Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Redimido »

TRANSKI RIBAR написа:Уке а таран дали имаше :mrgreen: :drinkers:
И таран, и шаран! И толстолоб въртеше, Трънски :roll:
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

Redimido написа:
TRANSKI RIBAR написа:Уке а таран дали имаше :mrgreen: :drinkers:
И таран, и шаран! И толстолоб въртеше, Трънски :roll:
Нищо за чудене не виждам във въпроса на Трънския?! Тарана трябва да си е там, както всяка година!
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Той уйчето да каже за таран па вие се заебавайте с мене,то не е въпрос а факт че врие от таран
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Тарано е за неможачите!
Аз примерно за два дни не фанах ни един, оти съм майстор.
Трънски, ти колко тараня фане бе новобранка?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Между два и три все баяти тарани ама тая седмица повече :drinkers: :mrgreen: :bear:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Днес на яз. Искър в началото на Шипочене около метър вълна:)и много вятър. Рибите ги нямаше. Утре пак ще се пробвам.Изображение
Изображение
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Вчера на Панчарево-платеното добър риболов на пъстърва. Рибите са около 0,4-0.6 кг. Замръзнал е 70-80% - опитваха се да го размразяват.
okx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от okx »

Колеги, как е положението на Казичене-ски влека, имало е ли е борба за лентата, кой да застане по близо ? :):) Прецакаха хубавия водоем с тази мрежа, която опънаха и някакви табели от рода "риболова до тук".
bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bono2 »

Колега дай малко повече инфо за казичане.....кви са тия мрежи
А пък само да кажа ....в четвъртък изкараха близо 7-8 кг. шаран на Суходол ....бяха големи майстори направо им свалям шапка....а гьола беше почти замръзнал - и най вероятно гонеха пастърва.
Аватар
icefire
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от icefire »

Здравейте Пичове , ще се опитам да дам отговор на последните 2/два/ поста макар,че инфото ми е малко старо.. Значи за Казичене - бях там на 04.12. 2013г водоемът е преграден на 2 с мрежа , обяснението е че пускат пастървата само в тази част където е ски влека , за да се концентрира пуснатата риба в по-малко пространсто и посетителите да имат по-голям шанс за улов...! поне така ми каза човекът който събираше таксата. Аз застанах близо до преградната мрежа от страната на влаковата линия , отидох към 10.30 сутринта и стоях до към 16.40.....на блесна , на камола , на бял .. на рибе ... нищо! единственият улов беше на рибе - един костур около педя който беше пуснат обрато във водата :) около мен колегите също бяха капо ... за разлика от нас на отсрещният бряг ловяха !!!.. въпрос на късмет / според мен / не мога да кажа какво и колко са уловили.... Колкото до Суходол , мнението ми за там е абсолютно негативно , това е единственият водоем на който съм бил 4 / четири / поредни пъти КАПО !!! не знам, не съм разбирач или пък най-малко мога да се похваля че съм голям "МАЙСТОР" , но стаистиката е 4:0 това е ! Дори може да се каже че съм тъп но упорит , последното ми посещение на Суходол беше преди 2 седмици два поредни дни събота и неделя, застанах до стената точно под пътя, имаше около 25-30 автомобила посетители , не видях никой да извади риба / за колегите около мен съм сигурен / с изключение на две късания , всички били дошли за пастърва ... добре де ама в тая суходолска локва само пастърва ли има!?!?! хвалят се , че били пускали сомове , шарани имало дори и щука .. на думи хубаво но на дела нищо .. как така не клъвна некой заблуден костур или поне некой слънчак !?!!! смешното в ситуацията е как обясняват на хората когато прибират парите за таксата , че ако били хванели екземпляр над 5 кг задължително трябвало да го върнат във водата :)) не ми е до парите , в случая съм отишъл да си гледам кефа.. ама какъв ти кеф !?!? Може да кажете че съм голям карък или нещо подобно , но всепак оптимизма в мен надвива всякакви суеверия! в заключение мога да кажа : НЕ ходете на Суходол ! ще спестите разходи и тъпи преживявания... Колкото до шараните за които говори колегата bono2... не знам майстори ли са какви са , по това време на годината шарани !?!?!? май е по-добре тези колеги да пуснат по едно ТОТО .. то рибата която е студенолюбива , хишна и трябва да е активна не е.. пък камо ли шарани.. ама знае ли човек то стват всякакви аномалии , дори никак не бих се учудил ако някой каже че на Суходол са хванали и Голямата Бяла Акула...
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bono2 »

съгласен съм...с горното ...само споделям какво видях с очите си - един голям шаран/от засичането до ваденето/
за да подкрепя ще кажа че и аз два пъти ходих там/суходол/ за пъстърва - първия път 0 от време на време някой вадеше единични бройки, аз изпуснах една на рибка докато обирах кордата - към обед пристигна един колега и ги подпука една след друга - беше на около 50 метра от мене, втория път хванах една около 300 гр. и я пуснах, а тая група със шарана ловеше на фидер много на вътре и вадеха през 30 минути по една пъстърва - даже за едното момче от групата имаше статия в бигфиш че е хванал една голяма пъстърва там - познах го от снимката.
rotovaq
новобранец
новобранец

Мнение от rotovaq »

Някой да е ходил на Седмиците,да сподели има ли риболов,дали е замръзнал?
(bubsa)
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от (bubsa) »

Как ви харесват тея гнусни гьолове 777 и Суходол :shock: Там не бих стъпил,дори всичката риба да е в тях :smt078
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

Ама много сте ми интересни бре като неможете да ги ловите не ходете бре .Аз мога и затова когато отида и на 777 и на суходол все съм ги ловил ,то трябва и да сложиш стръв на куката то без стръв няма да стане -егати смешниците сте на тея паткарници щом неможете да ловите то къде тогава.................
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

(bubsa) написа:Как ви харесват тея гнусни гьолове 777 и Суходол :shock: Там не бих стъпил,дори всичката риба да е в тях :smt078
По принцип 777 не е гнусен гьол-даже е много чист и рибата от там е много вкусна.За Суходол знам от приятели,че шараните и каракудите са много смрадливи.Друг е въпросът,че и на двата гьола риболова е умрела работа.Особено на 777 е много зле.Последното ми ходене там направо ме изуми.Над 150 човека,пуснаха много риба и никой нищо не хвана.Единични кълванета тук там.Ако само аз не съм хванал пък около мен съм видял,че ловят доста ще разбера-значи аз не ги мога но този ден никой не си тръгна с повече от по 1 риба.Изводите оставям за вас.Отделно много ме дразни,че постоянно си играят с нивото на водата.Ту се пълни ту се спада.Познайте защо......?
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”