Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Излетите ми с каяк и въдица... (Бакърски) 27.11..2010
-
- разбира нещата
Re: Излетите ми с каяк и въдица... (Бакърски)
Красота и риболов.
- ribarshe
- ще става разбирач
Супер преживяване , перфектно 

-
- сериозен играч
RIMOHIT написа:5.
06-06-2010г
Планиран риболов напук на лошото време.По прогноза трябваше да духа умерен -до полсилен североизточен вятър.По обяд даваха усилване с пориви до силен вятър. Взеха , че познаха!![]()
Решихме с Боян да тръгнем по-рано . Нали за платерина бяхме тръгнали (да я хванем докато още закусва).Останалите юнаци щяха да се включат по нататък (Роско и Иван , който в последствие не дойде) . Приготвил бях една пръчка , която беше потрошена и предната вечер отремонтирах. Получи се добра бомбарджийка за "от лодка". Стръвта за платеринити беше червей . Боби взе и малко скарида за спешени нужди. Е всеки носеше и по един прът за чепаре макар да нямахме надежди за сафрид.
Газ.. към Поморие!
Пристигнахме пред магазина на Иван. Него го нямаше и въпреки , че очаквахме да видим вълнички на плажа хвърлихме по едно око.
Доста разбъркано море. Можеше да пробваме да посърфираме но ни се ловеше повече риба. Така изглеждаха нещата при сутрешния повей а както казах по горе-щеше да става и по лошо.
Сетих се за едно място между Сарафово и Поморие. Имаше удобно плажче за пускане.Освен това при този вятър там се получаваше завет.
Докато пристигнем вятъра вече си надуваше здраво и дори там морето се къдреше и люлееше. От към откритата част на Бургаския залив идваха и отразени вълни но все пак нещата не бяха много зле. Съвсем приемливи за нас. Ето какво се виждаше на запад:
Мясото традиционно държи риба заради една "захранваща" тръба от едно блато. Платеринаджии редовно окупират буните там. Дори и сега напук на времето имаше хора. Новините обаче хич не бяха добри.
Вързах една бавнопотъваща и влязохме!
Боби почна с плуваща , за да видим де е рибта. Нея обаче никаква я намаше. А сонара пропищяваше от време на време но ни сторване ни нищо.
Пообиколихме района с бомбардите а вятъра постепенно ни снасяше в тази посока:
Даже имах чувството , че ако му се оставя за не повече от час щях да съм до капаните в БургасАз търсих платерините на едно място а Боби на друго . Той откри цяла колония ангъчи :
Аз се отказах вече от бомбардата и пуснах чепарето със стръв червей на долната кука.
Вятъра ме прекара през една "градинка" и направих няколко бързи попчета. Бяха съвсем приятни за ловене като размер. Поснимах градинката и звъня да съобщя новината. Боби се закотвил на завет зад едно свлачище и се разбрахме да се върна през градинката да видя има ли още риби . Тъкмо я подминах и се появи Роско . Пуснах пак и 2 броя... От там обаждане... "Ами в залива ги набарах на 'късо' , идвайте!"
А там наистина беше завет и достаприятно.
Малко по навътре обаче морето бошуваше. На няколко пъти и валя:
По пътя кем залива понапълних каяка
Котвясахме се и се започна редуване на хубави гледки , дето само в морето ги има и попчета :
Тактиката беше закотвяне с отускане на въжето след като се обере градинката. Попчетата бяха няколко вида , като имаше едно чисто ,катранено черни -змиевидни с малка уста (като за попче) .Та те след като ги пуснах в каяка ставаха кафеви на петна . Така си сменяха цвета. Освен пясъчното попче преобладаваха едни с късо мусколесто тяло , големи плоски глави с голяма уста и два реда зъби .Вътршния ред зъби имаше два кучешки. С голям зор се откачаха от куката. "Думнаха" и два лихмаря. Страхотен кеф бе да вадим борбените риби от длбочина 3м почти вертикално. Учудващо бе , как 15 см рибки успяваха да вкарат върха на пръчката под водата на няколко пъти. Само съжалявах , че не ги пробвах на силикон. Ловях си на червей , като пробвах и на месо от попче но не беше по-резултатно. Най-добрата стръв беше кубче от прясна атеринка . Хванах две случайни рибки и ги пренесох в жертва. На тях моментално налитаха хубави попове. Така до 13.00 някъде .
Роско беше без котва и реши да се пребира по-рано .Предупреди ни по телефона , че вятъра се усилва . Половихме до към 14.00 и тръгнахме на обратно .
Естествено препикахме мястото , за да го открием лесно следващия път
Ето част от товара , с който тръгнах наобратно :
Забележете колко лошо ме гледа лихмаря. Не пердполагах какво ми крои.
Реших да не ги прибирам рибите в живарника. След като добавих още някоя рибка , поехме наобретно . Вълните обаче се обръщаха често и няколко пъти ме пълниха. Карах си "Водорасло" с вода до ръба седейки в един голям аквариум . Повечето попчета обаче бяха живи и се бяха вкопчили яко с вендузите си за каяка.Така не загубих и риба въпреки вълните. Само дето се вряха навсякъде под задника и краката ми мислейки ме за камък. Сухия костюм ме запази девствен![]()
