Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Някои да има информация за следните язовири: яз.Искър(Вълчи Дол),яз.Левски,яз.Добротич,яз.Доброплодно,яз.Бозвелийско и яз. Манастир.Тези който са ходили нека да споделят каде какво излиза и какви такси има.Благодаря предварително на отзовалите се

-
- новобранец
Язовира на Млада Гвардия от около двадесет дни вече е под аренда. Преди това не се стопанисваше от никого,имаше дребна таранка. Тази година изпуснаха от един рибарник (по нагоре до бившата Родопи)по-едра таранка и шаранчета до кило и двеста, но едва ли скоро ще може да се ходи за риба на този микроязовир. Самият микроязовир е обраснал почти целия във водорасли.
- ceco1971
- новобранец
- Обратна връзка:
Зравейте нов съм тук и чета стари теми ,само чета деtryico написа:Все по-често ми се върти в главата идеята за доброволно събиране на средства и зарибяване на водоемите във Варненска област. Очевидно ДЪРЖАВАТА е решила да не прави нищо по въпроса за запазвнето и поддържането на рибните ресурси, докато напълно не изчезнат повечето видове риба. С всяка изминала година аз се задоволявам с много по-нисък като качество улов. Не е далеч момента когато ще се радваме на каквато и да е риба (маломерни таранки и червеноперки). Може би именно това е целта на управляващите да ни принудят да даваме пари единственно на арендованите водоеми????
Ако зарибяването се случи с доброволно събрани пари, подкрепено със солиден медиен коментар, може би ИАРА ще започне да упражнява възложените и правомощия за опазване и увеличаване на рибните ресурси.
Принуден съм (а мисля и много други) да давам пари за гориво, за да ходя на 100 и повече км ежеседмично, похарчих сумати пари за лодка, мотор, сонар, GPS и куп др дреболии за да мога да достигам места които все още държат някаква риба, да давам такси на арендатори, че и да си плащам рибата и т.н. Аз съм готов да отделя част от тези пари за зарибяване.
Нека ме извинят админите и всички членове на форума, че се отклонявам от темата, но за мен това е най-същественото за риболова във Варненска област.

Момчета някой има ли инфо за Манастир?
Споделям вчерашния си излед на Тръница,
ако има фенове на таранката там е вашия язовир,
бях с 2-ма приятели тримата напълнихме между 10 и 15кг на човек таранки колкото шамар , голямо скубане,
с 3 пакета захранка и 2 дози торни и 10лв на калпак, но за шаран не хварляйте изобщо...НЯМА
миналата година дръпнах 2 шарана около 2кила, но сега тая риба я няма там.
Споделям вчерашния си излед на Тръница,
ако има фенове на таранката там е вашия язовир,
бях с 2-ма приятели тримата напълнихме между 10 и 15кг на човек таранки колкото шамар , голямо скубане,
с 3 пакета захранка и 2 дози торни и 10лв на калпак, но за шаран не хварляйте изобщо...НЯМА

миналата година дръпнах 2 шарана около 2кила, но сега тая риба я няма там.
SHURITO
най-добрата стръв е 10лв
най-много кълве на магазина
най-добрата стръв е 10лв
Шури защо не ме писа и мене,че бях там.И кажи кой хвана най-много риба 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ceco1971 написа:
Зравейте нов съм тук и чета стари теми ,само чета дено като прочетох тази реших да напиша два реда.На Гергиов ден бехме на хижа на Аспарухово или Ченге както го знаем на хижаря едни момчета му донесоха 12 големи шарана по над 7-8кг пълни с хайвер ...това си е престъпление за какво да зарибяваме след като некви месни вадят рибата с мрежите си без да ги е страх от нищо аз съм изгубил всякъква надежда за спазването на закона ,а пък за селянията да не говорим...
Аз няма какво да коментирам!Иначе идиотите от ИАРА пишат актове за без билет преди забраната и то за празни живарници и плувка на Камчия.Заверихте ли си билетите?

