Разисквания по темата воблери !!!

Модератор: sestrata

Публикувай отговор
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Разисквания по темата воблери !!!

Мнение от maznislav »

Krokibg написа:Тука не е спора за това как и колко гази колега :idea: :idea: :idea: Спора е че ти оспорваш нещо което реално се е случило а то е че тези воблери са хванали доста сомове,но ти си лови кефалчетата и говори само за тях.Казвам и повтарям че на тези модели,има извадени сомове и ти ако вземеш да ходиш по места които дават сом,ще се убедиш.Само не приемам изказвания от този род,което ти направи,като някой корифей и даже изказа съмнение и че те избивало на смях и какво си доживал да прочетеш.Първо със тях се лови на определени места,иска се когато не работи добре да се пипне тук -там с клещи за да си оправи играта.И само този факт е достатъчен за да ти кажа че просто аз започнах да се смея като ти прочетох поста за изкачащото салмо.Вярно е че на SALMO Minnow M5F PH имам само три сома до 4 кг,но това явно на теб нети се вярва и ти трябва показно !!! Неможеш да даваш оценка на примамка която даже незнаеш как да настроиш,камо ли да хванеш на нея нещо,когато ловиш по разни планински рекички и поточета,дребен кефал.Там сомове няма :idea: :idea: :idea: Ти ще си първия,на който ще се обадя да го водя за сом след забраната и до тогава те съветвам да не спориш повече за това дали работят моделите на SALMO Minnow M5F PH ,SALMO Minnow M7F PH ,защото ти ако не си хващал на тях риба,то има хора които са го правили.
Колко е хубаво да се видим (както стана днес) и да уточним - изгладим малкото недуразомение станало с моя пост ...
Никога не съм искал да кажа, че не си хващал сомове на тях ... явно ми е било толкова странно , че явно съм се изказал по-криво ...
не крия ,че съм НОВАК и август ще направя 1 година потопен в тази магия ...
За сомове на воблер - дори не съм си мечтал.. за това се обърнах към теб както знаеш.
Просто си мисля, че човек които е тръгнал за сомове няма да сложи примамка с дебелината на червей газеща 50 см и при акцията на сомската пръчка играта и въобще не се усеща. Инцидентно .. да, може да се хване .. поне за това си говорихме днес ... Риболовът на голяма риба привлича ,но се искат доста години , за да те доближи човек.. Бъди по снисходителен към нас с малкия опит. Много НАЧИНАЕЩИ спинингисти като мен ще си помислят , че това е сомска примамка и ще тръгна с кофти нагласа към реката ... нали за това е тази тема .. и аз тази зима имам 2 щуки на МОРМИШКА , но не успорвам твърдението , че щуката прегризва кордата , както и че кълве на относително големи примамки
Айде На слука .. ще се видим като ти дойдем на гости в края на седмицата...
Обещал си ми да ме пратиш да си тествам примамките с твойте големи кефали :)
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Тъй да си кажа-фен съм на воблерите Spro от бая време.Изклющчително качествено изработени са,играят добре и на мен страшно ми допадат.В Щатите получават най високите оценки по ревютата и струват често повече от Йо Зури например.Например:
http://www.tackletour.com/reviewsprochug.html

У нас обаче тези воблери остават някак незабелязани.
Не знам на какво се дължи това :roll:
Както и да е в съседна тема видях отзив за модела Spro Pike Fighter
и ви моля ако някой знае къде във Варна ги има да ми пише.Искам да си взема няколко,но дори в Ибей не намерих този модел.

Благодаря
anonimen
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anonimen »

колега, гледамче си от варна,воблери спро можеш да намериш на ул.кавала магазин велвет при наско.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

anonimen написа:колега, гледамче си от варна,воблери спро можеш да намериш на ул.кавала магазин велвет при наско.
Мерси,ще погледна :D
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

колеги, взех си ето тези воблерчета за кленове, какво е вашето мнение?прегледах форума има доста теми и предложения от колеги, но ме интересуват конкретно за тези какво ви е мнението
Изображение
Последно промяна от RAMIREZ на Вто Май 20, 2008 10:51 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

