Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Годзи, аз пъ ти предлагам да фаниш трена до Шанхая и да си направиш разходката по-екстремна минавайки през големото сибирско земя и монголска степ........мой си земеш и въдичка пъ да пробваш как са таймените из района......десетина дена с влак си е за предпочитане, пред хемероиди и паднали самолети все пак, тъ предложи му на твоя човек, хем йофтенко, хем готско , хем научно-природно! 

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Хемороидите ша ти ги излекуваме тука - там недей,че ша са върнеш с дръпнати очи и прежълтялGODzillata написа:Изправен съм пред трудна дилема........шъ фана хемороиди да го еба...![]()
Вий ко ще ме посъветвате?![]()
![]()

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Не ми било Шанхай, най-ми било Пекин, щото е по-близо до града, в който тряа се оди.....казва се Shijiazhuang.
Пекин....освен да омаам една патица по пекински и да ударя една БГ патка на номера на китайката, кво друго ми остава...
Пекин....освен да омаам една патица по пекински и да ударя една БГ патка на номера на китайката, кво друго ми остава...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Тез градове дет съдържат онези три буквички ги избягвай да не се събудиш с четири топкиGODzillata написа:Не ми било Шанхай, най-ми било Пекин, щото е по-близо до града, в който тряа се оди.....казва се hua..........
........ и да ударя една БГ патка на номера на китайката, кво друго ми остава...

- GODzillata
Ае като глеам цените на билетите....тоа псевдо-бизнесмен май шъ съ откае накрая. 

- Павел Иванов
Тамън щех да ти предложа ако не ти се ходи да ме вземе мене
Ще му превеждам колко мога а и без това съм още поне месец и малко болнични та ми е широко около врата относно свободно време
Ко требва щ отърча да си купя една ел. джигара та да не тутунясам у самолета , други ядове немам .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Пав, направо ще си му далавера, така барем няма да плаща още едно билетче Видин - София...па и обратно!
Ей, утрото е по-мъдро от вечерта, оставих настрана всякакви опасения и му казах, че ок, навит съм да ида с него, но да не си помисля за хотел с по-малко от 3 звезди, що я в некое китайско бтс нема да спим!
Та те така....утре се чака отговор от джигитайците дъл му одобряват договора и ако да, то тогава почваме да вадим визи и билети....човеко дава зор още в началото на май да летим, аз му обяснявам, че колкото по-натам, толкова по-евтини ще са билетите, ма се е отурил яко и дели газира нещата...

Ей, утрото е по-мъдро от вечерта, оставих настрана всякакви опасения и му казах, че ок, навит съм да ида с него, но да не си помисля за хотел с по-малко от 3 звезди, що я в некое китайско бтс нема да спим!

Та те така....утре се чака отговор от джигитайците дъл му одобряват договора и ако да, то тогава почваме да вадим визи и билети....човеко дава зор още в началото на май да летим, аз му обяснявам, че колкото по-натам, толкова по-евтини ще са билетите, ма се е отурил яко и дели газира нещата...

- Павел Иванов
Аре пък ти , таман реших да те спася от тая тегобаGODzillata написа:...така барем няма да плаща още едно билетче Видин - София...па и обратно! ... аз му обяснявам, че колкото по-натам, толкова по-евтини ще са билетите, ма се е отурил яко и дели газира нещата...

Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
Тук Павел нещо не е прав,Павел Иванов написа:... Виж , мен чекиране не ме плаши ... на читав самолет, не на нискотарифен чартър ...
Щото самочекирането е инициатива на много страни от ЕС и обхваща много летища в Европа!
Ама според мен, това си е инициатива на летищата, а не на превозвачите!
Не знам как е при нискотарифните превозвачи, не съм ги ползвал досега, ама мои приятели ползват/ от и до Испания/ и нямат оплаквания.
А пък между нискотарифни превозвачи и чартърни полети има отделна разлика

Та е хубаво да пишем точно.
- Павел Иванов
Приликите са доста повече отколкото разликите в случаятG.Petkov написа:...А пък между нискотарифни превозвачи и чартърни полети има отделна разлика!...

