Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Плетено влакно - Брейд
JettroniX,каква ли ще е изненадата ти ако тестваш оригинално влакно Power Pro на което пише тест 10 кг,и установиш че резултата е същия.
Остави само стъпки
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Много лоша комбинация - хем много по- дебело от указаното,хем много по- слабо от указаното.Станимир Бегов написа:Не одговарят и 2та показателя ,преди 2 седмици си купих въпросното влакно от Д-градсия пазар 0.10 ,че едната ми шпула с 0.12 Спайдъруар остана с 40-50м. и исках да мина тънко. Като се прибрах го сравних със Спайдъра и .....баси изненадата 0.10 ППора 2 пъти по дебел от 0.12 Спайдъра.На другата шпула съм навил 0.16 ППро ,Пора и от него по дебел.

Колега в кутийката имаше ли флаер като този от снимките по-гореСтанимир Бегов написа:..... Като се прибрах го сравних със Спайдъра и .....баси изненадата 0.10 ППора 2 пъти по дебел от 0.12 Спайдъра.На другата шпула съм навил 0.16 ППро ,Пора и от него по дебел.

Да и на мен ми е много любопитно да се направи същия тест и с оригинала, но ме спират 45 палкиgergi762 написа:JettroniX,каква ли ще е изненадата ти ако тестваш оригинално влакно Power Pro на което пише тест 10 кг,и установиш че резултата е същия.

- eroucma
- разбира нещата
Тествал съм Power Pro 10lb. отговаря си на обявената издръжливост до последният грам- обаче влакното не е купувано от БГ, за тези които продават в БГ магазините не отговарям защото първо към България се праща по долно качество, и отделно от това залежава с години и въобще не е същото влакно.
Има и нещо друго колегата sapuna ми даде едно влакно, което по опаковка се доближаваше почти 1:1 с оригинала включително и надписа беше Power Pro. Та това влакно също беше 10 лб, и въпреки че беше плоско като газено с валяк и си изгуби цвета още докато го носех към дома- вече 7-8 месеца си ми служи без проблем ( макар и едно никакво на цвят) и си вади рибки
и държеше с малко повече от обявеното.
Така че може проблема да не е изцяло във влакното, а и в това колко време е стояло и весело се е препичало на слънцето то тезгяха на продавача. Не забравяйте че всеки химичен елемент си има период на разпад - дори и урана
Има и нещо друго колегата sapuna ми даде едно влакно, което по опаковка се доближаваше почти 1:1 с оригинала включително и надписа беше Power Pro. Та това влакно също беше 10 лб, и въпреки че беше плоско като газено с валяк и си изгуби цвета още докато го носех към дома- вече 7-8 месеца си ми служи без проблем ( макар и едно никакво на цвят) и си вади рибки

Така че може проблема да не е изцяло във влакното, а и в това колко време е стояло и весело се е препичало на слънцето то тезгяха на продавача. Не забравяйте че всеки химичен елемент си има период на разпад - дори и урана

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- Vid
- кандидат преподавател
Тествал съм и двете. Оригинала, закупен от Б-я де, си е много добро влакно, но от 15 лб. нагоре. В по малките си размери, за мен не става - много плоско, а и издръжливостта му липсва (без да съм ползвал мерки и теглилки).
Относно Пор-а, ментето си е много читаво - като здравина, издръжливост и дълготрайност, но не не може да се доближи до Климакса, защото е ужасно, ужасно дебело, дори в най малките си диаметри.... Все пак си мисля, че е много подходящо за риболов на сом най вече на дъно
Относно Пор-а, ментето си е много читаво - като здравина, издръжливост и дълготрайност, но не не може да се доближи до Климакса, защото е ужасно, ужасно дебело, дори в най малките си диаметри.... Все пак си мисля, че е много подходящо за риболов на сом най вече на дъно