maznislav написа:
Krokibg написа:Тука не е спора за това как и колко гази колега :idea: :idea: :idea: Спора е че ти оспорваш нещо което реално се е случило а то е че тези воблери са хванали доста сомове,но ти си лови кефалчетата и говори само за тях.Казвам и повтарям че на тези модели,има извадени сомове и ти ако вземеш да ходиш по места които дават сом,ще се убедиш.Само не приемам изказвания от този род,което ти направи,като някой корифей и даже изказа съмнение и че те избивало на смях и какво си доживал да прочетеш.Първо със тях се лови на определени места,иска се когато не работи добре да се пипне тук -там с клещи за да си оправи играта.И само този факт е достатъчен за да ти кажа че просто аз започнах да се смея като ти прочетох поста за изкачащото салмо.Вярно е че на SALMO Minnow M5F PH имам само три сома до 4 кг,но това явно на теб нети се вярва и ти трябва показно !!! Неможеш да даваш оценка на примамка която даже незнаеш как да настроиш,камо ли да хванеш на нея нещо,когато ловиш по разни планински рекички и поточета,дребен кефал.Там сомове няма :idea: :idea: :idea: Ти ще си първия,на който ще се обадя да го водя за сом след забраната и до тогава те съветвам да не спориш повече за това дали работят моделите на SALMO Minnow M5F PH ,SALMO Minnow M7F PH ,защото ти ако не си хващал на тях риба,то има хора които са го правили.
Колко е хубаво да се видим (както стана днес) и да уточним - изгладим малкото недуразомение станало с моя пост ...
Никога не съм искал да кажа, че не си хващал сомове на тях ... явно ми е било толкова странно , че явно съм се изказал по-криво ...
не крия ,че съм НОВАК и август ще направя 1 година потопен в тази магия ...
За сомове на воблер - дори не съм си мечтал.. за това се обърнах към теб както знаеш.
Просто си мисля, че човек които е тръгнал за сомове няма да сложи примамка с дебелината на червей газеща 50 см и при акцията на сомската пръчка играта и въобще не се усеща. Инцидентно .. да, може да се хване .. поне за това си говорихме днес ... Риболовът на голяма риба привлича ,но се искат доста години , за да те доближи човек.. Бъди по снисходителен към нас с малкия опит. Много НАЧИНАЕЩИ спинингисти като мен ще си помислят , че това е сомска примамка и ще тръгна с кофти нагласа към реката ... нали за това е тази тема .. и аз тази зима имам 2 щуки на МОРМИШКА , но не успорвам твърдението , че щуката прегризва кордата , както и че кълве на относително големи примамки
Айде На слука .. ще се видим като ти дойдем на гости в края на седмицата...
Обещал си ми да ме пратиш да си тествам примамките с твойте големи кефали :)

Така,нека сега да се доуточня и да кажа на всички какво правя когато воблерчетата са малки и нямат тежест за да летят и логично,ако не се пообработят,просто нищо нестава.Взима се една бормашинка и се пробиват няколко дупчици на размера на съчмите които искаш да сложиш за утежнение.Задължително си правиш предварително сметка къде и колко дълбоко да се пробие дупката,така че съчмата да застане точно по средата на въпросния дребосък.След като се пробият дупчиците,се слагат съчмите/една или две на дупка/ и се запечатва със двукомпонентно лепило,след което финно се лакирва всяка дупка.Аз предварително ги проверявам след слагането на съчмите,като запълвам дупките със парченце хартия за да задържа съчмите на място и да видя дали съм постигнал желания ефект и поведение на воблерчето.Вярно е че това съм го правил със много примамки и много често те вече нестават за работа и ги хвърлям,но и доста са работели и то много добре.Вече,несе занимавам със тези глупости,защото навлезнаха толкова много нови примамки и със различни характеристики,та не си заслужава човек да се занимава.Що се отнася до сома,то той е взимал и на блеснички за кефал и е късал,защото съм бил със тънка корда и това че блесната е дребна,изобщо не му прави впечатление и си я напада като стой та гледай.За сега толкова и се надявам да се случва често на всеки да му удря ня всякакъв размер примамки,което не е невъзможно и се е случвало не само на мен.Тук в дадения случай със сомовете,размера няма значение когато е горе на повърхността и си гони дребосъка.Три,четири и пет килограмови сомове си взимат като луди,защото гонят все още дребосък по горните слоеве на водата.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
cerber
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от cerber »

Искам да благодаря на Krokibg, единствения голям, дал информация, за спининговия риболов на сом, в българското интернет пространство.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

cerber написа:Искам да благодаря на Krokibg, единствения голям, дал информация, за спининговия риболов на сом, в българското интернет пространство.

За големината,наистина съм голям на години :lol: :lol: :lol: :wink: Цербер,опитвам се да направя повече хора да почувстват удоволствието от този риболов !!!Има обаче много майстори,които просто непишат а си ходят редовно почти всеки ден и си хващат но или са компютърно неграмотни ли не искат да пишат и дават информация :mrgreen: :mrgreen: Аз ще походя докато все още има сомове и после се връщам към другите видове риби,които от пет години съм оставил на заден план,заради мустакатия !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Krokibg написа:

За големината,наистина съм голям на години :lol: :lol: :lol: :wink: Цербер,опитвам се да направя повече хора да почувстват удоволствието от този риболов !!!Има обаче много майстори,които просто непишат а си ходят редовно почти всеки ден и си хващат но или са компютърно неграмотни ли не искат да пишат и дават информация :mrgreen: :mrgreen: Аз ще походя докато все още има сомове и после се връщам към другите видове риби,които от пет години съм оставил на заден план,заради мустакатия !!!

