яз. Батак - всичко за язовира

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: яз. Батак - всичко за язовира

Мнение от batlar »

следващия месец накрая ще съм там 1 седмица на дъното
надявам се поне там да е останало малко вода :lol: :axe:
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

Относно спада на водата, всяка година когато рибата си хвърля хаивера водата е висока, и постепенно почне да спада и така много хаивер отиваше на вятъра, Мисля че така е по- добре защото според мен доста повече хаивер ще се излюпи.
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Колега , Костов.... лошото е , че водата не се държи постоянно ниска, а продължава да пада.
За август може да е не е чак такава изненада да няма вода, но за юни ... :shock: :shock:
Изображение
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

абе незнам ама аз сяка година от 3,4 насам съм на дъното за по 1 седмица юхи или юли месец не че и през друго време не ходя ,но такова ниво на водата не помня да е имало отпреди 10 год когато до острова се стигаше пеша :)
на 6 и 7 бях на Батак и като гледам водата е поне с 1 метър по доло от миналата год по тва време и като се замисля едва ли ще се покачи до есента поради нуждата от поливка на полетата което е наистина лошо за хайвера на рибите защото нивото постоянно си спада :oops:
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

Пичове, в понеделник - 13-ти юни в рамките на 4-5часа, бях с гаджето,бащата и чичката на втичалото-Студенец.
Въпреки ниското ниво на водата се представихме добре.Аз и бащата се надпреварвахме с директни телескопи за едри бабушки и червеноперки на царевица и бял червей-около 10 бройки -дълбочина 3.5м-3.8м - хванах дори един едър уклей.
Чичо преследваше основно костурите на олово с торен и бял червей и успя да улови 10-тина до 12-15см.,но не в самото втичало,а отстрани в плитчините.
Искам да споделя,че съм доволен и то доста като се има в предвид нивото на язовира и обърканата,наплашена риба,която непрестанно е "обстрелвана" с килограми захранка.
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Резултат от съботния ми излет на Батак.
Пак на същото място като предишната седмица,но този път с обратен резултат-негативен.
За цял ден хванах два кустура и една сулка около 300гр.която си замина да дораства.
Наблюденията ми бяха,че през целия ден язовира падаше.

П.П.За сметка на това в неделя на яз. Голям беглик наваксах с резултата.....Кустур даваше пре доволно.Местата бяха много понеже излета ми се състоеше повече в обиколка на целия язовир с цел проучване ....
я чувствась себя очен хорошо
men4o
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от men4o »

В сряда съм там,на познатото място,никога не съм имал провал там,но винаги има сефте,нали. :lol: Ще пиша като се прибера.
men4o
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от men4o »

Колеги,както обещах,ето инфото.
Нищо по-различно от това което очаквах,освен нивото на язовира,в последните 10 години нямам спомен за такива ниво.Костура както винаги активен в различен диапазон,и иска изследване и търсене,намирахме го с различен успех.За отбелязване е ,че имахме няколко прилични попадения от които най-голямото беше около 800гр. всички на жива стръв и повечето от брега.
Последния ден единия от компанията беше настоятелен за мирна риба и успя да ни впечатли,червеноперки и каракуди до 600 гр.
Язовира продължава да пада.
Успех на всички.Който иска повече инфо,на лични.
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Инфо от 25 и 26 юни.
Опитите за риболов се развиваха на около 500 м. от кулата до язовирната стена.
В началото търсих шаран или каракуда на дъно, с "обилно" количество захранка - стара царевица и т.н.т, но без абсолютно никакъв успех, нямах дори пипане на дънните и през двата дни.
На леко излизаше по някой заблуден костур, на торен червей - предполагам ако си бях взел рибета щях да имам по - голяма успеваемост. Вятъра и студа бяха в доволно количество.
Ами това е от мен, успех на всички колеги.
Изображение
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

колеги имам един по-странен въпрос:

Излиза ли бяла риба на Батак?? :?: :roll:

някой имал ли е такава слука
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tisho_9610 »

след три дена заминавам за батак и ми трябва спешно информация за рибата ще съм на Цигов чарк на кво кълве ква риба излиза и така н.
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

Костур над вечер,на симеончета,гамбузчета с една дума на ласкави рибета
limbata1
новобранец
новобранец

Мнение от limbata1 »

Ако си на Цигов чарк ,я търси до контра стената на рибка- костур ,опитай и на спининг блесна Vega 3 ,на самата контра стена е забранено но ако застанеш отстрани на нея имаш възможност да хвърляш на дълбокото.За мирни инфо точно не мога да дам ,колегите скубеха перки и каракуди на торен.
Ако имаш време слез на самата стена в местноста "на дъното" на отсрещнта страна под самата горичка ,отново костур ,Да не забравя от самия гр.Батак има път до язовира местните на тази местност и казват "носа" минава се през улица с голям наклон ,ще ми е трудно да ти обясня но ако ги попиташ ще те насочат доста дашно място е .Там има и шарковци .
Ами от мен успех колега
инфото е от 10.07.2011
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

playback написа:колеги имам един по-странен въпрос:
Излиза ли бяла риба на Батак?? :?: :roll:
По принцип има бяла риба в язовира,но излиза мнооооого рядко!През годините популацията на тази риба драстично намаля,бе почти на изчезване,но напоследък се забелязват наченки на"съживяване"! При риболов на костур епизодично излиза по някое"бебе",което е доста обнадеждаващо!Предпоалагам,че е излишно,но съм длъжен да каже,че въпросното"бебе"от снимката,бе върнато обратно във водоема! :wink:
Изображение
Индикации за това мое твърдение дават и други колеги,посещаващи яз.Батак:
петър власев написа:........Аз в събота хванах няколко кустура и една сулка,която си плува в момента....
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

На Батак,ако се зариби с бяла риба ще е ебахти и кефа,аз до ся не съм хващал,но съм слушал от стари рибари,че е имало много,но племето с мрежите,са ги унищожили почти.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”