Сафрид 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Сафрид 2013

Мнение от КИРО »

Абе преди две години май споменах,
че на сафрида,чернокопа и паламуда няма да прощавам относно килограмите.
Кой как иска да го тълкува.

Имахме събиране с шефа на ИАРА,той се нави да не ни търсят там кусурите.
Обаче,другото условие беше - да не закачаме калкана,трябва да си възвърне популацията.

Искахме да променим закона,за тези 3 вида риба ограничението да е 10кг.
Никаква активност по форумите за подписка.

Който е в морето с лодка,много добре знае,
че всеки ден няма начин да хване толкова риба.
Това са просто епизодични случаи.

Вчера го помляхме сафрида пред Дружба,
днес са капо там.

И хич не им вярвам че са хванали по 20 или 30кг за 6-7 часа.
Просто така им се иска на тези дето се изхврълят,ама
тази кофа е 30 кг с боя.
Изображение

Измерената кофа показа 11кг с тази риба дето се вижда там.

В личен план,имам късмет да излизам на седмица по един,два пъти,
но не винаги са ми пълни кофите като вчера.То от 2г не съм ги пълнил де.

Да,нарушавам закона - и хич не ми пука.
Сега като гледам само покрай моята особа как се източва законно здравната каса,
не можете да ме накарате да спазвам закони,дето не са ги мислили от години за промени.

Когато ИАРА почне да зарибява Черно море,тогава ще се замисля за 3-те кила улов. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kiril_bulgaria »

За догодина, ще помолим адаша КИРО да пусне темите по-разбираемо, за да няма объркване. Наприм
Сафрид от лодка 2014
Паламуд от лодка 2014
Чернокоп и лефер от лодка 2014
Попчета (кая) от лодка 2014

Сафрид от брега 2014
Зарган от брега 2014
Попчета (кая) от брега 2014
....
То и сега, някои, който има права, може да въведе ред, не е много късно. Като смени заглавията и ги сложи в правилните раздели;
Риболов от лодка
Риболов от брега
Изображение
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

И за какво ти са 100 теми за едно и също,горе бяха казали,щом хващат от лодките ще има и на брега и обратно.Така всеки получава някаква информация какво става по морето.Относно килограмите риба,искам да видя момента когато някой е с лодка рибата върви и излезе след 1 час защото е направил нормата,ай ся дребнави истории.
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

пускайте ги да минават тези "еколози" край мен!!Да ги пратя в турско да видят как пазят пелагеичните риби с тралове!!!отворковци!!!Единственто наше богатство са дъните местни риби!!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Законът си е Закон а вие ревете като Андрешковци! Плащайте си разрешителни за стопански риболов и няма да имате проблеми с количествата улов. Добре, че ИАРА е по-скоро виртуална агенция, че инак доста народ ще се раздели с лодките си.
stefanrusinov
новобранец
новобранец

Мнение от stefanrusinov »

Ако има мераклии от Бургас с кола, аз имам рибарска лодка 7м. и я държа в Приморско,хващам на Мириус и Маслен нос, можем да сформираме нещо ;))
Аватар
zxzx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zxzx »

stefanrusinov написа:Ако има мераклии от Бургас с кола, аз имам рибарска лодка 7м. и я държа в Приморско,хващам на Мириус и Маслен нос, можем да сформираме нещо ;))

Аз съм навит имам кола,но утре съм за зарган за неделя става ако решиш пиши ми на лично :drinkers:
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
flycho
новобранец
новобранец

Мнение от flycho »

КОЛЬО написа: Не се пали колега.Прави си удоволствието докато годините и здравето ти позволяват.И ако искаш да получаваш и споделяш информация,създай си приятелски кръг.Колкото е по голям толкова по добра информация ще имаш.Този форум ще те подведе,но приятелите никога.Дано да греша,но имам усета,че този сезон е последен за мен.Пожелавам на всички успешен сезон. П.П. На Маслен нос риба все още няма.Не вярвайте на тези на които тиганите им събират по 20кг.
Кольо, Кольо, на пръв поглед като ти чете човек мнението ще си каже - този Кольо много благ човек. Как мило говори. Дотук добре. Обаче напоследък 3-4 пъти докато чета този форум, си казвам, че много дразнещи елементи са почнали да пишат тук. ГАДНО е докато си чете човек за риби и душата му е точно на мястото си да се включи някой лумпен, дето както казва колегата El Pescador по-горе
Чувал съм че сехуалният глад ,води до истерия и намеса в политиката!!!
. Обикновено прескачам и продължавам да чета, но този път ме засегна лично, защото аз съм човека, дето пише за 20 кг риба на Маслен Нос тази неделя.

ЗАЩО ми е бе философе ДЪРВЕН да ви лъжа??? Не сме ли се събрали тук да си споделяме и да се радваме един на друг на успехите си. Лично аз като прочета, че някой е набарал рибата в морето дето се вика душевен оргазъм получавам и кеф ми става, но ти явно като не си успял да хванеш и край, няма как друг да е хванал. А още по интересното е, че не съм писал само аз за риба там, включително в темата за лодките пише от днес за доста големи тигани!!!

