Зарган 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
asinasi
новобранец
новобранец

Re: Зарган 2013

Мнение от asinasi »

vladi8008 написа:Колеги дайте съвет за такъми. Купих плетено влакно 0.15 всичко наред до 4-я излет- от шпулата на макарата излезе ухо от по долен слой и се оплете зверски при замятане.До тук с плетеняка (-60лв). В началото на годината инвестирах в нов прът - колмик 4,50м ,акция 20-80гр.Макара Корморан за кастинг и така нататък.След всичките инвестиции резултата е никакъв , всичко беше за да мога да хвърлям на по голяма дистанция , а дано ама на дали със стария ръждясал 3,60м прът(16лв) хвърлям по надалеч.
Та ако някой наистина може да ми даде съвет ,какво да взема за успешен кастинг ,дори ако има някой нещо което да ми препоръча и го ползва в момента , ако може да го пробвам защото си е кофти инвестиция да купувам и дасе оказва
Привет колега прегледай тази тема и сам ще откриеш истината за себе си http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=142&t=20533
Аз също се пробвах с плетено един сезон но бях разочарован от това че имаше доста оплитания, трудно достигах далечни дистанци, но пък усещаш и най-лекото докосване.
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

И аз се чудих дълго време за плетеняк, но минах на основно 0,16 монофил с шок лидер плетеняк 15 м.. Стана втора година нямям загубена бомбарда и не се притеснявам при замятането да полагам максимално усилие. Ако и е писано на пръчката да се счупи то ще стане и без друго :wink: Пояснявам за плетеняка - сложил съм го заради това че натоварването при последните 10-15 метра при вадене на рибата е най-голямо, заедно с износването и стареенето на монофила водят до скъсвания и загуба на целия такъм. Надявам се да съм бил полезен, това съм го научил от друг съфорумец и ще се радвам ако на някой друг му бъде полезно.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
vladi8008
новобранец
новобранец

Мнение от vladi8008 »

strijok написа:И аз се чудих дълго време за плетеняк, но минах на основно 0,16 монофил с шок лидер плетеняк 15 м.. Стана втора година нямям загубена бомбарда и не се притеснявам при замятането да полагам максимално усилие. Ако и е писано на пръчката да се счупи то ще стане и без друго :wink: Пояснявам за плетеняка - сложил съм го заради това че натоварването при последните 10-15 метра при вадене на рибата е най-голямо, заедно с износването и стареенето на монофила водят до скъсвания и загуба на целия такъм. Надявам се да съм бил полезен, това съм го научил от друг съфорумец и ще се радвам ако на някой друг му бъде полезно.
Може ли някаде да го видя как се ползва/прави този шок лидер
BOBCAT
новобранец
новобранец

Мнение от BOBCAT »

За да нямаш проблеми със заплитане на плетеното влакно трябва или да мажеш влакното със тънка смазка , или първите няколко хвърляния да не се силиш , та да се овлажни влакното ;)
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Аз първите няколко хвърляния ги правя леко както каза колегата по горе но само със бомбарда без повод и постепенно увеличавам дистанцията след което слагам повода и си ловя без проблеми.Но след всяко затваряне на бигела проверявам дали влакното не е върху шпулата щото тогава стават бели , вече два месеца нямам ядове а съм с плетеняк от 11лв.А и не го мажа със нищо
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Todorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todorin »

[quote="strijok"]И аз се чудих дълго време за плетеняк, но минах на основно 0,16 монофил с шок лидер плетеняк 15 м.. Стана втора година нямям загубена бомбарда и не се притеснявам при замятането да полагам максимално усилие. Ако и е писано на пръчката да се счупи то ще стане и без друго :wink: Пояснявам за плетеняка - сложил съм го заради това че натоварването при последните 10-15 метра при вадене на рибата е най-голямо, заедно с износването и стареенето на монофила водят до скъсвания и загуба на целия такъм. Надявам се да съм бил полезен, това съм го научил от друг съфорумец и ще се радвам ако на някой друг му бъде полезно.[/quote]

+1 Най правилният избор. 8) Аз също достигнах до този извод и го практикувам с години безпроблемно. :ANAL:
vstoikov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vstoikov »

