Избор на кола

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
snegk
и господ не е толокова добър

Re: Избор на кола

Мнение от snegk »

Особено с голфа :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Саше говориме за нова кола в случая която да му върши работа за разлика от Голфа :wink: Инак само за протокола - понеже съм имал и Пежо и Голф то никога не бих предпочел Голфа еле па ако става дума за нова и не толкова нова кола :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Troli Rapala написа:Не ставайте смешни с тая френчекия! :shock: Борис ви говори за АУДИ-А3 и Голф-5,вие отидехте на пежо,нива,поле и други боклуци! :oops: :axe: Вземете си вие ново пежо или ситроен,да се видите у разходи по сервизното-гаранционно обслужване!Ако е "гъзе" на 20-25године,това му е универсалният избор АУДИ,Голф!! :wink: Ще си ловка и гаджета,и рибета! :D
А3 е е**ти тясната кола... в нея въдици само за зимен риболов на лед /ама без ледобур/!

Голф става, ако е сихро или 4-моушън, но трябва да се пипне малко окачването...
Изображение

при интерес мога да дам контакт с "майстора" :D
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

А Пежо 207 седан е толкова френско, колкото на Осама Б. Л. брадата... 100% ирански автомобил - по-добре Дачия от новите или турско Рено - доста са високи и поне 100 000км няма да има грижи с окачването...
snegk

Мнение от snegk »

Това да сравняваш датчия с пежо е като да сравниш мерцедес с москвич :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: А аз не обичам френски матафи :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Предложеното Пежо по-горе без да обиждам никой бих казал,че е ужасно.Едно ,че отвън е странноизглеждащо а и за тези пари си вземаш един базов модел с почти нищо вътре,че даже май е и бензин.Освен това аз гледам да карам колата около 2 год. макс. и след това другата.Това Пежо след 2 години ще струва точно половината пари които евентуално бих дал сега.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Snegk,не съм специалист пък и не ме интересува много Дачия (както и Пежо де) ама от около 2 години караме с колегите във фирмата един Логан и като изключим евтината пластмаса и въобще всичко евтино в колата (то как иначе ще дадат такава цена) моторчето и най-вече окачването според мен се представят чудесно.Може много успешно да се сравни с един Партнер например където пластмасите вътре са същите лайна като в Дачията :D Возят почти по един и същи начин като Пежака е малко по-добре в смисъл по-меко но пък при по-висока скорост Логан-а е по-стабилен на пътя
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

BorisK написа:Предложеното Пежо по-горе без да обиждам никой бих казал,че е ужасно.Едно ,че отвън е странноизглеждащо а и за тези пари си вземаш един базов модел с почти нищо вътре,че даже май е и бензин.Освен това аз гледам да карам колата около 2 год. макс. и след това другата.Това Пежо след 2 години ще струва точно половината пари които евентуално бих дал сега.
има климатик и всичко необходимо, но външният вид му е най-малкият проблем... всичко е пластмаса и то иранска пластмаса...
Пежо пожъна големи успехи предните няколко години благодарение на дизайна - явно много хора си избират кола само по външния вид и не се сещат, че собственика стои вътре в колата :lol:

Действително една "френска ч-я" ще струва 50% от цената си след 2 години, но 50% от 15-20 бона и 30% от 60-80 бона не е едно и също... /като си купите "престижна марка" - Ауди, БМВ, Мерцедес за 2 години се губят "само" 30% от стойността/...

500 години турско робство не се забравят лесно - още имаме ориенталски вкус към колите /искаме Мерцедес като тях/ :shock: :wink:
В същото време Аутобилд е писало за Дачия - "ръбат и скучен дизайн, но сполучлива бюджетна кола, струва си всяко евро от цената"
gogo_7777
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo_7777 »