![]()
Той бе моето спасение....
Лятото задължително ще ползвам ЖИВАРНИК !
Ето още малко снимки :
Ето и улова ...
И казахме ЧАО на времето. Лошото време го оползотворихме на 100%
За довиждане ви пускам клипче направено с моята сапунерка, за това моля да ме извините за качеството:
http://rtmkayaks-en.ning.com/video/imgp2538-1
И мястото.Километрите не ги гледайте... не са верни!
Поздрави на Всички!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- каридата
- учете се от него
Re: Излетите ми с каяк и въдица... (Бакърски) 06.06.2010
Да ева тая градинка.Бая сте ги надърпали.Как ми се влиза ина мене с гуменяка да си начеша крастата и аз.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Ми аде ве Карида. След забраната, следващата седмица е наша за сефтето на морето с гуменярката.
-
- сериозен играч
Проба
RIMOHIT написа:6.25-31.07.2010
7 дена на Широка поляна. Поради някои фактори само 3 бях на вода
Само ще се маркирам тука , защото няма кой знае какво повече да се каже от това което са казали моите приятели в тази тема
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 84&start=0
(Благодаря им за компанията от сърце)
Невероятно място , невероятна компания , невероятно изживяване ...
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- сериозен играч
Още подробности тукТУКRIMOHIT написа:7
04.08.2010
Много хубаво се събрахме на плажа при къмпинг градина. Шест каяка , шест бъкаря . Изкарахме страхотно. Благодаря момчета!
Снимки-Боян
а снимки тук http://bibobibob.snimka.bg/sea/kayakari.523342.19954839
-
- сериозен играч
RIMOHIT написа:8.
5.08.2010г -Малко Шарково
Имахме информация за извадени добри костури на Малко Шарково. Без много да му мислим поехме натам. Имаше място в колите и взехме с нас и небезизвестния курифей на риболова с щека Краси-Local!
Ранно ставане , път , пристигане. Приятна хладина цареше на язовира с облачно време. Там тихо време няма. Винаги духа или почти винаги.
Разпъване и започване на риболова .
Първо проверихме кулата. Сонара отчете много риби но чвно мирни . Като цяло почти отлична активност на мирните риби . Всички признаци че се хранят активно бяха на лице. Това стана и видно по-късно от Краси , който бе направил прекрасен риболов на щеката. До стената Боби измъкна хубав клен на попър и туй то. Аз се върнах при Краси да вема един забравен багаж и го сварих да кепчосва хубав клендак.
Ние поехме да търсим големите костури към воденския и другите ръкави.Красота голяма .Термоклин приблизително на 8 метра . Успяхме да излъжем някой друг костур в треволяка .аз на силикони а Боби на попър като той имаше и още няколко кефала.Пак всички в треволяците покрай брега . Не че не пробвахме и в дълбочините. Силикони , блесни , воблери , тролинг.... нищелки! Треволяка беше пълен с дребни рибки . Хванах няколко с живарника и при комбинация със силикона костурите бяха много по-активни . В пъти по активни но все пак там бяха дребосъците а и идеята беше да се спинигува яко .
Красотата обаче беше необятна.
Такива костурета имаше в треволяка..
А ето какви бяха вълните
това пък е на Краси улова с много скромен принос от по 5-6 риби хванати докато почиваме от обикалянето![]()
И всичко у водата обратно...
Последните снимки са за рибофилите![]()
Ето и трасето .
Поздрави банда!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благодаря ви за прекрасните снимки, момчета! Обичам го този язовир, затова на всяка актуална снимка се кефя най-искрено!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
9.
Понеже имам гости и не можах да ги нахраня с костурско филенце реших днес сутринта да отида с комшията за скаридки. Комшията има необходимите кепове (термина май беше нещо с "Р" ) и ваднага измислихме по-ефективна схема с каяка . В процеса на рабоtа даже я доизгладихме и се получи много добре.
Схемата е следната. Кепа е вързан с дълго въже. Взимам го аз и го хвърлям навъте с каяка , където преценя ( тирсим фиката с набитите скариди) след което един човек обира с въжето а ако има още един да обработва извадените треволяци и водорасли още по добре. В случея третия беше един от моите гости , за който беше много интересно!
В последствие вързах и едно въженце за кепа с една джапанка (плуваща
) на другия край. Така , като са закачи някъде в скала или камък много лесно го освобождавам.
Та пошетох доста тигели с каяка . Скаридата не беше много на всяко вадене но метода бе ефективен и за два часа задънихме 20 килограмова кофа с една педя . Предостатъчно мезе за мноооого бири.... И то какво ...

