Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

захранка собствено производство
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: захранка собствено производство
От личен опит знам че варен и леко счукан коноп дава най-добри резултати 

-
- ще става разбирач
Добре аз досега все ползвам копешки или познатите кюспе с хляб.Та въпроса ми може ли некой спец.да ми ожтговори на следните въпроси.
-За затворен водоем лято и пролет мирна риба/най-вече каракуда/-вид захранка тъмна светла сладка ит.н.
-за река-светла тъмна с цвят и мириз и т.н.
-За затворен водоем лято и пролет мирна риба/най-вече каракуда/-вид захранка тъмна светла сладка ит.н.
-за река-светла тъмна с цвят и мириз и т.н.
-
- ще става разбирач
При мен най-добри успехи съм имал на капан с 2 плочки кюспе и между тях малко халва или хляб смесен с царевица от консерва мината прес блендера
При мен най-добри успехи съм имал на капан с 2 плочки кюспе и между тях малко халва или хляб смесен с царевица от консерва мината прес блендера

-
- новобранец
awe ti vse se per4i6,vse se pravi6 na veli,vse zasi4a6 drugite kolegi,znaete li tva znaete li onova---golem velikan si bre--komponenti,s1stavki--mi vzemi kaji ,kvo se peri6 samo i se prai6 na velikiq razbira4---zemi napi6i kniga kato si mnogo fashion!!!!!
Последно предупреждение. Без латиница и заяждане.Snegk
Последно предупреждение. Без латиница и заяждане.Snegk

-
- ще става разбирач
Мартине тук не е мястото да се заяждаш ! 

Ми то ако всички рибари си фърляха така по един чорпогашник, долу щеше да е ардаушпетър василев написа:Минаха доста години от когато ходех за риба на Марица и тогава нямахме голям избор на захранки така,че ще ви кажа тогава каква захранка правехме.Сваряхме жито и попарвахме кюспе .Кюспето го слагахме в парче от чорапогащник,вързваме го и за него един камък и го хвърляме на определеното место за риболов.Чорапогащника пропуща само миризмата на попареното кюспе и много малки частици от него.После хвърляме и две-три шепи и от свареното жито или царевица.Същата захранка правехме и по язовирите само,че с шамандура за да не губим заребеното петно.

lyusienka написа: може да ми банете и този профил

-
- научил се да хвърля
Колеги знае ли някой в Пловдив ,къде има склад или магазин които продават животински смески и фуражи?По-точно царевична ярма,кюспе и коноп.В рибарските магазини просто не ме устройва цената за по-големи количества.
- CrossFire
- разбира нещата
И на мен ме интересува цената на конопа в Пловдив. В Асеновград на пазара е 5.50 лева за килограм.
Едро смляното царевично брашно и мляното кюспе са по 0.55 лв. за килограм.
Едро смляното царевично брашно и мляното кюспе са по 0.55 лв. за килограм.

Конопа го ползвам една част запечен и млян и една част сварен. От ровенето из рибарските сайтове съв останал с впечатление, че печеният и смлян дава привлекателност, а свареният задържа рибите на петното. Също така галетата в захранките е около половината от общото количество, останалото са най-различни добавки от няколко до десетина процента. Добавка на трици и/или кокосови стружки създават стълб от издигащи се частици захранка и така тя действа и в по-горните слоеве. Важна е едрината на частиците /механичните свойства/, увлажняването колко силно ще се стиснат топките и т.н. Една и съща захранка в зависимост от увлажняването може да работи по различен начин.
http://www.zavidovo-club.ru/Adv/adv1.html
Това е една статия на руски за захранките има и рецепти.
А дова е друга превод от английски на руски.
http://www.klevyi.ru/library/%C3%AF%C3% ... mix1.shtml
И в двете има интересни и основни неща за захранките. Доста са дълги за превод , но надявам се да се схванат основните неща. Дано да са ви полезни. Лично смятам, че е полезно да се отдели тема за захранки в която да се дават съвети от по-опитните, който може до попреведе интересни статии и така. Дори може да е заключена та да не се разводнява. Щото постоянно изникват едни и същи въпроси.
http://www.zavidovo-club.ru/Adv/adv1.html
Това е една статия на руски за захранките има и рецепти.
А дова е друга превод от английски на руски.
http://www.klevyi.ru/library/%C3%AF%C3% ... mix1.shtml
И в двете има интересни и основни неща за захранките. Доста са дълги за превод , но надявам се да се схванат основните неща. Дано да са ви полезни. Лично смятам, че е полезно да се отдели тема за захранки в която да се дават съвети от по-опитните, който може до попреведе интересни статии и така. Дори може да е заключена та да не се разводнява. Щото постоянно изникват едни и същи въпроси.