Тъй като се оплакваш като стара баба, че това ще ти е последния сезон - пожелавам ти да имаш още много сезони и много риба да хванеш. Но 2 пъти по-силно ти пожелавам това да ти е последното мнение в този форум - на теб и на такива като теб. Пак повтарям - аз влизам тук да се разтоварвам и да си мечтая за морето, а не да се дразня на комплексари. И за да ти натрия носа - специално съм ти качил пет снимки от неделя, 15.09.2013, когато аз и един приятел хванахме 20 кила сафрид, колкото и да не ти се вярва.

Това съм аз:
Изображение

Това е Коцето - ако още не вярваш, обърни внимание на варелите зад него и познай къде се намираме, сигурно в Румъния
Изображение

Това ни е улова - точно сме излезли на брега на Дяволската река, която минава през Приморско. Оттам пуснахме
Изображение

Това е теглото на една кофа. Имаме 2 кофи по толкова + един чувал 6 кг. Смятай сам.
Изображение

И ако още не вярваш - прати ми тиган с този размер, СМЕШНИК!
Изображение

Сигурно не знаеш, но всяка снимка направена от дигитално устройство си има запаметени тагове вътре във файла - кога е заснета, с какво устройство, в колко часа и колко секунди на кой ден, резолюция, ISO, и още 100 други подробности. Жалко, че на този телефон нямам GPS, иначе и координатите щеше да има, че да не би тези варели на мидарниците да не са на Маслен нос. Сигурно са ги измислили тези тагове за неверници като теб, та ако искаш рови и проверявай.
ЗАЩОТО РИБА НА МАСЛЕН НОС НЯМА!!!

П.С. Във всяко зло има и добро - поне се научих как да качвам снимки във форума. Дано да имам само приятни поводи да го правя! И не само аз разбира се!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

flycho написа:.............
Кольо, Кольо, на пръв поглед като ти чете човек мнението ще си каже - този Кольо много благ човек. Как мило говори. Дотук добре. Обаче напоследък 3-4 пъти докато чета този форум, си казвам, че много дразнещи елементи са почнали да пишат тук.
Браво за риболова,обаче една молба - чети внимателно мненията на колегите,
преди заключенията.
КОЛЬО написа::drinkers:
El Pescador написа:не ви зная в ролята на какви се изживявате,но но ако искате може да сезирате дори прокуратурта,аз не прощавам на пелагеични риби ,тук е място за удоволствие ,а не за излишно напрежения!!...........
Не се пали колега.Прави си удоволствието докато годините и здравето ти позволяват.И ако искаш да получаваш и споделяш информация,създай си приятелски кръг.Колкото е по голям толкова по добра информация ще имаш.Този форум ще те подведе,но приятелите никога.Дано да греша,но имам усета,че този сезон е последен за мен.Пожелавам на всички успешен сезон. П.П. На Маслен нос риба все още няма.Не вярвайте на тези на които тиганите им събират по 20кг.
А може в тези думи смисълът е съвсем друг,ако наистина познаваш Кольо.

Пескадора си е прав,ама това е дъвкано много през годините.
Някои си мислят,че сафрида през зимата дето е в магазините,
ний сме го извадили преди няколко часа от морето.

Коле,дръж се - има още риби да вадиш. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Не го знам на какъв хал е човека и дано да си ходи още дълги години за риба.Има обаче хора за които 10-15 кг.сафрид са някакво чудо невиждано,аз познавам доста такива и за тях всичко това са рибарски врели некипели и никой не може да ги убеди в обратното.Дори със стоварени кофи пред очите им пак си гледат иронично.Да допълня само,че сафрида около Бургас си вървеше от края на юли,не такива количества,но с лодка се правеха спокойно 3-5кг.
slonski1981
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от slonski1981 »

вчера на Германката в Созопол от 17:00 до към 19:30 20 добри сафрида риба нямаше от 6 човека аз хванах и още един човек 3-4 бройки.Рибата направо спря (макар и изобщо да не беше почвала)към 18:00.
nnnnnnn
новобранец
новобранец

Мнение от nnnnnnn »

Вчера пред буните на кранево с лодка 3-ма, около кило сафрид и граца,много слаб риболов

но добре си. прекарахме времето.незнам как да прикача снимки
vlayk
новобранец
новобранец

Мнение от vlayk »

Не е редно да се заяждаме,не всеки има слука,реакцията на някой е некоректна всеки знае себе си....тук трябва да споделяме и си помагаме за по добър улов...нападките са безсмислени... просто може да се поясни информацията(това,че някой не е хванал не значи,че лъже)за това е форум!!! Споделеното не трябва да се обвинява,а коментира...................
Няма лошо време,има лоша екипировка...
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

Аз много много не пиша ,щото не ми остава време ,ама вчера на Тюленово го сцепихме сафрида -от брега ,не с лодка.
Мача се игра от 15 часа до 19 часа.Много риба ,много нещо .За това иде реч.
Изображение
Изображение :drinkers:
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
dido_di
новобранец
новобранец

Мнение от dido_di »

Ванка,Ванка добре,че не си останал и на нощен ,че за нас нямаше рибка да остане за почивните дни.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”