Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Самострой-лодка на 6-ти етаж
Модератор: emo vasilev
- barutchiata ©
- Администратор
Re: Самострой-лодка на 6-ти етаж

После още снимки!
- krokibg
- учете се от него
Баце, за тези двата модела дето си показал,за такова нещо говоря.Като прави човек,може по-бавно и по-скъпичко,но направено с мерак и веднъж за винаги.Да му е драго на човек да се качи .Само завършването на първата е към 400лв,с китове,шлайфането -шкурките,пак китосване,пак шлайфане,пак пръскане водно преди боята и накрая,поне три ръце боя.Това за Българските материали говоря.За на вън да не го мислим изобщо като цена на материалите по нашите стандарти.Няма обаче нищо невъзможно.Имам познати,цели кораби правят като на викингите

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Доволен съм от развитието на темата.За жалост нямам място и не пазя снимки,та като се наложи препрочитам като изоглавен за незнам кой път линковете си.Далечната 70-та година се бях запалил по този проблем и купувах руски списания касаещи проблема/то не че имаше други какви да се намерят/Тогава като младо-зелено си мечтаех за далечни брегове и свързаните с тях плавания.А за това си трябва доста по-голям съд от лодка, а и да не казвам с трудностите по реализацията на такова нещо по това време.След 10-ти в началото на демокрацията един приятел си построи някъде около 6- метрова яхта та ходих не толкова да му помагам, колкото да гледам и да си говорим.Та тръпката се подържаше през годините, но поради липса можеби на време, място за направа и какво ли не ме е спирало.А и не бях запален по риболова, а направата на лодка заради самата направа и мисълта, че да поплавам с нея трябваше да моля някой да ми я закара до водоема ме втрисаше.И сега да взема втора употреба по съвета на някои вярвам, че няма да ми излезе много по-скъпа.Лесно бързо, без главоболия.Но удоволствието да направиш нещо сам е несравнимо с нищо.Предполагам, че тези които са си направили могат да го потвърдт.След време срещнатите трудности се забравят, но удоволсвието си остава.
- krokibg
- учете се от него
Аз миналата пролет за нула време направих основен ремонт на готово корито.Няма да ти казвам колко труд хвърлихме 5 човека ,начело с мене.Добре че преди бях купувал материали и 80% от нужните ми за ремонта ги имах на лице.Разминах се с още малко набутване на нямането,но пък направих лодката,както трябва и ми е кеф да я карам напред-назад.Сега съм полудял по други модели и искам да си взема американка,но кога ще стане,просто ще видя.Аз бих те посъветвал да намериш едно корито Бостън,дето Барута го показа и да си го ремонтираш.Има ги за по 300-500лв но напълно голо.Иска се малкщо фантазия и желание,за да стане перфектно

- barutchiata ©
- Администратор
- ceno cenov
- разбира нещата

- barutchiata ©
- Администратор
- krokibg
- учете се от него
Косьо,я погледни материала, от колко вида дърво се взима.Тези модели са класика,направо чудня става.Има поне три-четири вида дърво в нея вградено

- barutchiata ©
- Администратор
Човека се интересуваше от това как се правят лодки!Спомена кой с каквото може да му помогне.Смятам , че тези снимки малко или много ще са от от полза на всеки който иска да се запознае с последователноста на направа на лодка, и невиждам с какво се измества темата.То дали ще правиш 5м или 3м последователноста е една.ceno cenov написа:Хубави модели НО ми се струва , че се изместваме от темата!!!!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Баруте,знаеш ли че ще те черпя като те видя.
Светна ме нещо за моя ремонт.
Понеже ще си вдигам с около 7-9см бордовете,може и с по тънки дъски да бъде.
Не 15мм, 8-10,тъкмо по лесно ще се огънат по ребрата.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- barutchiata ©
- Администратор
Ето и лодката в завършен вид.

- ceno cenov
- разбира нещата
Както Ви казах изместваме темата.......Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:....Има поне три-четири вида дърво в нея вградено![]()

Според мен темата не беше как да си напраим супер скъпа лодка ....

- barutchiata ©
- Администратор
Киро нали виждаш как работят с тънки дъски и ги правят на няколко пласта в различни посоки.Така става още по здраво.Ще ти потърся снимки да ти помогна с идеи.КИРО написа:Баруте,знаеш ли че ще те черпя като те видя.
- krokibg
- учете се от него
Цено,Барута е прав че има хора,които не биха искали да си правят евтина лодка.Хубаво е да се види нагледно за какво става въпрос,как и какво се прави и по какъв ред.С писане,тредно се обясняват важни неща при зглобките,дори и на най-малката лодка.Снимките са си снимки и човек може нагледно да се ръководи не да разшифрова кой-какво е искал да каже 

- krokibg
- учете се от него
Барутчия,попитах те,дали не пише какви са материалите и ако може и го пише,покритието на цялата лодка как и с какви лакове или смоли е направено ??? Ако не пише,здраве да е,ще се налучкваbarutchiata © написа:ceno cenov написа:Както Ви казах изместваме темата.......Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:....Има поне три-четири вида дърво в нея вградено![]()
![]()
Според мен темата не беше как да си напраим супер скъпа лодка ....
Баце темата е "Самострой на лодка".Това което показвам са си го правили хората защото така им харесва.Ти ако искаш скови два щперплата и влизай във язовира или където ти душа сака.Нямал съм в предвид дали е скъпа лодката, просто всичко е реално и точно е показана последователноста на направа.На тебе явно не ти харесва и като е така прескачай ми постовете.Има и хора които ще им е интересно да видят това, онова.До колкото знам друг е пуснал темата и той най добре ще каже дали темата бега в страни.Ама винаги ще се намери някой като теб , да дава акъли и да казва кое как да бъде.По лесно ми беше да ти делна спама, ама така поне ще ти е ясно, че такива като теб дърпат темите в страни.