Относно чекирането имах предвид че когато си купиш билети от дЪ топ компании , при полети които нямат багажно свързване помежду си , респективно чекиране , сам си закупиш тези билети по нета , директно от съответните авиолинии , пестиш едно педесетина евраки на човек , само за Европа и само от чекирането . Друг е въпроса че по този начин едно пътуваш по-комфортно , ако и да си возиш на количката багажа от единя канал до другият , второ сам определяш полетите с които ще правиш връзка и времето между тях , трето пестиш некой лев . Мисля че съвсем точно се изразих . Аз лично предпочитам тъй когато не ползвам туроператор с голяма отстъпка поради нещо си .
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
Може би всеки има своя опит,
Та миналата година във Виена или в Берлин, сега не помня,може и на двете,
Не работеха обичайните гишета, където се регистрираш за полета си и да получиш бордна карта, а автомат на който сам трябва да направиш същото, ама трябва да знаеш език и как да го направиш!
Верно, че имаше и девойки с униформи, които помагаха на пътниците да извършат процедурата, ама като "забие" системата, пак отваряли гишетата.
А идеята била, да се намали персонала на летищата и да реализирали икономии.
На чартърни полети малко съм се возил, ама все бяха читави.
Та миналата година във Виена или в Берлин, сега не помня,може и на двете,
Не работеха обичайните гишета, където се регистрираш за полета си и да получиш бордна карта, а автомат на който сам трябва да направиш същото, ама трябва да знаеш език и как да го направиш!
Верно, че имаше и девойки с униформи, които помагаха на пътниците да извършат процедурата, ама като "забие" системата, пак отваряли гишетата.
А идеята била, да се намали персонала на летищата и да реализирали икономии.
На чартърни полети малко съм се возил, ама все бяха читави.
- Павел Иванов
То тия хафтомати си ги има от доста време навсякъде по Юръпа , мен също са ме препращали , ама нали заради това и други лингвистически проблемации , на Кире човека си търси да си води някой та да му превежда 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Victoryyyyyy.. Преинсталирах си компа без проблеми.. 

"The more you know, the less you carry"
- G.Petkov
Днес минах към варианта, дето руснаците го наричат "запой"
, ама по-кротко от тях, щото и утре пак съм на работа,
Та от ранният следобед, бавно и напоително, смених няколко маси и вече съм на финала, последни глътки и си лягам!
А ако може и утре да го повторя - няма да е лошо
!
И се сетих от поста на Жечев, как преди много години пътувах с влак през необятния Съветски съюз до Байконур и обратно, бях войник в казармата и ходихме на стрелби,
Общо, до там и обратно пътувахме почти 30 дни - тогава видях огромни реки, водохранилища, степи и всякакви чудесии
!
Сега, с пътническите влакове по БАМ сигурно се пътува много по-бързо !

Та от ранният следобед, бавно и напоително, смених няколко маси и вече съм на финала, последни глътки и си лягам!
А ако може и утре да го повторя - няма да е лошо

И се сетих от поста на Жечев, как преди много години пътувах с влак през необятния Съветски съюз до Байконур и обратно, бях войник в казармата и ходихме на стрелби,
Общо, до там и обратно пътувахме почти 30 дни - тогава видях огромни реки, водохранилища, степи и всякакви чудесии

- Vid
- кандидат преподавател
Къде ли не съм ходил, но в оне необятни руски степи не съм бил. Наскоро изгледах оня филм на Белополски - риболов на таймен в Монголия..... Много се запалих, то Монголия таман за мен, ама жената за те чукари не ще и да чуе...G.Petkov написа:И се сетих от поста на Жечев, как преди много години пътувах с влак през необятния Съветски съюз до Байконур и обратно, бях войник в казармата и ходихме на стрелби,
Общо, до там и обратно пътувахме почти 30 дни - тогава видях огромни реки, водохранилища, степи и всякакви чудесии!

Абе, от те учения за здравословно хранене и живот май има полза? Почвам сериозно да се замислям? Ама, още не съм достигнал това ниво, поне в мозъка си, де да ям чист фасул чисто натурал, без да има поне 1-2 свински ребърца в него

Та, кога човек премине 40-те и вече все е видял, пил, ял и ебал..., почва да се замисля?? за живота които води и ако не друго, поне ебенето да си запази до старини....

п.п. Изпадам във философии, защото почват да ми наболяват вече здравословни проблеми. Имам приятел виден уролог, който ми казва: докторите са измислени само да ти вземат парите, всичко останало е начин на хранене.... и режим на живот..... Ама, как става това? малко преди да започнем да въртим агненцата на чеверменца?????? Дори като пиша това, лигичките ми почват да текат.... Май ще оставя диетата за другата година

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека