Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Тоооо Сапуна работа няма да свърши,
ама да се обадя на бат Весо да заключи темите за 2 месеца,
че ми отесняха гащите от тея снимки.
ама да се обадя на бат Весо да заключи темите за 2 месеца,
че ми отесняха гащите от тея снимки.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Оня ден празнувахме рд на щерката. От двете купени торти нито една не ми хареса, затова рекох да мина на почина "направи си сам".
Ако ще е гарга - да е рошава, т.е. ако ще е торта - да е "Гараш".
Спрях се на тази ---> http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2 ... орта-гараш рецепта от нета.
Хм, нещо не излиза като линк...?
Необходими продукти: 10 яйца, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи, 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия.

Разбивката на горните продукти е следната:
За блатовете: 10 белтъка, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи
За крема: 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 6 жълтъка, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия.
Аз само ще онагледя приготвянето и крайния резултат, а иначе инструкциите можете да си ги видите от горния линк.
Тъй като нямах точно 400 гр. орехи, добавих бадеми и лешници:

Бой с миксера до получаване на това:

Само да отбележа, че явно така се правят и ореховки, много вкусен е блата.
Говерейки за него, ето го:

От сместта изкарах четири блата.
Приготвяне на крема:

Следва мазане на първия блат, после на другия и т.н.

Накрая наръсих цялата торта със смлени бадеми, защото ми бяха останали много.


След приготвянето, тортата заминава за цяла нощ в хладилника, а сутринта си я хапнете с чаша ароматно кафе.
Стана мнооооого вкусна!

Ако ще е гарга - да е рошава, т.е. ако ще е торта - да е "Гараш".
Спрях се на тази ---> http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2 ... орта-гараш рецепта от нета.
Хм, нещо не излиза като линк...?

Необходими продукти: 10 яйца, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи, 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия.

Разбивката на горните продукти е следната:
За блатовете: 10 белтъка, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи
За крема: 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 6 жълтъка, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия.
Аз само ще онагледя приготвянето и крайния резултат, а иначе инструкциите можете да си ги видите от горния линк.
Тъй като нямах точно 400 гр. орехи, добавих бадеми и лешници:

Бой с миксера до получаване на това:

Само да отбележа, че явно така се правят и ореховки, много вкусен е блата.
Говерейки за него, ето го:

От сместта изкарах четири блата.
Приготвяне на крема:

Следва мазане на първия блат, после на другия и т.н.

Накрая наръсих цялата торта със смлени бадеми, защото ми бяха останали много.



След приготвянето, тортата заминава за цяла нощ в хладилника, а сутринта си я хапнете с чаша ароматно кафе.

Стана мнооооого вкусна!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Кире ,Кире с тоя амелик го загазихме брат
днес се връщам от лекар /с пълни изледвания/ и греда !!! Сърцето и кръвното добре, ама холестелора - дубъл от нормалното
та кат за последно викам на жената - вади пакет свинско , че от утре диета :

нарязваме на по-ситно , добавяме сол, черен пипер , дафинов лист и малко - бяло вино - без мазнина /че ще дойдете на моя/

Слагате цялата далавера на бавен огън да се задуши за 10-15 мин

докато чакате ,си пиете ракийката и гледате как си вали кротко сняг от терасата


След това нарязвате 2-3 скеледки чесън и още толкова глави лук /на лентички /



И продължавате да си пиете ракийката и да бъркате

И накрая сядате като бял човек




нарязваме на по-ситно , добавяме сол, черен пипер , дафинов лист и малко - бяло вино - без мазнина /че ще дойдете на моя/


Слагате цялата далавера на бавен огън да се задуши за 10-15 мин


докато чакате ,си пиете ракийката и гледате как си вали кротко сняг от терасата



След това нарязвате 2-3 скеледки чесън и още толкова глави лук /на лентички /



И продължавате да си пиете ракийката и да бъркате



И накрая сядате като бял човек




-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2708
- Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
- Местоположение: "Резерват Северозапад"
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Е те заради таа греда немоа се включа подобаващо в тематаМитев написа:Кире ,Кире с тоя амелик го загазихме братднес се връщам от лекар /с пълни изледвания/ и греда !!! Сърцето и кръвното добре, ама холестелора - дубъл от нормалното


Таман се натъпках с марули и броколи,ама не снимах,че то сред тия ваште мръвки и кви ли не благини на кво ще прилича моето.


