Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Пак за Гърция
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Риболов в Гърция
Vasilev, разгледах ти галериите - много риби. Само тази не видях :

Наближава време за Гръцки риболов и е хубаво да се подготвим и теоретично. Тази рибка упорито се кичи по чепарето колкото пъти стигна дъното. Писал съм я за плевелна риба заедно с кафявата на снимката. Много внимателно ги откачам като дракони, защото имат много шипове и не знам дали са отровни ?

Наближава време за Гръцки риболов и е хубаво да се подготвим и теоретично. Тази рибка упорито се кичи по чепарето колкото пъти стигна дъното. Писал съм я за плевелна риба заедно с кафявата на снимката. Много внимателно ги откачам като дракони, защото имат много шипове и не знам дали са отровни ?
Re: Пак за Гърция

Zygkyli
THE ZYGKILI
zygkili принадлежи към семейството serranidon с научно наименование anthiasanthias или кокиноханос,а най -често я наричат кромидаки на гръцки език.
Достига дължина до 27 cm и може да се открие от 5 до 300 метра дълбочина.
Тя живее на места смесени с камъни, корали, чакъл, между пещери.
Храни се с ракообразни , мекотели и малки риби.
Може да живее и в аквариум и това е един много добър избор, тъй като рибата е с отличен външен вид.
Лови се на вертикал и се консумира ,но месото и има странна миризма на лук.Много добра стръв за лаврак.Не е отровна, но е неприятно обождането.Тук никой не яде от тези рибки.

Re: Риболов в Гърция
Това са нищо спрямо уловените ми риби за 16 години на о.Крит.Дели написа;
Vasilev, разгледах ти галериите - много риби. :
Лошото е ,че не съм снимал,но тогава на кой да му дойде на акъл да снима рибите си.
Сега с телефоните е лесно.Винаги имаш под ръка ''фотоапарат''

Тази година съм се наканил да има много фоторепортажи и видеакита,но да видим кога ще стъпя здраво на крака си,че да мога да влизам и в лодката.Май ще изтърва майските хищници,но юли месец ,предполагам ,че ще съм ок. за тона.Тук при нас рибата тон най-обилно се храни през месец август.Септември пък се завръщат майските хищници,вече наедрели и огладнели ,предимно от 15 до 40 кг

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Петьо,оправи се първо,за репортажи ще има време,
добър ученик си,ще ти се кефя на снимките.
Малееее,как те кастрих в началото да пишеш на български.
добър ученик си,ще ти се кефя на снимките.
Малееее,как те кастрих в началото да пишеш на български.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Василев, благодаря ти за отговора. Обърни внимание на втората ми снимка. За разлика от твоите рибки, моите имаха топченце на карая на горния дълъг шип. Точно това мехурче с течност ме притесняваше и затова бях много внимателен с откачането. А за кафявите рибки на раета можеш ли да кажеш нещо . И те се закачат на дъното , но за разлика от червените умираха на повърхността. Дълбочината там беше над 30 метра.
Въобще имам много въпроси към теб и ще питам докато отговаряш. Например какво означава " ловене на вертика" . Какъв е такъма за ловене на вертикал, каква стръв ползваш и за какви риби.
Въобще имам много въпроси към теб и ще питам докато отговаряш. Например какво означава " ловене на вертика" . Какъв е такъма за ловене на вертикал, каква стръв ползваш и за какви риби.
Дели написа:Василев, благодаря ти за отговора. А за кафявите рибки на раета можеш ли да кажеш нещо . И те се закачат на дъното , но за разлика от червените умираха на повърхността. Дълбочината там беше над 30 метра.

