Вкусотии в чинии

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от КИРО »

Тоооо Сапуна работа няма да свърши,
ама да се обадя на бат Весо да заключи темите за 2 месеца,
че ми отесняха гащите от тея снимки. :lol:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Оня ден празнувахме рд на щерката. От двете купени торти нито една не ми хареса, затова рекох да мина на почина "направи си сам". :D

Ако ще е гарга - да е рошава, т.е. ако ще е торта - да е "Гараш".

Спрях се на тази ---> http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2 ... орта-гараш рецепта от нета.
Хм, нещо не излиза като линк...? :shock:

Необходими продукти: 10 яйца, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи, 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия.
Изображение

Разбивката на горните продукти е следната:
За блатовете: 10 белтъка, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи
За крема: 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 6 жълтъка, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия.

Аз само ще онагледя приготвянето и крайния резултат, а иначе инструкциите можете да си ги видите от горния линк.

Тъй като нямах точно 400 гр. орехи, добавих бадеми и лешници:
Изображение

Бой с миксера до получаване на това:
Изображение
Само да отбележа, че явно така се правят и ореховки, много вкусен е блата.

Говерейки за него, ето го:
Изображение
От сместта изкарах четири блата.

Приготвяне на крема:
Изображение

Следва мазане на първия блат, после на другия и т.н.
Изображение

Накрая наръсих цялата торта със смлени бадеми, защото ми бяха останали много. :D
Изображение
Изображение

След приготвянето, тортата заминава за цяла нощ в хладилника, а сутринта си я хапнете с чаша ароматно кафе. :wink:
Стана мнооооого вкусна!
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Кире ,Кире с тоя амелик го загазихме брат :oops: днес се връщам от лекар /с пълни изледвания/ и греда !!! Сърцето и кръвното добре, ама холестелора - дубъл от нормалното :oops: та кат за последно викам на жената - вади пакет свинско , че от утре диета :

Изображение

нарязваме на по-ситно , добавяме сол, черен пипер , дафинов лист и малко - бяло вино - без мазнина /че ще дойдете на моя/ :!:

Изображение

Слагате цялата далавера на бавен огън да се задуши за 10-15 мин :wink:

Изображение

докато чакате ,си пиете ракийката и гледате как си вали кротко сняг от терасата :drinkers:

Изображение

Изображение

След това нарязвате 2-3 скеледки чесън и още толкова глави лук /на лентички /

Изображение

Изображение

Изображение

И продължавате да си пиете ракийката и да бъркате :wink: :drinkers:

Изображение

И накрая сядате като бял човек :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Митев написа:Кире ,Кире с тоя амелик го загазихме брат :oops: днес се връщам от лекар /с пълни изледвания/ и греда !!! Сърцето и кръвното добре, ама холестелора - дубъл от нормалното :oops:
Е те заради таа греда немоа се включа подобаващо в темата :? ,ами дай да отваряме нова за здравословното хранене. :D
Таман се натъпках с марули и броколи,ама не снимах,че то сред тия ваште мръвки и кви ли не благини на кво ще прилича моето. :lol:
Изображение
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

stich написа:
Митев написа:Кире ,Кире с тоя амелик го загазихме брат :oops: днес се връщам от лекар /с пълни изледвания/ и греда !!! Сърцето и кръвното добре, ама холестелора - дубъл от нормалното :oops:
Е те заради таа греда немоа се включа подобаващо в темата :? ,ами дай да отваряме нова за здравословното хранене. :D
Таман се натъпках с марули и броколи,ама не снимах,че то сред тия ваште мръвки и кви ли не благини на кво ще прилича моето. :lol:
Не се излагайте, така или иначе няма да живеете с орлите :)) аз съм с подагра и кръвно 100 на 200 при ставане от сън , за холестерола няма да говорим .
Подаграта ме мори най много :( затова правя като Митев , пия си ракийката докато се задушават вкусотийките , без да съм забравил час преди това да глътна един Diclac 150, поне да боли по малко след това :)
:drinkers:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Въй, МитеФФФ, направо ме стресира! :shock:
От миналата година все си викам да замеря холесторола, ама ме е страх от резултата :oops: и зат'ва не ходя. :lol:
Ама то в т'ва кофти време, не е нито човек да спортува, нито да спре цигарите, нито диета да почне. :roll:

@Оги, щом имаш такива проблеми, лятото на острова със stich /Васко/ ще зобате само марули и моркови. :P :wink:
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

GODzillata написа:

Въй, МитеФФФ, направо ме стресира! :shock:
От миналата година все си викам да замеря холесторола, ама ме е страх от резултата :oops: и зат'ва не ходя. :lol:
Ама то в т'ва кофти време, не е нито човек да спортува, нито да спре цигарите, нито диета да почне. :roll:

@Оги, щом имаш такива проблеми, лятото на острова със stich /Васко/ ще зобате само марули и моркови. :P :wink:
Нали не си мислиш , че ще оцелея до лятото, еле пък ако продължавате с Митев да побликувате разните му рецепти :))
Няма да повтарям топлинната обработка на Митев , след добавяне и на малко гъбки крайния резултат си остана същия !
Изображение

Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

ПОРК СтроганОФФ - нещо като бьоф Строганов, само че със свинско, а не с телешко. :wink:
Освен това има много ОФФ...като оФкане - оф, докато режеш лука, после оф, вече едва дишайки си сипвате за трети пореден път. :lol:

И така...

