Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Нещата от живота.
Модератор: nkolev66
Re: Нещата от живота.
Като стана реч за доктори не мога да се стърпя да не взема отношение.
Съдбата ми предостави възможност/не че съм го искал/ да се заровя дълбоко в българското докторско съсловие и това което видях там напълно ме омерзи! Малко са тези от тях за които с ръка на сърцето бих изразил безкрайната си благодарност за труда им. Май обаче не мога категорично поне за себе си да го кажа , че е всеотдайност без липса на материализъм но просто в бедна държава няма място за сантименти.
Истинска съпричастност обаче видах в Германия. Там правиха едната операция на дъщеря ми и сега също провеждаме лечение под тяхно ръководство и такова истинско отношение към пациента е трудно да го опиша с думи, най вече безкористността е изумителна!
Май по-добре да спра дотук щото напират в мен думи които не бих искал да изричам......
Съдбата ми предостави възможност/не че съм го искал/ да се заровя дълбоко в българското докторско съсловие и това което видях там напълно ме омерзи! Малко са тези от тях за които с ръка на сърцето бих изразил безкрайната си благодарност за труда им. Май обаче не мога категорично поне за себе си да го кажа , че е всеотдайност без липса на материализъм но просто в бедна държава няма място за сантименти.
Истинска съпричастност обаче видах в Германия. Там правиха едната операция на дъщеря ми и сега също провеждаме лечение под тяхно ръководство и такова истинско отношение към пациента е трудно да го опиша с думи, най вече безкористността е изумителна!
Май по-добре да спра дотук щото напират в мен думи които не бих искал да изричам......
Аз лично не мога да не изразя своето искрено възхищение от нашето здравеопазване.
Ей тука съм се опитал с няколко думи да пресъздам онова, което преживях по Цветница и Велик ден.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=34739

Ей тука съм се опитал с няколко думи да пресъздам онова, което преживях по Цветница и Велик ден.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=34739
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
...има и свестни доктори , не мога да не спомена доктор Петър Чаракчиев - ортопед от Бургас , той ми отряза част от палеца и ми излекува показалеца - счупен на четири места и разцепен почти на две , ако искаше да си гледа хаира можеше и него да отреже
....благодарение на него сега държа харпун и стрелям
...според мен причината не е в докторите а в системата ....причината е също и в тия дето съсипаха държавата....проблема ще се задълбочи , не вярвам тук да остане читав лекар и да работи за без пари , не виждам що ги обвинявате , че искат да печелят - учи шест години , ходи после по специализации , практикувай , после се доказвай и докато се обърнеш вече си станал на 40 , нима не ви е ясно , че за интелекта трябва да се плаща ....хората не са равни , нито се раждат равни , нито могат да бъдат такива ...истината е , че хората се делят на прости и умни , съответно на бедни и богати - така е в нормалния свят , докато при нас нещата са от рода на "тъп с пари" или "интелигентен но беден" ще става все по лошо и по лошо...кризата не е причина , а само катализатор ,... накрая в тая държава ще останат само неграмотните цигани , пенсионерите и мутрите от най-ниските етажи...тва е само началото ...запомнете ми думите... кризата при нас е в началото си - очаква ни една жестока гладна зима в пъти по лоша от отминалата ....и поне още десетина години ще е тъй
... и затова не са виновни сегашните управляващи
...прост човек с пари е голяма беля ....

- Jack Daniels
- разбира нещата
...и с властБулти написа:......прост човек с пари е голяма беля ....
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
...такъв човек пречи на способните около себе си да се развиват , тъй като им завижда и се страхува от тях - тва е един вид плевел , троскот - вирее навсякъде , изсмуква всичко а файда от него никаква ...знам , че сега ще има припадъци , но така виждам нещата аз
....благодарности на Владо за споделеното - все някой ще бъде предпазен ....решението на проблема му е лесно и евтино - на всяка цена иди незабавно и се гмуркай някъде на солена вода , на сладка е опасно - да не разнесеш инфекцията
....там ще разбереш най-добре - ако те заболи зъб , начи е от тях , ще разбереш и кой , непременно обаче поне стигни десетия метър - там налягането е два пъти по високо , не ти препоръчвам барокамера - инфекцията
...отиваш и се гмуркаш - постепенно , пълниш маската с кръв , духаш , кашляш и все по надолу и по надолу ....имал съм същия проблем и само това ме е спасявало от пункциите
...ако не те заболи зъб , проблема ти е само синузита , тогава ако не си на морето ще требе да правиш онуй упражнение от йогата , дет навремето го писах в Спиърфиш : сутринта след като си измиеш зъбите , на същата оная мивка , зимаш една дълбока паница за боб , слагаш и вътре една голяма лъжица сол , разбъркваш , после потапяш една ноздра , запушваш другата и смъркаш силно , ама силно - докато усетиш как водата навлиза в гърлото ти , пълниш гърлото и плюеш , после другата ноздра - по съшия начин , в началото ще има мамата , бабата , лелята на Булти дет ми го каза да го прая туй
, но ще свикнеш ...6,7 цикъла са достатъчни , преди лягане пак ... и тъй секи ден , щот синузита се връща ...ще чувстваш след всяка процедура голямо облекчение ...ако до една седмица не усетиш подобрение , аз повече в нито един форум няма да напиша нито едно мнение
...и като се оправиш да не забравиш да почерпиш
Успех Владо !!! Ориентирай се към йогата и ще свалиш и от теглото и няма да бъдеш повече ...Сгънмен ...като влизаш в колата
..абе с тая криза сички ще станеме йоги - нема се боите

