Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Съвет за куки...
Модератор: sapuna
Re: Съвет за куки...
Да така е.Статията я четох няколко пъти
Забелязъл съм,че когато ползвам куки с дълга дръжка и ловя с няколко бели,те се изхлузват на извивката и почти цялата дръжка остава открита.Говоря за куки №14. и 3-4 бели.По-голям грозд рибите само пощипват.Дали ги плаши откритата дръжка?Или да минавам на по-малки куки.Имал съм случаи при които стрелях бял и ловях само на един.Цялата кука се виждаше и рибите си взимаха,но само дребни бабушкери.Грозда не го отразяваха
Вярно ,че един бял на куката изглежда по-естествено на фона на потъващите негови дружки,но едрите бабушкери не се лъжеха.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
butnik наистина си е шаранска от секиди.
А какво ще кажеш за този бичим:

Ползвам ги за дъмо - до сега не съм имал откачена риба с тях.
Иначе ползвам и такива:

пп. Дека пробвал ли си да нанижеш един бял на опашката/английско закачване - поне така съм го срещал/ и единили или да весят.
А какво ще кажеш за този бичим:

Ползвам ги за дъмо - до сега не съм имал откачена риба с тях.
Иначе ползвам и такива:

пп. Дека пробвал ли си да нанижеш един бял на опашката/английско закачване - поне така съм го срещал/ и единили или да весят.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Имам ги само жълти и ги ползвам доста отдавна.За инфо 10 г. съм имал магазин за риболов,така,че доста куки са ми минали през тезгяха.Дека,нанизваш по цялата дължина червея,и отдолу два да висят.А каракудата кълве по добре ако са закачени обратно или един нанизан,един през средата,леко боцнат през ципата.Закачайте стръвта така,че да стои на куката по естествен начин,белия червей на кука от дебела тел стои дървен малко.Зимата докато си поч1ивате на топло,закачайте на повод червеи по различни начини и ги потапяйте в шише и вижте кога и как и по какъв начин.Експериментирайте и с куки и дебелина на повода,ще видите какво знаение има и повода и куката, и начина по който се закача.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
butnik написа:Дека,нанизваш по цялата дължина червея,и отдолу два да висят.
Правил съм така,но не знаех дали е правилно.А при слабо кълване и съмнение относно монтажа съвсем се омотваш

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!