Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
Re: Жребчево
12 градусаbaro написа:Ако може някои да даде актуална информация за температурата на водата

ULDO1 написа:Интересно,afgany написа:Информацията е КАСАПШТИНА на бялата риба в ниската вода и плиткажите, всеки да го разбира както иска!аз бях точно там пък такова нещо не видях.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Това за касапщината над бялата риба са пълни глупости!!Аз бях събота и неделя на устието-извадиха само една риба около 4кг точно под моста и това беше!
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- S.Koychev
- разбира нещата
Събота смятаме да ходим с компания под шлюзовете на Римския мост,от прочетеното до тук разбрах,че излиза морунаж и каракуди.Има ли значение къде да застана под шлюзовте или всичко е късмет
,и освен на плувка на друго може ли да се лови .

Ribarche
Днес(четвъртък) след обяд пообиколих. Под шлюзовете през деня май е било доста слабо. Имало е обаче двама, които са ловили здраво. Аз се установих по-сериозно там след 17-17.30. Показателно е, че почти всички вече си бяха тръгнали, вероятно не защото са се наловили. Морунажи имаше много, макар и не колкото бяха в събота, но явно не знаем как да ги ловим.
На Циганския ръкав - умряла работа.
В събота и аз смятам пак да се пробвам на тях.
На Циганския ръкав - умряла работа.
В събота и аз смятам пак да се пробвам на тях.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Много хора вече са тръгнали,но малко се позабавих с инфото...та днес към 10:00 бях на устието с намерение да нощувам там,е да,ама НЕ.Отивам...хора бол,риба-слабо,вятър-силен,ама си викам,айде без щека,ще думкам на фидери,ОБАЧЕ след около 30 минути като почна един вятър,УРАГАНЕН,очилата ми хвръкнаха,фидерите падаха от стойката,ЧУДО,дрехите ми се напълниха с пясък,още го вадя от джобовете си....Та така,размина ми се риболова....съветвам всички,които не са мазохисти(маркар че рибарите сме си такива
),не си правете труда да ходите......за съжаление тези почивни дни,риболов няма да има 

MILF - Man, I love fishing !
- maranzika
- сериозен играч
Утре сутринта тръгваме....
Да духа,да духа ...колко да духа?

-
- вече хвърля и на тежко
Точно така maranzika
Пък и то там под шлюзовете в ниското ще е завет.

Оставете и на мен под шлюзовете някоя и друга риба! Привечер ще минем да се запишем и там.
Днес от моста надулу са ловили доста добре на пружина, но вятърът е бил ураганен, събарял е въдици, хвърчали са столове, бидони и тем подобни... Това обаче не може да ни спре!
Днес от моста надулу са ловили доста добре на пружина, но вятърът е бил ураганен, събарял е въдици, хвърчали са столове, бидони и тем подобни... Това обаче не може да ни спре!
Не можах да се пробвам под шлюзовете, заведоха ме от моста надолу. Доколкото видях и ловихме, ловят се случайни риби морунаж и едра каракуда.
На Циганския и един за който ни казаха, че му викали Косьовия ръкави(имало ферма за щрауси, но такива не видяхме) и риба не видяхме.
На Циганския и един за който ни казаха, че му викали Косьовия ръкави(имало ферма за щрауси, но такива не видяхме) и риба не видяхме.
- S.Koychev
- разбира нещата
В момента под шлюзовете излизат много дребни костурчета,играе много гърбавица,но почти не се хваща.От моста на долу ,където почва боровата гора излиза доста гърбавица на пружина.Имаше колеги които вадеха и сулки на рибка ,ама те бяха под 1 кг.
Ribarche
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Така,аз да се поизкажа
, днес ,ставане 4:30,6:00 бяхме под шлюзовете,рибари БОЛ,дъжд колкото искаш и силен вятър,а уш тръгнахме рано та да половим преди да се е раздухало.И така до към 8:00 в колата,понеже за 10 минс. подгизнах.Дъждо спря,ветро НЕ
. Абе,смотана работа....лових към 2 часа и половина...резултат 10-на гърбавици и 7-8 каракуди + малко дребни червеноперки и 2-3 гиганта върхари...а и една гигантска червенопера 800+ гр. Поне още 7-8 гърбавици откачих ,а една скъса....просто нямах контрол над 7-цата заради гадния вятър....стана риболов ,но честно казано съжалявам,че отидох....намокрих се,намръзнах,а вятъра ми провали риболова......сменях 3 такъма,скъсах 15 куки...абе....добре че поне риба хванах.......не съм я пускал,че майка ми от 100 години ми разправя,че риба искала да яде,половината за нея,другата за тъщата
... Хайвер имаше само в една от гърбавиците и много малко в каракудите.....Те това от мен,снимки няма,ама на кой му се прави снимки в това време.....

MILF - Man, I love fishing !
-
- научил се да хвърля
Сутринта забелязах,че има сняг на балкана,как сте изкарали бре хора.Похвално.Е на такива хора казвам риболовци. 

КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
В тясното на устието излизат морунаж, червенопера, каракуда, огромни уклеи, малки шаранчета, щука от време на време, сулки - дребни, на рибка не кълват много и са за пускане 90%. Платика има но тепърва тръгва, изтармъчени на силикон видях няколко. Мирната се хваща и на директен и на фидер, но зависи и от мястото. Най-силен е риболова късния следобед. Стръв - бял червей. Най-силен е уклея и морунажа. Вятъра беше в помощ на рибата тези дни, а снега от планината изчезна за няколко часа