Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Mepps vs. Robinson
Модератор: sapuna
- zapalen_92
- разбира нещата
Re: Mepps vs. Robinson
А къде се намира точно.Нещо по голямо по което мога да се ориеннтирам?По главните улици ли е това?maranzika написа:Има при Мариян.zapalen_92 написа:Търся си Лусокс да си купя.Във Велико Търново дали има?
-----------------
Пак го обръщаш на чат!Подобна информация търси на лични! sapuna
- maranzika
- сериозен играч
Над у-ще "Ем.Станев".Точно над него е .
- zapalen_92
- разбира нещата
Е добре какво му е чатското?Не всички знаят рибарските по Велико Търново.Някой друг ако не ги знае ще види и ще разбере.Пък като му напиша на лични по малко хора е разберът.Нали трябва да правим оборот на магазина??Иначе днеска виждам мнението сега се връщам не можах да намеря нито един рибарски!Обиколих по главните улици по нагоре чак до Царевец.Ми няма рибарски по тези улици.За напред ще търся това даскало.
- mandy73
- новобранец
- Обратна връзка:
Сега я виждам тази тема! Запаления, провери в магазина в Павликени до автогарата, днес видях един мепс. А между другото и лусокса и гепарда при мен дават почти еднакви резултати на посочените корекции. Утежнението е безмислено и дори вреди защото слоя вода над водораслите рядко превишава 30-40см. И една молба към всички които ловят по тия места, пускайте дребните щуклета( а защо не и по-едрите) че не остана нищо. Дано съм бил полезен
- zapalen_92
- разбира нещата
Меппс си видял ама Лусокс ли?По принцип от там си земам Гепардите ама не съм мяркал да има на меппс-аmandy73 написа:Сега я виждам тази тема! Запаления, провери в магазина в Павликени до автогарата, днес видях един мепс. А между другото и лусокса и гепарда при мен дават почти еднакви резултати на посочените корекции. Утежнението е безмислено и дори вреди защото слоя вода над водораслите рядко превишава 30-40см. И една молба към всички които ловят по тия места, пускайте дребните щуклета( а защо не и по-едрите) че не остана нищо. Дано съм бил полезен

- mandy73
- новобранец
- Обратна връзка:
Да разбира се, за лусокс става въпрос, не съм сигурен за номера, но мисля че е 3-и
- zapalen_92
- разбира нещата
Еееех днес си взех Mepps Lusox [сребрист/червен/флуо].Взех трети номер.Доста е скъпъчка,но какво да се прави по добре нея от колкото Робинсона Гепард.С него хвана една щука и се счупи листото(вече споменах за него по горе).Качеството си личи къде е(Mepps).Пак казвам доста е скъпичка 6 и 80,но по някога ефтиното ти излзиа скъпо.Кофти работа,но какво да се прави по добре така.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
http://shop.fishing-mania.com/viewspin_3.php?id=5773 - размери 4 и 5 бели и жълти на червени точки ! По-ефтини от Люксоса за сметка на това доста ефективни .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ако още един път ти направя забележка,а ти се помъчиш да ме поучаваш,се считай за изключен поне за месец!!!zapalen_92 написа:Е добре какво му е чатското?Не всички знаят рибарските по Велико Търново.Някой друг ако не ги знае ще види и ще разбере.Пък като му напиша на лични по малко хора е разберът.Нали трябва да правим оборот на магазина??Иначе днеска виждам мнението сега се връщам не можах да намеря нито един рибарски!Обиколих по главните улици по нагоре чак до Царевец.Ми няма рибарски по тези улици.За напред ще търся това даскало.
- mandy73
- новобранец
- Обратна връзка:
Да напиша пак по темата. Ако използвате утежнението на робинсъна, имайте на предвид че закрепването на телта към оловната глава не е много надеждно. Имам изтървани риби и загубени блесни по тази причина. За мен това е единствения недостатък на тези блесни спрямо Мепс. А относно счупената лопатка, на мен не ми се е случвало а ги ползвам интензивно от няколко години.
- zapalen_92
- разбира нещата
За това с утежнителната глава е вярно,но с едни клещи се оправя.Аз си купух меппс и вече виждам разликата.Меппс-а си е по добра,но е по скъпа,но робинсъна хич не е за изхвърляне!!!mandy73 написа:Да напиша пак по темата. Ако използвате утежнението на робинсъна, имайте на предвид че закрепването на телта към оловната глава не е много надеждно. Имам изтървани риби и загубени блесни по тази причина. За мен това е единствения недостатък на тези блесни спрямо Мепс. А относно счупената лопатка, на мен не ми се е случвало а ги ползвам интензивно от няколко години.
-
- вече хвърля и на тежко
Запален! Толкова много искам да ти кажа, че Робинсон- си е баш за боклука. Не, че съм привърженик само на маркови примамки. Не, аз дори сам си правя. Що не вземеш да половиш по сериозно със сякви примамки и да си направиш по- обобщаващ извод? Щукарството с изкуствени примамки, е не самоМепс. Вярно, че темата е за Мепс с-у Робинсон.
Добре де, що не видях някво развитие, например Мепс с- у Робинсон, с-у Моска,СПРО, Балзер, Култива, МТ,Руската армада, а и други примамки, които са ти под носа. Да кажем в Севлиево, Габрово, В. Търново и Г. Оряховица?

