Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2013
Привет колега прегледай тази тема и сам ще откриеш истината за себе си http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=142&t=20533vladi8008 написа:Колеги дайте съвет за такъми. Купих плетено влакно 0.15 всичко наред до 4-я излет- от шпулата на макарата излезе ухо от по долен слой и се оплете зверски при замятане.До тук с плетеняка (-60лв). В началото на годината инвестирах в нов прът - колмик 4,50м ,акция 20-80гр.Макара Корморан за кастинг и така нататък.След всичките инвестиции резултата е никакъв , всичко беше за да мога да хвърлям на по голяма дистанция , а дано ама на дали със стария ръждясал 3,60м прът(16лв) хвърлям по надалеч.
Та ако някой наистина може да ми даде съвет ,какво да взема за успешен кастинг ,дори ако има някой нещо което да ми препоръча и го ползва в момента , ако може да го пробвам защото си е кофти инвестиция да купувам и дасе оказва
Аз също се пробвах с плетено един сезон но бях разочарован от това че имаше доста оплитания, трудно достигах далечни дистанци, но пък усещаш и най-лекото докосване.
-
- учете се от него
И аз се чудих дълго време за плетеняк, но минах на основно 0,16 монофил с шок лидер плетеняк 15 м.. Стана втора година нямям загубена бомбарда и не се притеснявам при замятането да полагам максимално усилие. Ако и е писано на пръчката да се счупи то ще стане и без друго
Пояснявам за плетеняка - сложил съм го заради това че натоварването при последните 10-15 метра при вадене на рибата е най-голямо, заедно с износването и стареенето на монофила водят до скъсвания и загуба на целия такъм. Надявам се да съм бил полезен, това съм го научил от друг съфорумец и ще се радвам ако на някой друг му бъде полезно.

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Може ли някаде да го видя как се ползва/прави този шок лидерstrijok написа:И аз се чудих дълго време за плетеняк, но минах на основно 0,16 монофил с шок лидер плетеняк 15 м.. Стана втора година нямям загубена бомбарда и не се притеснявам при замятането да полагам максимално усилие. Ако и е писано на пръчката да се счупи то ще стане и без другоПояснявам за плетеняка - сложил съм го заради това че натоварването при последните 10-15 метра при вадене на рибата е най-голямо, заедно с износването и стареенето на монофила водят до скъсвания и загуба на целия такъм. Надявам се да съм бил полезен, това съм го научил от друг съфорумец и ще се радвам ако на някой друг му бъде полезно.
За да нямаш проблеми със заплитане на плетеното влакно трябва или да мажеш влакното със тънка смазка , или първите няколко хвърляния да не се силиш , та да се овлажни влакното 

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Аз първите няколко хвърляния ги правя леко както каза колегата по горе но само със бомбарда без повод и постепенно увеличавам дистанцията след което слагам повода и си ловя без проблеми.Но след всяко затваряне на бигела проверявам дали влакното не е върху шпулата щото тогава стават бели , вече два месеца нямам ядове а съм с плетеняк от 11лв.А и не го мажа със нищо
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

[quote="strijok"]И аз се чудих дълго време за плетеняк, но минах на основно 0,16 монофил с шок лидер плетеняк 15 м.. Стана втора година нямям загубена бомбарда и не се притеснявам при замятането да полагам максимално усилие. Ако и е писано на пръчката да се счупи то ще стане и без друго
Пояснявам за плетеняка - сложил съм го заради това че натоварването при последните 10-15 метра при вадене на рибата е най-голямо, заедно с износването и стареенето на монофила водят до скъсвания и загуба на целия такъм. Надявам се да съм бил полезен, това съм го научил от друг съфорумец и ще се радвам ако на някой друг му бъде полезно.[/quote]
+1 Най правилният избор.
Аз също достигнах до този извод и го практикувам с години безпроблемно. 

+1 Най правилният избор.

