направи си сам...плувки

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: направи си сам...плувки

Мнение от antivik »

boki speca написа:Казаха ми че за килове се ползвали и тел за зъболекарски скоби, ако някой е пробвал да пише дали стават.
Ползвал съм нещо подобно на тази тел, разликата беше само в диаметъра. Може би грешката беше моя, че направих прекалено финна плувка/по-малка от грам/ и антената и кила бяха едно цяло от тази тел, стана толкова тежко, че тялото не можеше да го носи. Зъболекарската тел е много твърда/ползвам я за скелет на воблери/ за да може да се огъва лесно и да и се придава форма, я нагрявам до жълто на газовия котлон и я оставям за изстине бавно. Но не знам дали след това няма да е прекалено мека за кил на плувки :?: . За воблери става, защото всичко е монтирано във воблера и от вън остават само извитите и овързани халкички за куките, всичко друго се държи от тялото и лака. Ако видя положителни отзиви на човек, който е пробвал за плувки, пробвам и аз.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
venkov71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от venkov71 »

Прав си колега Rumenfire,наистина много добър материал.Не знаех,че се казва Лопен,но качествата му са отлични.Само трябва стеблата да са хубаво изсъхнали преди обработването,иначе в последствие плувките се изкривяват.Може да ги сушите и в печката.
ако можех да превърна хобито си в професия......
rumenfire
новобранец
новобранец

Мнение от rumenfire »

ПО-КЪСНО ЩЕ КАЧА СНИМКИ,КИЛОВЕТЕ ПРАВЯ ОТ БАМБУК...СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ЗА БРАНЕ
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Ето и моите от чам :wink: Доста са уловисти. :lol:

Изображение
На къса плувка,в репея...
rumenfire
новобранец
новобранец

Мнение от rumenfire »

ТОВА КАКЪВ МАТЕРИАЛ Е...
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

rumenfire написа:ТОВА КАКЪВ МАТЕРИАЛ Е...
Бор.
На къса плувка,в репея...
Манастира
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Манастира »

rumenfire написа:СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО ЗА БРАНЕ
Прав си колега! Преди 10+години един колега /по работа и хоби/ме пита:какъв е този материал-казах балса а той ми се изсмя.После ми показа това растение/беше по това
годишно време/ и ми каза,че по-късно има някакви червеи в сърцевината и не става
за плувки.Скоро разбрах,че се казва ЛОПЕН.Та това е лесен за обработка материал,
няма никакви жилки в него,което го прави идеален за обработка дори само със шкурка
ако се свали кората му предварително,която е дебела и...твърда.
п.п.Вярно е,че ако не е изсъхнал както трябва-после се криви дори с 1мм тел в средата.
Пробвано е и почти спрях този модел,но понеже не ги боядисах е възможно и там да ми
е грешката.
п.п.2 Това е за легнали плувки като на колегата МИМИ.
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Лопена има един много съществен недостатък-изключително крехък е (сърцевината му), и дори готови плувки лакирани и боядисани, лесно се чупят.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
rumenfire
новобранец
новобранец

Мнение от rumenfire »

Ще ти дам да стъпиш на една.... Качих снимки на плувки в моята галерия!
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

rumenfire написа:Ще ти дам да стъпиш на една.... Качих снимки на плувки в моята галерия!
Ako стъпя ще я размажа със сигурност защото съм 120 кг. :D Имам в предвид че се чупят лесно по оста-надлъжната,перпендикулярно на нея.Ако си измислил нещо с което да ги импрегнираш и заздравиш-сподели го,ще е полезно за всички.
P.S.Плувките в галерията ти изглеждат добре.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
rumenfire
новобранец
новобранец

Мнение от rumenfire »

Но тези плувки няма да счупиш ще ти изпратя(подаря) по куриер 3-4 и сам ще се убедиш дай адрес на ЛС :D ДОВОЛЕН ЩЕ ОСТАНЕШ :D
Аватар
vladofommi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vladofommi »

Да споделя един чалъм как изправям тел за CO за килове.Хващам единия край на менгемето другия на патрона на дрелката и въртя докато се изправи.Препоръчително е използването на лични предпазни средства.Сега за боята.Поне при балсата яхтения лак и лака за нокти след няколко часа във водата става на сопол.Дървото пие вода и става меко като гъба.Това са мойте вече оср..ни плувки:Изображение
Колегата Венелин Радушев споменава нещо за кофичка от кисело мляко разтворена в коресилин :roll: .
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
jorko__82
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jorko__82 »

rumenfire написа:Но тези плувки няма да счупиш ще ти изпратя(подаря) по куриер 3-4 и сам ще се убедиш дай адрес на ЛС :D ДОВОЛЕН ЩЕ ОСТАНЕШ :D
Колега страшни плувки правиш :prayer: :supz: :partyman:
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Венелин Радушев написа:... За покритие на тялото на плувката бих ви препоръчал разтворени в корселин кутийки от кисело мляко. Пробвал съм 10-тина вида бои и лакове, но с това стават невъобразимо здрави и не се влошава чувствителноста...
Е това само не разбрах как се прави, какво се получава и колко време съхне :oops:
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

shefa написа:
Венелин Радушев написа:... За покритие на тялото на плувката бих ви препоръчал разтворени в корселин кутийки от кисело мляко. Пробвал съм 10-тина вида бои и лакове, но с това стават невъобразимо здрави и не се влошава чувствителноста...
Е това само не разбрах как се прави, какво се получава и колко време съхне :oops:
Нарязваш няколко кофички от кисело мляко на ивици, изсипваш ги в метална кутия/примерно от нескафе/, заливаш с корселин, чакаш 5-10 мин да се разтворят, слагаш още..... и така до достигане на желаната гъстота. Съхне достатъчно бързо, че да можеш да нанесеш следваш слой след половин час, не съм засичал колко точно е нужно за пълно изсъхване. Ефекта е полутвърда найлонова черупка, която издържа много и старее бавно.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”