Приготвих ги стандрартно но с няколко подобрения ( по скоро експеримент ,който се оказа твърде успешен)
Наздраве на всички!!!!!!!1
Понеже имам гости и не можах да ги нахраня с костурско филенце реших днес сутринта да отида с комшията за скаридки. Комшията има необходимите кепове (термина май беше нещо с "Р" ) и ваднага измислихме по-ефективна схема с каяка . В процеса на рабоtа даже я доизгладихме и се получи много добре.
Схемата е следната. Кепа е вързан с дълго въже. Взимам го аз и го хвърлям навъте с каяка , където преценя ( тирсим фиката с набитите скариди) след което един човек обира с въжето а ако има още един да обработва извадените треволяци и водорасли още по добре. В случея третия беше един от моите гости , за който беше много интересно!
В последствие вързах и едно въженце за кепа с една джапанка (плуваща

Та пошетох доста тигели с каяка . Скаридата не беше много на всяко вадене но метода бе ефективен и за два часа задънихме 20 килограмова кофа с една педя . Предостатъчно мезе за мноооого бири.... И то какво ...

Приготвих ги стандрартно но с няколко подобрения ( по скоро експеримент ,който се оказа твърде успешен)
Наздраве на всички!!!!!!!1
-
- сериозен играч
10. 15 август 2010г. След пропадане на мероприятието на остров Св.Анастасия решихме в неделния ден да се спасим от жегата на плажа при Алепу (Шоферския плаж). Към 9 и нещо вече бяхме на вода. Трима верни другари и една русалка (мойта ). Боби беше решил да се прави на Кусто и не носеше такъми а ние с Роско решихме да проверим как са рибите по този край . Още докато си оправяхме багажа Боби взе първата риба. Това беше един морски налим , който може би заради топлата вода(а може би и заради друго) беше изпаднал в някаква полу летаргия на дъното между каманаците зяпайки за глътка кислород .