Добре де, що не видях някво развитие, например Мепс с- у Робинсон, с-у Моска,СПРО, Балзер, Култива, МТ,Руската армада, а и други примамки, които са ти под носа. Да кажем в Севлиево, Габрово, В. Търново и Г. Оряховица?

- zapalen_92
- разбира нещата
Просто тези две блесни правят много добри трептения и дразнят щуката.Много големи трептения дори на върхут на пръчката се усещат.Иначе естествено че и на други блесни би трябвало да гониBai Ves написа:Запален! Толкова много искам да ти кажа, че Робинсон- си е баш за боклука. Не, че съм привърженик само на маркови примамки. Не, аз дори сам си правя. Що не вземеш да половиш по сериозно със сякви примамки и да си направиш по- обобщаващ извод? Щукарството с изкуствени примамки, е не самоМепс. Вярно, че темата е за Мепс с-у Робинсон.
Добре де, що не видях някво развитие, например Мепс с- у Робинсон, с-у Моска,СПРО, Балзер, Култива, МТ,Руската армада, а и други примамки, които са ти под носа. Да кажем в Севлиево, Габрово, В. Търново и Г. Оряховица?![]()

Само да вметна - ако ти вибрира ЧАК толкова много върха на спининга ...
значи водиш блесната много бързо. По принцип, почти всЕко "желязо" започва да се върти
"някак си" ако го теглиш към тебе със свръхзвукова скорост.
Идеята е да се движи под водата /дълбочината е въпрос на избор и "можене"/
с най-малка скорост, без да се влачи по дъното и въпреки всичко да се върти и съответно
да излъчва вибрации.
Може и да бъркам ... но аз така процедирам и с въртящите и с другите модели.
А бе, темата е за друго - аз основно съм с Mepps. От 00 до 5.
Не ме питайте що имам и по-малки от №00!
значи водиш блесната много бързо. По принцип, почти всЕко "желязо" започва да се върти
"някак си" ако го теглиш към тебе със свръхзвукова скорост.
Идеята е да се движи под водата /дълбочината е въпрос на избор и "можене"/
с най-малка скорост, без да се влачи по дъното и въпреки всичко да се върти и съответно
да излъчва вибрации.
Може и да бъркам ... но аз така процедирам и с въртящите и с другите модели.
А бе, темата е за друго - аз основно съм с Mepps. От 00 до 5.
Не ме питайте що имам и по-малки от №00!
"Щастие за всички, щастие даром!"
-
- вече хвърля и на тежко
Запален, необходимо е да знеш, че акцията на пръта издава реакция, която произтича от въртенето на листото. В случая говорим за Лусокс. Ами да, кажи ми с какъв прът ловиш?
Аз ползвам много бърз прът, вибрациите, които усещам при Лусокс 3 и Аглия , са почти равни. Обаче трептенето, породено от клатеща се блесна е съвсем отчтливо. Значи, усещането на примамката е важно нещо, а непримамката да ти тресе върхът на пръчката, разбираш ли ме? Това са различни неща.
Аз ползвам много бърз прът, вибрациите, които усещам при Лусокс 3 и Аглия , са почти равни. Обаче трептенето, породено от клатеща се блесна е съвсем отчтливо. Значи, усещането на примамката е важно нещо, а непримамката да ти тресе върхът на пръчката, разбираш ли ме? Това са различни неща.