Пак за Гърция

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов в Гърция

Мнение от Дели »

Vasilev, разгледах ти галериите - много риби. Само тази не видях :

Изображение

Изображение

Наближава време за Гръцки риболов и е хубаво да се подготвим и теоретично. Тази рибка упорито се кичи по чепарето колкото пъти стигна дъното. Писал съм я за плевелна риба заедно с кафявата на снимката. Много внимателно ги откачам като дракони, защото имат много шипове и не знам дали са отровни ?
петър василев

Re: Пак за Гърция

Мнение от петър василев »

Изображение
Изображение

Zygkyli

THE ZYGKILI

zygkili принадлежи към семейството serranidon с научно наименование anthiasanthias или кокиноханос,а най -често я наричат кромидаки на гръцки език.
Достига дължина до 27 cm и може да се открие от 5 до 300 метра дълбочина.
Тя живее на места смесени с камъни, корали, чакъл, между пещери.
Храни се с ракообразни , мекотели и малки риби.
Може да живее и в аквариум и това е един много добър избор, тъй като рибата е с отличен външен вид.
Лови се на вертикал и се консумира ,но месото и има странна миризма на лук.Много добра стръв за лаврак.Не е отровна, но е неприятно обождането.Тук никой не яде от тези рибки. :wink:
петър василев

Re: Риболов в Гърция

Дели написа;
Vasilev, разгледах ти галериите - много риби. :
Това са нищо спрямо уловените ми риби за 16 години на о.Крит.
Лошото е ,че не съм снимал,но тогава на кой да му дойде на акъл да снима рибите си.
Сега с телефоните е лесно.Винаги имаш под ръка ''фотоапарат'' :lol: :wink:
Тази година съм се наканил да има много фоторепортажи и видеакита,но да видим кога ще стъпя здраво на крака си,че да мога да влизам и в лодката.Май ще изтърва майските хищници,но юли месец ,предполагам ,че ще съм ок. за тона.Тук при нас рибата тон най-обилно се храни през месец август.Септември пък се завръщат майските хищници,вече наедрели и огладнели ,предимно от 15 до 40 кг :D и ще има сеч :wink: Айде наслука :D
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Петьо,оправи се първо,за репортажи ще има време,
добър ученик си,ще ти се кефя на снимките.
Малееее,как те кастрих в началото да пишеш на български. Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Василев, благодаря ти за отговора. Обърни внимание на втората ми снимка. За разлика от твоите рибки, моите имаха топченце на карая на горния дълъг шип. Точно това мехурче с течност ме притесняваше и затова бях много внимателен с откачането. А за кафявите рибки на раета можеш ли да кажеш нещо . И те се закачат на дъното , но за разлика от червените умираха на повърхността. Дълбочината там беше над 30 метра.
Въобще имам много въпроси към теб и ще питам докато отговаряш. Например какво означава " ловене на вертика" . Какъв е такъма за ловене на вертикал, каква стръв ползваш и за какви риби.
петър василев

Дели написа:Василев, благодаря ти за отговора. А за кафявите рибки на раета можеш ли да кажеш нещо . И те се закачат на дъното , но за разлика от червените умираха на повърхността. Дълбочината там беше над 30 метра.
Въобще имам много въпроси към теб и ще питам докато отговаряш. Например какво означава " ловене на вертика" . Какъв е такъма за ловене на вертикал, каква стръв ползваш и за какви риби.
Изображение
Тази рибка се казва ХАНОС(един от многото видове морски костур морски костур).Достига до 0,500кг и е много вкусна риба.От 40 м на горе има по-големи екземпляри.Обича места кадето има скално дъно ,покрито с водорасли.
До горе-долу 30 метра дълбочина се намира дρуг вид костур ,който се нарича ПЕРКА или БУКАНАРА,също много вкусна риба :arrow:
Изображение
ВЕРТИКАЛЕН ,наричам риболова от лодка,защото не знам на български как точно се казва.Когато ходя за такива риби и доприблизително 50 м дълбочина ловя с чепаре и слагам допълнително на куките и скарида(предварително приготвена,осолена).От 20 м нагоре няма нужда да използваш друга стръв освен скарида.Ако си тръгнал за рофо,синагрида,фагри,влахос или с две думи по-едри риби ,най-дората стръв е сарделата,сафрид,заргана,каламари,сепия.Знаеш,че голямата риба иска голяма хапка :wink: За тези риби обаче такъма е различен и ще ти го обесня друг път :roll: Давай следващия въпрос :D
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Нека първо да разнищим чепарето , тогава другите въпроси. Наистина ще ми е много интересно да разбера какъв номер чепаре е подходящо да използвам за клатене. С какви далжини на бидема и на майката. Мястото където ловя е носа на Ситония - отвесни скали . На 50 метра от тях е 60 -80 метра дълбоко, а плътно до скалите 10-30 метра.