Пуснахме го и в последствие докато се радвахме на красотите на морското дъно го намирахме още три пъти в .Дано се оправи гадинката.
После ние отпрашихме навътре , къдени ни се стори , че има село за да проверим какво излиза. Боби отпраши към змийския за да наблюдава други посводни красотии и бе видял още такива риби някои за жалост вече разложени. Явно високите температури си взимат своето
. Преди това пак имахме среща с делфинчета.
По пътя към селото (в последствие се оказа , че не е село а някакъв мидарник с буйове ) пробвахме сафрида. Излизаше периодично граца .Роско си ги скубеше . Аз успях да хвана две . Постепенно влизайки все по навътре и проверявайки местата се сблъсквахме с невероятни гледки. Бесни циганки яростно атакуваха ята със сафрид и хамсии . Морето преди обет беше много тихо и звука от джорумите ни приковаваше погледа незабавно . Отляво , отдясно ... Джоруми на малки ята но толкова начесто и много .Незабравима гледка разтуптяваша сърцето . Толкова много атаки на циганки не съм си и помислял , че ще ми се случи да видя. В миг водата завира .Дребосък ае обграден от двадесетина циганки .... големи и малки риби скачат за няколко секунди.Чайките пируват от горе .После тишина . В ляво пак... и пак и пак и пак.....
Роско запази самообладание
и продължаваше да си скубе дребен сафрид и хамсия . Аз не издържах обаче. Веднага смених с едно чепаре с 5 куки и големи червени пискюли . Нищо!
Сложих отдолу пилкер.Нищо! Сложих на куките единия сафрид (цял) а другия на кубчета. Нищо . Мятане , тролене.. нищо. Смених пилкера с един воблер на Зури ( уж типичен морски) Пак нищо. Тежки клатушки , оак воблера тролене... НИЩО. Рибата бе много пръсната на малки ята .Нямаше стигане . Върнах се на чепарето с пилкера и закачените сафриди по куките и взех да троля . Обикалях района на джорумите .Духна морския бриз и рибата вече не бепе толкова активна. Върнах се при Роско и спрях да видя как е при него с грацата . Вадеше по някоя рибка. В този момент явно такъма е потънал до дъното и на цялата граца удари един 15 см скорпид .Беше лапнал малката рибка напречно с глямата си уста.
Красива риба! Ето дна фотосесийка :

Много интересна рибка ...
Към обят се прибрахме на плажа... поплицикахме се .Погледахме морски подводни красотии с хиляди рибенца ...

Ето и карта:
Релакс на макс. И спасение от жегите , най вече...
Един прекрасен и запомняш се ден .

П.С. Ето на Роско граците

Пуснахме го и в последствие докато се радвахме на красотите на морското дъно го намирахме още три пъти в .Дано се оправи гадинката.
После ние отпрашихме навътре , къдени ни се стори , че има село за да проверим какво излиза. Боби отпраши към змийския за да наблюдава други посводни красотии и бе видял още такива риби някои за жалост вече разложени. Явно високите температури си взимат своето

По пътя към селото (в последствие се оказа , че не е село а някакъв мидарник с буйове ) пробвахме сафрида. Излизаше периодично граца .Роско си ги скубеше . Аз успях да хвана две . Постепенно влизайки все по навътре и проверявайки местата се сблъсквахме с невероятни гледки. Бесни циганки яростно атакуваха ята със сафрид и хамсии . Морето преди обет беше много тихо и звука от джорумите ни приковаваше погледа незабавно . Отляво , отдясно ... Джоруми на малки ята но толкова начесто и много .Незабравима гледка разтуптяваша сърцето . Толкова много атаки на циганки не съм си и помислял , че ще ми се случи да видя. В миг водата завира .Дребосък ае обграден от двадесетина циганки .... големи и малки риби скачат за няколко секунди.Чайките пируват от горе .После тишина . В ляво пак... и пак и пак и пак.....

Роско запази самообладание

Сложих отдолу пилкер.Нищо! Сложих на куките единия сафрид (цял) а другия на кубчета. Нищо . Мятане , тролене.. нищо. Смених пилкера с един воблер на Зури ( уж типичен морски) Пак нищо. Тежки клатушки , оак воблера тролене... НИЩО. Рибата бе много пръсната на малки ята .Нямаше стигане . Върнах се на чепарето с пилкера и закачените сафриди по куките и взех да троля . Обикалях района на джорумите .Духна морския бриз и рибата вече не бепе толкова активна. Върнах се при Роско и спрях да видя как е при него с грацата . Вадеше по някоя рибка. В този момент явно такъма е потънал до дъното и на цялата граца удари един 15 см скорпид .Беше лапнал малката рибка напречно с глямата си уста.
Красива риба! Ето дна фотосесийка :

Много интересна рибка ...
Към обят се прибрахме на плажа... поплицикахме се .Погледахме морски подводни красотии с хиляди рибенца ...

