Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ДА РАЗВЕДРИМ ОБСТАНОВКАТА
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- dimitar_
- сериозен играч
Това е "ритуал" , доказващ , че човека е най - разумният хищник , който използвайки помощни средства , като ножове , горелки (бензинови или газови ) , примки , телени трифки , огън , вряла вода и други "улеснения" е в състояние да докара всяка една част от "нещастното прасе" да става за мезе ... , при нас се почва с греяна!!!
И още нещо , Неделчо , първото "мезе" което си правим е "контакта"( зурлата) и долната "джука" , оваляни във вино със сол и метнати на скарата , много хора изхвърлят тези неща без да осъзнават каква грешка допускат ... , ако не си опитвал това , опитай го !
После вече скарата празна не остава , като последно за капак оставяме бъбреците и ... ,да ти кажа честно , сме готови вече и ние да легнем на "таргата" дето сме пърлили прасето !!!
Не знам защо , но винаги на този ден съм се чувствал като на празник , е , понякога Кака като се върна иска да ми развали празника , ама какво от туй че съм мязал и аз на прасе , нали не съм пърлен и "контакта" ми е на място ... !!!
Айде , НАЗДРАВЕ на всички , пък събота и неделя го дават сняг , рибите ще се отърват от нас , но прасетата ... !!!
И още нещо , Неделчо , първото "мезе" което си правим е "контакта"( зурлата) и долната "джука" , оваляни във вино със сол и метнати на скарата , много хора изхвърлят тези неща без да осъзнават каква грешка допускат ... , ако не си опитвал това , опитай го !
После вече скарата празна не остава , като последно за капак оставяме бъбреците и ... ,да ти кажа честно , сме готови вече и ние да легнем на "таргата" дето сме пърлили прасето !!!
Не знам защо , но винаги на този ден съм се чувствал като на празник , е , понякога Кака като се върна иска да ми развали празника , ама какво от туй че съм мязал и аз на прасе , нали не съм пърлен и "контакта" ми е на място ... !!!
Айде , НАЗДРАВЕ на всички , пък събота и неделя го дават сняг , рибите ще се отърват от нас , но прасетата ... !!!
[quote="dimitar_"]И още нещо , Неделчо , първото "мезе" което си правим е "контакта"( зурлата) и долната "джука" , оваляни във вино със сол и метнати на скарата , много хора изхвърлят тези неща без да осъзнават каква грешка допускат ... , ако не си опитвал това , опитай го !
20 години ме молят да опитам тия диликатеси но
.Навярно е хубаво но не мога,а що се отнася за традициите аз си ги спазвам стриктно,докато не се намахам като свиня не спирам
това разбира се е шега
но трябва наистина да отворим нова тема за традициите по коледните празници
Наистина това ще е интересна тема всеки да сподели как и по какъв начин отбелязва свинското заколение.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ти си по идеите бате!Давай новата тема,че да видим какво ново ще научим!
И един въпрос: Що не го остави този мъник да попорасне малко бре?
Виц
Минават през село цигани закупчици.Прасета изкупуват.Спряла ги баба Пена и и ги кандърдисва да вземат нейното.Влезли те,огледали го и я питат:
-А ба бабе,то това прасе ако не го заколим ша ли прескочи зимата?/демек малко било/
-Ша,ша-рекла баба Пена-то три зими изкара,че още една ли няма да може!!!

И в допълнение-ей го на моя /в кочината/ сестричката му!Колнахме я преди два месеца!Колко ли ша е голям братока а?За позналия-колет Коледни пържолки!

И един въпрос: Що не го остави този мъник да попорасне малко бре?
Виц
Минават през село цигани закупчици.Прасета изкупуват.Спряла ги баба Пена и и ги кандърдисва да вземат нейното.Влезли те,огледали го и я питат:
-А ба бабе,то това прасе ако не го заколим ша ли прескочи зимата?/демек малко било/
-Ша,ша-рекла баба Пена-то три зими изкара,че още една ли няма да може!!!

И в допълнение-ей го на моя /в кочината/ сестричката му!Колнахме я преди два месеца!Колко ли ша е голям братока а?За позналия-колет Коледни пържолки!

Айде и аз да покажа тоя домус 250 оки как го гътнахме трима мъже.
[img]http://storage1.album.bg/479/Прасе_за_К ... 140085.jpg[/img]
По нашия край касапско право е вратната пържола и се изпраща с думите "еееей туй праси жедно умря!"
... - след което "буркана" го обикаля.

[img]http://storage1.album.bg/479/Прасе_за_К ... 140085.jpg[/img]
По нашия край касапско право е вратната пържола и се изпраща с думите "еееей туй праси жедно умря!"
... - след което "буркана" го обикаля.

-
- и господ не е толокова добър
Много си чувствителен бе брат,тъй ако я караш с тези чувства няма да остане ракийка за следващата сбирка.Nedeltcho Delev написа:Миткооо,знаеш ли къв си лошsapuna1971 написа:Ей тук с бат Ви Неделчо сме в "червен траур"!Заради прасето де!
Ех спомениииииииии,спомени!!!![]()
![]()
що ма разчустваш така бе,мушморок,ся па требе да пийна две та да са успокоя,друг път такива бели не прай
![]()
![]()
![]()
Re: ДА РАЗВЕДРИМ ОБСТАНОВКАТА
Втора серия на нашумялия напоследък сериал
Филма не се препоръчва на деца под 18 години
Филма е създаден по действителен случай а кадрите се намират в Националния Исторически Казан"Бай Иван-Чатала"
Приятно гледане!

Ей па тук до нас едни дечица се мъчиха да правят нещо

Кулминацията на сюжета

Главния герой

h[img]ttp://media.snimka.bg/1396/009047978.jpg[/img]
Развръзката

Финала

Филма бе озвучен със най-новата технология на съвременото изкуство

Продуцент и оператор НД
В главните роли Батьо и НД
Участвайте в томбулата като си дадете мнението за филма,наградата е мнооого градусова
Филма не се препоръчва на деца под 18 години
Филма е създаден по действителен случай а кадрите се намират в Националния Исторически Казан"Бай Иван-Чатала"
Приятно гледане!

Ей па тук до нас едни дечица се мъчиха да правят нещо

Кулминацията на сюжета

Главния герой

h[img]ttp://media.snimka.bg/1396/009047978.jpg[/img]
Развръзката

Финала

Филма бе озвучен със най-новата технология на съвременото изкуство

Продуцент и оператор НД
В главните роли Батьо и НД
Участвайте в томбулата като си дадете мнението за филма,наградата е мнооого градусова