Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и илария
Първата заргана за тази година. Тази сутрин 8:10 сутринта в началото на вълнолома (Варна).
"Момче, нищо няма га хванеш тука с тази бомбарда ....", но момчето извади заргана с първото хвърляне
"Момче, нищо няма га хванеш тука с тази бомбарда ....", но момчето извади заргана с първото хвърляне

- patter
- вече хвърля и на тежко
Вчера на буната на Ной - сутринта застанах на десния рог, но бомбардирах вътре в тихата част - две барбунки и една големичка писия (много ми се чудиха как на бомбардата фащам такива рибки). От приказка на приказка се чу слуха че предния ден имало илария и платерина. По едно време казахя че един на десния ргог хванал илария, после още една - погледнах виждаше се малък пасаж и хората хващаха. Преместих се и аз, но нямаше удобно място ... метнях няколко пъти хванах една (в последствие се шмугна между тетраподите) и ми писна - отказах се от въдицата и влезнах да поплувам малко 
По обед проверих пак как е на буната. Имаше един колега, който за цяла сутрин беше хванал само една заргана , но беше прилична. Имаше и илария и платерина хванати тук там. Рших да похвърлям. Ползвах потъваща (8гр.) бомбарда, но нямаше нищо. Сложих плуваща - на второто замятане удар - добра платеринка, после нищо. Имаше малък пасаж иларийки на повърхността, но не вземаха. Видях да минава и един доста едър силует - по всяка вероятнос кефал или на платерините баба им.
Към 13 се появи ПАСАЖЪТ. Може би беше по-дълъг от самата буна. Навътре малко преди предела ми на замятане. Виждаха се прилични рибета. Прекарах няколко пъти бомбардата през него - ни удар ни вопъл ни стон ... напече ме а и ме прибраха на сянка/ракийка на вилата.

По обед проверих пак как е на буната. Имаше един колега, който за цяла сутрин беше хванал само една заргана , но беше прилична. Имаше и илария и платерина хванати тук там. Рших да похвърлям. Ползвах потъваща (8гр.) бомбарда, но нямаше нищо. Сложих плуваща - на второто замятане удар - добра платеринка, после нищо. Имаше малък пасаж иларийки на повърхността, но не вземаха. Видях да минава и един доста едър силует - по всяка вероятнос кефал или на платерините баба им.
Към 13 се появи ПАСАЖЪТ. Може би беше по-дълъг от самата буна. Навътре малко преди предела ми на замятане. Виждаха се прилични рибета. Прекарах няколко пъти бомбардата през него - ни удар ни вопъл ни стон ... напече ме а и ме прибраха на сянка/ракийка на вилата.
Айде и аз да се похваля с откриването на бомбардения сезон. На 13 юли на скалите южно от Созопол направих сефтето също като заглавието на темата-зарган и илария-по една бройка за мостра
. Зизито дръпнах на плаваща, а иларийката на полупотъваща ала Чурулик. Сетне се появиха делфините и с това приключих риболова. Все пак не е капо, пък и съм доволен от факта , че полупотъващата работи.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Щом е ала Чурулик, няма място за съмнения дали работи или дакарид написа:...полупотъваща ала Чурулик....

За бракониерите само слънчаци
!

Платерината се върна към брега , за три часа двадесет и седем риби,две пръчки-дъно,място Дружба,час-от 3 до 6 след това не бутна....голяяям кеф НАСЛУКА НА ВСИЧКИ
СНИМКИ ПО КЪСНО В ГАЛЕРИЯТА.

За да поискаш, трябва да дадеш
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Утре съм на проби за зарган и илария на Кранево от брега на пясъка ако има улов ще се похваля.И снимки ще има . Е едната ми ръка е гипсирана ама ще направя каквото мога :Dhttp://albena.bg/ Тук има камери и можете да видите как е морето (специално за моряк 1)
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
ЕНЧО,къде камери на Кранево ? Истински питам,дай точен линк.Да не са тези на Албена?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Този линк,повече на реклама избива.!!!
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Камерите са на Албена на Кранево все още няма. Днес на пясъка и риба няма снимки галерията.
- Моряка
- кандидат преподавател
БлагодаряEncho-master написа:Утре съм на проби за зарган и илария на Кранево от брега на пясъка ако има улов ще се похваля.И снимки ще има . Е едната ми ръка е гипсирана ама ще направя каквото мога :Dhttp://albena.bg/ Тук има камери и можете да видите как е морето (специално за моряк 1)

А сега де? 