Ето и карта:

Релакс на макс. И спасение от жегите , най вече...
Един прекрасен и запомняш се ден .

П.С. Ето на Роско граците

- MANYAKA
- кандидат преподавател
Супер.Браво момчета.
-
- сериозен играч
Бата ултралайт-каяк-слънчак сешън
11. 21_Август_2010 .Мястото беше язовир Бата.
До последно в петък не бях наясно дали ще мога да отида някъде с каяка. Късно вечерта нещата обаче се изясниха в добра насока .
Хубаво ама прогнозата бе доста лоша и за моренце не ставаше. Е можеше да посърфираме но ни се ловяха някакви риби ( каквито и ще да са те ) .Имахме някаква информация , че на язовир Порой има добра костурска популация , дори и от простци , но там дори и при тихо време духа доста а какво оставаше за прогноза "умерен вятър с пориви до полусилен".
В крайна сметка решихме да отидем на язовир Бата. На мен ми беше за "сефте" посещението на този язовир. Информацията ни бе категорично , че там костури няма
Имало добра кефалска популация като тупалките не били рядкост , както и сомове от които сигурна на десетки водолази им е побелявала коста .Мирните риби не ни интересуваха. Примирихме се , че ще ловим кефали или в крайна сметка кавото дойде
По изгрев вече бяхме на стрената.

Приготяне и поехме . Не ,че на Бата не духаше но все пак язовира е поприкрит от североизточния вятър благодарение на няколко хълма .
Трегнахме първо обхождайки стената и кулата. Нищо!
Сонара на Боян отчиташе някакви риби но явно не бяха нашите (хищниците). Обикаляхме насам натам. В дни треволяци близо до брега имахме подгонване на примамките от някакви рибки. Ето какво се оказа.

Слънчак зашит уставно на две от жилата на тройката
Повъртях се още на тези места да се позабавлявам със слънаците. Боби кривна в страни и след малко дойде за снимка с един хубав костур

Уж нямаше костури там. През целия ден друг раиран разбойник така и не се появи .За това решихме този единствен екземпляр , че заслужава да носи някакво име. А какво по хубаво от БАТЮ. Батю , костура от Бата
Продължхме риболова обнадеждени. Прекрасни места.

Ни помен от кефал. Аз имах няколко риби още на воблера но всичките такива.

Намерих една скала , която хвърляше сянка настаних се удобна да похапна .Видях че отсреща се е позиционирал Румбата. Е нека похапна и ще ида да ги видя. Докато похапвам закачих едно силиконче и взех да къцам с едната ръка. Мястото е с отвесна скала и добри дълбочини непосредствено до брега . Всичко това става от каяка но само на това място скалата правеше сянка а на брега няма как да се слезе. Та ... къцам си аз ...в ляво в дясно. А онези слънчаци като побеснели.Първо почнах с този силикон:

Над 15 риби имах на него. После сложих един класически жълт .По голям уж да осея рибите. Еми след три мятания му изядоха опашката пущините . Такъв апетит при положени , че водата ври от дребушляк-идеална храна.
После сложих едно дребно силиконче бяло полупрозрачно .Оказа се най сполучливия вариант.

