за какво плащаме данъци и винетки

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: за какво плащаме данъци и винетки

Мнение от INCUBUS »

Намерил се кой да дава ценни житейски съвети.Празнувай си там самотен,велик и неразбран от гражданите на Великата северна пустош и от домашните им животни.Жив и здрав бъди-да си пример за всички деца как не трябва да се избира начин и място на живеене като теб-много зле се отразява на психиката.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Наближава времето за новите минетки....с новите правила, а именно - изписан номер на кола....само че - не на мен тия номера.... :finga: ...да ви е*а....когато оправите пътищата - тогава! :evil:

На въпроса "Как да карам повече от една кола с една минетка?" - давам жокер - в книжарниците се продават едни химикалки с гумичка.... :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
ники1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ники1 »

GODzillata написа:Наближава времето за новите минетки....с новите правила, а именно - изписан номер на кола....само че - не на мен тия номера.... :

Надписаната винетка може да ти спести доста ядове и пари ако е надписана с подходящото писало!
Как ли ?? Ами миналата година в няколко града имаше сериозни акции по кражба на винетки- нагряват предното стъкло да се разлепи винетката-стъклото се пука, после чупят страничното стъкло за да извадят разлепената винетка и да я продадът за 30-35лв................а за собственика на колата остават ядовете...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Една от идеите за надписването на винетката с номера на колата,е именно тази-да спрат тези тъпанарски балкански кражби,при които за спестяването например на 67 лева за годишна винетка ,се причиняват щети на автомобила за стотици левове.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

INCUBUS написа:Една от идеите за надписването на винетката с номера на колата,е именно тази-да спрат тези тъпанарски балкански кражби,при които за спестяването например на 67 лева за годишна винетка ,се причиняват щети на автомобила за стотици левове.

Ице, за първи път няма да се съглася с теб. :D
Най-голямата идея за надписването на минетките, е да се спре преместването им от едно возило на друго.
Но пък на всяко действие, има противодействие. ;)
И така....ДОКАТО ОПРАВЯТ ПЪТИЩАТА!!!!!..........или пък направят тол-такси.
Само някой да не ме пита как, аджеба, ще оправят пътищата, след като такива като мен си купуват 1, а не 2 минетки! :twisted:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Пътищата ще ги оправят и без винетките,т.е.,приходите от закупените винетни стикери,ако оставят тоз момък - Плевнелиев да се занимава с тази работа,без да му дават акъл /дето много го имат /,Нянков,Пожарникаря и Вифаджията :) Ама къ да стани?
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Някъде във форума,а може и в тази тема да е било писах, че в някои кантони в Белгия се плаща данък (или там всичко , което ние плащаме за автомобилите си) на шофжорска книжка не на автомобил, защото може да имаш 10 автомобила, но можеш да караш само един от тях.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Кузмич написа:...може да имаш 10 автомобила, но можеш да караш само един от тях.
Бинго! :smt023
А тук искат да си плащаш гражданска дори и за кола, която не караш! :twisted:
КАТ прави акции в услуга на застрахователните компании...едва ли само заради буквата на закона. :lol:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Добре де,законите в една държава не са ли затова да се спазват,а не да се коментират и избягват по всякакъв начин?Нали затова са закони.Или пък както всичко друго в БГ-то и тук ще му мислим цяра как да мамим държавата и после ще плюем що при нас не е как ни се иска.Нищо лично,но аз ще си купя винетка.И ще си платя ГО.Щото така го разбирам.Може би нещо ми има..... :oops:
elinpelin1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elinpelin1 »

