Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето - 2013
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- atanasov1589
- ще става разбирач
Re: С лодка в морето - 2013
Ще си починем няколко дена
Преди час на ВълноломаВие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
atanasov1589 написа:Ще си починем няколко денаПреди час на Вълнолома
Безплатна баня .....

А бе колеги как ги правите тези килограми и то за 3часа,що ли си мисля че бъркате килограми с литри?
Моля имайте предвид,че 28 кг сафрид съм направил на Калиакра на 29.09.2013 от 08:30 до 16:30 часа т,е за около 8 (осем) часа ,а не за три часа.veikato80 написа:А бе колеги как ги правите тези килограми и то за 3часа,що ли си мисля че бъркате килограми с литри?
Заргани общо 84 броя около 5 кг съм хванал в Балчик на 27.09.2013 от 07:30 до 14:30 т.е. за около 9 (девет) часа .
Затова сега си лекувам рамото и дясната ръка - пръстите са избодени, подути са, болят и изтръпват нощем.
Вижте снимките след като излозох от морето и след зарганата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЗА РИБА СЕ ХОДИ КОГАТО ИМА РИБА, А НЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ.
veikato80 написа:А бе колеги как ги правите тези килограми и то за 3часа,що ли си мисля че бъркате килограми с литри?
Ако някога влезеш с лодка и върви добре едър сафрид,ще се учудиш колко лесно се правят 10кг. примерно.Естествено трябва и да си имаш понятие от такъв вид риболов(който въобще не е някаква философия) и да действаш бързичко.Без да оплиташ и късаш чепарета,да знаеш как да го натовариш хубаво за да не въртиш примерно 40м. за две рибки и разни други дребни мурафети.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Зографе,пак е голяма въпросителна,дали за 3 часа ще ги направиш 20кг.

Но изтеглената риба си беше 11кг,както я виждате.
Атев е собственика и майстора него ден.
А относно влизане с лодка на такова време,
няма как да си вярваме де.
Ами виж колко е тази кофаveikato80 написа:А бе колеги как ги правите тези килограми и то за 3часа,що ли си мисля че бъркате килограми с литри?

Но изтеглената риба си беше 11кг,както я виждате.
Атев е собственика и майстора него ден.
А относно влизане с лодка на такова време,
няма как да си вярваме де.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Е,за 3 часа 20кг. г.за да си съдера не мога да ги направя.Ама е много важно дали ще е сафрид или граца,на грацата оставаш без ръце и после в кофата нищо.И наистина не трябва да се бъркат килограми с литри,ей го примера горе.
- atanasov1589
- ще става разбирач
Много точно казаноzografa написа:и върви добре едър сафрид,ще се учудиш колко лесно се правят 10кг. примерно.Естествено трябва и да си имаш понятие от такъв вид риболов(който въобще не е някаква философия) и да действаш бързичко.Без да оплиташ и късаш чепарета,да знаеш как да го натовариш хубаво за да не въртиш примерно 40м. за две рибки и разни други дребни мурафети.veikato80 написа:А бе колеги как ги правите тези килограми и то за 3часа,що ли си мисля че бъркате килограми с литри?
Максимални килограми в 30 литрова бака без вода щото бях аджамия и цял ден рибата се набиваше от вълната която ни блъскаше като я изтеглих вечерта беше 16 кг. сафрид! Като почнат да пишат едни килограми, едни литри ум да ти зайде...... Вярно има хора които по-бърза работят но над 20 кг. на човек за 5-6 часа поне .................
Вземете си по едно кантарче и потеглете малко като излизате та да имате представа и да не подвеждате хората без да искам да обидя някой
Зависи и колко човека ги хващат де, щото някои колеги не пишат и се създава грешно впечатление,че това е рибата на човек а те са били трима или двама........