ж4ера на нои,от 7 до 9 6 иларии и една писалка,на бомбарда по 1 останалите на дано 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Днес разбрах,че нещата са отново в ред и каръка ме е напуснал.Ставане към 5,00ч. , тоалет , едно кафе за отскок,палване на колата и газ към едно от заветните ми места. Оказа се,че мястото вече е публична тайна и беше се посъбрал народ,но все пак си намерих едно местенце.Колегите мятаха на дъно за илария, и при изваждането на мача срещнах насмешливите им погледи,но най-невъзмутимо се захванах за работа,тоест да маам . Реших първо да пробвам на плаваща бомбарда.По едно време /докато се почесваше,овърташе, прозяваше и видимо скучаеше/ единия колега уж тихичко рече на другия: "Тоя к'во се е размаал кат улав? Не вижда ли че няма зарган?"
Тъкмо мислех да му рекна 'що не си гледа работата....и....Опа-а-а ,стръвен удар , и първата риба увисна на куката. Ченето на колегата също. Другия като видя , веднага развали единия дънен такъм и започна да цапа с бомбардата си отгоре ми.Оставих го да се /ме/мъчи,но рибата така и не повтори. Тогава реших да сменя плаващата бомбарда с една "а ла Чурулик". Резултатите на закъсняха. Скритото оръжие отново проработи за моя най-голяма гордост.За нула бройки измъкнах още 5 бройки и поне още толкова изпуснах при ваденето. Реших да проверя защо се получава така ,и с ужас забелязах,че върхът на кукичката се е подгънал при едно от закачанията в близкия камък.Веднага смених повода и кукичката,заметнах и.............на около 50м. се показаха няколко делфина. Животинките весело си пляскаха и хич не ги беше еня за моя риболов. Естествено ,морето се изпразни от всякакви други твари, и това беше повод да се сетя за една много умна приказка: "Добрия риболовец знае кога трябва да спре".
Като извод от излета , мога да кажа,че заргана лека-полека започва да се активизира. Пипа доста плахо и съветът ми е да използвате флуокарбон /за бидем/ 0,12мм. Започне ли да пипа,не придърпвайте /както през есента/,а поспрете да въртите ,като само обирате "боша". В рибата вече има доста хайвер и все се каня да питам /ако някой знае/ дали става за ядене /разбиване/. Ами ,това беше от мен.Утре пак ще се пробвам,само дано да не пристигнат пак делфините. Ето и една снимка.Малко е "месарска" , но си забравих фотото в къщи и се наложи да снимам в банята. Както казва Бат Милен :"Със снимки по си верваме".

Успех на всички!
Тъкмо мислех да му рекна 'що не си гледа работата....и....Опа-а-а ,стръвен удар , и първата риба увисна на куката. Ченето на колегата също. Другия като видя , веднага развали единия дънен такъм и започна да цапа с бомбардата си отгоре ми.Оставих го да се /ме/мъчи,но рибата така и не повтори. Тогава реших да сменя плаващата бомбарда с една "а ла Чурулик". Резултатите на закъсняха. Скритото оръжие отново проработи за моя най-голяма гордост.За нула бройки измъкнах още 5 бройки и поне още толкова изпуснах при ваденето. Реших да проверя защо се получава така ,и с ужас забелязах,че върхът на кукичката се е подгънал при едно от закачанията в близкия камък.Веднага смених повода и кукичката,заметнах и.............на около 50м. се показаха няколко делфина. Животинките весело си пляскаха и хич не ги беше еня за моя риболов. Естествено ,морето се изпразни от всякакви други твари, и това беше повод да се сетя за една много умна приказка: "Добрия риболовец знае кога трябва да спре".
Като извод от излета , мога да кажа,че заргана лека-полека започва да се активизира. Пипа доста плахо и съветът ми е да използвате флуокарбон /за бидем/ 0,12мм. Започне ли да пипа,не придърпвайте /както през есента/,а поспрете да въртите ,като само обирате "боша". В рибата вече има доста хайвер и все се каня да питам /ако някой знае/ дали става за ядене /разбиване/. Ами ,това беше от мен.Утре пак ще се пробвам,само дано да не пристигнат пак делфините. Ето и една снимка.Малко е "месарска" , но си забравих фотото в къщи и се наложи да снимам в банята. Както казва Бат Милен :"Със снимки по си верваме".

Успех на всички!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
ми аз не мога да се похваля, но днес водих пролетариата на плаж на Черноморец (след Галата) и въпреки, че плажа беше фраш колегите наскубаха иларията като чесън. не сварваха да вадят такъмите (на дъно). рибките бяха един калъп около 20-25 см. утре ако успея да отида по-раничко ще накисна и аз тапите... иларията не ми се нрави, но екшъна е идеален заместител на наркотиците
само не знам в колко часа отварят магазините на "полиграфията" да купя черав...

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Да не се повтарям с вчерашните лирически отклонения,та днес посетих друго любимо място за риболов.Същата история. Народ има в изобилие,но пък свободни места все още се намират. Уловът почти като вчерашния,но ковнах и една платерина .

До мен беше застанал колегата-съфорумник Michel ,който се справи с риболова доста по-добре от мен ,но ще го оставя той да пише колко риби е турнал в торбата. Все пак не съм надничал вътре.
Успех на всички!

До мен беше застанал колегата-съфорумник Michel ,който се справи с риболова доста по-добре от мен ,но ще го оставя той да пише колко риби е турнал в торбата. Все пак не съм надничал вътре.

Успех на всички!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".