На него взех сигурно над 20 рибки .Позабавлявах се прилично и реших да свърша малко работа. Реших да се пробвам да изчистя язовира от слънчаци , като същевременно нахраня няколко щъркела и чапли. Изнамерих едно старо хамсиено чепаре . Куките бяха с големина около 12 ски .Самото чепаре представлява навързани куки като на мястото на възела има нацапано с червен лак. Куките бяха толкова раждясали , че на практика само една имаше някакво подобие на острие и контра а всички останали бяха напрактика извити телчета
След 15 минути скубане по 3-4 риби в секунда
реших ,че тия чортове нямат избиване и напуснах мястот си

...а го напуснах така

Отидох да се видя с Румбата. При тях не беше никак добре положението. Боби пообикаля още малко , като бе успял да веме едно кефаленце.
Върнахме се до кулата и обнадеждени от костура взехе обикаляме този район и да ги търсим но уви ..
Един прекрасен ден оползотворен на 100%
Позабавлявахме се с леките спинарки
П.С. Извинете ме за телефонските снимки .
До последно в петък не бях наясно дали ще мога да отида някъде с каяка. Късно вечерта нещата обаче се изясниха в добра насока .
Хубаво ама прогнозата бе доста лоша и за моренце не ставаше. Е можеше да посърфираме но ни се ловяха някакви риби ( каквито и ще да са те ) .Имахме някаква информация , че на язовир Порой има добра костурска популация , дори и от простци , но там дори и при тихо време духа доста а какво оставаше за прогноза "умерен вятър с пориви до полусилен".
В крайна сметка решихме да отидем на язовир Бата. На мен ми беше за "сефте" посещението на този язовир. Информацията ни бе категорично , че там костури няма

По изгрев вече бяхме на стрената.

Приготяне и поехме . Не ,че на Бата не духаше но все пак язовира е поприкрит от североизточния вятър благодарение на няколко хълма .
Трегнахме първо обхождайки стената и кулата. Нищо!
Сонара на Боян отчиташе някакви риби но явно не бяха нашите (хищниците). Обикаляхме насам натам. В дни треволяци близо до брега имахме подгонване на примамките от някакви рибки. Ето какво се оказа.

Слънчак зашит уставно на две от жилата на тройката

Повъртях се още на тези места да се позабавлявам със слънаците. Боби кривна в страни и след малко дойде за снимка с един хубав костур

Уж нямаше костури там. През целия ден друг раиран разбойник така и не се появи .За това решихме този единствен екземпляр , че заслужава да носи някакво име. А какво по хубаво от БАТЮ. Батю , костура от Бата

Продължхме риболова обнадеждени. Прекрасни места.

Ни помен от кефал. Аз имах няколко риби още на воблера но всичките такива.

Намерих една скала , която хвърляше сянка настаних се удобна да похапна .Видях че отсреща се е позиционирал Румбата. Е нека похапна и ще ида да ги видя. Докато похапвам закачих едно силиконче и взех да къцам с едната ръка. Мястото е с отвесна скала и добри дълбочини непосредствено до брега . Всичко това става от каяка но само на това място скалата правеше сянка а на брега няма как да се слезе. Та ... къцам си аз ...в ляво в дясно. А онези слънчаци като побеснели.Първо почнах с този силикон:

Над 15 риби имах на него. После сложих един класически жълт .По голям уж да осея рибите. Еми след три мятания му изядоха опашката пущините . Такъв апетит при положени , че водата ври от дребушляк-идеална храна.

После сложих едно дребно силиконче бяло полупрозрачно .Оказа се най сполучливия вариант.

На него взех сигурно над 20 рибки .Позабавлявах се прилично и реших да свърша малко работа. Реших да се пробвам да изчистя язовира от слънчаци , като същевременно нахраня няколко щъркела и чапли. Изнамерих едно старо хамсиено чепаре . Куките бяха с големина около 12 ски .Самото чепаре представлява навързани куки като на мястото на възела има нацапано с червен лак. Куките бяха толкова раждясали , че на практика само една имаше някакво подобие на острие и контра а всички останали бяха напрактика извити телчета

След 15 минути скубане по 3-4 риби в секунда

...а го напуснах така

Отидох да се видя с Румбата. При тях не беше никак добре положението. Боби пообикаля още малко , като бе успял да веме едно кефаленце.
Върнахме се до кулата и обнадеждени от костура взехе обикаляме този район и да ги търсим но уви ..
Един прекрасен ден оползотворен на 100%
Позабавлявахме се с леките спинарки

П.С. Извинете ме за телефонските снимки .
- MANYAKA
- кандидат преподавател
Е поне малко са намалели тези досадни риби.На всичко се хващат.