Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

филми за подводен риболов
Модератор: nkolev66
Re: филми за подводен риболов
Сигнализирам тутакси
. Половината надписи ми излизат на маймунски. Може повредата да е в моя телевизор, но е важно сигнали да има
, така се формира гражданското общество
.

- Jack Daniels
- разбира нещата
Юри,от къде го дръпна? Замундския нямаше проблем
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Имам предвид имената на папките във ф-типито на Вальо.Jack Daniels написа:Юри,от къде го дръпна? Замундския нямаше проблем

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Претор, трябва да си оправиш кодировката на браузера.Това мисля ще помогне.
http://img571.imageshack.us/i/81775317.jpg/
http://img571.imageshack.us/i/81775317.jpg/
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ами... наздраве тогава браточка!

-
- научил се да хвърля
Ето това е добър филм за фриидайвинг, дървени харпуни, ластици, "техники" и тн
http://www.youtube.com/watch?v=GuvKPfJI ... re=related
Както е видно ловецът прави чудеса навъпреки на всичко казано дотук за харпунджалъка...

Както е видно ловецът прави чудеса навъпреки на всичко казано дотук за харпунджалъка...

- Диканаров
- кандидат преподавател
Това клипче съм го гледал и преди и винаги ме е удивявало! Какви спортни възможности би имал тоз човек, ако имаше поне добра маска и плавници? Каква апнея има, а напръв поглед няма никакви физически данни за голям белодробен капацитет. Сух, като чироз, а каква издържливост! Подобни харпуни си правехме и ние с изрязана от камионна гума ластици, със спусак използващ 2 пружини от офицерска фуражка, една от стара брава и чам, импрегниран с горещ безир и блажна боя, но през далечните 1963-4г. Ама какво желание имахме за гмуркане и харпуниране. А какво бе и морето тогава? С видимост, като на клипчето! И рибно! За 2 часа набучквахме по 40-50 попчета. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Тоя мокен е може би най-обсъждания харпунджия по форумите4x100срусалка+1бира написа:Ето това е добър филм за фриидайвинг, дървени харпуни, ластици, "техники" и тн

- express.servise
- научил се да хвърля
Не виждам нищо невероятно и чудно в действията му което един опитен харупунджия да не може да постигне!
1.Гмуркача от клипа не ползва неопрен защото тропическия океан където се намира е с висока температура вероятно 26-28 гр. и няма големи загуби от апнеята .
2.След като няма неопрен няма и голяма нужда от тежести .Използва засилката от лодката
за да преодолее първите няколко метра след тях без подкожни мазнини няма нужда от баласт.
3.Липсата на достъп до плавници го е накарала да се приспособи да използва краката си и рифа да се придвижва по дъното и да лови рифови видове
4.Изобилието на рибите в тропическият риф му позволява да отстрелва риби дори с допотопен харпун с бавни ластици от автомобилна гума дори прав и неприкрит.
5.Използва лодката за да събира рибите не използва излишна екипировка.
6.Със сигурност не е започнал от дълбочина 30м .Вероятно е използвал камъни да гмурка на плитко и от малък.
7.В филма се апнеята му е 3мин можел и 5мин не искал да показва:според мен е имал апнеи по 5мин но в зависимост от моментното състояние то ест не може да скочи и да направи 5мин когато поиска(като при всеки).
8.Всеки който целогодишно е във гмурка ще достигне рекордни апнеи .В екваториалните райони няма един сезон като при нас.Няма откраднати уикенди и почивки след дълъг застой.Ако не хване риба семейството му няма да яде.
9.Забравих да добавя че бедноста го кара да поддържа диета подкрепяща апнеята.Нещо което Американци и Европейци трудно ще постигнат.
Определено мокена е доста трениран и заслужава уважение щом излиза от 30м без плавници.Но BBC го представят нещо свръх естествено :
"Изглежда идеята за хора морски бозайници не изглеждала невероятна "
Тези на обикновения ЛАПНИ ШАРН (зрител)!
1.Гмуркача от клипа не ползва неопрен защото тропическия океан където се намира е с висока температура вероятно 26-28 гр. и няма големи загуби от апнеята .
2.След като няма неопрен няма и голяма нужда от тежести .Използва засилката от лодката
за да преодолее първите няколко метра след тях без подкожни мазнини няма нужда от баласт.
3.Липсата на достъп до плавници го е накарала да се приспособи да използва краката си и рифа да се придвижва по дъното и да лови рифови видове
4.Изобилието на рибите в тропическият риф му позволява да отстрелва риби дори с допотопен харпун с бавни ластици от автомобилна гума дори прав и неприкрит.
5.Използва лодката за да събира рибите не използва излишна екипировка.
6.Със сигурност не е започнал от дълбочина 30м .Вероятно е използвал камъни да гмурка на плитко и от малък.
7.В филма се апнеята му е 3мин можел и 5мин не искал да показва:според мен е имал апнеи по 5мин но в зависимост от моментното състояние то ест не може да скочи и да направи 5мин когато поиска(като при всеки).
8.Всеки който целогодишно е във гмурка ще достигне рекордни апнеи .В екваториалните райони няма един сезон като при нас.Няма откраднати уикенди и почивки след дълъг застой.Ако не хване риба семейството му няма да яде.
9.Забравих да добавя че бедноста го кара да поддържа диета подкрепяща апнеята.Нещо което Американци и Европейци трудно ще постигнат.
Определено мокена е доста трениран и заслужава уважение щом излиза от 30м без плавници.Но BBC го представят нещо свръх естествено :
"Изглежда идеята за хора морски бозайници не изглеждала невероятна "
Тези на обикновения ЛАПНИ ШАРН (зрител)!

