Щука около Пловдив

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Щука около Пловдив

Мнение от katri »

две забатки вън.2,5кг.62 см.и3.1кг
- колега, снимки имаш ли, щото ако имаш ще ми е интересно да ги видя аз тия махленски зъбатки.
С години ходя на Махалата за щука и имам уловени сумати щуки там,ама досега по-голяма от 1,7кг риба не съм хващал ,а и не съм виждал някой да изкара едра щука(над 2кг.).Може би за 5 години там има уловени 5 щуки над 2 кг., което прави средно по 1 на година, пък ти за един ден - два удара и две риби над 2кг. да изкараш , трябва да си голям късметлия, да не би ти да си и този ударил неделния джакпот от тотото :).
Иначе в неделя и аз бях там на обичайното място - 6 удара и все маломерки, нямаха и 500гр. и заминаха обратно.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Колега danev69 , в момента Махалата е така да се каже изоставена на произвола на съдбата, то не че преди се правеше нещо де, ама поне таксата редуцираше броя на хората, които посещаваха водоема.Сега както казах такса няма и куцо и сакато се е втурнало натам да хваща и прибира маломерки.То не беше ток ,то не бяха жици, навсякъде е осеяно с тапи, сутрин трябва по тъмно да си там за да си хванеш свястно място и скоро и този водоем ще бъде успешно заличен от риболовната карта на България, защото те и маломерките вече не останаха, а какво остава за някоя стойноста риба, способна да хвърля хайвер и да се размножава.
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batkovi kolio 3 »

danev69 написа:какви са таксите на Долна махала?Благодаря предварително.браво колега нямаш ли снимки.на тапа ли ги хвана или на блесна?
Ами за такса никои не мина,на тапа за блесна там е малко трудно мн е обрасло с водна леща и нема място каде да въртиш.А за снимки имам но немога ги сваля от телефона за сажаление.
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

katri написа:
две забатки вън.2,5кг.62 см.и3.1кг
- колега, снимки имаш ли, щото ако имаш ще ми е интересно да ги видя аз тия махленски зъбатки.
С години ходя на Махалата за щука и имам уловени сумати щуки там,ама досега по-голяма от 1,7кг риба не съм хващал ,а и не съм виждал някой да изкара едра щука(над 2кг.).Може би за 5 години там има уловени 5 щуки над 2 кг., което прави средно по 1 на година, пък ти за един ден - два удара и две риби над 2кг. да изкараш , трябва да си голям късметлия, да не би ти да си и този ударил неделния джакпот от тотото :).
Иначе в неделя и аз бях там на обичайното място - 6 удара и все маломерки, нямаха и 500гр. и заминаха обратно.
Ха за джак пота не успях,на махалата има големи животни но както казваш по горе куцо ................. е трагнало за щтука :( не бях ходил одавна на този водоем,силно казано,,от времето когато таксата беше 4лв.тогава се ловяха добри енгземоляри по 4и5 кг и на горе.Като видях колко водна леща има и се от4аях но касмета беше на моя страна :D но през по4ивните дни не е за ходене мн народ.за това в4ера бях на 9ти км но и там беше манифистациа.Живи и здрави и успехи в риболова :D
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Ха за джак пота не успях,на махалата има големи животни но както казваш по горе куцо ................. е трагнало за щтука :( не бях ходил одавна на този водоем,силно казано,,от времето когато таксата беше 4лв.тогава се ловяха добри енгземоляри по 4и5 кг и на горе.Като видях колко водна леща има и се от4аях но касмета беше на моя страна :D но през по4ивните дни не е за ходене мн народ.за това в4ера бях на 9ти км но и там беше манифистациа.Живи и здрави и успехи в риболова :D
Големите животни на Махалата са вече само мит, вервай ми колега, а иначе преди таксата да стане 4лв. беше 3лв. и големите животни си бяха пак само мит :) .Имаше едно време един софиянец, идваше редовно с един джип и висеше по цяла зима на първата дупка, тази която сега е изцяло обрасла и не става за риболов, та за него знам със сигурност ,че е изкарал няколко трофейни щуки от порядъка на 3-5 кг., но откакто отвориха кариерата и таксата стана 4лв., разбира се не заради таксата :) и той не се е мяркал повече.
На теб колега на коя дупка ти удариха щуките и от коя страна от страната на Стряма или от страната на кариерата?Иначе жалко за джакпота, ако го беше ударил какви щуки сега щеше да ловиш, можеше и до скандинавските страни да отскочиш за трофеи :).Със здраве и като удариш джакпота да почерпиш :).
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