-
- научил се да хвърля
Аз пък от 10 години ловя с плетеняк и никой по никакъв начин не може да ме убеди че монофила е по добър.Има един друг момент ако попаднеш на некачествен плетеняк ще береш ядове със сигуност.И така ще се опитам да подредя брейдовете по качество
Номер 1 plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/1809/cPath/30_198_410_411/fishing-line/avani-seabass-maxpower-16-7lb-150m.html
номер 2 .plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/13819/cPath/30_198_1816_1819/fishing-line/toray-seabass-pe-power-game-15lb-150m.html
номер 3 plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/18172/cPath/30_198_2253_2255/fishing-line/duel-hardcore-x8-0-8-200m-silver.html
Тези брейдове според моето скромно мнения са най най добри и съответно най скъпи но пък са 8 нишкови и съответно най кръгли.Сега ще ви покажа нъкой по бюджетно плетеняка на който задължително се слага щок лидер
7до 12 метра.
1 http://puffin.bg/index.php?item=1951&group=1" onclick="window.open(this.href);return false;
този плетеняк в размера си 0,6 е много добро решение.
2http://shop.fishing-tackle.bg/sunline-super-pe.html
Последно да добавя плетеняка задължително се навива 2-3мм.под ръба на шпулата.Надявам се да съм бил полезен.
Номер 1 plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/1809/cPath/30_198_410_411/fishing-line/avani-seabass-maxpower-16-7lb-150m.html
номер 2 .plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/13819/cPath/30_198_1816_1819/fishing-line/toray-seabass-pe-power-game-15lb-150m.html
номер 3 plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/18172/cPath/30_198_2253_2255/fishing-line/duel-hardcore-x8-0-8-200m-silver.html
Тези брейдове според моето скромно мнения са най най добри и съответно най скъпи но пък са 8 нишкови и съответно най кръгли.Сега ще ви покажа нъкой по бюджетно плетеняка на който задължително се слага щок лидер
7до 12 метра.
1 http://puffin.bg/index.php?item=1951&group=1" onclick="window.open(this.href);return false;
този плетеняк в размера си 0,6 е много добро решение.
2http://shop.fishing-tackle.bg/sunline-super-pe.html
Последно да добавя плетеняка задължително се навива 2-3мм.под ръба на шпулата.Надявам се да съм бил полезен.
-
- ще става разбирач
плетено мочета ,там е истината ,ако няакой хвърли повече с влакно от плетено ,аз си режа пинпонките !!!Тряабва да се внимава с него докато му свикна и аз имам 3 ролки на хубави възелчета ,които не се разплитат по никакъв начин!внимателно и се получават нещтата ,аз и на нощен ползвам плетено!!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана

-
- научил се да хвърля
Нещо не ми излизат линковете но има копи пеист и айде гугуглето.
-
- научил се да хвърля
+1 За плетеното, но наистина трябва да се обръща внимание на шпулата след затваряне на бигела. Тогава стават плетениците. А що се отнася до дистанцията... за нея си трябва хубав плетеняк (японски). Сечение 0,6; 0,8 или 1.
Аз засега ползвам 0,6. Преди време пробвах с едно Беркли 0,10..... ужасен кастиг и отвратително стържене този плетеняк направо ме отказа от идеята за години. Но след като си навих един Сънлайн 0,6 и всичко си дойде на мястото.
Аз засега ползвам 0,6. Преди време пробвах с едно Беркли 0,10..... ужасен кастиг и отвратително стържене този плетеняк направо ме отказа от идеята за години. Но след като си навих един Сънлайн 0,6 и всичко си дойде на мястото.
-
- научил се да хвърля
http://puffin.bg/?item=1947&group=1" onclick="window.open(this.href);return false;
В размер 0,8 няма по добър брейд в световен мащаб.Скъпичко е но си струва всеки лев вервайте ми.
В размер 0,8 няма по добър брейд в световен мащаб.Скъпичко е но си струва всеки лев вервайте ми.
Последно промяна от vstoikov на Вто Окт 15, 2013 7:51 pm, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
Заргани ще хващаме ли
,или ще четем за плетено влакно 

- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Хаиде обади ми се да похвьрлямеEl Pescador написа:плетено мочета ,там е истината ,ако няакой хвърли повече с влакно от плетено ,аз си режа пинпонките !!!Тряабва да се внимава с него докато му свикна и аз имам 3 ролки на хубави възелчета ,които не се разплитат по никакъв начин!внимателно и се получават нещтата ,аз и на нощен ползвам плетено!!!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Да веjivko.uzunov написа:Заргани ще хващаме ли,или ще четем за плетено влакно
http://www.vbox7.com/play:a69ca7cec6" onclick="window.open(this.href);return false;
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Братле не си залагай онез работи току така че си изгорял като суха сламаEl Pescador написа:ако няакой хвърли повече с влакно от плетено ,аз си режа пинпонките !!!

И аз от 7-8 г. ползвам САМО плетеняци и съм им голям фен но гореказаното не е вярно и преди 3 години сам се убедих в това.Навих 150метра монофил 0.14 с еднакво по дебелина плетено на другата шпула и си направих експеримент и дистанцията беше 20-30метра + за монофила (с шок лидер от 10м. 0.20) но като трябва да засечеш риба се едно косиш люцерна и пак не може да я ковнеш така че плетеното си е плетено
п.п.Вальо на това какво му има че не го споменаваш бре (щото е скъпо ли)

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!