Петицията е факт

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Петицията е факт

Мнение от Saxon »

Естествено и аз подписах петицията. Смятам я за много силен протестен вариант,но също така знам,че само тя не е достатъчна!
Не трябва само да чакаме някой да ни помогне,добре ще е да предприемем действия дори брутални,иначе няма да бъдем чути,ако ще да запеем "Тих бял Дунав" на суахили :drinkers:
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Цялата ми риболовна дружинка я подкрепи общо 5 човека
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Подписах петицията , прегледах всички мнения и наистина не ми стана ясно що тъй нахранихте Колев ?!? Според мен питанията му са съвсем нормални и би следвало да им се отговори ! Тъй информативно преди да почнат някой хора да словоблудстват след това ми мнение ! Значи казвам се Павел Иванов ! Нямам нищо общо с ИАРА , НУГ , резаните пишки в министерството и пр. но за това пък имам общо с един от малкото риболовни клубове които се опитват да направят ( и правят колкото им е по силите ) нещо по въпроса от доста години насам ! Още навремето правихме срещи с тогавашният коджабашия Занков и успяхме да постигнем барем малко напредък . Правим самоинициативни зарибявания със собствени средства по почти всички краища на страната . Отделно на това организираме екоакции и риболовни училища с широко медийно участие . Участваме в разработки по закона и внасяме директни предложения в работните групи . И т.н. , и т.н. ! Тъй информативно - колелото вече се е търколило и уекичко набира сила ! Сега относно джабалата - уекинко е закъсняла ама по-добре късно отколкото никога ! Последните промени по закона се приемаха до първи април както и последни кандидатури относно опазването и стопанисването на педесетте и един държавни водоема ! В момента тече същата процедура за отдаване и стопанисване на части от реките като предимство имат - риболовни клубове и сдружения регистрирани по закона за обществено полезна дейност , пак такива които до първи април са представили описи на членовете си притежаващи риболовен билет и синя членска карта , пак такива представили документация за извършени зарибявания предишни години и извършвали друга общественно полезна дейност и т.н. Та тези клубове / сдружения ще имат честта да опазват водоемите от опазващите ги в момента ! Пак те ще могат да проверяват наравно с проверяващите в момента пък и самите проверяващи ! Пак те подкрепени от симпатизанти ще извършват зарибявания с основно свои средства ! И т.н. Та като гледам основните искания по петицията са изпълнени и законо формулирани и вече влизат в сила та за туй се чуда защо тъй напъплихте Колев ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Та Павле, отговарям от трето лице! :roll:
:roll: Това, че има приети правила, не означава, че ще се спазват и няма да има злоупотреби..... Все пак Българите сме страшно племе, унищожихме си природа... еб..ме майката на горите и водоемите.... за речните корита да не говорим :evil:
Да кажем, че Има хора готови да инвестират безвъзмезно за всички нас, но трябва да се посигурят предварително правила като цитирам текста от петицията :roll:

В Република България съществуват широко разпространени деяния (престъпления) като бракониерството в неговите изрудливи подформи състоящи се в обезрибяване чрез незаконни мрежи, химикали, взривни материали , еко замърсяванията от промишлени частни и държавни производствени мощности. Нужно е да се криминализират законово нарушенията за да има възможност, Министерство на вътрешните работи и неговите служители да работят по случаите на посегателство и унищожаване на държавната и частна собственост. За да има ефективни наказателни присъди е необходимо горе изложените институции да приемат по отговорна политическа и Европейска практика.

Какво ще се случи, само времето ще покаже :roll: и моето лично мнение е, че като гледам какъв итерес има от колегите, ми се чини, че се расъждава по начин ( мен какво ме засяга това ).........( аз какво ще спечеля ) :roll: И като се замислим, прави им кеф на колегите риболовци да дърпат шараните примерно на Ивайловград, пък не им прави кеф да си вземат Певецето като си тръгват :evil:
Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

Господин П.Иванов, тези т.н. сдружения или клубове ще имат ли права да ограничават или забраняват задържането на определени видове риба.
В техните си райони, например пъстърви или в маришкия район се нуждае от ограничение в вземането на риба като шаран ,сом,бял амур,щука на някои места и распер също на някои.Ограничение за период време ,примерно 2,3 години.
Май най важния въпрос е контрола, там не ми се вярва да има успех.
Разбирам че си добре информиран, споделяй с нас ако научиш нещо ново, Благодаря.
snegk

Мнение от snegk »

Павка,нищо не разбрах за задвижването.Проблема е точно там,че има закони,но няма кой да ги спазва и кой да наблюдава спазването.Ще дам пример за да не се говорят глупости.Бургаска област:Вая,унищожен-Мандра,унищожен-Порой,онищожен-Орезарския онищожен.Това са големите,пък в малките вече няма и жаби.Иако можеш сега да ми кажеш какво са направили,че нещо не разбрах :evil:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Положението е чудно и чак прекрасно.Няколко човека се опитват да направят нещо като разчитат на подкрепа но уви,от другата страна няма никой/почти,защото тези които имат вяра се видя колко сме от подкрепилите петицията/.Май нищо незаслужаваме да имаме в България и ни трябва повечко да ни чукат,но явно че и това ни харесва/не на всички/. Думата е дупедавци/пак повтарям не всички/и винаги ще се намери някой да омаловажи всяко едно начинание.Какво ви коства просто да подкрепите идеята,без значение дали е прекрасна или не,дали сте направили вече стъпки във тази посока и т.н.Явно е имало защо да се вкисне някой на Колев или там който е.Просто подкрепяите идеята и ако нещо не ви отърва,него коментирайте на всеослушание да не разочаровате и обезверите и без това ,обезверените колеги.Поздрав !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Айде поред :

