Колко големи воблери...

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Дърпат я!
Не си играят :lol:

Ама те там всичко на практика го прилагат и пробват, преди да говорят като някой книжни плъхове :lol: тук.

Наслука.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Troli

Мнение от Troli »

Сапуне допускаш същата грешка,като Симбат! :wink: Полезно е да имаме инфо,как ловят руснаци и американци!Ние обаче нямаме необятни и чисти,реки и езера.Бялата риба при нас е кът!А там бълва от тях.Тук ни е доста по-трудно,а и бракониерите са повече.От руснаците може да се научи всичко и да се приложи у нас,защото рибите са от един род.В Щатите бялата риба е друг подвид/2-вида/,които достигат до 1.2кг. и до 3-4кг. и са по-тъмни.Тук бялата има условия да достигне до 20кг.Ксено пак объркваш хората! :wink: Магнума е измислен,като модел от Рапала,а това че някой е решил да ползва същото име е друг проблем.Истинският Магнум е Рапала и това го знае и ползва цял свят.Каунт-даун Магнум означава,че е потъващ а не че е Каунт-даун. :D :D Тафталогия се получи! :D Целта ми не е да се карам,а да бъда точен. :wink:
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

А така баце.

Както винаги си много точен.
Рибите в Хамерика наистина са от друг вид нямащ нищо общо с "манталитета" на тукашните бели.

Просто няма какво повече да се каже.

Желая ти много успехи през Новата година.
Бъди жив и здрав.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Troli

Мнение от Troli »

Имам ги и двата!Много ми ги хвалеха в магазина и се търсели! :roll: Пробвал съм ги,но нямам хваната риба на тях.Резидата,като цвят дава резултат на разсъмване,свечеряване и есенно време.Утре ще снимам и ще кача един бияч от 2006г.Важно!Всяка година биячът ми е различен.Може би това обяснява и тактиката на Рапала да сменя цветовете всяка година.Знаят неща за рибите,които ние трябва сами да разберем.Кой,колкото може. :wink: Хитреете,а?Споко и аз не казвам всичко,което знам! :D :D :D
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Countdown на Рапала при мен е фаворит-много и разнообразна риба.Сигурно имам към 40 каутдауна в различни цветове и размери.

На Йо Зури обаче воблерите се представят много слабо,въпреки че много го хвалят.Yo Zuri Cristal Minnow DD изглежда обежаващо за влачене-накой ползвал ли го е?
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

simbat написа: На Йо Зури обаче воблерите се представят много слабо,въпреки че много го хвалят.Yo Zuri Cristal Minnow DD изглежда обежаващо за влачене-накой ползвал ли го е?

Дааааааааа :? ама няма кажа колко съм хващал . Работи си супер .А малко по нагоре има оградени Теил Денсер на Рапала ,воблер които само мога да похваля е не тези цветове ,но хваща много добре
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

:D На теб знам кои са ти любими.А Cristal Minnow DD(deap diver) добри ли са за целта ?
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

simbat написа::D На теб знам кои са ти любими.А Cristal Minnow DD(deap diver) добри ли са за целта ?
Sibat докато си доидеш Цонево ще замръзне :( :twisted: ,заради теб сега слагам ,железен кил ,да мога да съм като ледоразбивач. Иначе ,не знам трябва на дупка ,ама мен освен женаска дупка ,друга не харесвам
Troli

Мнение от Troli »

:wink: Качих,биячът в галерията! :wink:
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Въпроса май беше за размера на воблера?
Бяла риба на тролинг може да се хване и с 5 сантиметра и с 25 сантиметра воблер.
За мен лично най-успешни са размерите между 7 и 11 сантиметра.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

milen_bg написа:
simbat написа::D На теб знам кои са ти любими.А Cristal Minnow DD(deap diver) добри ли са за целта ?
Sibat докато си доидеш Цонево ще замръзне :( :twisted: ,заради теб сега слагам ,железен кил ,да мога да съм като ледоразбивач. Иначе ,не знам трябва на дупка ,ама мен освен женаска дупка ,друга не харесвам
:lol: :lol: :lol:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

iogo написа:Въпроса май беше за размера на воблера?
Бяла риба на тролинг може да се хване и с 5 сантиметра и с 25 сантиметра воблер.
За мен лично най-успешни са размерите между 7 и 11 сантиметра.

Бате мноо си прав нещата станаха повече от тавтология, направо станаха тафталогия :wink: . Аз бих те подкрепил за размерите, но според мен е по важно да се подбира воблера според това къде е рибата(горе или долу), сезона , какъв е деня и дали е сутрин , обед или вечер.Общо взето факторите са много.
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Коце, това го написах именно защото темата е РАЗМЕРА НА ВОБЛЕРИТЕ ПРИ РИБОЛОВА НА ТРОЛИНГ ЗА БЯЛА РИБА!!!!!!
А то какво стана????
БЕЗСМИСЛЕНИ спорове от сорта кандауна магнум ли е или обратното и кой е първичния, и кой колко голяма риба е хванал.
Темата за воблерите за тролинг е толкова обширна че не конкретизираме ли нещата излизат общи приказки.
Troli

Мнение от Troli »

Баце,извинявай!Мислех си за нафта и дали буса ще запали на -17! :D Аз съм конкретен и точен!Ксено и аз показахме конкретни воблери и уточних разликите между воблерите не за тарикатите,които гледат сеира и всичко им е ясно,а за прохождащите в тролинга! :wink: Другото са общи приказки! :wink:Моят воблер е по-специален,защото е Джойнтед-Каунтдаун.Вписва се идеално в темата!Цветът също е специален-Шартроа!Този перленно-розов цвят е идеален за мътни,пролетни води! :wink: Най-големият резултат е за 30 минути 3бр. сулки/пуснати/ и 1 брой бяла-кило!
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Твойте постове в случая бяха едни от най-конкретните!!!!
Голямо значение според мен освен сезона, дълбочините, прозрачността на водата ..... има и самия водоем.
В дадени водоеми предпочита по-едри примамки в други по-малки.
Всеки си е изградил някакви фаворити според това на кои водоеми и в кой сезон най-много ходи и на които е хващал най-много риба.
И винаги упорства/риболовста/ най-много на тях.
Тоест си ги затвърждава.... :lol:
А останалите ги пуска в употреба когато няма успех на фаворитите си, а тогава може и да е момент на ниска активност на рибата!!!!!
Аз лично на кандаун, ориджинал и тейл денсър не съм имал успехи но не съм си и помислял да трърдя че не струват.
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”