- alcora
- сериозен играч
- Мнения: 1699
- Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Не се излагайте, така или иначе няма да живеете с орлитеstich написа:Е те заради таа греда немоа се включа подобаващо в тематаМитев написа:Кире ,Кире с тоя амелик го загазихме братднес се връщам от лекар /с пълни изледвания/ и греда !!! Сърцето и кръвното добре, ама холестелора - дубъл от нормалното
,ами дай да отваряме нова за здравословното хранене.
Таман се натъпках с марули и броколи,ама не снимах,че то сред тия ваште мръвки и кви ли не благини на кво ще прилича моето.

Подаграта ме мори най много



- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Митев написа:Кире ,Кире с тоя амелик го загазихме братднес се връщам от лекар /с пълни изледвания/ и греда !!! Сърцето и кръвното добре, ама холестелора - дубъл от нормалното
![]()
Въй, МитеФФФ, направо ме стресира!

От миналата година все си викам да замеря холесторола, ама ме е страх от резултата


Ама то в т'ва кофти време, не е нито човек да спортува, нито да спре цигарите, нито диета да почне.

@Оги, щом имаш такива проблеми, лятото на острова със stich /Васко/ ще зобате само марули и моркови.


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- alcora
- сериозен играч
- Мнения: 1699
- Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Нали не си мислиш , че ще оцелея до лятото, еле пък ако продължавате с Митев да побликувате разните му рецептиGODzillata написа:Митев написа:Кире ,Кире с тоя амелик го загазихме братднес се връщам от лекар /с пълни изледвания/ и греда !!! Сърцето и кръвното добре, ама холестелора - дубъл от нормалното
![]()
Въй, МитеФФФ, направо ме стресира!![]()
От миналата година все си викам да замеря холесторола, ама ме е страх от резултатаи зат'ва не ходя.
![]()
Ама то в т'ва кофти време, не е нито човек да спортува, нито да спре цигарите, нито диета да почне.![]()
@Оги, щом имаш такива проблеми, лятото на острова със stich /Васко/ ще зобате само марули и моркови.![]()

Няма да повтарям топлинната обработка на Митев , след добавяне и на малко гъбки крайния резултат си остана същия !


- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
ПОРК СтроганОФФ - нещо като бьоф Строганов, само че със свинско, а не с телешко.
Освен това има много ОФФ...като оФкане - оф, докато режеш лука, после оф, вече едва дишайки си сипвате за трети пореден път.
И така...
Нарязваме месото на ивички:

Задушаваме го, като преди това сме го наръсили със сол, бял и черен пипер, и сме сипнали малко вино и вода.

Задушаваме докато се изпари течността и започнат мръвките да се пържат, след което добавяме яко лук и разбъркваме:

След като лука поомекне, мяткаме няколко кофички сметана и лъжица-две доматено пюре или лютеница:

Оставяме да покъкри 10-на минути, ако не ни мързи сваряваме картофи и задушаваме зеленчуци, а ако ни мързи - само изпържваме картофки и сервираме:

За десерт - СЛАДЪК САЛАМ
Имровизирах, защото не ми се спазваше рецептата, според която се слагат две сурови яйца, та затова процедирах така:
Натроших на много ситно два пакета бисквити закуска, добавих 200гр. смлени ядки /орехи или к'вото имате/ и оформих кладенче, в което изсипах сместта - стопено масло /250гр./, 200 гр. пудра захар, 1 ванилия, 1 шоколад и 2 кутии локум разтопени в 100 м.л. вода и малко есенция /ром/.
След това всичко се разбърква като бъркало от пясък и цимент за наливане на плоча...да речем.

После оформих салама, поръсих го с пудра захар, увих го в хартия за печене...и го метнах в хладилника да се стегне.
Крайния продукт:


Освен това има много ОФФ...като оФкане - оф, докато режеш лука, после оф, вече едва дишайки си сипвате за трети пореден път.

И така...
Нарязваме месото на ивички:

Задушаваме го, като преди това сме го наръсили със сол, бял и черен пипер, и сме сипнали малко вино и вода.

Задушаваме докато се изпари течността и започнат мръвките да се пържат, след което добавяме яко лук и разбъркваме:

След като лука поомекне, мяткаме няколко кофички сметана и лъжица-две доматено пюре или лютеница:

Оставяме да покъкри 10-на минути, ако не ни мързи сваряваме картофи и задушаваме зеленчуци, а ако ни мързи - само изпържваме картофки и сервираме:

За десерт - СЛАДЪК САЛАМ
Имровизирах, защото не ми се спазваше рецептата, според която се слагат две сурови яйца, та затова процедирах така:
Натроших на много ситно два пакета бисквити закуска, добавих 200гр. смлени ядки /орехи или к'вото имате/ и оформих кладенче, в което изсипах сместта - стопено масло /250гр./, 200 гр. пудра захар, 1 ванилия, 1 шоколад и 2 кутии локум разтопени в 100 м.л. вода и малко есенция /ром/.
След това всичко се разбърква като бъркало от пясък и цимент за наливане на плоча...да речем.