Тази рибка се казва ХАНОС(един от многото видове морски костур морски костур).Достига до 0,500кг и е много вкусна риба.От 40 м на горе има по-големи екземпляри.Обича места кадето има скално дъно ,покрито с водорасли.
До горе-долу 30 метра дълбочина се намира дρуг вид костур ,който се нарича ПЕРКА или БУКАНАРА,също много вкусна риба

ВЕРТИКАЛЕН ,наричам риболова от лодка,защото не знам на български как точно се казва.Когато ходя за такива риби и доприблизително 50 м дълбочина ловя с чепаре и слагам допълнително на куките и скарида(предварително приготвена,осолена).От 20 м нагоре няма нужда да използваш друга стръв освен скарида.Ако си тръгнал за рофо,синагрида,фагри,влахос или с две думи по-едри риби ,най-дората стръв е сарделата,сафрид,заргана,каламари,сепия.Знаеш,че голямата риба иска голяма хапка

Нека първо да разнищим чепарето , тогава другите въпроси. Наистина ще ми е много интересно да разбера какъв номер чепаре е подходящо да използвам за клатене. С какви далжини на бидема и на майката. Мястото където ловя е носа на Ситония - отвесни скали . На 50 метра от тях е 60 -80 метра дълбоко, а плътно до скалите 10-30 метра.
Ханоса и перката също съм ги имал за плевелни риби, като нашата лапина. Перката е много любопитна и безстрашна риба. Много често докато се гмуркам за октоподи тръгва срещу кола . Задължително ще им пробвам вкуса през юни.
Ханоса и перката също съм ги имал за плевелни риби, като нашата лапина. Перката е много любопитна и безстрашна риба. Много често докато се гмуркам за октоподи тръгва срещу кола . Задължително ще им пробвам вкуса през юни.
Като отидеш следващия път задължително си вземи някой здрав такъм и заложи жива рибка.Кука две нули и закачи рибката през устата,както се закачат зарганитеДели написа:Нека първо да разнищим чепарето , тогава другите въпроси. Наистина ще ми е много интересно да разбера какъв номер чепаре е подходящо да използвам за клатене. С какви далжини на бидема и на майката. Мястото където ловя е носа на Ситония - отвесни скали . На 50 метра от тях е 60 -80 метра дълбоко, а плътно до скалите 10-30 метра.

Ако искаш почети тук,за твоя полза е

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
Чакай сега. Нека да свършим с чепаретата и тогава за влаченето и ....
Не ми отговори за вида на чепаретата или ти досадих с много въпроси. Ако искаш почини 1-2 дни .
Ходя средата на юни и началото на септември. Тогава там има и състезания по подводен риболов. Виждам, че вадят ципури или спарита - /не ги различавам още/ до 8 кг., но най-често по 1-3 кг. парчето. Веднъж видях да скача и риба меч.
Местните рибари по това време влачат воблери и не забелязах да хващат .
Аз от лодката или клатя чепаре за сафрид, или влача за паламуд. Имал съм много успешни дни но очакванията ми за това място са по големи. Та помагай. Да продължим с чепарето.
Не ми отговори за вида на чепаретата или ти досадих с много въпроси. Ако искаш почини 1-2 дни .
Ходя средата на юни и началото на септември. Тогава там има и състезания по подводен риболов. Виждам, че вадят ципури или спарита - /не ги различавам още/ до 8 кг., но най-често по 1-3 кг. парчето. Веднъж видях да скача и риба меч.
Местните рибари по това време влачат воблери и не забелязах да хващат .
Аз от лодката или клатя чепаре за сафрид, или влача за паламуд. Имал съм много успешни дни но очакванията ми за това място са по големи. Та помагай. Да продължим с чепарето.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ти дам едно,Дели написа:Чакай сега. Да продължим с чепарето.
пък знаеш ли ?

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Киро, не е там въпроса. Нямаш представа колко и какви чепарета имам. Въпроса е , че ходим до Гърция за по седмица и докато усетиш "от къде духа вятъра", отпиуската свършила. Нали и за това е форума да обменяме информация .

Α тези са най-добри,за мен разбира се

Задължително залагай и скарида ,увеличаваш шансовете за улов

Не си купувай от цветните,защото не работят

- MAESTROTO
- ще става разбирач
Костурът по-горе в Турция му казват КУНА .Ловихме го от лодка на остров Гьокчеада.Такъма е като за попчета,стръв;всякаква/мида,парче варен октопод или прясна риба/.Кълването беше също ,както при лов на попчета.
Кефа цена няма!
здравеите изкам да попитам нещо сега идва сезона на скомрията в гръцко можели малко инфо по този въпрос . знам че се лови на чепаре но какво трябва да е незнам и можели да се лови от брега.благодаря предварително на всички които дадат инфо.