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
тези дни ще заверявам моя и на баща ми, че след забраната ще ни трябват за ДунаваКамбата написа: Аз няма какво да коментирам!Иначе идиотите от ИАРА пишат актове за без билет преди забраната и то за празни живарници и плувка на Камчия.Заверихте ли си билетите?
Колега на Бозвелийско бяхме на 13.05.2008, за около 3-4 часа хванахме 30-тина каракуди по 200-300гр. и толкова дребни червеноперки - трима души. Имаше хора, но никой не дойде да вземе такса. Преди това брат ми са били на Тръстиково и абсолютно нищо.tech-house написа:Някои да има информация за следните язовири: яз.Искър(Вълчи Дол),яз.Левски,яз.Добротич,яз.Доброплодно,яз.Бозвелийско и яз. Манастир.Тези който са ходили нека да споделят каде какво излиза и какви такси има.Благодаря предварително на отзовалите се![]()
![]()
Колега а през с.Горен чифлик от къде се минава? През селото? Отбива ли се някъде? Ако може да дадеш малко инфо.[/quote]
Караш през селото Горен чифлик до площада. Като минеш центъра, свиваш леко вляво и после първата остро наляво и право нагоре през индианската махала. След 200 метра излизаш на билото в землището и се пускаш по много запазен асфалт към Пчелник
Караш през селото Горен чифлик до площада. Като минеш центъра, свиваш леко вляво и после първата остро наляво и право нагоре през индианската махала. След 200 метра излизаш на билото в землището и се пускаш по много запазен асфалт към Пчелник
Колега на Бозвелийско имаше ли много хора като ходихте и някой искара ли нещо различно от таран и червеноперки?nas написа:Колега на Бозвелийско бяхме на 13.05.2008, за около 3-4 часа хванахме 30-тина каракуди по 200-300гр. и толкова дребни червеноперки - трима души. Имаше хора, но никой не дойде да вземе такса. Преди това брат ми са били на Тръстиково и абсолютно нищо.tech-house написа:Някои да има информация за следните язовири: яз.Искър(Вълчи Дол),яз.Левски,яз.Добротич,яз.Доброплодно,яз.Бозвелийско и яз. Манастир.Тези който са ходили нека да споделят каде какво излиза и какви такси има.Благодаря предварително на отзовалите се![]()
![]()
А за Манастир да си чул нещо?
Мерси предварително

SHURITO
най-добрата стръв е 10лв
най-добрата стръв е 10лв
Имаше 10-12 човека и никой друг не видях да изкара нещо различно, иначе таранките бяха доста буйни, направихме си кефа дет са вика.shurito написа:Колега на Бозвелийско имаше ли много хора като ходихте и някой искара ли нещо различно от таран и червеноперки?nas написа:Колега на Бозвелийско бяхме на 13.05.2008, за около 3-4 часа хванахме 30-тина каракуди по 200-300гр. и толкова дребни червеноперки - трима души. Имаше хора, но никой не дойде да вземе такса. Преди това брат ми са били на Тръстиково и абсолютно нищо.tech-house написа:Някои да има информация за следните язовири: яз.Искър(Вълчи Дол),яз.Левски,яз.Добротич,яз.Доброплодно,яз.Бозвелийско и яз. Манастир.Тези който са ходили нека да споделят каде какво излиза и какви такси има.Благодаря предварително на отзовалите се![]()
![]()
А за Манастир да си чул нещо?
Мерси предварително

Ванко виждам че си он лайн готоФ ли си бре?
SHURITO
най-добрата стръв е 10лв
най-добрата стръв е 10лв
shurito написа:А за Манастир да си чул нещо?
Инфо от миналата година. Стопанисва се от един изсухлен англичанин, такса 5лв. Язовира е обрасъл много с тръстика и хубавите места са просто недостъпни. Последно чух, че го продавал за 190000 евро тъй , като хижата била негова или нещо от сорта. Там съм хващал много добри риби, но след като се удавиха две момчета в него ми е неприятно да ходя там. Времето лекува, но за сега е това. Ходихме юли месец, а имаше двама заблудени като нас и ние трима и двама бараби от селото се връщаха от някъде и спряха да си хванат малко дребна таранка за мезе на виното.
Мерси за инфото irsh аз съшто имам посещение там миналата година, но бях наirsh написа:shurito написа:А за Манастир да си чул нещо?
Инфо от миналата година. Стопанисва се от един изсухлен англичанин, такса 5лв. Язовира е обрасъл много с тръстика и хубавите места са просто недостъпни. Последно чух, че го продавал за 190000 евро тъй , като хижата била негова или нещо от сорта. Там съм хващал много добри риби, но след като се удавиха две момчета в него ми е неприятно да ходя там. Времето лекува, но за сега е това. Ходихме юли месец, а имаше двама заблудени като нас и ние трима и двама бараби от селото се връщаха от някъде и спряха да си хванат малко дребна таранка за мезе на виното.
много лошо място заштото беше пълно а ние закъсняхме, но по яз-а имаше
добри попадения като 4кг шаран едно момче дръпна до нас, на стената имаше
на няколко места по над 2/3кг, ще се опитам да отида тази седмица и ще пиша.
Наслука и късмет на всички
SHURITO
най-добрата стръв е 10лв
най-добрата стръв е 10лв
- ioska70
- научил се да хвърля
Вчера, бях на яз. Николаевка . Таксата си е 10 лева и новото за таз година е че нямало да се разрашава пренощуването на язовира.Иначе Хванах ЯК Тен и 10 таранки колегата имаше 2шаранчета маломерни /пуснати/ повече от мен таранки и два досадни рака .Навръщане минах през рибарниците и ми се сториха пълна сръб нямаше от кого дапочерпим инфо,на Калиманци имаше табела РИБОЛОВА ЗАБРАНЕН на въпроса към охраната Кога ще може да се риболовства ? Ни се отговори не таз година ,а догодина. Това е от мен Наслука.
Наслука.