Нарязваме месото на ивички:
Изображение

Задушаваме го, като преди това сме го наръсили със сол, бял и черен пипер, и сме сипнали малко вино и вода.
Изображение

Задушаваме докато се изпари течността и започнат мръвките да се пържат, след което добавяме яко лук и разбъркваме:
Изображение

След като лука поомекне, мяткаме няколко кофички сметана и лъжица-две доматено пюре или лютеница:
Изображение

Оставяме да покъкри 10-на минути, ако не ни мързи сваряваме картофи и задушаваме зеленчуци, а ако ни мързи - само изпържваме картофки и сервираме:
Изображение

За десерт - СЛАДЪК САЛАМ

Имровизирах, защото не ми се спазваше рецептата, според която се слагат две сурови яйца, та затова процедирах така:
Натроших на много ситно два пакета бисквити закуска, добавих 200гр. смлени ядки /орехи или к'вото имате/ и оформих кладенче, в което изсипах сместта - стопено масло /250гр./, 200 гр. пудра захар, 1 ванилия, 1 шоколад и 2 кутии локум разтопени в 100 м.л. вода и малко есенция /ром/.
След това всичко се разбърква като бъркало от пясък и цимент за наливане на плоча...да речем. :mrgreen:
Изображение

После оформих салама, поръсих го с пудра захар, увих го в хартия за печене...и го метнах в хладилника да се стегне.
Крайния продукт:
Изображение
Последно промяна от GODzillata на Пет Яну 22, 2010 5:15 pm, променено общо 1 път.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

А на здраве и да ти е сладко!!! Вие с набора Митев, ще ме побъркате! Тамън свалих 10кг с много глад, а вие така ме езкушавате, че ми идва.....! :D
Върл Shimano фен!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Браво Кире ,пак си на ниво - аз по късно -ще правя Руло "Стефани", че она Пазарчиклия ме запали :roll: :lol: :drinkers:
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

След като лука поомекне, мяткаме няколко кофички сметана и лъжица-две доматено пюре или лютеница:

Гледай как хубаво са се разтворили тез кофички и какъв хубав цвят са дали на мръвките :))
Дружко си е като готвиш с метнати вътре кофички :))

Тържествено се заклевам, само по един път в седмицата да отварям твоята и на Митев чревоугоднижката тема , че не ми остава време да си направя есенно зимна експлоатация на такъмите !
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Митев написа:Браво Кире ,пак си на ниво - аз по късно -ще правя Руло "Стефани", че она Пазарчиклия ме запали :roll: :lol: :drinkers:
Аааа, запалил съм та а? Питаш ли ме от 115 кг, как се сваля на 95кг. И сега какво- само изкушения!!! Айде стига, стягам такъма, и утре цял ден за риба. Без храна. Ама тая вечер ще си взема мойто де, ракийка, трошийка и суджук. Всичко домашно производство!!! :D :D :D
Върл Shimano фен!
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

simo72 написа:
Митев написа:Браво Кире ,пак си на ниво - аз по късно -ще правя Руло "Стефани", че она Пазарчиклия ме запали :roll: :lol: :drinkers:
Аааа, запалил съм та а? Питаш ли ме от 115 кг, как се сваля на 95кг. И сега какво- само изкушения!!! Айде стига, стягам такъма, и утре цял ден за риба. Без храна. Ама тая вечер ще си взема мойто де, ракийка, трошийка и суджук. Всичко домашно производство!!! :D :D :D
Пусни да ги видим тез суджци тук ! Ей го каде е Пазарджик :)))))
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

simo72 написа:...Питаш ли ме от 115 кг, как се сваля на 95кг.
Аз те питам, сподели, че аз сега съм 115, ама искам да съм 95. :oops:

Преди две години го постигнах, като ядях само месо и зеленчуци, никакви тестени и сладки неща, а сутрин тичах и правех упражнения.
Та ти как си ги свалил? :roll:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

GODzillata написа:
simo72 написа:...Питаш ли ме от 115 кг, как се сваля на 95кг.
Аз те питам, сподели, че аз сега съм 115, ама искам да съм 95. :oops:

Преди две години го постигнах, като ядях само месо и зеленчуци, никакви тестени и сладки неща, а сутрин тичах и правех упражнения.
Та ти как си ги свалил? :roll:
С инат! Спираш хляба, спираш сладкото, ядеш кво ядеш, до 18 часа вечерта. Лятото вместо с колата, с колелото. Има ядене дето без хляб не върви. В такива случаи просто вместо 3-4 филии, хапни една. Знам че е трудно, ама не е невъзможно. Инат и глад му е майката. Ако 2-3 месеца задържиш свалените килограми, после много трудно пак ще качиш. Решил съм латото да сваля на 85 и спирам. От 115 до 95 свалих от юни до октомври. От тогава варирам 95-92-95. Трябва да ти кажа че се чувствувам друг човек. десет години бях 110-115кг и мога да направя разликата!!!
Върл Shimano фен!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”