Ако ловя с топчета, да захранвам ли с топчета?

Модератор: sapuna

Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Re: Ако ловя с топчета, да захранвам ли с топчета?

Мнение от carpsliven2 »

snegk написа:Ще почерпим само когато напишеш нещо което незнаем или е вярно.Много ми е интересно как ще задържиш ваглера на голям водоем във вълните неподвижен,че да разбереш и най малкото бутване на шарана.От вълните или се клати нагоре-надолу или ако е прутежнен бива залят.Как тогава ще разберем нежното пипане.

п.п. Кажи карпсливенче за взетите шарани от охраната на теца .Как бяха скрити в резервната гума и от кого. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Самоче пусни тема в разни :wink:
за теб нестава въпрос ... ти си достатъчно напреднал .. постовете ми са за начиниащи , понеже и аз несъм професионалист. виж сега ... аз некрия риба ... запазваме я временно за да се снимаме и после в повечето случаи ресто.. в нас риба несе яде. вбесих се щото вземаха рибата преди снимките... щях да спечела състезание. за плувките на косъм ... когато има вълнение лично аз приключвам кариера. исках само да знаят рибарите че всъщност през риболов имат много взимания които немогат да отчетат, а това с резервната гума .... ше го приема че е било на шега... да неси помисли че ходим с някой опелче и сме тръгнали да си избиваме масрафа? .... се са кана да не пиша по тез форуми.......
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аз не казвам,че ти си взел рибата.Хората които са я скрили в резервната гума са хора от приближените на Лечков и са с вип карти.Сигурен съм,че не карат опели.Кои са те,сигурно знаеш.Това мнение го написах в одговор на това,че ти беше казал в една друга тема,че охраната взимала рибата на хората.
п.п.Към модераторите.Оставете малко време постовете и после расчестете излишните. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

По темата ... за топчетата ...
Направих си два-три експеримента с риболов на шаран само с протеинови топчета.
Взех такива на Пелзер за шаран с аромат "скопекс" и някакви с аромат на кръв и рибни продукти.
За еднодневен риболов на малък водоем:
Пристигане в 5:30 сутринта, приготвяне на такъмите /три пръчки, дъно-0,35 in-line, една кука№4, косъм, повдигач до неутрална плаваемост - дъното е на 3 до 4м и е чисто/, на зазоряване /като започна да се вижда къде мятам/ - захранване на около 35-40 м в едно петно, че повече не летят топчетата прицелно /хвърлих по 20-тина и от двата вида. После меткане на трите въдици ... и стана светло.
На единия монтаж - две пелети 18мм с кръв, на другите два топче с аромат "скопекс".
До обяд само едно "нежно" побутване на кръвта - мисля не беше от шаран.
На обяд - презамятане и дохранване /тези с кръвта се бяха разтворили напълно !?/
До седем /стана тъмно/ никакво баране.
Общо за деня - валат! ... другите два излета /на единия и през ноща, до другата сутрин/- същата история.
На водоема имаше извадени шарани - значи царевицата е била стръвта.
Ще пробвам и с PVA и ако валатите продъжат ще отложа за догодина и почвам пак хищника / тъкво застудява вече/.
"Щастие за всички, щастие даром!"
plavele
новобранец
новобранец

Мнение от plavele »

някой ползвал ли е топчетата на Carp Zoom и доволен ли е от тях
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Аз и не съм доволен,макар че знам за хванат шаран 10 кг на такова топче.
snegk

Мнение от snegk »

plavele написа:някой ползвал ли е топчетата на Carp Zoom и доволен ли е от тях
Имат някои които стават,но имат и някои които са като пластелин. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Имам една риба на плаващият скопекс.Един познат има на рак.Плаващите на ZOOM ми изглеждат добри.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”