:D само да го удара немате никви проблеми с :drinkers:а и до Русиа за трофеи може да отидем.Колкото за махалата,то4но до кариерата от страната на Стряма само там беше свободно,не мисля 4е са само тези даа енгзепляра ходенето му е майката,дано сам бил полезен,със инфото.живи и здрави :D
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

...трофейни щуки от порядъка на 3-5 кг...
Абе имаше и по-големи на "Махалата", ама...
Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

колеги тоя джакпот много ви е надъхал за лесна печалба,ама то вече мама на тати не дава без пари :axe: .джакпота вече го няма така че да се върнем на темата за щуките.някои ходил ли е скоро на с.Любен,преди там излизаше по някоя добра щука между масовите писалки.наслука на всички
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

то4но до кариерата от страната на Стряма
Колега, да не би да искаш да кажеш, че си хвърлял в първата дупка от страната на Стряма(тази ,която едно време е била развъдник за шаран).Аз и викам "дупката с лебедите" , защото всяка зима там зимуват двойка лебеди :).Аз в тази дупка не съм хвърлял от години ,защото тя остава изолирана от другите дупки(няма връзка с тях), била е пресушена изцяло навремето за да се излови шарана и ако има някоя щука там това ще е случайно.Явно,че има и като няма къде да отиде , дори е пораснала , абе казах ти аз ,че си извадил късмет, ама ти не вярваш :).
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

katri написа:
то4но до кариерата от страната на Стряма
Колега, да не би да искаш да кажеш, че си хвърлял в първата дупка от страната на Стряма(тази ,която едно време е била развъдник за шаран).Аз и викам "дупката с лебедите" , защото всяка зима там зимуват двойка лебеди :).Аз в тази дупка не съм хвърлял от години ,защото тя остава изолирана от другите дупки(няма връзка с тях), била е пресушена изцяло навремето за да се излови шарана и ако има някоя щука там това ще е случайно.Явно,че има и като няма къде да отиде , дори е пораснала , абе казах ти аз ,че си извадил късмет, ама ти не вярваш :).
Точно там, ама нали ти казах че др немаше място а за пресушаването не го знаех иначе и аз не бих метнал там.Но явно е било за добро :D
модерирано slivnalia :wink:
Последно промяна от batkovi kolio 3 на Нед Ное 22, 2009 8:28 pm, променено общо 1 път.
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Днес ходих за пръв път до дупките на Песнопой за щука(благодаря на SONY за помощта) , ама нямахме удар. Поседяхме до към 11.30 и се преместихме на Ръжево Конаре. Там на тапите също без удар , ама сефтосах новия спининг 1бр. над килото.Народ имаше много ама бяха повече на втората дупка , ние на първата. Не видях някой да вади нещо с изключение на един колега , който хвана една малка 500 - 600гр.
Изображение
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Браво колега :D на 2 рата никои нищо не хвана.със здраве :D
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

каде е това :4: бре мамкаму
:?:
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

batkovi kolio 3 написа:каде е това :4: бре мамкаму
:?:
Горе в ляво под Esc.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Колега,bigfish браво за щуката.На каква примамка я излъга? Що се отнася до Песнопой,там иска повече търпение и да застуди още.
TICA FAN
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”