РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Мнение от къца - кълве »

Здравейте ! :D
Утре отивам на Огоста.В понеделник докладвам.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

През почивните дни лових повече малки кефали.Хладилника ми е пълен и никой не иска да ги яде.Затова ги пусках.Един приятел дето го отучих от блесната закачи добра щука на рибката,но нямаше повод и се сбогува с нея.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не пиша тук,щото на 06.09. и на 09.09.бях на 14-часови риболови,само от които на 06.09.имах хванати кефали -над 10 броя,с размери 23-26 см /повечето бяха други риби-бабушки,костури и уклеи/,но на стръв-шарен червей.Тогава,на блесна ,т.нар.цвят "Тигър" на "Мепс "№ 1 ,хванах и единствения си скобар за 06.09.-парче към 700 г.За 09.09.няма и да пиша,щото вместо кефали този път, на друго място,натропах много каракуди,бабушки и даже два шарана -все на плувка,със стръв шарен червей.На другото място никаква реакция на нищо на изкуствените примамки...
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Ще ви помоля да не обръщате темата в спинингова такава или някакъв чат!И за двете си има точно определени места!Съобразявайте се със заглавието и не разводнявайте и без това многото страници!
Благодаря!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
daka_rs
новобранец
новобранец

Мнение от daka_rs »

колеги преди 5 дена имахме профилактика на тока в сервиза и избягах за няколко часа на лома до едно блиско село кадето не бях ходил от година две,но май никой не е ходил понеже треви по големи от мен и все пак си заслужаваше имах многи здрави удари като единия ми скаса 0.30 и неможах дори да разбера дали беше кефал, ето и резултата

[img]снимка[/img]
[img]снимка[/img]

Нарушена е точка 2.10 от форумните правила!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Драги колега,няма такъв кефал,та даже и "на лома",не става ясно река Русенски Лом ли имаш пред вид или река Дунав до гр.Лом,който да може да скъса качествена,сравнително нова корда с дебелина 0,30 /аз съм вадил кефал с тегло 1,1 кг на корда 0,14 с повод 0,12-нещо друго ще да е било,така,че темата не е за тук-в смисъл за риболова на кефал.
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Може да е и река Лом,която се влива в Дунав при гр.Лом,но и там няма такива говеда чак.Или кордата е много стара.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

О.К.,сега,тва с кордите,ако наистина риболова ти предизвиква нервни сънища,означава,че може да лишиш семейството от разни дребни удоволствия /щървълъци-по стар родопски старославянски език :lol: /,но за сметката на парите,да си сменяш кордите всяка година ,/добре е това да става по едно и също време/като купуваш не кви да е -признавам за среден клас монофил за ролка със 150 м поне 9-12 лева :(
daka_rs
новобранец
новобранец

Мнение от daka_rs »

колеги кордите са ми качествени и нови,става дума за река Бели лом (Русенски ригион),а за скъсването не съм казъл,че е било кефал,в лома има и добри сомове, които също налитът на рачата опашка,един колега хвана сом 11,200 кг на лома
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Добре,daka_rs,в крайна сметка тук няма за какво да се караме :) ,ама имай пред вид,че тук модератора иска да си говорим само за риболов на кефал,та...то и аз иначе съм имал случаи да ми влезе пръчката във водата и да изчезне част от линията-един дявол знае какво е било ударило яко :lol:
търгачевски
новобранец
новобранец

Мнение от търгачевски »

здравей мухи сега няма почти, така че на булдооо незнам по скоро 100 про не, а и на булдо се хващат само малки кефали................аз такмо пуснах тема дали има жабки сега.......определено на жабета,рибки и пиявици.................като сто процента на малки рибета по бляскави така :) има успех аз съм ловил няколко години на никул ден кефали на рибка и с под 10 броя не съм си тръгвал при това има сред тях и трофеи
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

търгачевски написа:на булдо се хващат само малки кефали
Това пробвал ли си го или някой ти го е казал?Защото на булдо с по-големи мухи,като ги улучиш клендаците-нема такъв кеф и дзверове. :wink:
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз като ходя на булдо ловя с 14 номер осички или зелени и доста често имам удар от кефали по кило :),а най якото е като ти гръмнат 3 от по 400-500 грама :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
daka_rs
новобранец
новобранец

Мнение от daka_rs »

здравейте колеги,понеже открихме и ловния сезон не устава много време за риболов но искам да споделя една случка от тези дни. В събота като бях на лов бях на посия близо до МАЛИ ЛОМ (това е една малка рекичка между няколко села в русенско и се влива в р. БЕЛИ ЛОМ) и както си стоя отвреме на време се чува шляпане в водата и като погледнах забелязах ,че има доста добри кефали да си плуват въпреки че е плитка и малка рекичка.
И неска без да се каня много станах по раничко и трагнах на там,лошото е че няма път и се ходи много пеша но си заслужаваше,имах над 30 успешни удара като и от по дребни така и от доста добри екземпляри ето и снимки на 4 от тях като единия е с дължина 45 см. За пореден път се обеждавам че където не е стапвал и не е ходил зариба никой ги има в големи количества кефалите може би защото няма кой да ги плаши и лови
IMG00002 (600 x 450).jpg
IMG00002 (600 x 450).jpg (90.98 KiB) Преглеждано 2196 пъти
Аватар
vastak
новобранец
новобранец

Мнение от vastak »

Много зависи колега и аз на такова място бях случил с 4 часово ходене, резултата беше пълна догоре чантичка с риба за по-малко от час, празно мятане почти нямаше и най-големия 800-900 грама добро парче като не са спазвани никакви принципи най-големия бях на метър от него, ясно се виждахме метнах му воблера пред него едно завъртане той веднага взе и ми беше в краката толкова близо,а аз с един приятел на лаф,без да пазим тишина тва беше преди лятото и снощи от там се прибрах имах слука ама не като миналия път, а и най-едрото парче около 300 грама.И аз си мислех, че е заради недостъпността, обаче май не е само това. Да вметна, че бях със същия воблер, (с който пък мн рядко съм имал успехи на други места ?! иди ги разбери :D)
Трябва да се спре продажбата на мрежи и всичко бракониерско със закон!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”