Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Монтаж с два вирбела ?!
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Монтаж с два вирбела ?!
Иво,май и на теб ти е ясно колкото на колегата
4,6,8,10гр и т.н. носят.....нищо или пуснати във водата се показва само антената,а като отнемеш от шайбите съответно примерно-0.5,1гр,1.5 и .... и......още какво......

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Поздравления, така се правиivo24m написа:Взимаш една 10-литрова туба от минерална вода........
електрона везна....да може да мери от 0,001

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аре още един тъп въпрос?Георги Кръстев написа:Поздравления, така се правиivo24m написа:Взимаш една 10-литрова туба от минерална вода........
електрона везна....да може да мери от 0,001

А при положение, че имаш съд с вода тая везна за какво ни е?
Аз лично ползвам шише от вода Девин 10л. на промоция 11л.

- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
miro253 написа:Аре още един тъп въпрос?Георги Кръстев написа:Поздравления, така се правиivo24m написа:Взимаш една 10-литрова туба от минерална вода........
електрона везна....да може да мери от 0,001![]()
А при положение, че имаш съд с вода тая везна за какво ни е?
Аз лично ползвам шише от вода Девин 10л. на промоция 11л./по-високо не съм намерил до сега/. Както е споменал колегата горе на една кордичка в единия край съм вързал кукичка /лесно се закача на ухото на ваглера/ и на нея нанизвам всичко каквото ще имам по линията. Като стигна до нужния грамаж всичко прехвърлям върху флуорокарбона и намотавам на совалката. Та за това ми беше и въпроса "Какво да правя с везната?"
Аз използвам кантарчето,понеже съм го купил за други цели но върши идеална работа. На един ваглер съм направил 5 линии с различни поводи и куки ,но с еднакъв грамаж.
И вместо да меря в тубата с вода всяка линия до къде е утежнена плувката.Правя първата линия в тубата с вода след това меря на кантарчето колко грама е. Примерно (2,104г.)и следващите линии ги правя ,като меря оловото на кантарчето и след това направо си ги защипвам на линията и навивам на сувалката.Така не наранявам и влакното като се местят съчмите по влакното и да се къдри.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това с кантара ме разби отвсякъде
А сети ли се да претеглиш общото тегло на ваглерите,ако не си,недей
Мога да ти дам жокер-10гр=14гр
Добре,че и акциите на мачовете са позасилени,иначе щеше да е интересно 

И аз точно заради това се чудех. Купих си комплект нови и хубави ваглери от 10 до 18 грама и като ги пуснах в шишето с вода без да им махам от шайбите стърчат различно над водата един 10 см., друг 5 см над водата, но това е за различни ваглери - за един и същ става с везната.butnik написа:Това с кантара ме разби отвсякъдеА сети ли се да претеглиш общото тегло на ваглерите,ако не си,недей
Мога да ти дам жокер-10гр=14гр
Добре,че и акциите на мачовете са позасилени,иначе щеше да е интересно
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Най накрая усъвършенствах монтажа с двато вирбела,вчера бях за риба и нямах едно заплитане и то в вятър. Направих си монтажите както трябва с най малката подробност,която е от значение.
Най важното е парчето между вирбелите да е от качествено влакно следва качествени съчми,разпределих ги като си му е реда основното утежнение да на разстояние от ваглер и половина и отдолу до долния вирбел един дропер.НО БЕЗ ДА СЕ МЕСТЯТ СЪЧМИТЕ ПО ВЛАКНОТО.Слагам и стискам и там остава,без никакво движение за да не се накъдря влакното.
Благодарение на колегите от форума и грешките които правих си усъвършенствах монтажа,за което им благодаря.
Сега имам още един въпрос.Вчера ходих за риба и реших да търся рибата на дъното дълбочината беше около 9 метра.Исках да ловя на 15м. от брега.
Избирам си дистанцията 15м.бележа влакното за да мога да хвърлям на едно и също разстояние,но дълбочината е 9 метра.Влакното е белязано ваглера е на 15м от брега.
Следващото хвърляне е малко по назад сиреч на 18м и навивам докато се покаже белязката от маркера на влакното (въдицата е с потопен връх в водата ) и следва лека засечка,но когато е затворен бигела имам 9 метра дълбочина и ваглера идва много напред,а белязката си седи където трябва ,а ваглера е близо до брега.
Пак замятам на 18 метра и с потопен връх изтеглям до белязката засичам леко за да потопя линията и след това не затварям бигела за да не се премести плувката (да не дойде към мен).
Въпроса ми е как точно се прави това,ако се лови на примерно 15 метра от брега и дълбочината е голяма 9-метра?
Кой е правилния начин,може ли по опитните да споделят,за да се науча докато е време правилно да работя с подвижния монтаж на по големи дълбочини.
Благодаря предварително
Най важното е парчето между вирбелите да е от качествено влакно следва качествени съчми,разпределих ги като си му е реда основното утежнение да на разстояние от ваглер и половина и отдолу до долния вирбел един дропер.НО БЕЗ ДА СЕ МЕСТЯТ СЪЧМИТЕ ПО ВЛАКНОТО.Слагам и стискам и там остава,без никакво движение за да не се накъдря влакното.
Благодарение на колегите от форума и грешките които правих си усъвършенствах монтажа,за което им благодаря.
Сега имам още един въпрос.Вчера ходих за риба и реших да търся рибата на дъното дълбочината беше около 9 метра.Исках да ловя на 15м. от брега.
Избирам си дистанцията 15м.бележа влакното за да мога да хвърлям на едно и също разстояние,но дълбочината е 9 метра.Влакното е белязано ваглера е на 15м от брега.
Следващото хвърляне е малко по назад сиреч на 18м и навивам докато се покаже белязката от маркера на влакното (въдицата е с потопен връх в водата ) и следва лека засечка,но когато е затворен бигела имам 9 метра дълбочина и ваглера идва много напред,а белязката си седи където трябва ,а ваглера е близо до брега.
Пак замятам на 18 метра и с потопен връх изтеглям до белязката засичам леко за да потопя линията и след това не затварям бигела за да не се премести плувката (да не дойде към мен).
Въпроса ми е как точно се прави това,ако се лови на примерно 15 метра от брега и дълбочината е голяма 9-метра?
Кой е правилния начин,може ли по опитните да споделят,за да се науча докато е време правилно да работя с подвижния монтаж на по големи дълбочини.
Благодаря предварително