- modimitrov
- новобранец
- Обратна връзка:
Колеги,
допълвам мнението на zografa, при риболов на едър сафрид в пълно море до 18м дълбочина с чепаре от 12-15 куки и 100гр олово на пускане може да вадиш 250-300гр риба за под 2мин.
допълвам мнението на zografa, при риболов на едър сафрид в пълно море до 18м дълбочина с чепаре от 12-15 куки и 100гр олово на пускане може да вадиш 250-300гр риба за под 2мин.
Лодката е най-бавното и най-скъпото превозно средство с което пътуваш от точка А до точка Б, без да имаш работа.
Хей Dilinger хората наистина МОГАТ да хващат 20 кг за три часа!dilinger написа:Максимални килограми в 30 литрова бака без вода щото бях аджамия и цял ден рибата се набиваше от вълната която ни блъскаше като я изтеглих вечерта беше 16 кг. сафрид! Като почнат да пишат едни килограми, едни литри ум да ти зайде...... Вярно има хора които по-бърза работят но над 20 кг. на човек за 5-6 часа поне .................Вземете си по едно кантарче и потеглете малко като излизате та да имате представа и да не подвеждате хората без да искам да обидя някой
Зависи и колко човека ги хващат де, щото някои колеги не пишат и се създава грешно впечатление,че това е рибата на човек а те са били трима или двама........
И това е напълно възможно и аз им вярвам и ги поздравявам за това!
Ако изскаш да се научиш как става това - заповядай на гости при мен в Балчик - изцяло за моя сметка , поемам пътните и дневните и нощувките.
Ако не губех време да търся чернокопи и едър сафрид на 29.09.2013 щях да уловя не 28 кг , а минимум 35 кг сафрид !
ЗА РИБА СЕ ХОДИ КОГАТО ИМА РИБА, А НЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ.
1.Когато кажеш, но аз ще съм с кантарчето и с часовника и да няма отмятания търсихме рибата, местихме се, дълбочината не беше 18м., чепаретата не бяха с 15 куки,оловото не беше 100гр., появи се чернокоп и т.н. защото оптималните условия никога няма да са налице!От мен ще е и снимковия материал за форума! 26кг. за 3 часа без теглото на кофите или чантите и без водата в тях от 1 човек! Изпратил съм тел на лично
Пък модератора ще ми помогне ако не се оправя със снимките!
2.Поста ми не беше толкова към теб а към всички колеги във форума когато пишат килограми
3.................
Абе хайде стига,че оспамихме темата
Пък модератора ще ми помогне ако не се оправя със снимките!

2.Поста ми не беше толкова към теб а към всички колеги във форума когато пишат килограми
3.................
Абе хайде стига,че оспамихме темата

- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Колеги, според мен на север може да се успее, имайки предвид 18 метра дълбочини.. аз с мое приятелче май месец на Коракя ( там е над 30 м според мен ) за 40 мин- мешано, с по 10 куки на чепаре
10 кила и рибата изчезна.. та според мен може сам човек за 1 час 10 кг на 18 метра, та и на повече ( 300 гр на 2 мин по 30 пъти за ч час - 9 кг на час ) . Дай Боже да има за всички!
Поздрави

Поздрави

За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
- paynera
- вече хвърля и на тежко
Аиде сега ние тука доматите не ги ядем с колчетата.Повече от 5 кг. на час от лодка - Е ФИЗИЧЕСКО НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ХВАНАТ - ДОРИ И ДА Е КАЛ ОТ РИБА И ТЯ ДА Е САМО АЗМАНИ.Моя рекорд е до 5 кг риба на час на дълбочина 12-13 метра - като ми е засичано по секундарник - от момента в които оловото излезе от водата - до момента когато оловото влезе във водата със 7 сафрида - с откачането - 9 СЕКУНДИ
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Явно тези 28кг за 3ч.предизвикаха голяма полемика .Колегата до колкото знам е пропуснал да поясни че са хванати от двама.Което пак си е резултат ,за кеото поздрави.