...и като се оправиш да не забравиш да почерпиш

Успех Владо !!! Ориентирай се към йогата и ще свалиш и от теглото и няма да бъдеш повече ...Сгънмен ...като влизаш в колата

опс , забравих - първо водата топла , после хладка , и след месеци може и студена - така ще те закалява , аз преди гмуркане лятото направо смъркам от морето , за нещо подобно писа и бат Зоро
-
- научил се да хвърля
Нещата от живота...
[youtube]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mNK6h1dfy2o&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mNK6h1dfy2o&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube]
[youtube]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mNK6h1dfy2o&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mNK6h1dfy2o&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube]
Насълзиха ми се очите, но това е животът
Само балканец може така да го покаже. Предполагам германец и нагоре към севера и запада, няма да могат да разберат видео като това.

Само балканец може така да го покаже. Предполагам германец и нагоре към севера и запада, няма да могат да разберат видео като това.
Може да си на 100% сигурен че тези студенокръвни западняци нямат този темперамент и тази страст която може да вирее само на Балканите !!!
А иначе клипа няма нужда от коментар.Направо ти бърка с пръст в раната. 

-
- ще става разбирач
[youtube]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/flkFW5E0XcM&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/flkFW5E0XcM&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube]
Без думи останах....
Без думи останах....
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Гризмине това ме разби!!! Това е второто късмометражно гръцко филмче което ми бърка в сърцето.
-
- ще става разбирач
От същия Автор е .Наистина с главна буква.Гринго пусна първото"Какво е това?",гледам си го често,видях че има и друго
.
Поздрави.

Поздрави.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
Джулая Морнинг , Магията
Откакто тоя сезон влязох в нормалната си форма и денят стана по дълъг , почна все по-често да не ме свърта и да виждам насън и наяве , морското дъно с неговите плахи обитатели . Обратно пропорционално на това ми желание с течение на времето се изпаряваха финикийските знаци от опърпания от кризата семеен бюджет . В бизнесът , който се движех се случиха допълнително жестоки катаклизми , независимо от всеобщата криза и положението бе напълно отчайващо . Не исках да изоставям занята си , но и не виждах никакъв изход . Имах един тънък страничен доход и само той ме спасяваше да не затворя , въпреки , че карах почти на загуба . Все по често и по често изпадах в депресия . Единствено ме спасяваха гмуркането в морето и в любимите ми сайтове . Тогава по малко мислех за Нещата от живота . Последния месец финансите се стопиха тотално . Изтече ми и гражданската безотговорност и единствената дестинация в морето си остана заблатения Бургаски плаж . Палатката ми , си стоеше самотно на Мириус , като мираж отдавна изгубен и никога не случил се .... Въпреки , че имах , все пак някакъв улов самото гмуркане в Бургас си беше кошмар . Един път щях да залепна за дъното , друг път щях да остана завинаги заклещен под водата между коварните тетраподи . Огромни кораби минаваха покрай мен , боботенето им под водата бе невъобразимо , а самите винтове предизвикваха реки в морето подобни на Вепека . Гледката на подобен гигант за насипни товари от 100 метра , от нивото на водната повърхност е незабравима , усещаш вибрацията на огромния въртящ се колянов вал с цялото си тяло ...
Последно промяна от Булти на Чет Юли 01, 2010 10:23 am, променено общо 3 пъти.
Джулая Морнинг , Магията
...последния ми излет бе неуспешен и водата бе по мътна от всякога , реших да излизам преждевременно . На излизахе хлапетийте скачаха от Стария кей в морето и едно пешлеме шеговито ме запита : " Ей чичка , ко търсиш там ве ? " , " - Акъла си търся , му отговорих аз , че го загубих ей някъде там , дет скачате в батака !!!" и почнах прибързано да свалям гущеровите си дрехи ... следващата сутрин се успах и леко ме събудиха нежните слънчеви пръсти , пробягващи и галещи лицето ми , отворих очи със сънена усмивка и се завърнах от блаженото царство на спящите в безнадежната и тъпа реалност ...нещо бе различно...топлината на слънцето бе някак по особена ...пихме кафе със жената и обсъждахме как пак ще пропуснем палатката за уикенда ...някой звънна на входната врата , толкова рано ?...беше майка ми ...носеше ми пари да си платя гражданската , като знам и нейното положение , не очаквах подобен подарък....денят стана различен , всичко стана различно , замириса ми пак на Чисто море ....по пътя за работа със жената бяхме по весели от друг път , в главата ми се зародиха нови идеи и бизнес планове - нещо което не се беше случвало отдавна , везните бяха вече наклонени в другата посока , аз бях вече уверен в себе и чашата вече бе наполовина пълна а не празна ...казват , че лъчите на Слънцето на Джулая Морнинг били магически
КРАЙ !
КРАЙ !