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Да не си бил на Чудните скали 

- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Не на 40-те извора на стената дето лових чаушана на 8 метра от брега е към 5 метра дълбочина след 8-мия метър е на 7 метра а на 15 метра от брега е 9 метра дълбочина.butnik написа:Да не си бил на Чудните скали
Сподели колега Бутник как се прави точно когато имаш такава дълбочина винаги ваглера да ти застава на определената дистанция сподели твоя многогодишен опит пробвах разни варианти но не ми се получава точно все или по назад или напраед е ваглера.А нали идеята е да се замята на едно и също разстояние и да се захранва точно с прашката .Прашката е усъвършенствах ,но дистанцията ми играе и то много.
- М. Сталев
- разбира нещата
Ivo, само един съвет от мен за такива големи дълбочини ползвай слайдери ,които носят повече тежест по линията ,за да пропадаш по бързо ,защото един Ваглер който носи примерно 1.5-2 гр ,сметни при дълбочина от 9 метра колко време ще е необходимо да пропадне и да стигне до дъното .Поздрави
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Подкрепям съвета на колегата-използвай слайдери за тия дълбочини.И сам си намери начин да ловиш в близост до петното,аз как ловя ,друг как лови.....всеки си има тертип.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Имам един принцип в риболова на мач, винаги е по-добре да си една идея по-груб от това да префинвашPikeM написа:Ivo, само един съвет от мен за такива големи дълбочини ползвай слайдери ,които носят повече тежест по линията ,за да пропадаш по бързо ,защото един Ваглер който носи примерно 1.5-2 гр ,сметни при дълбочина от 9 метра колко време ще е необходимо да пропадне и да стигне до дъното .Поздрави

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
И аз много зор виждам с този проблем. За такива дълбочини един колега ми препоръча да ползвам тежък ваглер /18гр. / - с малък мъката е голяма. На линията разполагам около 8гр. Аз лично маркирам влакното когато ми е пропаднал монтажа. По време на риболов мятам зад захраненото петно, потапям влакното и чакам да пропадне ваглера със затворен бигел. След това ако не съм видял маркера при мен дообирам плавно до него. Много е важно при замятането ваглера винаги да прелита над захраненото петно и да се стопира с пръст за да се изпъва линията преди да падне във водата. Така го правя аз. Със сигурност не е най-правилния метод, но до там съм стигнал с откриването на топлата водаivo24m написа:Не на 40-те извора на стената дето лових чаушана на 8 метра от брега е към 5 метра дълбочина след 8-мия метър е на 7 метра а на 15 метра от брега е 9 метра дълбочина.butnik написа:Да не си бил на Чудните скали
Сподели колега Бутник как се прави точно когато имаш такава дълбочина винаги ваглера да ти застава на определената дистанция сподели твоя многогодишен опит пробвах разни варианти но не ми се получава точно все или по назад или напраед е ваглера.А нали идеята е да се замята на едно и също разстояние и да се захранва точно с прашката .Прашката е усъвършенствах ,но дистанцията ми играе и то много.

Преди време ползвах клипса, но след загубата на ваглер и линия се отказах от този метод. Чувал съм за маркиране на линията на две места, но не съм се пробвал.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Хвърлям зад петното,с 2-3 оборота изпъвам линията и отварям скобата.Ако сте с лека линия плувката ще тръгне към вас,но при 5-6гр и нагоре,тя просто потъва като котва без да се измести от мястото.Само,че темата стана..... 

- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Темата стана супер,много неща могат да се научат тука.Аз поне пак научих нещо новоbutnik написа:Хвърлям зад петното,с 2-3 оборота изпъвам линията и отварям скобата.Ако сте с лека линия плувката ще тръгне към вас,но при 5-6гр и нагоре,тя просто потъва като котва без да се измести от мястото.Само,че темата стана.....

Когато ловя на дълбочина над 5 метра тежестта ми трябва да е поне 5-6 грама ,което сподели колегата Бутник.
Имам пак въпрос кое е по добро да ползвам на монтажа оливетка или кръгли съчми ААА -3-4 броя?
Кое е по добро?