По въпроса за френските да споделя от опит.Карах три години пежо 306,доста ремонти съм правил и си казах без френско.Човекът на когото я продадох не е правил нищо вече 7-8 месеца :D ,късмет.Взех си хонда сивик,супер машинка върви много,отличен двигател и т.н. японското е добро.
Има едно голямо обаче...........Хонда сивик и риболов са скарани даживот,просто не става супер ниска и обира всички неравности,за черен път да не говорим.Спасението ми се оказа пак френско :D служебният ситроен ксантия.Каквото и да ми говорят за тях аз си знам вече от опит.Да иска повече подръжка,по нежна е френската мадама,но и дава много.Двигател ТД 1,9 разход смесен 6,5 л. макс.,возия перфектна с тези 8 сфери,екстри бол(отказващи от време на време,но се търпи).Какво излиза, смяташ за какво я ползваш тази кола и тогава действаш.Скъпа подръжка ами и да и не, много зависи от късмета и избора.
Леко сравнение:
Хондата взета за 6 хилки+карета,накладки и обслужване на клима,масла и т.н. знаете ги =7200 лв. Топ форма и сигурна за каране.
Ситроен ксантия 4 хилки+стандартно обслужване 500лв.+пълнене на сфери 8 по 20лв.+ предни носачи слабо място 2 по 170 лв.+масло за хидравликата доливане от време на време+някой дреболии =около 5500лв.
Ситроена се обезценява повече.Хондата си държи цената.И двете имат плюсове и минуси,но моят извод е:
Ако караш в града или ходиш на разходки само по хубави пътища Хондата е с предимсво.
Ако си запален от тази болест риболова Ситроена е на ход,ако е и комби бижу.
Имах си една случка,която ме доведе до тези изводи.На едно затънтено място на дунава ни хвана страхотен дъжд,предните дни също беше валяло.
Имаше доста коли,пътят е много зле с големи дупки и наклони,почти за офроуд рали около 3 км. участък.Вдигнах ситроена на горното положение и поведох колоната.Като излезнахме колегата който беше отзад ми вика, как се вдигна това бе стана като джип.Аз единсвено не опрях никъде и като изключим калта нямах поражения,другите си поизпатиха повече.
Накрая искам да подчертая не навивам никого за въпросните коли, а просто показвам нещо което съм проверил.
Хубаво е когато си казваме тази кола става, а тази не и да го доказваме нагледно.В случая аз съм карал и двете и сам съм стигнал до тези изводи,а това тежи повече от мнението на някой(това става,а това е боклук).
Все пак говоря за коли в този ценови диапазон,ако имаш възможност мерцедес за разходка и джип за риба то това е друга бира :D .
Пак си казвам не агитирам никой а излагам преки впечатления(може да са полезни на някой).
Ако и други колеги покажат своите виждания ще научим доста неща си мисля.
Май много разводнихме темата на колегата,но тя и без това си е обща.Въпросът каква кола да избера май е вечен.
Който се смее последен, ............... последен се смее.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

верно малко я разводни, щото коли за по 4-5 бона и такива за 18-19 са доста различни...
реномето на френските, че са нежни идва от амортизираните 10+ годишни... нова или 2 годишна, ако вземеш разходите са само за масло и накладки... а не за носачи и т.н.
японските са здрави, но първо са ниски, второ за едни и същи пари са бая по-стари от френските, италианските и т.н.

за 18 бона може да си вземе някое субару, ако не се притеснява от разхода на бензин или от "газификация"
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Какво е мнението относно тия мании:
http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topm ... f1=details

-

http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topm ... f1=details

много са яки и 2-те мамка му :D :D :D смятайте ги с около 2 бона надолу щото съм сигурен ,че ще ги свалят ама пак идват малко нанагоре :shock:
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

BorisK написа: http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topm ... f1=details

много са яки и 2-те мамка му :D :D :D смятайте ги с около 2 бона надолу щото съм сигурен ,че ще ги свалят ама пак идват малко нанагоре :shock:
за втората мога да ти кажа, че е 113кс а не 146! имам си я вкъщи...
до момента към 30 000км пробег /беше на 177, сега е на 206+/ - само консумативи съм сменял и то не много... като на всеки по-нов модел, частите са със завишени цени... от по-съществените неща дето съм сменял - спирачни дискове 2бр тук са по 180-200лв/бр, а от немския е-бей са 200лв барабар с накладките :)
Изображение
Изображение

Не е кола за състезатели, но поддържа 140-50кмч без проблем... и харчи 9/100 нафта с колесара и лодчето от снимката :shock:
Страшно широка е, особено задната седалка и багажника... другата кола ми е пасат комби и в него пръчка на снадка 1.40м не влиза отзад така лесно...

Само ще добавя, че е със същия размер гуми като Ленд Ровър Дисковъри, а тези от Х-трейл сложени до тях са като резервна от тия малките :D
Последно промяна от Тедо на Чет Ное 20, 2008 1:58 pm, променено общо 1 път.
snegk

Мнение от snegk »

Тая тема ардауш я правите.Аз не харесвам френски коли,но за датчита съм изчел всички мнения по форуми и др.Заключението на колегите е подобре някоя стара и хубава марка отколкото нова датчия.Това е мнение на стотици собственици,макар,че го казват по заобеколен начин.Аз съм приключил с избора на коли,сега карам ауди а 4 следващата ще е 4-6 ил 8-ца.Това замен е супер кола. :wink:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

А4 и риболов - не виждам допирни точки...
ако ще е А4, по-добре един Пасат В5.5
snegk

Мнение от snegk »

Тедо написа:А4 и риболов - не виждам допирни точки...
ако ще е А4, по-добре един Пасат В5.5
Аз също казах,че не е съвместим риболова и аудито,но от гледна точка на частите,но за проходимост,ами не съм закъсвал.Джанти 16-ки и гуми 155,доста висока стана,пък и си беше висока.Тука се говори за вариант риба и градско.А тези таралясници джиповете не стават за градско,дори и новите модели не са като лимозините. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”