Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Янтралайт
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Янтралайт
Що последен бре адашче ? Ми те щуките таман зеха да се раздвижват 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Няма ги нещо по Янтра щуките, Адаш. Ако излезе още някоя по Дунава - това ще е.Павел Иванов написа:Що последен бре адашче ? Ми те щуките таман зеха да се раздвижват

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ари па ти се едно Петко Каравелово ти е далече 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
За едното голо капо си е бая далече...Павел Иванов написа:Ари па ти се едно Петко Каравелово ти е далече

- maranzika
- сериозен играч
Павле,то там е като на панаир.И некой като хване нещо около 45см. и надругият ден се знае ,че там е извадена пони 5-ица.По-добре адаша ти да наблегне на Реката.

По традиция в дните преди забраната казвам по едно "довиждане" на Янтра - така и в неделния слънчево-ветровит ден. Реката поспаднала, още приятно замътена и пълна с живот. Рибките - около нормата охотно вземаха тракащи воблери, а в паузите се забавлявах с мепсчета "00", които педарките атакуваха на всяко подаване. Всички удари бяха близо до дъното, в края на вира.

Последната снимка не е майтап - мряната уставно беше захапала воблера.

Айде, след забраната пак.

Последната снимка не е майтап - мряната уставно беше захапала воблера.

Айде, след забраната пак.
-
- кандидат преподавател
Браво Павка очаквах ги вече тези репортажи.Както винаги перфектен - майстор си безспорен 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Чудесни кефали ! Мрената може да е израсла сред кефали и да се мисли за кефал 

Чете ли се или да увелича малко ?
-
- сериозен играч
Браво Павка.Пак си ги намачкал здраво. 

Много добри репортажи от излети с добър резултат!
Предварително се извинявам на Павката,че му ползвам темата,но то като погледнеш и мястото беше същото,та направо се възползвах той докато тръшкаше распери по Дунав.Голямо удоволствие си доставих и снимките на рибките смятам ще убедят и вас приятели ,колко ми беше гот.Бях си наел и фотограф,че нъл ще ги моря яката
.

Май има и клип,но ще го пусна по късно!

Май има и клип,но ще го пусна по късно!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Цяла вечер и цяла сутрин се оглеждам за това излетче на Янтра в Инфо за водоемите и Моят риболовен излет,а то къде било...случайно попаднах на него едва сега.
Понеже бях един от участниците - да поздравя Венци.Подготвен както трябва и дърпаше кефалюгите.Има нюх за тях и в предния излет през февруари пак се представи отлично.
Аз на 15-тата минута разбрах че моята няма да я бъде - самоделките ми вървяха направо и накриво като мъртви пирони, отказах се и рекох да се правя на кинаджия...да си запечатам за спомен една разходка до Янтра.. в нея няма много рибарлък с изключения на някоя и друга секунда където Венци вади поредният кефал... но така за спомен от тези места, че падне ли забраната по Дунав, изключвам напълно тази дестинация.
Браво Венци.

Пред нашата кола (червената ) спря колега от Форумите ..от близката Беленска околност, извади такъмите, поговорихме си, и се спусна да си пробва късмета - спинингист добре оборудван с примамки...
Понеже бях един от участниците - да поздравя Венци.Подготвен както трябва и дърпаше кефалюгите.Има нюх за тях и в предния излет през февруари пак се представи отлично.
Аз на 15-тата минута разбрах че моята няма да я бъде - самоделките ми вървяха направо и накриво като мъртви пирони, отказах се и рекох да се правя на кинаджия...да си запечатам за спомен една разходка до Янтра.. в нея няма много рибарлък с изключения на някоя и друга секунда където Венци вади поредният кефал... но така за спомен от тези места, че падне ли забраната по Дунав, изключвам напълно тази дестинация.
Браво Венци.

Пред нашата кола (червената ) спря колега от Форумите ..от близката Беленска околност, извади такъмите, поговорихме си, и се спусна да си пробва късмета - спинингист добре оборудван с примамки...
Не съм писал от доста време в темата, въпреки че посещавам редовно реката. Малко снимки от последните ми два излета.
В изборния ден - 5 Юли, след изпълнението на гражданския си дълг като електорална единица реших да разпусна с един лек риболов и отскочих до р. Черни Лом. За жалост реката беше силно замътена от падналите снощи дъждове и не показваше признаци на живот.

В тази ситуация имах два избора: да събера охлюви или да отида на Янтра. Ползвах джокер "обади се на приятел" и след като Росен ме увери в перфектното И състояние постъпих соломоновски: събрах охлюви и отидох на ТАМ.
Както е видно от снимката - идеална.

Даде много и повечето мерни рибки 25-30 см, които кой знае защо искаха само блесна. Ползвах основно Пезон и Мишел и Мепс Аглия лонгкаст №2

Ох Ваня, ох... КЕФ!
Днес ми беше пак ред да посетя реката. Както и при последния ми излет, рибките категорично игнорираха воблерите, но пък вземаха охотно едри блесни без значение на цвета. Улових над 50 мерни кефала между 25 и 40 см основно с №2 Пезон и Мишел, №2 и №3 Мепс Аглиа Лонгкаст предимно в бързеите.

Техниката общо взето се състоеше в провокиране на сврените под върбите, в разливите, зад едри камъни и по линията на водораслите неподплашени рибки. Едрото листо на блесните помагаше за намяляване закачването на тревите, които реката влачеше изобилно.

Разбира се, освен кефали хващах и кефалии.

В изборния ден - 5 Юли, след изпълнението на гражданския си дълг като електорална единица реших да разпусна с един лек риболов и отскочих до р. Черни Лом. За жалост реката беше силно замътена от падналите снощи дъждове и не показваше признаци на живот.

В тази ситуация имах два избора: да събера охлюви или да отида на Янтра. Ползвах джокер "обади се на приятел" и след като Росен ме увери в перфектното И състояние постъпих соломоновски: събрах охлюви и отидох на ТАМ.
Както е видно от снимката - идеална.

Даде много и повечето мерни рибки 25-30 см, които кой знае защо искаха само блесна. Ползвах основно Пезон и Мишел и Мепс Аглия лонгкаст №2

Ох Ваня, ох... КЕФ!

Днес ми беше пак ред да посетя реката. Както и при последния ми излет, рибките категорично игнорираха воблерите, но пък вземаха охотно едри блесни без значение на цвета. Улових над 50 мерни кефала между 25 и 40 см основно с №2 Пезон и Мишел, №2 и №3 Мепс Аглиа Лонгкаст предимно в бързеите.

Техниката общо взето се състоеше в провокиране на сврените под върбите, в разливите, зад едри камъни и по линията на водораслите неподплашени рибки. Едрото листо на блесните помагаше за намяляване закачването на тревите, които реката влачеше изобилно.

Разбира се, освен кефали хващах и кефалии.

Днес се получи чудесен риболов около Бяла и Долна Студена. Много риби и целодневна активност. Имаше и рядък трофей - кефал 47 см, 1.220 кг, няколко по 40 см и доста 25-35 см. Като цяло рибата се държеше предимно в бързеите и края на вировете. За жалост на бента беше грозна картинка - група мургави се къпеше, друга мяташе серкме, трети - парашути и телевизори, а за това че всеки от останалите беше пуснал по 3-4 въдици няма смисъл да споменавам.
Както и да е, тая година риба има за всички.

Както и да е, тая година риба има за всички.