Видове кльонкове

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: Видове кльонкове

Мнение от pachosz »

Що се вързваш, Франко? Ако ще се надсвирвате, земете ме за рефер мен, поне от ноти разбирам :D А и много добре знам каква е разликата да чуеш звука от клип, и да го слушаш на живо. Направо разликата е огромна. В 90% от видеозапис е ужасно изкривен всякакъв звук, още повече от телефон.
Горките сомове, като гледам подготовката, още 2-3 седмици им остана време да си починат :lol:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Само не разбрах Франко на какво се разсърди,че съм викал на бялото черно.Никой не е дискутирал неговото чукане,или техника,и да е казал че не може :roll: .Даже много добре си справя.И вместо да се сърди,по добре да обясни неговото чукане,но не това :ANAL: ,а другото :D ,както и аз по горе съм писал подробно някой неща(за вкарване и изкарване на водата).Тука се говори за различни аспекти,от рода на дръжки,пети,звук,изработка,проби и т.н.Никой не дискутира индивидуалните качества на никой.Вместо да се държим като малки деца,по добре всеки като допълни нещо, работите се изясняват.Ето скоро какво открих.Кльон който хиляди пъти съм му слушал звука,го пробвах с още няколко в един малък полупразен басеин със стени.На откритата площ(язовир),звука е един,на закритата е съвсем друг.Това е от ехото разбира се.И си мисля,че във дълбоката вода се слуша точно каквото слушам в басейна.Пробвах един с голяма пета,звука беше толкова силен,чак дразнеш.А един с малка просто галеше ухото,и звука много ми приличаше на едни други звуци,издавани от едни риби нощно време :D .
Сега половината да не хукнат да търсят басейни за проба :roll: .Просто споделям до какъв извод стигнах.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

:D Кой ще ти трегне за проби бе пич :D На гйола всички пеят една песен-вервай ми имам музикален слух-едно и също е профита са Софиянците :D чува се на километър 2 :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Don4o_62 написа:Просто споделям до какъв извод стигнах.
И аз се опитах да стигна до някакъв извод,-но уви. :roll: :( Бучках във варел ,във ваната, в шадравана пред блока, в кофата за стръв,но така и не разбрах кой звук е най-подходящ. :roll: :roll: :roll: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
lusienn

Мнение от lusienn »

:D Абе бат Стояне-има ли интерес у испания за клионки-тука вече нема :D Днес бех при колегата-свършил ги е-останаа 3 -за лична употреба :D

Риболовци.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

lusienn написа::D Кой ще ти трегне за проби бе пич :D На гйола всички пеят една песен-вервай ми имам музикален слух-едно и също е профита са Софиянците :D чува се на километър 2 :D
Люси,от 25г.се ебавам с тия звуци,и много отдавна знам на язовира какво се слуша.И стига с тая заблуда,че колкото по силен, по добре :roll: .Ненапразно споменах по горе,че 90пр.от колегите като докарат някав звук и готово.Това ставаше,като имаше много сом,и се хващаше на всяко влизане,а кльонкажийте бяха малко.Това свърши.Сома стана и той професор,и взе да избира :roll: .Но за звука няма да говоря,че малко хора ще ме разберат :D .За мен лично,още малко проби и ще докарам перфектния звук за всяко време(облачно,слънчево,ветровито,тъмно и т.н.),и като не хвана,да знам че причината е в сома,не в кльонка :D .А който иска да го чуе и разбере(звука),трябва да поседи доста нощи в лодката :D .Но тука навлизам в много сложна материя,неразбираема от доста колеги,така че спирам с обясненията,за да няма необосновани изказвания.
lusienn

Мнение от lusienn »

Бате Дончо-чувал съм го звука ношно време на овчарица-гледал съм и сомовете-в чашата по черешово време,как атакуват на повърхноста-тогава ловехме в чашата на тапи-плувки на грозд-земни или пиявици-имам и филм-на Жоро-А с една камера -старите-VHS- :D -Бяхме 30 човека и всеки хвана-с по една въдица в ръка.Ако има некъв формат-да се пусне филма как съм го снимал една сутрин -с голем сом-развива-развива и... :D Но никога нема да го забравя-един като се изметка у чашата горе на пейката ни изми очите,легнах си у фургона,Жоро устана и сутринта ме вика по мобифона-тия големите-идвай бързо голем е-снимах и.........свърши-влакното............ :D