maranzika написа:Добре де,законите в една държава не са ли затова да се спазват,а не да се коментират и избягват по всякакъв начин?Нали затова са закони.Или пък както всичко друго в БГ-то и тук ще му мислим цяра как да мамим държавата и после ще плюем що при нас не е как ни се иска.Нищо лично,но аз ще си купя винетка.И ще си платя ГО.Щото така го разбирам.Може би нещо ми има..... :oops:
Не си много “прав“. Законите у всяка една държава са измислени да крепят реда и интереса на „елита„.Не само в БГ/то някои вървят по ръба на закона и то не за дребна далавера, а като начин на съпротива :wink: И аз съм от тея хора, не нарушавам закона,просто няма как да се докаже противното :wink: , и заедно с това несъм обществен проблем.Така правят и доста други хора.
Никъде , никога няма да стане така както на мнозинството му се иска, по точно винаги става така както мнозинството е убедено че му се иска :wink:
Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

maranzika написа:Добре де,законите в една държава не са ли затова да се спазват,а не да се коментират и избягват по всякакъв начин?Нали затова са закони.Или пък както всичко друго в БГ-то и тук ще му мислим цяра как да мамим държавата и после ще плюем що при нас не е как ни се иска.Нищо лично,но аз ще си купя винетка.И ще си платя ГО.Щото така го разбирам.Може би нещо ми има..... :oops:
Нищо ти няма на теб....няма да настъпи глобален проблем от това, че ти ще си вземеш 1 винетка, че и аз ще си взема 1, ама за няколко возила....проблемът е къде ще отидат парите от минетките ни.
Във Видин има един единствен булевард и по него се минава с терапевтична цел - да си разбиеш камъните в бъбреците, да ти паднат стари пломби и т.н., пък ако минеш без грижа за здравето, няма как да не изпсуваш 100-на пъти кмет и държава, звяр и природа, слънце и небо! :lol:
Е, минетката няма отношение към "градските" пътища, ама тогава за к'во плащам данък?! :twisted:
ники1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ники1 »

Е, минетката няма отношение към "градските" пътища, ама тогава за к'во плащам данък?! :twisted:
По-смислено е да се борим за това данъците на колите да са както във Австрия.
Имаш няколко коли, но само един чифт номера и плащаш данък само на тази с най-голям мотор...........ама нали се сещате колко пари ще изпусне държавата от данъци.......................и щом имаш само едни номера- значи само една винетка......а гражданската отговорност да бъде на шоф.книжка ,според досегашните провинения на човека.......
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

Колеги, един спор за или без винетка никога няма да има победител.Нека всеки решава сам за себе си дали ще плаща всякакви такси и данъци-не само за автомобилите.Но както стана със коланите така и ще се научим и със всичко останало- в нормалните държави всеки спазва закона и това е.Друг е само въпроса къде е нашия стандарт и начин на живот спрямо останалите.Приятен и успешен ден на всички. :D
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
malkoto ribe
новобранец
новобранец

Мнение от malkoto ribe »

Имам 2 коли, 2 винетки, 2 граждански и 1 каско. Нече сами излишни парите, ама така си мисля чее правилно.
А за терапевта под формата на булевард във Видин, кмета е за гласене.
granichar.org
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Предполагам,че знаете,че в рамките на населените места,не се изисква винетен стикер за автомобила.Оправянето на булевардите и улиците е в компетенциите и отговорностите на местната изпълнителна власт - Общинския съвет и кмета.Извън населените места,за състоянието на пътищата са отговорни Областните пътни управления,които действат с бюджетни пари от държавния бюджет.Парите от закупуването на винетните стикери /по-голямата част от тях/,действително влизат в бюджета.Управляващите ни корифеи разчитат да останат на власт изцяло уповавайки се на увеличаването на бюджетните приходи и намаляване на бюджетните разходи.Т.е.,мамка й на икономиката;е..л съм го българското пазарно стопанство;дреме ми за частния сектор;да мрат болните и пенсионерите;чанч и изнемощяване за държавните служители /всички ще ги лющим с всякакви преки и косвени данъци/;ще останат 3 милиона,ама аз ще им построя магистрали-това са част от гениалните управленски виждания на ония ора.Дали ще си купите винетка или няма,дали с това 67 лева ще се отразят благоприятно на стандарта ви на живот,всъщност няма значение.Това си е капка или липсата на такава в морето.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”