Струма и Сандански. Реката е бистра и малка, но рибата си взима предоволно на зеленка и много по-слабо на бял червей. Пробвах и на троха и водорасло за скобар, ама не ще. Иначе със зеленки може да се направи много силен риболов на мрени на леко дъно и возене, като към тях вървят и обичайните кленчета и пръскачи :D
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

А зеленките от къде ги събираш?
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Под камъните. Отиваш в някой бързей и почваш да обръщаш камъните, зеленките са отдолу.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Потвърждавам за зеленките, в нашия случай те спасиха капото след дълго експериментиране с кус-кус, бял, трохи и какво ли не още. Събрахме си зеленки и още при първото подаване една хубава мренка се ковна, след което рибата си започна да излиза, но само на зеленки.
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
x3m_gogo
новобранец
новобранец

Мнение от x3m_gogo »

здравейте колеги,
утре ще ходя към Сандански, попрочетох темата и доколкото разбрах сега активна е мрената и скобара в стръвта се ориентирах по мненията Ви.

Мряна: Въпроса ми е на царевичка някой лови ли там, питам защото по принцип ходя на река Осъм и там търсим мрените на царевица по това време на годината.
Клен: Как е по този край риболова клен - на булдо и блесна.

благодаря предварително!
Наслука!!!
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Колега зравей, не разчитай на царевицата за мрена, най-много някой клен за прилъжиш и то случаен. За мрени наблегни на гадинките под камъните, а за клен може да пробваш на бял червей, скакалец, щурец. На блесна и булдо също може да пробваш по разливите и тихите вирове :D .
x3m_gogo
новобранец
новобранец

Мнение от x3m_gogo »

Благодаря, колега!
ще пробвам и в понеделник ако има снимков материал ще споделя.
pcclene
новобранец
новобранец

Мнение от pcclene »

Неделя бях на реката след Бобошево с децата и жената.Реката е много спаднала
направо до колене, мислех да пробвам фидера но се отказах като видях реката.
Ловях с болото на бял червей, кълвяха само пръскачи и кленчета главно. На зеленка
хванах и две мрени от 9 до 14 часа след това седнахме да хапнем.Имаше доста хора
по реката, повечето бяха с палатки.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”