Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2020
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2020
"Не познавам човек който практикува спортен риболов в черно море. Може и да има, но аз не съм срещал....."
Не ме натъжавай! Ако е така,тежко му на това море!!
Не ме натъжавай! Ако е така,тежко му на това море!!
- Димо Михалев
- Модератор
Е,какво като е наранена,ще стане лесна храна за някой хищник,самия зарган също е хищник и за това атакува пилкера?!!hadji написа:
Колега,става въпрос за нараняването с това тралене на рибата,която не вземаш,а не за това кой начин на хващане те прави да си "по-човек".
И аз това се чудя!!!Димо Михалев написа:Е,какво като е нараненаhadji написа:
Колега,става въпрос за нараняването с това тралене на рибата,която не вземаш,а не за това кой начин на хващане те прави да си "по-човек".
Това е специално за морския модератор! Димо "нараненият"!

Ако искаш да си за пример, недей да поучаваш, а бъди истински! 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
На морето не му е проблема с улова на риба,еле пък от любителите,hadji написа:.....Не ме натъжавай! Ако е така,тежко му на това море!!
проблема е,че сме големи палачори,и всичко ненужно ни вече,го мятаме в морето.
Къде използвано чепаре,къде скъсани мрежи,къде загубени кошове за риболов,къде
парчета корда докато си вързвате такъма и остават такива,торбичката от баницата,
с която току що сте се подсилили организма - в тази насока трябва да се мисли.
Торбичката с храната и водата която си носите,върши перфектна работа,да си
слагате там всичко което е за боклука,и айде след това в контейнера.
Във водата този боклук се разгражда мноооого по-бавно,и мори много повече риби,отколкото
ще хванете през годината.
Нептун си знае работата,рибата хвърля толкова много хайвер,че оцеляват
два пъти повече рибки,отколкото се ловят от всички през годината.Все пак
и рибите се хранят с риби,и за тях има доволно,и пак остават много,
така че,не се нахвърляйте на хора които си прибират рибата.
Вярно че е въпрос на възпитание,дали ще се прибират и бебетата на рибите.
Но с годините всеки поумнява.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Димо Михалев
- Модератор
Милена,от морето се научих,че света не се върти около никой,влезеш ли в него няма място за чувства и глезотии,а трябва да се разчита на други неща,за това и не отдавам значение на чувствата.То,морето си има свои правила и понякога дава уроци,а друг път наказва.Надявам се да си ме разбрала!Мilena написа:Ако искаш да си за пример, недей да поучаваш, а бъди истински!
Ще перефразирам Марк Аврелий: Всичко, което виждаме е гледна точка, не е истина. Всичко, което чуваме е мнение, не е факт!
За това, вместо да споря с инакомислещите им давам идея: Ако вместо гола тройка след пилкерчето вържете на малко по-дълго поводче единична, малка кукичка с перце или силиконче (като от чепаре), зарганите лапат усърдно
Пак ще има откачания, но няма да има закачки за друга част от тялото (евентуално).
Така хем ще мятаме железца вместо червеи, хем ще си оправдаем хамалогията с някоя риба
За това, вместо да споря с инакомислещите им давам идея: Ако вместо гола тройка след пилкерчето вържете на малко по-дълго поводче единична, малка кукичка с перце или силиконче (като от чепаре), зарганите лапат усърдно

Така хем ще мятаме железца вместо червеи, хем ще си оправдаем хамалогията с някоя риба

Има една тънка граница между риболова и това да стоиш на брега като идиот!
- kukukuka
- кандидат преподавател
ако искам и две тройки ще сложа след пилкера. спирам да купувам скапаните дози с червей 

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пробваѝ с троѝка с пера или муха 10номер вместо 3 каkukukuka написа:ако искам и две тройки ще сложа след пилкера. спирам да купувам скапаните дози с червей

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- kukukuka
- кандидат преподавател
за 50 години се наситих от лицемерни каузи и убеждения
и няма край и няма край
как са пропуснали да ни вкарат в рибарски дружинки както при ловците. 

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- sarfa
- научил се да хвърля
Днес реших да се поразходя да видя имали рибари нооооо уви.
Няма нищо по - хубаво от лошото време!
- radoadvokat
- ще става разбирач
Здравейте, честит празник на всички.
Не искам да наливам масло в огъня но мисля, че е неправилно да се анатемосва риболова на зарган с пилкер и изнесена тройка като тралене и неетичен метод на риболов. Ще ви дам пример. Ловя основно на спининг с воблери по морето, нашето и по гръцките. Воблерите са оборудвани с по две или три тройки. Често се случва рибите, които атакуват воблера да се хващат странично, понякога за корема, друг път за гърба. Това пак ли е тралене? Дори при риболова с пилкер или блесна с една тройка или единична асист кука се случва това. След като идеята е да се провокира атака на примамката, какво е значението дали ще се хване за устата или хрилния капак? При този риболов целта не е да махсш за някоя случайно затралена риба. Затова и има разлики в улова на двама души ловящи един до друг. Заргана иска провокация, за да атакува примамката. А за това се иска ръка, т.е. Умение да презентираш. Някой каза, че се наранявали риби, щото се закачали по тялото. Имате ли представа, колко откачания има при риболова с повърхностни примамки. В пъти повече от извадените риби. И там се нараняват риби. Но никой не го квалифицира като нееточен метод.
Накратко, има ли риболов на спининг винаги има шанс за нараняване на рибата.
Иначе по горе в темата писах. Кое е определящо един метод за отнемане на живот да бъде етичен или неетичен?
Не искам да наливам масло в огъня но мисля, че е неправилно да се анатемосва риболова на зарган с пилкер и изнесена тройка като тралене и неетичен метод на риболов. Ще ви дам пример. Ловя основно на спининг с воблери по морето, нашето и по гръцките. Воблерите са оборудвани с по две или три тройки. Често се случва рибите, които атакуват воблера да се хващат странично, понякога за корема, друг път за гърба. Това пак ли е тралене? Дори при риболова с пилкер или блесна с една тройка или единична асист кука се случва това. След като идеята е да се провокира атака на примамката, какво е значението дали ще се хване за устата или хрилния капак? При този риболов целта не е да махсш за някоя случайно затралена риба. Затова и има разлики в улова на двама души ловящи един до друг. Заргана иска провокация, за да атакува примамката. А за това се иска ръка, т.е. Умение да презентираш. Някой каза, че се наранявали риби, щото се закачали по тялото. Имате ли представа, колко откачания има при риболова с повърхностни примамки. В пъти повече от извадените риби. И там се нараняват риби. Но никой не го квалифицира като нееточен метод.
Накратко, има ли риболов на спининг винаги има шанс за нараняване на рибата.
Иначе по горе в темата писах. Кое е определящо един метод за отнемане на живот да бъде етичен или неетичен?
- kukukuka
- кандидат преподавател
да зареждаме бомбите
жална им майка на водолазите 

Здравейте колеги - може ли малко повече инфо за стръвта на която се лови заргана (с бомборда). Как се поставя? На каква дистанция се замята? Какви места обитава тази риба - дълбоки или плитки, скалисти или пясъчни брегове?
Как точно? Копае ли се? И на какви места?Мilena написа:Морски червей.dido18 написа:![]()
Незнам дали се продава, сама си се снабдявам от езерото.