Директен телескоп?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Публикувай отговор
tvt555
новобранец
новобранец

Re: Директен телескоп?

Мнение от tvt555 »

stich написа:
tvt555 написа:...Проблемът е че и загубих тапата (горната) за което много ме е яд и незнам от каде мога да си купя нова. Дайте акъл.. :idea:
Заповядай!
Размери всякакви:
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=5
Ще намина в магазина на Скай Сити, че ми е по-близо. Дано да ги има там. Много ти благодаря! :partyman: Моята беше малко по-различна, но и тая ще ми свърши работа. Ново ми е прътлето и ми е мерак още. До скор не бях ловил с директен. Голяма работа си е! :mrgreen:
cArl0sm0Ya
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от cArl0sm0Ya »

Според мен, който за първи път ще хваща директен в ръцете, трябва да вземе нещо по-евтино, да се усъвършенства в риболова с такъв тип въдица, и след време да вземе нещо качествено, с което ще знае как се работи и ще умее да го цени. Аз лично от миналото лято ловя с директен. Взех си един китаец HAKUYO, който тежи около 400 грама (+/- 10грама). Направо говорих с човека в магазина да ми го оластичи, защото не бях чел почти нищо предварително... излезе ми около 90 лв с оластичаването. На мен лично, при положение,че съм свикнал да ловя с него, хич не ми идва тежък. При положение, че съм ловил доста гъсти каракуди, червеноперки, че дори и уклей. Естествено от време на време я оставям на стойката да стрелна нещо с прашката или да свърша нещо друго, но през повечето време ми е в ръцете. Колебаех се между нея и един GLOBE NEW HUNTER , като ги държах в ръцете си определено HUNTER-a беше по-лек, но ми се видя доста по лигав.. предпочетох да заложа на сигурността :) Живи и здрави, тази година може да си взема и някоя FINESSA, но определено препоръчвам първоначално да се подходи с по-евтина и по-груба тояга :)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,що пък с най-тежко и ефтино за начало непременно-ако си има съответните парични средства,нека да не преоткрива "топлата вода" :Колкото е по-лек директния и е от по-качествен карбон,толкова е по-голямо удоволствието от риболова и по-бързо се стига до "висшия пилотаж"с директните :)
Загубата на тапата не е никакъв проблем -от три години,на най-бойния ми директен - 5 метра "Шекспир Клиъруотър",140 грама,са загубени и двете тапи.Отдолу съм му издялал съответния корк,отгоре си е без тапа -нося си го в оригиналния платнен калъф и няма проблеми.Загубил съм и горната тапа на 6 метровия ми "Тубертини Проксима 02"и кво от това -пак носене в калъфа,ако събере мръснотии,измъкваш секциите,промиваш ги хубаво с вода в банята отвътре,след това ги подсушаваш и пак огън!
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Kак пък я нацелихте тая тема.....за последно в нея беше писано април 2011 :) Предполагам колегата отдавна си е взел директен, че може и два даже :D :drinkers:
Ама ако се възроди
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Директните са безсмъртни-няма тука стара-нова тема :lol: Непрекъснато възникват нови фенове,познали един от верните пътища за поетичния риболов :lol: :lol:
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

INCUBUS написа:Директните са безсмъртни-няма тука стара-нова тема :lol: Непрекъснато възникват нови фенове,познали един от верните пътища за поетичния риболов :lol: :lol:
Прав си колега, много си прав...удоволствието от директната 7-ца не го заменям за нищо :)
Сега ползвам едно ниско бюджетно пръчле на Pokee http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... mpion-Pole, което се оказа учудващо сполучливо....
Обмислям варианта(така ми се е набила тая мисъл в главата) за един уип на 9м....но.....след някой-друг месец ще видим какво ще стане :) :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

bachoivo написа: Прав си колега, много си прав...удоволствието от директната 7-ца не го заменям за нищо :)
Сега ползвам едно ниско бюджетно пръчле на Pokee http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... mpion-Pole, което се оказа учудващо сполучливо....
Обмислям варианта(така ми се е набила тая мисъл в главата) за един уип на 9м....но.....след някой-друг месец ще видим какво ще стане :) :)
Позната картинка. След някой и друг месец.......ЩЕКА. :D :D
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не е задължително -аз продължавам да трупам директни /втори и трети резерви/,но никога няма да премина към щека,щото този подвид риболов не ми харесва и не го го смятам за подходящ за моя стил на свободен любителски риболов :)
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Като се отвори дума за директните,да споделя и аз :D Имам седмица на тубертини ,модела е престиж-285гр на 6 секции,защо сега 7-те ги правят на седем секции :?: :smt017 Според мене много по-добри са ,когато са с по-малко секции :idea:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Имам фокус финеса на 7 метра. Удоволствието да усещаш рибата при вадене с него е неописуемо удоволствие.

Хаха...
То тая тема аз съм я писал,карай...
Аватар
ilia_123
новобранец
новобранец

Мнение от ilia_123 »

Имам 7мт на FilStar хем го взех евтино хем и ми върши работа и то при което ловя на нещо като езеро и то шарани около 1-2 кг с лекота
<script src="http://h1.flashvortex.com/display.php?i ... _95_9_1_81" type="text/javascript"></script>
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

Колеги,не знам дали е удачно да се включвам в тази тема,но...
от 2-3 години в гаража ми прашасва един "китаец"-8м. , Rainbow-Super Hard.
Не си споням кога и защо съм го купувал(риболов с директен не е моят риболов).
Искам да го ПОДАРЯ на някого,на когото може да му върши работа.
Пръчката е тежка-440гр.(но според моя кантар над 500гр.)
Ако има заинтересован-нека ми пише на ЛС.
И пак-извинявам се,ако включването ми в тази тема е не на място!
nedku
новобранец
новобранец

Мнение от nedku »

Бих го взел ,ако не си го обещал вече.
Важното е плувката да мърда........
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

И аз бих го взел да си избайцам една дъъъълга дръжка за кеп когато ловя на стръмен бряг или от стена. Който и да я вземе да му е честита! :drinkers:
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

И за дръжка за кеп с това тегло си е таковало кефа от риболова май :(
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”