Капоне - мафиозо ( имаш почерпка от мене на Езерово ако и аз да не пия тогива щото ми се очертава шоферлък и сутринта и вечерта :wink: ) - значи както казах - радвам се за петицията ама немаше нужда да нахранвате Колев :wink: Тъй друго - тия неща са си криманилизирани още отпреди Татово време ама МВР си прави секуро по въпроса и точно зарад туй ся се разчита на частните клубове и сдружения ама да го правят най-вече от добро сърце :wink: Друг е въпроса че все още на доста места по БГ местната ИАРА и НУГ също си правят секуро ама искренно се надявам след забраната и това да се пооправи барем малце :D

Лапландецо - имат :D

Снек - има и по-нови закони които са отпреди две седмици обнародвани :wink: Това имах внапредвид че в близките две години промени по закона вече почти не се очакват което не означава че след като сме се запознали :idea: с вече действащите такива да не тормозиме за изменения и подобрения :D

Кроки - с предишният си пост най-малко съм имал намерение да омаловажавам каквото и да било , даже напротив ! Тормозеше ме необоснованото изяждане на Колев като по този начин ( помисли малце като страничен наблюдател абстрахирайки се от това че си риболовец щото доколкото схванах петицията не е предназначена сал за очите на риболовците :wink: ) нещо добро се принизява сал да тип саморазправа на махленско ниво :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Павел Иванов написа: Капоне - мафиозо ( имаш почерпка от мене на Езерово ако и аз да не пия тогива щото ми се очертава шоферлък и сутринта и вечерта :wink: )
Ммммм даааа...... тъй лесно ще се отървеш :lol: Макар, че предшественика ми е бил крупен доставчик на огнена вода, самият аз не познавам вкусът на алкохола :lol: Единственото което ни свързва е рожденната дата 8) Сега вече ще трябва да се съобразя с деня в който ти ще присъстваш :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Мисълта ми е че може да се подкрепя нещо и без да се суфлира по въпроса.Не всички са професионалисти,адвокати и т.н,та да знаят какво точно да се напише :idea: Важното е че има хора които със собственни средства се ангажират да направят нещо хубаво,та дори и да е нищожно,саво и само да не ходите по чужденеция да ловите риби а да го правите тук,сега и да хващате :idea: Това е проблема.Ако обърнеш внимание,ще забележиш че почти няма тема във която да не се намери някой да напише нещо което да не обиди някой,винаги се намират хора които да помрачат деня на някой,като че ли това им е вродено.Мисля че ясно обясних какво имам в предвид.Аз само прочетох въпросите на г-н Колев и на мен ми стана чоглаво,щото вечно има някакъв негативизъм по всичките проблеми на нашего брата риболовеца със въдица.Някой даде идея за нещо и веднага друг ще осере нещата професионално.Но,във крайна сметка,когато критиката е конструктивна и води до недопускане на грешки,е добре,но да беше се дал съвет преди да се ангажират хората и да пишат петицията.Започна се някакво разискване,много народ се начоколиха да помагат и изведнъж всичко замря и се изпариха като че ли ги е нямало никога и темата стана безинтересна,както всичко в България за три дни.Няма смисъл да се пише повече по този въпрос и няма значение кой какъв е,просто се иска да се подпише и да даде подкрепата си.Не съм ли прав ???Ако несъм,здраве да е !!! Ако съм направил някакви грешки в писането се извинявам ,защото ми се спи вече и може да съм проспал цели пасажи от романа -Глад,който пак сътворих :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
snegk

Мнение от snegk »

Членове на форума 15 537-регистрирани в петицията 482.Много съм доволен :evil: :twisted: Не здружения,всичко да стане частно и да се плаща по 100лв.на ден,това заслужаваме. :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Добре де,няма ли как да се рекламира по някакъв начин страницата,да се разпрати по медиите,или нещо от сорта?
Гледам че доста природозащитни организации ги споменават,я в новини,я някаде другаде? :roll:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
snegk

Мнение от snegk »

SILVESTER написа:Добре де,няма ли как да се рекламира по някакъв начин страницата,да се разпрати по медиите,или нещо от сорта?
Гледам че доста природозащитни организации ги споменават,я в новини,я някаде другаде? :roll:
Итова ще стане скоро,но надали ще има ефект,тези които са заинтерсовани не подкрепят идеята а камо ли другите хора. :evil: :twisted:
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Имам позната журналистка във варненски весник,и се ангажирам да я запозная.
Надявам се че ще проявят интерес!
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
snegk

Мнение от snegk »

SILVESTER написа:Имам позната журналистка във варненски весник,и се ангажирам да я запозная.
Надявам се че ще проявят интерес!
Брат журналистите са най лесния проблем,кажи как да накараме този народ да се размърда.Ти неможеш да накараш хора които са регистрирани и имат емайл адрес да се включат,камо ли другите където не влизат в компа с месеци.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”