Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шарани на плувка !
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: Шарани на плувка !
Бе , да не сме били заедно.....shekira написа:Незнам,ама последните 2 излета тия шарани на плувка направо ма разболяха.първия излет 5 удара на 0,12 повод,5 скъсвания.втория път на 0,18 2 удара 2 счупени куки,явно ма е налегнал карък.тая седмица съм решил да нося въдицата при поп Стоян,дая ръси със светена вода,пък да видим да ли ще има резултат.

- danail kacarov
- научил се да хвърля
шаран на плувка на класическия начин сам хващал на едно каналче до марица.Начина е следния.отивам и избирам тихо и далбочко местенце.Зьранжам с царевица еднократно около половината котиика,малко повече от половината,и почвам да чакам.На местенцето сам кам 18:30,много пати сам валат но онзи ден нправа се разбих от кеф.2,300кг голичак шарко.
корда 0.16
кука-14
плувка-1грам
наи-жайното МНОГО КАСМЕТ
шарана го хванах кам 20.00
корда 0.16
кука-14
плувка-1грам
наи-жайното МНОГО КАСМЕТ
шарана го хванах кам 20.00
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ето и аз да споделиа моиа начин на ловене шаран на плувка.
Винаги ползвам не поголиама плувка от 2,5 грама.Ако е плувката 2,5 грама задалжително ставам тежест от 3 грама.(иа потавам циалата и трсиа далбочината и когато излезе врха на плувката над водата,значи стрвта е на дното.И когато шарко е тука,достатачно е само леко придвижение на плувката и ОПА.ето да се похвалиа с последните шарковци на плувка.
корда 0,20
плувка 2,5 грама
тежест 3,00 грама
монтаж на косам
стрв-две зрна царевица на ванилиа

п.с на иазовира не саштествува забрана.риболова е позволен а се вршта всета маломерна риба назад.
Винаги ползвам не поголиама плувка от 2,5 грама.Ако е плувката 2,5 грама задалжително ставам тежест от 3 грама.(иа потавам циалата и трсиа далбочината и когато излезе врха на плувката над водата,значи стрвта е на дното.И когато шарко е тука,достатачно е само леко придвижение на плувката и ОПА.ето да се похвалиа с последните шарковци на плувка.
корда 0,20
плувка 2,5 грама
тежест 3,00 грама
монтаж на косам
стрв-две зрна царевица на ванилиа

п.с на иазовира не саштествува забрана.риболова е позволен а се вршта всета маломерна риба назад.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- учете се от него
Никола , ми те тия вашите шарани много лошо гледат бре
И имат физиономии на каракуди
Това с преутежнената плувка е добре , ако се лови на дъното и дъното е чисто , също и при вятър. И аз така ловя с преутежнена плувка , само че е три грама. Долния дропер е 0.3-0.5гр(на 15-25 см над куката) , основното утежнение е на 35-50 см над дропера , при много силен вятър или течение , лягам на дъното и с основното утежнение
Поздрави

Поздрави

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
точно така,и наисилниа ветер не прави проблеми
а на шараните иавно им е ебал мамката некои каракудозавр от тези на Крцата

а на шараните иавно им е ебал мамката некои каракудозавр от тези на Крцата

Macedonia

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Поразчистих малко ненужни мнения.Не ме принуждавайте да го правя! 

-
- учете се от него
Колеги , как ловите шарани на плувка , става въпрос за риби по 3-4 килограма в непосредствена близост до шавар(1.5-2 метра ,папур). Такъми , влакна , поводи... с три думи - оборудване , тактика и техника при хващане На едни арендни гьолове за 4 риболова , резултата е 5:1 за тях , всеки път 

-
- разбира нещата
При мен е имало същия проблем
.На тънка корда взима много добре но немога да го спра защото лодя до само шавара.
Сложих плетеняк но не пипа и тогава оборудвах един прът 4.60 със твърд връх без никакъв аванс ,влакно 0.18 /без повод и като удари без много церемоний право в кепа.
Със по-дълъг и твърд прът може по-лесно да се контролира рибата и да не и даваш шанс да влезе във шавара!

Сложих плетеняк но не пипа и тогава оборудвах един прът 4.60 със твърд връх без никакъв аванс ,влакно 0.18 /без повод и като удари без много церемоний право в кепа.
Със по-дълъг и твърд прът може по-лесно да се контролира рибата и да не и даваш шанс да влезе във шавара!
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
-
- ще става разбирач
колега IDA точно за такава ситуация преди години си купих пръчка - 4 метра дължина,акция 20-40,некарбонова,вади ги като стой та гледай
ама водоемчето вече го няма....пръчката я купих точно за това място

Скоро мисля да пробвам един метод за риболов на амур на плувка. Идеята ми е следната:
Основно влакно 0.35, подвижна плувка не особено голяма, накрая на основното вирбел и след него повод около 35 см. плетено 0.12, кука 2 номер кована и монтаж евентуално на косъм. Вирбелът ще играе ролята на стопер на подвижно олово, което ще лежи на дъното. Идеята на всичко това е да мога след като хвърля на около 30-40 м. да захраня с царевица с прашката.
Какво Ви е мнението за този монтаж и има ли възможност за оптимизация?!
Основно влакно 0.35, подвижна плувка не особено голяма, накрая на основното вирбел и след него повод около 35 см. плетено 0.12, кука 2 номер кована и монтаж евентуално на косъм. Вирбелът ще играе ролята на стопер на подвижно олово, което ще лежи на дъното. Идеята на всичко това е да мога след като хвърля на около 30-40 м. да захраня с царевица с прашката.
Какво Ви е мнението за този монтаж и има ли възможност за оптимизация?!
как ще хвърлиш на 30-35м с 035 основно и не особено голяма плувка 

-
- ще става разбирач
Зависи ти какво разбираш под „неособено голяма„slavi253 написа:как ще хвърлиш на 30-35м с 035 основно и не особено голяма плувка

мисля да сложа тежест поне 30 гр. т.е риболов на дъно и плувка.slavi253 написа:как ще хвърлиш на 30-35м с 035 основно и не особено голяма плувка
-
- и господ не е толокова добър
Трябва и по голяма плувка иначе от вятър и течение ще потъва и ще те лъже 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.