Плувковрът

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Плувковрът

Мнение от antivik »

pike_master написа:Благодаря за идеята,но според мен липата също много бързо ще изхвърчи,а пък и начина на закрепяне не ми ясен.Поздрави!
Пробвал съм. Изхвърча ако не е затегната добре или не е добре центрован, а начина - оформяш края, който ще захващаш като цилиндър с диаметър, който да влиза в патроника/като опашка на свредло/, затягаш колкото е нужно и стържеш, най-добре с шкурки различен номер/ от по-грубо към по-финно/(приготви се за бая прахоляк). Не гарантирам, че по някога материала няма да ти се чупи в мястото на затягането. На мен ми се е случвало, но ставаше когато вече имах оформено, до някъде тяло и оставаше само доизкусуряването. Май ще трябва да пусня някоя и друга снимка, но сега нямам време :? .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
kosta2910
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kosta2910 »

Аз процедирам така.Взимам обикновенна шевна игла на която нанизвам матеряла.
После иглата се захваща за цангата откъм ухото.Отдругата страна с една дъсчица
се опира в острието и се придъжа с едната ръка с другата взимаш шкурката и
почваш.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ето обещаните снимки:
Изображение
Вижда се как съм хванал заготовката.
Изображение
Вече обработената до някъде заготовка заедно с някое от инструментите и консумативите.
И някои от готовите творения заедно с собственоръчно изработената кутния:
Изображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Браво колега!Начи забелязал съм ,че с по неглиже боядисани...и не толкоова правилно оформени плувки се хваща повече риба.Може би ярките цветове на тялото плашат рибата...затова тялото трябва да е боядисано в по убит цвят...а само антенката да е в електриково оранжево..или зелено.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Румен Александров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Румен Александров »

Натуралният цвят на лопена е супер (само лак) като цопне клена се спуска по нея.
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vesko1 написа:Браво колега!Начи забелязал съм ,че с по неглиже боядисани...и не толкоова правилно оформени плувки се хваща повече риба.Може би ярките цветове на тялото плашат рибата...затова тялото трябва да е боядисано в по убит цвят...а само антенката да е в електриково оранжево..или зелено.
При мен боядисването е плод на имане и на фантазия, е - от части и на моите дзъркели/малко падам далтонис/. Просто имах такиви бои и лакове, а и при определени условия/определен ъгъл при който светлината се отразява във водата/, някои цветове не ги виждам. Най-ми пасва черния и жълтия. Плувчетата са пробвани на вода и две от тях са ми вадили рибета - тази на сопата и подвижната със синкявото тяло.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Относно питането ми за ползването на стар пасатор По -горе ми беше подхвърлена една идея, но ме домързя да се мотам около стругари и с малко умуване се получи ето това:
Изображение
Става да се захващат към него финни инструменти, като на зъботехниците/има богат избор от фрезички, дискчета за рязане и шлайфдискчета/, няколко примера:
Изображение
Сега остава да измисла само начин, как да реверсирам посоките на въртене, но това ще почака, щото мене хем ме мързи хем ме посещават и преследват много умни мисли, ама аз много бързо бягам :lol: .
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”