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Koлеги, залежаването при плетените влакна не е такъв проблем, както при монофилните, поради високата устойчивост на материала на външни въздействия(не само механични). Стига разбира се да не е висяло пет години на витрината, напечено от слънцето.
По същата причина брейдовете, дори и най-качествените, се обезцветяват много бързо - просто както споменах, суровините се багрят само с повърхностно нанасяне на боя, защото са неутрални към химически оцветители. Ползвал съм абсолютно оригинално ПП 8 лб, което на втория риболов беше вече млечнозеленикаво. Дори скъпо влакно като "Варивас Мебару ПЕ" за няколко риболова от небесносиньо стана пастелно - няма нужда да го изживявате.
По същата причина брейдовете, дори и най-качествените, се обезцветяват много бързо - просто както споменах, суровините се багрят само с повърхностно нанасяне на боя, защото са неутрални към химически оцветители. Ползвал съм абсолютно оригинално ПП 8 лб, което на втория риболов беше вече млечнозеленикаво. Дори скъпо влакно като "Варивас Мебару ПЕ" за няколко риболова от небесносиньо стана пастелно - няма нужда да го изживявате.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Колега в кутийката имаше ли флаер като този от снимките по-гореJettroniX написа:Станимир Бегов написа:..... Като се прибрах го сравних със Спайдъра и .....баси изненадата 0.10 ППора 2 пъти по дебел от 0.12 Спайдъра.На другата шпула съм навил 0.16 ППро ,Пора и от него по дебел.

Има си ,абсолютно същото като твойто е ,само дето пишеше 0.10мм -7кг тест.На издържливост не съм го тествал ,диаметъра ми беше достатъчен и на следващата неделя ходих и го върнах.
- eroucma
- разбира нещата
Отговарям веднага.Мунчо написа:Koлеги, залежаването при плетените влакна не е такъв проблем, както при монофилните, поради високата устойчивост на материала на външни въздействия(не само механични). Стига разбира се да не е висяло пет години на витрината, напечено от слънцето.
1. Аз затова бях написал че може би влакното закупено от колегата е стояло на сергията под редица атмосферни влияния- вятър, слънце, прахоляк и от това може значително да се е отслабило.
2. А по въпроса за цвета само го споменах че си го е изгубило, но това въобще не ме притеснява защото и аз знам че- Поради изключителната здравина на материялите те не търпят дори на боядисване толкова са плътни молекулите в тях

Влакното си ми е много добро дори така безцветно бие малко на Fluorocarbon и мами хитрите кефали и щучки

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Искам да попитам колеги има ли разлика в усета на самото кълване в различните диаметри плетени .. ? Това за кастинга го разбрах вече
Например ... разполагате с 0.10 и 0.18 едно и също плетено и кълве ... да кажем костур 200г. ?
Не съм хвърлял дори с плетено , но заради многото му предимства мисля че сега ще се насоча към него
Извинявам се за скромните ми познания и Благодаря предварително на всеки коментар 

Един рибар се хвали на колегите си:
- Вчера хванах ей - такава щука, като ръката ми!
- Стига бе, такива космати щуки няма.
Специално Климакса,при обявени 11.5кг,едва устиска на 5кг.
Остави само стъпки
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ако прегледаш темата отначало ще установиш че това диаметри и брейд , особено във варианта произведени за европейският пазар като цяло , са много разтегливи понятияjeino написа:...Например ... разполагате с 0.10 и 0.18 едно и също плетено...

Инак относно питането - кълването се усеща най-вече с въдицата а не с влакното . Друг е въпроса че с плетено , то се усеща много по-отчетливо , благодарение на почти нулевата му разтегливост .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
ок... да разбирам че няма значение при дадените обстоятелства диаметъра .. ? така ли е ?

Да.jeino написа:ок... да разбирам че няма значение при дадените обстоятелства диаметъра .. ? така ли е ?![]()
Остави само стъпки
- eroucma
- разбира нещата
Колега ще има разлика в отчетливостта, обаче ме съмнява, че няма да е толкова голяма, че да я забележиш. Не се вълнувай от толкова дребни неща, грабвай въдицата и отивай да доказваш теориите ни на практикаjeino написа:ок... да разбирам че няма значение при дадените обстоятелства диаметъра .. ? така ли е ?![]()

Благодарство