Аз пък от 10 години ловя с плетеняк и никой по никакъв начин не може да ме убеди че монофила е по добър.Има един друг момент ако попаднеш на некачествен плетеняк ще береш ядове със сигуност.И така ще се опитам да подредя брейдовете по качество
Номер 1 plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/1809/cPath/30_198_410_411/fishing-line/avani-seabass-maxpower-16-7lb-150m.html
номер 2 .plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/13819/cPath/30_198_1816_1819/fishing-line/toray-seabass-pe-power-game-15lb-150m.html
номер 3 plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/18172/cPath/30_198_2253_2255/fishing-line/duel-hardcore-x8-0-8-200m-silver.html
Тези брейдове според моето скромно мнения са най най добри и съответно най скъпи но пък са 8 нишкови и съответно най кръгли.Сега ще ви покажа нъкой по бюджетно плетеняка на който задължително се слага щок лидер
7до 12 метра.
1 http://puffin.bg/index.php?item=1951&group=1" onclick="window.open(this.href);return false;
този плетеняк в размера си 0,6 е много добро решение.
2http://shop.fishing-tackle.bg/sunline-super-pe.html
Последно да добавя плетеняка задължително се навива 2-3мм.под ръба на шпулата.Надявам се да съм бил полезен.
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

плетено мочета ,там е истината ,ако няакой хвърли повече с влакно от плетено ,аз си режа пинпонките !!!Тряабва да се внимава с него докато му свикна и аз имам 3 ролки на хубави възелчета ,които не се разплитат по никакъв начин!внимателно и се получават нещтата ,аз и на нощен ползвам плетено!!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
vstoikov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vstoikov »

Нещо не ми излизат линковете но има копи пеист и айде гугуглето.
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

+1 За плетеното, но наистина трябва да се обръща внимание на шпулата след затваряне на бигела. Тогава стават плетениците. А що се отнася до дистанцията... за нея си трябва хубав плетеняк (японски). Сечение 0,6; 0,8 или 1.
Аз засега ползвам 0,6. Преди време пробвах с едно Беркли 0,10..... ужасен кастиг и отвратително стържене този плетеняк направо ме отказа от идеята за години. Но след като си навих един Сънлайн 0,6 и всичко си дойде на мястото.
vstoikov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vstoikov »

http://puffin.bg/?item=1947&group=1" onclick="window.open(this.href);return false;
В размер 0,8 няма по добър брейд в световен мащаб.Скъпичко е но си струва всеки лев вервайте ми.
Последно промяна от vstoikov на Вто Окт 15, 2013 7:51 pm, променено общо 1 път.
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Заргани ще хващаме ли :?: ,или ще четем за плетено влакно :lol:
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Encho-master »

El Pescador написа:плетено мочета ,там е истината ,ако няакой хвърли повече с влакно от плетено ,аз си режа пинпонките !!!Тряабва да се внимава с него докато му свикна и аз имам 3 ролки на хубави възелчета ,които не се разплитат по никакъв начин!внимателно и се получават нещтата ,аз и на нощен ползвам плетено!!!
Хаиде обади ми се да похвьрляме :D
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

jivko.uzunov написа:Заргани ще хващаме ли :?: ,или ще четем за плетено влакно :lol:
Да ве

http://www.vbox7.com/play:a69ca7cec6" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

El Pescador написа:ако няакой хвърли повече с влакно от плетено ,аз си режа пинпонките !!!
Братле не си залагай онез работи току така че си изгорял като суха слама :wink: :wink: :wink:

И аз от 7-8 г. ползвам САМО плетеняци и съм им голям фен но гореказаното не е вярно и преди 3 години сам се убедих в това.Навих 150метра монофил 0.14 с еднакво по дебелина плетено на другата шпула и си направих експеримент и дистанцията беше 20-30метра + за монофила (с шок лидер от 10м. 0.20) но като трябва да засечеш риба се едно косиш люцерна и пак не може да я ковнеш така че плетеното си е плетено

п.п.Вальо на това какво му има че не го споменаваш бре (щото е скъпо ли)

Изображение
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”