Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
И таран, и шаран! И толстолоб въртеше, ТрънскиTRANSKI RIBAR написа:Уке а таран дали имаше![]()

Нищо за чудене не виждам във въпроса на Трънския?! Тарана трябва да си е там, както всяка година!Redimido написа:И таран, и шаран! И толстолоб въртеше, ТрънскиTRANSKI RIBAR написа:Уке а таран дали имаше![]()
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Той уйчето да каже за таран па вие се заебавайте с мене,то не е въпрос а факт че врие от таран
1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тарано е за неможачите!
Аз примерно за два дни не фанах ни един, оти съм майстор.
Трънски, ти колко тараня фане бе новобранка?
Аз примерно за два дни не фанах ни един, оти съм майстор.
Трънски, ти колко тараня фане бе новобранка?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Между два и три все баяти тарани ама тая седмица повече

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Днес на яз. Искър в началото на Шипочене около метър вълна:)и много вятър. Рибите ги нямаше. Утре пак ще се пробвам.

Вчера на Панчарево-платеното добър риболов на пъстърва. Рибите са около 0,4-0.6 кг. Замръзнал е 70-80% - опитваха се да го размразяват.
-
- научил се да хвърля
Колеги, как е положението на Казичене-ски влека, имало е ли е борба за лентата, кой да застане по близо ?
:) Прецакаха хубавия водоем с тази мрежа, която опънаха и някакви табели от рода "риболова до тук".

Колега дай малко повече инфо за казичане.....кви са тия мрежи
А пък само да кажа ....в четвъртък изкараха близо 7-8 кг. шаран на Суходол ....бяха големи майстори направо им свалям шапка....а гьола беше почти замръзнал - и най вероятно гонеха пастърва.
А пък само да кажа ....в четвъртък изкараха близо 7-8 кг. шаран на Суходол ....бяха големи майстори направо им свалям шапка....а гьола беше почти замръзнал - и най вероятно гонеха пастърва.
- icefire
- ще става разбирач
Здравейте Пичове , ще се опитам да дам отговор на последните 2/два/ поста макар,че инфото ми е малко старо.. Значи за Казичене - бях там на 04.12. 2013г водоемът е преграден на 2 с мрежа , обяснението е че пускат пастървата само в тази част където е ски влека , за да се концентрира пуснатата риба в по-малко пространсто и посетителите да имат по-голям шанс за улов...! поне така ми каза човекът който събираше таксата. Аз застанах близо до преградната мрежа от страната на влаковата линия , отидох към 10.30 сутринта и стоях до към 16.40.....на блесна , на камола , на бял .. на рибе ... нищо! единственият улов беше на рибе - един костур около педя който беше пуснат обрато във водата
около мен колегите също бяха капо ... за разлика от нас на отсрещният бряг ловяха !!!.. въпрос на късмет / според мен / не мога да кажа какво и колко са уловили.... Колкото до Суходол , мнението ми за там е абсолютно негативно , това е единственият водоем на който съм бил 4 / четири / поредни пъти КАПО !!! не знам, не съм разбирач или пък най-малко мога да се похваля че съм голям "МАЙСТОР" , но стаистиката е 4:0 това е ! Дори може да се каже че съм тъп но упорит , последното ми посещение на Суходол беше преди 2 седмици два поредни дни събота и неделя, застанах до стената точно под пътя, имаше около 25-30 автомобила посетители , не видях никой да извади риба / за колегите около мен съм сигурен / с изключение на две късания , всички били дошли за пастърва ... добре де ама в тая суходолска локва само пастърва ли има!?!?! хвалят се , че били пускали сомове , шарани имало дори и щука .. на думи хубаво но на дела нищо .. как така не клъвна некой заблуден костур или поне некой слънчак !?!!! смешното в ситуацията е как обясняват на хората когато прибират парите за таксата , че ако били хванели екземпляр над 5 кг задължително трябвало да го върнат във водата
) не ми е до парите , в случая съм отишъл да си гледам кефа.. ама какъв ти кеф !?!? Може да кажете че съм голям карък или нещо подобно , но всепак оптимизма в мен надвива всякакви суеверия! в заключение мога да кажа : НЕ ходете на Суходол ! ще спестите разходи и тъпи преживявания... Колкото до шараните за които говори колегата bono2... не знам майстори ли са какви са , по това време на годината шарани !?!?!? май е по-добре тези колеги да пуснат по едно ТОТО .. то рибата която е студенолюбива , хишна и трябва да е активна не е.. пък камо ли шарани.. ама знае ли човек то стват всякакви аномалии , дори никак не бих се учудил ако някой каже че на Суходол са хванали и Голямата Бяла Акула...

Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
съгласен съм...с горното ...само споделям какво видях с очите си - един голям шаран/от засичането до ваденето/
за да подкрепя ще кажа че и аз два пъти ходих там/суходол/ за пъстърва - първия път 0 от време на време някой вадеше единични бройки, аз изпуснах една на рибка докато обирах кордата - към обед пристигна един колега и ги подпука една след друга - беше на около 50 метра от мене, втория път хванах една около 300 гр. и я пуснах, а тая група със шарана ловеше на фидер много на вътре и вадеха през 30 минути по една пъстърва - даже за едното момче от групата имаше статия в бигфиш че е хванал една голяма пъстърва там - познах го от снимката.
за да подкрепя ще кажа че и аз два пъти ходих там/суходол/ за пъстърва - първия път 0 от време на време някой вадеше единични бройки, аз изпуснах една на рибка докато обирах кордата - към обед пристигна един колега и ги подпука една след друга - беше на около 50 метра от мене, втория път хванах една около 300 гр. и я пуснах, а тая група със шарана ловеше на фидер много на вътре и вадеха през 30 минути по една пъстърва - даже за едното момче от групата имаше статия в бигфиш че е хванал една голяма пъстърва там - познах го от снимката.
Някой да е ходил на Седмиците,да сподели има ли риболов,дали е замръзнал?
-
- вече хвърля и на тежко
Как ви харесват тея гнусни гьолове 777 и Суходол
Там не бих стъпил,дори всичката риба да е в тях 

- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ама много сте ми интересни бре като неможете да ги ловите не ходете бре .Аз мога и затова когато отида и на 777 и на суходол все съм ги ловил ,то трябва и да сложиш стръв на куката то без стръв няма да стане -егати смешниците сте на тея паткарници щом неможете да ловите то къде тогава.................
-
- разбира нещата
По принцип 777 не е гнусен гьол-даже е много чист и рибата от там е много вкусна.За Суходол знам от приятели,че шараните и каракудите са много смрадливи.Друг е въпросът,че и на двата гьола риболова е умрела работа.Особено на 777 е много зле.Последното ми ходене там направо ме изуми.Над 150 човека,пуснаха много риба и никой нищо не хвана.Единични кълванета тук там.Ако само аз не съм хванал пък около мен съм видял,че ловят доста ще разбера-значи аз не ги мога но този ден никой не си тръгна с повече от по 1 риба.Изводите оставям за вас.Отделно много ме дразни,че постоянно си играят с нивото на водата.Ту се пълни ту се спада.Познайте защо......?(bubsa) написа:Как ви харесват тея гнусни гьолове 777 и СуходолТам не бих стъпил,дори всичката риба да е в тях