После оформих салама, поръсих го с пудра захар, увих го в хартия за печене...и го метнах в хладилника да се стегне.
Крайния продукт:

Последно промяна от GODzillata на Пет Яну 22, 2010 5:15 pm, променено общо 1 път.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2552
- Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
- Местоположение: Пазарджик
Re: Вкусотии в чинии
А на здраве и да ти е сладко!!! Вие с набора Митев, ще ме побъркате! Тамън свалих 10кг с много глад, а вие така ме езкушавате, че ми идва.....! 

Върл Shimano фен!
Re: Вкусотии в чинии
Браво Кире ,пак си на ниво - аз по късно -ще правя Руло "Стефани", че она Пазарчиклия ме запали




- alcora
- сериозен играч
- Мнения: 1699
- Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
След като лука поомекне, мяткаме няколко кофички сметана и лъжица-две доматено пюре или лютеница:
Гледай как хубаво са се разтворили тез кофички и какъв хубав цвят са дали на мръвките
)
Дружко си е като готвиш с метнати вътре кофички
)
Тържествено се заклевам, само по един път в седмицата да отварям твоята и на Митев чревоугоднижката тема , че не ми остава време да си направя есенно зимна експлоатация на такъмите !

Гледай как хубаво са се разтворили тез кофички и какъв хубав цвят са дали на мръвките

Дружко си е като готвиш с метнати вътре кофички

Тържествено се заклевам, само по един път в седмицата да отварям твоята и на Митев чревоугоднижката тема , че не ми остава време да си направя есенно зимна експлоатация на такъмите !

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2552
- Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
- Местоположение: Пазарджик
Re: Вкусотии в чинии
Аааа, запалил съм та а? Питаш ли ме от 115 кг, как се сваля на 95кг. И сега какво- само изкушения!!! Айде стига, стягам такъма, и утре цял ден за риба. Без храна. Ама тая вечер ще си взема мойто де, ракийка, трошийка и суджук. Всичко домашно производство!!!Митев написа:Браво Кире ,пак си на ниво - аз по късно -ще правя Руло "Стефани", че она Пазарчиклия ме запали![]()
![]()



Върл Shimano фен!
- alcora
- сериозен играч
- Мнения: 1699
- Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Пусни да ги видим тез суджци тук ! Ей го каде е Пазарджикsimo72 написа:Аааа, запалил съм та а? Питаш ли ме от 115 кг, как се сваля на 95кг. И сега какво- само изкушения!!! Айде стига, стягам такъма, и утре цял ден за риба. Без храна. Ама тая вечер ще си взема мойто де, ракийка, трошийка и суджук. Всичко домашно производство!!!Митев написа:Браво Кире ,пак си на ниво - аз по късно -ще правя Руло "Стефани", че она Пазарчиклия ме запали![]()
![]()
![]()
![]()

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Аз те питам, сподели, че аз сега съм 115, ама искам да съм 95.simo72 написа:...Питаш ли ме от 115 кг, как се сваля на 95кг.

Преди две години го постигнах, като ядях само месо и зеленчуци, никакви тестени и сладки неща, а сутрин тичах и правех упражнения.
Та ти как си ги свалил?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2552
- Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
- Местоположение: Пазарджик
Re: Вкусотии в чинии
С инат! Спираш хляба, спираш сладкото, ядеш кво ядеш, до 18 часа вечерта. Лятото вместо с колата, с колелото. Има ядене дето без хляб не върви. В такива случаи просто вместо 3-4 филии, хапни една. Знам че е трудно, ама не е невъзможно. Инат и глад му е майката. Ако 2-3 месеца задържиш свалените килограми, после много трудно пак ще качиш. Решил съм латото да сваля на 85 и спирам. От 115 до 95 свалих от юни до октомври. От тогава варирам 95-92-95. Трябва да ти кажа че се чувствувам друг човек. десет години бях 110-115кг и мога да направя разликата!!!GODzillata написа:Аз те питам, сподели, че аз сега съм 115, ама искам да съм 95.simo72 написа:...Питаш ли ме от 115 кг, как се сваля на 95кг.![]()
Преди две години го постигнах, като ядях само месо и зеленчуци, никакви тестени и сладки неща, а сутрин тичах и правех упражнения.
Та ти как си ги свалил?
Върл Shimano фен!