Това което правиш е много добро дело, аз мога да се възползвам от твоя опит за съжеление за много кратко време , недостатъчно за успех.Наистина има вероятност едрите сомове напълно да изчезнат , а и дребните много да намалеят.
Предложението ми е да не взимаме рибата за готвене, така поне ще се свършат сомовете по бавничко :wink:
Това което казах не е насочено като упрек към никой, просто още един път напомняне.
Успех на ВСИЧКИ колеги !
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от skorpion »

И аз да се включа с нещо.
След като се снабдих с няколко воблера които препоръчаха знаещите,
покрай тях и един не познат, Изображениекойто ми хареса по данни и форма
След вчерашното влачене около три часа , ползване и рапалки, салмо и
този- Две бели рибки около мярката и една маломерна на този воблер.
На Рапалките за съжаление нищо/но другия път/, на салмото само костури.
При показване на сонара 6м., 4та скорост на ел.мотора,около 60м дистанция,
го усещах как чука здраво по дъното.
Значи съм доволен, само тройките не стават-мекички са, предстои им смяна.
Успех на ВСИЧКИ колеги !
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от skorpion »

Добре започна обсъждането и после замря.
Всички асове са изглежда за риба целосезонно.
Ей така накратко и с мъка да споделя какво ми се случи
на 27,07 на язл Бели лом край Разград, където най-често ходя да троля и
да се уча /не че има от кого/.
Докато помпя лодката чувам звук от кльонк и виждам лодката, знам кой може да бъде .
Слагам на едната сопа рапала Divest-to-RDT16-P Изображение
третия, или средния в лявата колонка. Него съм го взел специално за сом.
Тръгвам смело,Изображениес отлично настроение и ще влача два воблера, различни модели: рапалката и едно салмо дълбоко газещо.
Минавайки покрай колегата с кльонка, каза че се вдигат дребни но не искат да ударят.
Според мен на около 50-60 м след като го отминах аванса на мултито изпращя леко и аз го затегнах още малко,
като си мислех че е хлабав и е тръгнал от превклучване на 4 скорост.
Но сори, обърнах се към другата сопа и след секунди усетих тласък на лодката и се обърнах към
дясната сопа която беше набучена в стойката, само колкота да видя как згъната излетя с голям замах
и пое със скорост към дълбините. За мене това беше удър който е може би веднъж в живота.
Мултито беше ОКУМА с 100 м. 0,30 плетеняк. В продължение на може би 3 часа претърсвах с влачене на котва и
накичени 5-6 тежести по 30 грама и тройки 2/0 през педесет сантиметра на първа скорост и нищо.
Извадих сезали с тухли за тежест, топки влакна и всякакви боклуци, но това което търсех го няма .
периметър от 100 на 100 м е почти разоран.
Малко след отлитане на сопата, колегата си излезе, събра лодка и замина.
Вече след обяда като реших да се пребирам отчаян спрях при човек който беше с него и той ми каза
" Удари нямаше, но накрая се е вдигнал един голям на метър под лодката и той се е отказал.И двамата се отказали, Сома да кълве, а рибаря да се бори с толкова голям"
Според мен и този воблер върши работа, и за това излизам от водата с една сопа, воблер и мулти по малко
Изображение
Сопата беше забучена на стойката както в началото. Все се мъча да влача с два различни, и едната е бивала забучена винаги там. При закачане на дъното се е завъртала лодката, но до сега не е излизала. Вече ще ми е за урок.
То стана много дълго, ама хайде!
Някъде пишеше за изваден сом, след него тояга с мулти, това ще бъде може би втория.
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

днес си купих тези някои би ли ми казал има ли нещо читаво между тях
Изображение
Изображение
благодаря предварително
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Айде аз първи тейл денсърите са задължителни.

Този на Балцер е ловец на всичко, дори и сом. Но не тази украска, и на тази трябва да дава даже по добре според мен.

Голдито е страшно за от ръка и аз го имам не знам дали лови обаче.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Този на първата снимка петия от горе надолу,над костурчет дето е,имам го де,Тейл Денсър на Бомбър.Нищо немога да кажа обаче,щото не съм ходил на подходящо място за него.Ако някой има инфо да каже,че и мен ми е интересно.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
K.Kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от K.Kolev »

здравейте, искам да ви попитам коя е най добрата изкуствена примамка за бяла риба и костур за спинингов риболов :? събота ще ходим на тракиец и ми дадоха информация че имало от тези хищници , но на какво е най добре да се търсят :? имам блесни 3 6 и 9 см силиконожи рибки само тъмни цветове и туистери различни , смятам утре да си купя някой воблер ако може да ме напътите към сантиметри - цвят -газене ... :oops: ПП: рибите за които смятам да се боря са до 2.5 - 3кг макс ако ще помогне за големината на стръвта :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”