За Дунав

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

За лудницата е ясно, но там като цяло има две-три места които дават почти винаги.

А за местата на янтрата са където каза колегата под почти всяка върба става, и там рибата не винаги е навътре, в повечето случай рибата е на 2-3 метра от брега.

П.С. за колегите от Русе можем да направим един-два след работни излета по Дунав да обменим места и тактики :lol: :lol: :lol:
Аватар
дидо
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от дидо »

колеги някои да знае около Свищов работите как седят освен сома другите риби ка са какво дава и на какво . или то по дунава е почти еднакво навсякаде . образно казано .
Изображение
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Ivak написа: П.С. за колегите от Русе можем да направим един-два след работни излета по Дунав да обменим места и тактики :lol: :lol: :lol:
Би било чудесно , само кажо кога :lol:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

За Свищов нямам представа,

Снощи се изтипосах на Мартен малко под машинариите дето вадят пясък към 6.00 бях хвърлил вече.
Положението беше отвратително, дигна се вълна, течението си сменяше посоката(местата са се променили от есента) вадя две дънни нагласени за рибка ама е ти проблем не мога да си хвана облез за стръв, айде първата замина на малко косатче, с 300 зора си фанах един облез и айде и другата вътре и на нея клъвна , засек, водене към 20-25 метра и зацепи някаде, побеснях ако имах бомба в него момент щях да я метна и да питам за още. Остана си там.
На плувка дребни косати, 2-3 по педя, едно шаранче 200гр, един хубав костур, една таранка 300-400гр, една кротушка 16-17 см :shock: не бях хващал в Дунава такава риба от доста време.

Общо взето местата на тополите не стават, течението постоянно сменя посоката и силата си има много клонаци и треволяци по дъното. Като се свечери и утихна времето взеха да скачат риби, но не беше хищник ---- някаква идея какви са :?:

А за след работния риболов другата седмица сам на почивка така че последващата може.
Аватар
дидо
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от дидо »

колега благодаряти за инфото там около свищов имало някакав остров там ще ме водят другата седмица за прав пат ще ми е дунавски риболов дано да не си останем само със ходенето обаче :D :D :D :D :D :D
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Като за първи път ще има късане и хапане на комари ама няма да се плашиш риба има много.

Вземаш 2-3 дънни и според мястото ако държи хищна риба мятай на уклейка с подвижно олово(препорачително с платен повод), ако държи мирна на качамак на пружина с допълнителна тежест със стериопор или каквато стръв искаш на куките.

Вземи си някаква захранка за река, ако ще ловиш предимно на плувка, препоръчвам River Ace на VDE разредена с галета и глина за утежнение, един пакет ти е достатъчен, хвърляй по малко на често.

Ако намерите някоя открита буна от там ще ти е най-удобно да ловиш.
младен
новобранец
новобранец

Мнение от младен »

дидо написа:колега благодаряти за инфото там около свищов имало някакав остров там ще ме водят другата седмица за прав пат ще ми е дунавски риболов дано да не си останем само със ходенето обаче :D :D :D :D :D :D
Сигурно говориш за Вардимския о-в,там има риба,чувал съм че ловат доста щуки и сомчета.
Аватар
дидо
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от дидо »

да това е острова сега последното инфо от там е че водата е спаднала доста и преди два дена едни познати са напалнили една кофа с платика но казват че рязката промяна на нижото не дава риба те явно преди промяната или не знам ама аз си мисля че ако спадне още ще добре . 8)
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Абе заеби това рязко падане и вдигане, когато водата в Дунава е топла и не много мътна, дребната риба си кълве почти винаги.

Сега за следобедния риболов на русенските колеги, днес бях за 1-2 часа бях на Хижа приста излиза доста дребна риба и пернах една малка щука на воблер, така че утре пак съм там и ако има желаещи след 5-5.30 съм там с светло синя шапка съм на балканфарма и червена корса
Аватар
Niki(new)
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Niki(new) »

Колеги , някой да сподели мнение за Никопол.Ходим точно под табелата, но само дребни сомета и нищо друго,нито на воблер нито на блесна.Имаше няколко дребни сулки на торен.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

през ноща оставали ли сте да пробвате на дъно
Аватар
Niki(new)
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Niki(new) »

стоим до към 12 и се пребираме на плевен,според мен временцето за риболов е до към 22:00 , днес пак ще ходим, ще видим какво ще излезе стискам палци :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Успех, ако имаш желание метни някоя въдица със стръв каракудка (7-8 см) на дъно понякога на другите стръви не обръща внимание бялата риба, ако има някакво разливане или отсечка на реката без течение или слабо такова мятай там без да се притесняваш дори и да не дълбоко много.
Аватар
Niki(new)
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Niki(new) »

Ivak мерси за съветите днес ще пробвам а ти тази бяла риба ,която е в галерията ти на какво си я хванал.Браво доста е голяма ...дано да хвана и аз нещо което не побира БАГАЖНИКА
kalcho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalcho »

Niki(new) написа:стоим до към 12 и се пребираме на плевен,според мен временцето за риболов е до към 22:00 , днес пак ще ходим, ще видим какво ще излезе стискам палци :wink:
:lol: колега ,еми то сома тогава започва да тегли.22-2 и 6-9сутринта.вечеря и закусва :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”