Риболовци.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Don4o_62 написа:За мен лично,още малко проби и ще докарам перфектния звук за всяко време(облачно,слънчево,ветровито,тъмно и т.н.),и като не хвана,да знам че причината е в сома,не в кльонка :D .А който иска да го чуе и разбере(звука),трябва да поседи доста нощи в лодката :D .Но тука навлизам в много сложна материя,неразбираема от доста колеги,така че спирам с обясненията,за да няма необосновани изказвания.
Дончо стига бе баце....кажи ми кой е перфектния звук :!: :?: За какви времена и облаци говориш :!:
Запомни от мене.....Причината да не се хваща сом винаги ще е у нас риболовците.Защото сом има и не е спрял да се храни.Просто ние мн. безразборно му плякаме във водата.Винаги е имало сомски места.Сега доста хора ги понаучиха и чукат денонощно върху тях.Преди ги оставахме да починат поне ден,а тропахме само в перекспективните часове.През другото време експериментирахме на различни места.Сега е едно буане без мисъл.Даже не поглеждат към сонарите за да видят,че рибата в тези часове не се вдига.Не се влага никаква хитрина,подход към дадено място или нова измама....а не щръкнала тройка за голем.
Сомовете са част от заобикалящата ни среда.Колкото и тъпи да ги броим.... те еволюират или трябва да са много за да ги ловим на къцанка.Моето мнение е,че малко хора мислят по рибешки.
А за кльонка не зная какво да кажа.Имам 3бр. и с всичките съм хващал големи риби.С единия малко повече,но не съм сигурен,че е от него.Може би точното време,на точното място.
Да има неписани правила.Не е редно да буаш в плитка вода с най-големия черпак и то непрестанно и обратното.Но пак казвам сом по света се лови със всякакви съчки и пети. :wink:
Кажи ми сега за твоята медитация на звука и съвършенство в ударите. :rolleyes: :idea:
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

Don4o_62 написа:Бива горе долу,но много стягаш китката при вадене...........
Don4o_62 написа:Само не разбрах Франко на какво се разсърди,че съм викал на бялото черно............
Дончо,не се сърдя баце.Не съм дете и от това което пишете само мога да си направя изводи.Как" горе долу".Просто и кратко трябваше единствено да кажеш :arrow: да допада ми звука,а не да търсиш под вола теле.Така олекваш, батка.Точно това е звукът,който вдига сома да го знаеш.Виж Левака,виж Емо и Пачо.Те разбраха за какво иде реч и написаха.Калин умишлено, не се намесва.Пак ти казвам,не мога да ти се сърдя за това че имаш мнение.Нека обаче, то да бъде обективно,а не субективно.Ще се опитам да кача клипче за кльонка ,сонара и още нещо.Изводите са си ваши.
........не е добро качеството,защото доста е компресирано...........,а колко сома видяхте?? 8) :D
http://vbox7.com/play:bbd0a995
http://vbox7.com/play:48779bea
........ :arrow: те тва е звукът. :idea: :wink:
Последно промяна от Franko на Съб Май 15, 2010 11:46 pm, променено общо 2 пъти.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Don4o_62 написа:
lusienn написа:.Но тука навлизам в много сложна материя,неразбираема от доста колеги,така че спирам с обясненията,за да няма необосновани изказвания.
:lol: :lol: :lol: Нещо от вишата математика ли се опитваш да обясниш????? бах тая сложна материя :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Добре,добре,малко живнахте.То иначе какво да се прави това време.Сега ще си чешем езиците,след забраната ще хващаме :D .А онова за перфектния кльон,за всяко време :roll: ,чак аз си повярвах :lol: .Но трябваше да пиша някакви провокаций,и да пускам малко партенки :D ,та малко да се разшаваме.Иначе скука :( .Но няма лошо.Някой хора си знаят всичко написано дотук(общо за кльона),но на повечето колеги нищо не им е ясно,и попиват всяка информация, като първолак буквар :D .Но нали за това е форума.Евала на Франко,показва клипове и т.н.,но някой други си пазят техниката,размера и формата на петите,като зеницата на окото :lol: .Сом винаги е имало и ще има,и никой няма да хване рибата на другия.Но повечето робуват още на принципа само те да хващат,а другите да гледат.Колко такива чокали съм срещал по язовирите.Личи си че разбират,но като ги доближиш,или пък нещо да ги питаш,та гледат на кръв :lol: .Но малко се отплеснах,и тръгвам по друг път.
п.п.Мъчил съм се да качвам клипове,но не става, тел.ми е С.Ерикс. К-800,не знам дали ще може да качва клипове.Някой да даде някоя идея как става качването на клипове.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Не виждам причина ти да се оплакваш от знания.Според мен хората идват при теб....ти отваряш обятия и ги приемаш с цялата им любознателност.
Моля те спри да пишеш така все едно всеки новобранец е малоумен.Хората разбират от половин дума....стига някой да му я каже или изпусне.Така,че пусни дявола от бутилката и ни кажи сомските си тайни.
Ето ти един мой кльонк...дето ми изрезаха плюнката(снимката) във фотото.
Изображение
Изображение
Набачках го от този корен на дрян.
Изображение
Васил Илиев
новобранец
новобранец

