С лодка в морето - 2013

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
atanasov1589
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: С лодка в морето - 2013

Мнение от atanasov1589 »

Ще си починем няколко дена
111111111111111111.JPG
Преди час на Вълнолома
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
mtiholov
новобранец
новобранец

Мнение от mtiholov »

atanasov1589 написа:Ще си починем няколко дена
111111111111111111.JPG
Преди час на Вълнолома

Безплатна баня ..... :lol:
veikato80
новобранец
новобранец

Мнение от veikato80 »

А бе колеги как ги правите тези килограми и то за 3часа,що ли си мисля че бъркате килограми с литри?
pelengas
новобранец
новобранец

Мнение от pelengas »

veikato80 написа:А бе колеги как ги правите тези килограми и то за 3часа,що ли си мисля че бъркате килограми с литри?
Моля имайте предвид,че 28 кг сафрид съм направил на Калиакра на 29.09.2013 от 08:30 до 16:30 часа т,е за около 8 (осем) часа ,а не за три часа.

Заргани общо 84 броя около 5 кг съм хванал в Балчик на 27.09.2013 от 07:30 до 14:30 т.е. за около 9 (девет) часа .

Затова сега си лекувам рамото и дясната ръка - пръстите са избодени, подути са, болят и изтръпват нощем.
Вижте снимките след като излозох от морето и след зарганата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЗА РИБА СЕ ХОДИ КОГАТО ИМА РИБА, А НЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

veikato80 написа:А бе колеги как ги правите тези килограми и то за 3часа,що ли си мисля че бъркате килограми с литри?

Ако някога влезеш с лодка и върви добре едър сафрид,ще се учудиш колко лесно се правят 10кг. примерно.Естествено трябва и да си имаш понятие от такъв вид риболов(който въобще не е някаква философия) и да действаш бързичко.Без да оплиташ и късаш чепарета,да знаеш как да го натовариш хубаво за да не въртиш примерно 40м. за две рибки и разни други дребни мурафети. :D
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Зографе,пак е голяма въпросителна,дали за 3 часа ще ги направиш 20кг.
Ами виж колко е тази кофа
Изображение

Но изтеглената риба си беше 11кг,както я виждате.
Атев е собственика и майстора него ден.

А относно влизане с лодка на такова време,
няма как да си вярваме де.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Е,за 3 часа 20кг. г.за да си съдера не мога да ги направя.Ама е много важно дали ще е сафрид или граца,на грацата оставаш без ръце и после в кофата нищо.И наистина не трябва да се бъркат килограми с литри,ей го примера горе.
Аватар
atanasov1589
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atanasov1589 »

zografa написа:
и върви добре едър сафрид,ще се учудиш колко лесно се правят 10кг. примерно.Естествено трябва и да си имаш понятие от такъв вид риболов(който въобще не е някаква философия) и да действаш бързичко.Без да оплиташ и късаш чепарета,да знаеш как да го натовариш хубаво за да не въртиш примерно 40м. за две рибки и разни други дребни мурафети. :D
Много точно казано
Аватар
dilinger
новобранец
новобранец

Мнение от dilinger »

Максимални килограми в 30 литрова бака без вода щото бях аджамия и цял ден рибата се набиваше от вълната която ни блъскаше като я изтеглих вечерта беше 16 кг. сафрид! Като почнат да пишат едни килограми, едни литри ум да ти зайде...... Вярно има хора които по-бърза работят но над 20 кг. на човек за 5-6 часа поне ................. :shock: Вземете си по едно кантарче и потеглете малко като излизате та да имате представа и да не подвеждате хората без да искам да обидя някой :drinkers: Зависи и колко човека ги хващат де, щото някои колеги не пишат и се създава грешно впечатление,че това е рибата на човек а те са били трима или двама........
Аватар
modimitrov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от modimitrov »

Колеги,

допълвам мнението на zografa, при риболов на едър сафрид в пълно море до 18м дълбочина с чепаре от 12-15 куки и 100гр олово на пускане може да вадиш 250-300гр риба за под 2мин.
Лодката е най-бавното и най-скъпото превозно средство с което пътуваш от точка А до точка Б, без да имаш работа.
pelengas
новобранец
новобранец

Мнение от pelengas »

dilinger написа:Максимални килограми в 30 литрова бака без вода щото бях аджамия и цял ден рибата се набиваше от вълната която ни блъскаше като я изтеглих вечерта беше 16 кг. сафрид! Като почнат да пишат едни килограми, едни литри ум да ти зайде...... Вярно има хора които по-бърза работят но над 20 кг. на човек за 5-6 часа поне ................. :shock: Вземете си по едно кантарче и потеглете малко като излизате та да имате представа и да не подвеждате хората без да искам да обидя някой :drinkers: Зависи и колко човека ги хващат де, щото някои колеги не пишат и се създава грешно впечатление,че това е рибата на човек а те са били трима или двама........
Хей Dilinger хората наистина МОГАТ да хващат 20 кг за три часа!
И това е напълно възможно и аз им вярвам и ги поздравявам за това!
Ако изскаш да се научиш как става това - заповядай на гости при мен в Балчик - изцяло за моя сметка , поемам пътните и дневните и нощувките.
Ако не губех време да търся чернокопи и едър сафрид на 29.09.2013 щях да уловя не 28 кг , а минимум 35 кг сафрид !
ЗА РИБА СЕ ХОДИ КОГАТО ИМА РИБА, А НЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ.
Аватар
dilinger
новобранец
новобранец

Мнение от dilinger »

1.Когато кажеш, но аз ще съм с кантарчето и с часовника и да няма отмятания търсихме рибата, местихме се, дълбочината не беше 18м., чепаретата не бяха с 15 куки,оловото не беше 100гр., появи се чернокоп и т.н. защото оптималните условия никога няма да са налице!От мен ще е и снимковия материал за форума! 26кг. за 3 часа без теглото на кофите или чантите и без водата в тях от 1 човек! Изпратил съм тел на лично
Пък модератора ще ми помогне ако не се оправя със снимките! :wink:
2.Поста ми не беше толкова към теб а към всички колеги във форума когато пишат килограми
3.................
Абе хайде стига,че оспамихме темата :oops:
Аватар
bananaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bananaman »

Колеги, според мен на север може да се успее, имайки предвид 18 метра дълбочини.. аз с мое приятелче май месец на Коракя ( там е над 30 м според мен ) за 40 мин- мешано, с по 10 куки на чепаре :shock: 10 кила и рибата изчезна.. та според мен може сам човек за 1 час 10 кг на 18 метра, та и на повече ( 300 гр на 2 мин по 30 пъти за ч час - 9 кг на час ) . Дай Боже да има за всички!
Поздрави :drinkers:
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава :)
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

Аиде сега ние тука доматите не ги ядем с колчетата.Повече от 5 кг. на час от лодка - Е ФИЗИЧЕСКО НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ХВАНАТ - ДОРИ И ДА Е КАЛ ОТ РИБА И ТЯ ДА Е САМО АЗМАНИ.Моя рекорд е до 5 кг риба на час на дълбочина 12-13 метра - като ми е засичано по секундарник - от момента в които оловото излезе от водата - до момента когато оловото влезе във водата със 7 сафрида - с откачането - 9 СЕКУНДИ
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
dido_di
новобранец
новобранец

Мнение от dido_di »

Явно тези 28кг за 3ч.предизвикаха голяма полемика .Колегата до колкото знам е пропуснал да поясни че са хванати от двама.Което пак си е резултат ,за кеото поздрави.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”