Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от jasonsmith »

Евалата братче, невероятен репортаж, а и клипчето е много яко!
Голям кеф е с тия директни, проблема е че риби около и над 1 кг нямат шанс за вадене в това течение.
Ще те черпя една бира ако те видя някъде по реката!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

jasonsmith написа:Евалата братче, невероятен репортаж, а и клипчето е много яко!
Голям кеф е с тия директни, проблема е че риби около и над 1 кг нямат шанс за вадене в това течение.
Нема да палим спор:D Само ще кажа,че ловя 95 процента само с осмици директни-навсякъде из реката-трябва да пробваш директен с жило независимо от течението -вадят се всякакви риби и то с максимален адреналин! Ловя постоянно в течения:) Позволявам си коментар щот това е в мойта категория и имам осмици доста доволно
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

DJONI RINGO написа:
jasonsmith написа:Евалата братче, невероятен репортаж, а и клипчето е много яко!
Нема да палим спор:D Само ще кажа,че ловя 95 процента само с осмици директни-навсякъде из реката-трябва да пробваш директен с жило независимо от течението -вадят се всякакви риби и то с максимален адреналин! Ловя постоянно в течения:) Позволявам си коментар щот това е в мойта категория и имам осмици доста доволно
И ти имаш моя снимка вече аххах за тва че ме зариби дори и виртуално по тия сопи с жилата .... болонезата че я продам скоро нема кефе с нея .... въпрос на свикване с въдицата е и след тва големината на скобарите нее от значение .... вадим ги за секунди извън течението и после става спокойно ...
иначе евала за клипа на цеката ... е такъв стол че си зема Марти и става верно властелина на Благоевградските скобари :D :D :D :drinkers:
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

DJONI RINGO написа:Нема да палим спор:D Само ще кажа,че ловя 95 процента само с осмици директни-навсякъде из реката-трябва да пробваш директен с жило независимо от течението -вадят се всякакви риби и то с максимален адреналин! Ловя постоянно в течения:) Позволявам си коментар щот това е в мойта категория и имам осмици доста доволно
Марто аз също имам четири директни и ловя с тях доста, но за големи риби и течение ..
Лично аз си мисля, че с аванса на болото шанса да извадя голяма риба с еднакви такъми на директния е по-голям :).
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Всичко зависи от работата с въдицата т.е. кой, как я държи и какво прави с нея. Аз за сега не обичам да ловя с директен, но иначе мисля, че той е висш пилотаж по реката. За сега по-интересна ми е болонезата пък по-натам ще видим .....
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

miro253 написа:Всичко зависи от работата с въдицата т.е. кой, как я държи и какво прави с нея.
Напълно съгласен. Момчето на клипа се справи горе долу бързо с рибата но по едно време скобара му беше надолу по течението и шляпаше над водата,а той беше вдигнал въдицата право нагоре и се опитваше на влачене да го докара до кепа. Мисля че точно в тоя момент стават най-много и късания и откачания. Много по-лесно се прибира рибата с връх близо до или във водата и чак като е пред тебе върха бързо нагоре и я гребваш. Поне така аз правя.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Абе нещо пуснати риби не виждам, само хванати...а клипчета бол.......
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

jasonsmith написа:
DJONI RINGO написа:Нема да палим спор:D Само ще кажа,че ловя 95 процента само с осмици директни-навсякъде из реката-трябва да пробваш директен с жило независимо от течението -вадят се всякакви риби и то с максимален адреналин! Ловя постоянно в течения:) Позволявам си коментар щот това е в мойта категория и имам осмици доста доволно
Марто аз също имам четири директни и ловя с тях доста, но за големи риби и течение ..
Лично аз си мисля, че с аванса на болото шанса да извадя голяма риба с еднакви такъми на директния е по-голям :).
Е да с болото имаш много по голям шанс-тука няма спор-мисълтта ми беше,че който борави умело със дългия кол има техника и ги вади-бех едно време пълен противник на жилото...... После без него за никъде:DНо аз ви предлагам да атакуваме Асен :DБраво на Тцеката за хубавия репортаж:) и хубавите риби-едното място много ми хареса

Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Евала за репортажа и за рибоците :drinkers:
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

И на мен ми ареса. :D Евала Цека.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Вчера с много весела приятелска компанията се разходихме до река Струма в района на Благоевград. Изкарахме един прекрасен ден с много смях, студена биричка и готини мезета. Разбира се намокрихме и плувките :)
Въпреки, че бяхме почти по обед на реката, много се зарадвах като видях свободно едно от любимите ми места за риболов.
20140830_182816.jpg
20140830_182816.jpg (2.23 MiB) Преглеждано 829 пъти
В края на риболовния ден.
20140830_200535.jpg
20140830_200535.jpg (2.03 MiB) Преглеждано 829 пъти
Да живее свободата!!!
20140830_200649.jpg
20140830_200649.jpg (1.87 MiB) Преглеждано 829 пъти
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Васко браво:) Поздрави

Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Днеска от 10ч. до 14ч. ги убих....утре ще турим и некоя снимка.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Петъчно - съботен риболов до с. Мурсалево с резултат - тридесетина мрени и няколко кефалчета на фидер на бял и зелен червей/друга стръв рибата не уважи/
Освен хубавото барбекю и риболовът не беше лош, рибата кълвеше равномерно почти през цялото време, но до към събота сутринта 8:00 ч. Точно в това време направо от никъде излезе северен вятър и рибата все едно изчезна/вятърът за мен бе единственото логично обяснение за рязката промяна в поведението на рибата/. След появата на този вятър от 8:00 до 11:00 хванах само едно дребно рибе. Не мога да се похваля с много големи риби като едната по мои сметки беше малко около тридесетте сантиметра/така и не я измерих, отплува си обратно в реката и чак тогава се сетих/ и още 6-7 по - едри, не впечатляваха с големи размери, но и дребните бяха само 2-3. В крайна сметка с изключение на няколко риби, всички се върнаха там от където са дошли. Снимки има доста, но ще ги кача по-късно, че техниката нещо......
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

DJONI RINGO написа:Васко браво:) Поздрави
Привет Марти. Догодина ще повторим купона в твое присъствие. Със студени питиета, много салати и топли мръвки от барбекюто :)
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”