Мнение от Васил Илиев »

Don4o_62 написа:Добре,добре,малко живнахте.То иначе какво да се прави това време.Сега ще си чешем езиците,след забраната ще хващаме :D .А онова за перфектния кльон,за всяко време :roll: ,чак аз си повярвах :lol: .Но трябваше да пиша някакви провокаций,и да пускам малко партенки :D ,та малко да се разшаваме.Иначе скука :( .Но няма лошо.Някой хора си знаят всичко написано дотук(общо за кльона),но на повечето колеги нищо не им е ясно,и попиват всяка информация, като първолак буквар :D .Но нали за това е форума.Евала на Франко,показва клипове и т.н.,но някой други си пазят техниката,размера и формата на петите,като зеницата на окото :lol: .Сом винаги е имало и ще има,и никой няма да хване рибата на другия.Но повечето робуват още на принципа само те да хващат,а другите да гледат.Колко такива чокали съм срещал по язовирите.Личи си че разбират,но като ги доближиш,или пък нещо да ги питаш,та гледат на кръв :lol: .Но малко се отплеснах,и тръгвам по друг път.
п.п.Мъчил съм се да качвам клипове,но не става, тел.ми е С.Ерикс. К-800,не знам дали ще може да качва клипове.Някой да даде някоя идея как става качването на клипове.
Колега това е съвсем друга наУка, не е като да пуцаш по водата с парче дърво :lol: .ТОВА В КЪГА НА ШЕГАТА :D Тук е обяснено подробно успех ... http://micmouse.vbox7.com/play:541f3d0f
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Don4o_62 написа:Бива горе долу,но много стягаш китката при вадене...........
Дали е горе долу съветвам те да прегледаш галерията със снимки от целия процес по създаването на "Мумията".
Изображение

През всичките тия години от няколкостотин заготовки съм имал щастието само 3-4 такива невероятно красиви кльонка да получа.
Don4o_62 написа:...но някой други си пазят техниката,размера и формата на петите,като зеницата на окото :lol:
Ами да, пазя ги старателно на моя сайт, има няма 200 модела кльонка с всичките им размери, 4 клипа, няколко туториала. :D :D А от теб какво научихме - как се лови сом на Антона с петел. :shock: :lol: :lol:
Ето ти още една снимка да се учиш:
Изображение
От Въча по-хубав няма.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Защо така Калине се нервиш :roll:.Никой не поставя под съмнения твоите изработки.Можеш,правиш,то се гледа.Това горе-долу,дето стана ябълката на раздора,не се отнася за изработката на твойте кльонкове,а за звука.За теб може да е супер,за мен е малко басов.Но мен ми харесва по тънък звук,и не виждам причина някой да се сърдят, аз какво харесвам.И това с криенето,изобщо съм нямал напредвид теб.Първо,не те познавам лично,та да правя някви изводи за теб,и то публично.Пък и не е моя работа.А това с петела,не вярвам че си го приел за чиста монета :D. Но във всеки майтап има и истина.Емо и той е пълен с мохабети,но сигурно го е хванала пролетна умора,та е толкова сериозен :D .
Нали темата е за кльонкове.Да говорим по същество.И да не мислите,че съм саможивник ,ще ви покажа и мойте.Не са красиви,но са работливи :D .
Ето един кльон с 20 г.история.На тоя имам изкаран много сом,от 1,5 до 14кг.най големия.Обеснявам си го с малката пета.
Изображение
Изображение
Тия скоро ги правех. Тоя с изпъкналата пета, за мен лично дава звук който съм търсил с много проби. А другия с тънката пета,е доста басов и силен. Но той е за дълбочини над 60м. :D.
Изображение
Изображение
Нямат албини,щото съм ги правил на ръка,и много не се пускам в подробности(изглаждане,лакиране и т.н.).Скоро ще ви демонстрирам на клип как с дъртия кльон :D вадя 3 различни звука.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”