Ханоса и перката също съм ги имал за плевелни риби, като нашата лапина. Перката е много любопитна и безстрашна риба. Много често докато се гмуркам за октоподи тръгва срещу кола . Задължително ще им пробвам вкуса през юни.
петър василев

Дели написа:Нека първо да разнищим чепарето , тогава другите въпроси. Наистина ще ми е много интересно да разбера какъв номер чепаре е подходящо да използвам за клатене. С какви далжини на бидема и на майката. Мястото където ловя е носа на Ситония - отвесни скали . На 50 метра от тях е 60 -80 метра дълбоко, а плътно до скалите 10-30 метра.

Ханоса и перката също съм ги имал за плевелни риби, като нашата лапина. Перката е много любопитна и безстрашна риба. Много често докато се гмуркам за октоподи тръгва срещу кола . Задължително ще им пробвам вкуса през юни.
Като отидеш следващия път задължително си вземи някой здрав такъм и заложи жива рибка.Кука две нули и закачи рибката през устата,както се закачат зарганитеИзображение
Ако искаш почети тук,за твоя полза е :arrow:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Чакай сега. Нека да свършим с чепаретата и тогава за влаченето и ....
Не ми отговори за вида на чепаретата или ти досадих с много въпроси. Ако искаш почини 1-2 дни .
Ходя средата на юни и началото на септември. Тогава там има и състезания по подводен риболов. Виждам, че вадят ципури или спарита - /не ги различавам още/ до 8 кг., но най-често по 1-3 кг. парчето. Веднъж видях да скача и риба меч.
Местните рибари по това време влачат воблери и не забелязах да хващат .
Аз от лодката или клатя чепаре за сафрид, или влача за паламуд. Имал съм много успешни дни но очакванията ми за това място са по големи. Та помагай. Да продължим с чепарето.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Дели написа:Чакай сега. Да продължим с чепарето.
Ти дам едно,
пък знаеш ли ? :D
Изображение

Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Киро, не е там въпроса. Нямаш представа колко и какви чепарета имам. Въпроса е , че ходим до Гърция за по седмица и докато усетиш "от къде духа вятъра", отпиуската свършила. Нали и за това е форума да обменяме информация .
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Дели,няма да ти завиждам. :lol:
Изображение

петър василев

Изображение

Изображение
Изображение
Α тези са най-добри,за мен разбира се :arrow: http://www.dreamsea.gr/-5
Задължително залагай и скарида ,увеличаваш шансовете за улов :wink:
Не си купувай от цветните,защото не работят :wink:
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

Костурът по-горе в Турция му казват КУНА .Ловихме го от лодка на остров Гьокчеада.Такъма е като за попчета,стръв;всякаква/мида,парче варен октопод или прясна риба/.Кълването беше също ,както при лов на попчета.
Кефа цена няма!
deko_75
новобранец
новобранец

Мнение от deko_75 »

здравеите изкам да попитам нещо сега идва сезона на скомрията в гръцко можели малко инфо по този въпрос . знам че се лови на чепаре но какво трябва да е незнам и можели да се лови от брега.благодаря предварително на всички които дадат инфо.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”