Те американците са си такива.
Нали гледате "Дискавъри"? Една и съща случка, която по принцип се е случила пред камерата и си я разбрал, я преразказват поне още 2 пъти през очите на двете участващи страни в нея.
Обичат да преекспонират нещата.Да ти ги набият някъде дълбоко в канчето.
Вижте например поредицата за ловците на крабове - "Смъртоносен улов".
Защо не направят една поредица за нашите ловци на рапани? Те да не би да дават по-малко жертви, заради едното оцеляване на семействата им?!
Защо един техен екип не се гмурне веднъж, да поплува една седмица с някой от нашите "лавракаджии", че после пак да гледаме филми?
Нали гледате "Дискавъри"? Една и съща случка, която по принцип се е случила пред камерата и си я разбрал, я преразказват поне още 2 пъти през очите на двете участващи страни в нея.
Обичат да преекспонират нещата.Да ти ги набият някъде дълбоко в канчето.
Вижте например поредицата за ловците на крабове - "Смъртоносен улов".
Защо не направят една поредица за нашите ловци на рапани? Те да не би да дават по-малко жертви, заради едното оцеляване на семействата им?!
Защо един техен екип не се гмурне веднъж, да поплува една седмица с някой от нашите "лавракаджии", че после пак да гледаме филми?
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
-
- научил се да хвърля
Според мен само колегата Диканаров, който неколкократно е гледал филма от по-рано, ме разбра. Исках да го покажа, защото това, което виждаме е човек, който въпреки, че действа навъпреки на всяко правило или принцип дискутиран тук, съумява да направи "впечатление". Той нито ПЛУВА ефективно, нито е екипиран добре, но все пак може да засенчи някои от нас по физически възможности. Всъщност - всеки от нас...
Ако само плуваше правилно щеше да е изумително. Но по друг начин... Ако беше и екипиран правилно -
...
Има много за коментиране. Не искам да неглежирам нашите приоми, а да се изкефите на видяното. То е факт.
И - бялото не е черно / и черното не е бяло! Не сме политици...
Ако само плуваше правилно щеше да е изумително. Но по друг начин... Ако беше и екипиран правилно -

Има много за коментиране. Не искам да неглежирам нашите приоми, а да се изкефите на видяното. То е факт.
И - бялото не е черно / и черното не е бяло! Не сме политици...

Погледни тази тема: http://spearfish.org/e107_plugins/forum ... post_45282
Трябва да избереш Български вляво за да я видиш, нали знаеш?
От миналата година по това време го обсъждаме тоя, както и всички форуми на всякакви езици по света, Юри го написа.
Ще прочетеш много интересни коментари и примери а ако теб лично са те впечатлили морските цигани на Азия(Мокен), чети тази тема: http://spearfish.org/e107_plugins/forum ... 31662.post
Трябва да избереш Български вляво за да я видиш, нали знаеш?
От миналата година по това време го обсъждаме тоя, както и всички форуми на всякакви езици по света, Юри го написа.
Ще прочетеш много интересни коментари и примери а ако теб лично са те впечатлили морските цигани на Азия(Мокен), чети тази тема: http://spearfish.org/e107_plugins/forum ... 31662.post
Привет колеги,
Случайно се натъкнах на този филм и ми се прииска да споделя с някого ... на мен нещо ми се "сви сърцето" като го гледах. Дано нашите деца и внуци имат поне част от нашия късмет, да се порадват на морския свят. Филма не е точно за подводен риболов, но така или иначе има връзка .... МОРЕТО. Предварително се извинявам за спама, ако някой реши, че мястото на този филм не е в тази тема.
http://www.youtube.com/watch?v=fknY-Rkj76w
Прeз 2048 oкеаните може да са празни! Документален филм, показващ скритата истина за състоянието на моретата и намаляването на живота в тях поради риболова по света и консумацията на морските животни по света.
Случайно се натъкнах на този филм и ми се прииска да споделя с някого ... на мен нещо ми се "сви сърцето" като го гледах. Дано нашите деца и внуци имат поне част от нашия късмет, да се порадват на морския свят. Филма не е точно за подводен риболов, но така или иначе има връзка .... МОРЕТО. Предварително се извинявам за спама, ако някой реши, че мястото на този филм не е в тази тема.
http://www.youtube.com/watch?v=fknY-Rkj76w
Прeз 2048 oкеаните може да са празни! Документален филм, показващ скритата истина за състоянието на моретата и намаляването на живота в тях поради риболова по света и консумацията на морските животни по света.