Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Странно пипане на шаран ?
Модератор: sapuna
- carpsliven2
- сериозен играч
Re: Странно пипане на шаран ?
Аз винаги слагам накисната царевица в пва торбичка. Някой ако по4ерпи кафе ше го науча как става. С тези чашки са нужни сподове... само че с тях изваждането на 5 кг риба несе усеща. Сухата царевица дето слагате в пва .... не носи голям ефект... по-добре слагаите пилети или пък може и свински гранули(като по ефтен вариант )

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- и господ не е толокова добър
Що варена не може ли

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- carpsliven2
- сериозен играч
Може разбира се... трябва да пробвам и метода на сапуна ... може да е ефикасен апък ше излезе и много по ефтино. ще пробвам да замръза и някаква маладжа от трупно брашно.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Малко нагледен материал:
http://www.youtube.com/watch?v=-Hx4hB7ZPHQ
http://www.youtube.com/watch?v=-Hx4hB7ZPHQ
Риболовът не е слука,а наука!
-
Това плюене на стръвта доста добре се избягва с новите модели монтажи на куките.

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Риболова "на косам" е един доста денамичен начен и с годините се убедих,че колкото е по-прост един монтаж толкова по-добре но винаги залакам на качествени поводи и куки. Пък и доста пъти съм гледал филмите на ФОКС и КОРДА и там доста добре се виждат тънките моменти. Дани Фербрас в един от филмите прави доста гелета и в крайна сметка излиза че кука уайтгеип№6 е малка и т.н.Според мен на всеки водоем е различно.
-
След като си гледал всички филми явно си видял,че шарко лапа и плюе стръвта много пъти преди да се убоде.През времето на плюенето нито един-път не се усеща на сигнализаторите.Точно във фимите на корда показват предимството на монтажа с хълкичката(погоре).Целта е да се сведе до минимум бройките на изплюване.Наистна на всеки водоем е различно,но новите монтажи могат само да са полезни,без вреда.
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Спор няма бе братле
. Ама наистина задавал ли си си някога въпроса след като си гледал Корда,колколи пъти сме се валатясвали и си мислим че нямаме риба пред нас ,а всъщнос не сме могли дая надхитрим, тръгваме си от гьола и викаме -как пък не пипна бе де... неината м...а
пък то кво билооо
.Даааа ама сега

-
Продължавам да ги гледам всеки ден тези филми и ми направи впечетление,че много рядко шарана отива направо на стръвта.Вповечето случаи рови като прасе около стръвта и много често я подминава.Това е на водоеми бъкани с риба,представи си на нашите водоеми как стоят нещата. 

На мен също ми направи много силно впечетление когато за първи път гледах подобен филм на Корда и забелязах че рибата се задържа единствено за по дълго въху хранилка
която е нещо подобно на качемак при което засмукаване прави облак и каточели не се плаши толкоз и продължава де седи върху стръвта и се храни за разлика от др. начини на подаване на сръвта 

-
- вече хвърля и на тежко
Колеги когато имам такива пипания просто слагам по тежка кука.В повечето случаи проблема е решен.И винаги застопорявам оловото спрямо основното влакно .Успех и само възрастни.
-
Колега то оловото винаги е застопорено,дали е инлайн или с клипс.Въпроса не е в тежеста на куката,защото шарана плюе още преди да лапне куката.Ако е по лека има по голяма вероятност да не я усети.Шарана ако лапне куката и монтажа е правилен няма начин да не се убоде,или ако това се случи ще е 1на 20 примерно.Идеята е шарана да не усети по никъкъв начин монтажа и тогава успеха е по голям.За това в зимно време или в студените месеци е по подходящ финния такъм,в много от случаите даже тънак флукарбон за повод,малка кука и малка царевица на куката.Хранилката помага много,защото шарана олисан от вкуса и аромата на хранилката става непредпазлив и не обръща внимание на останалите фактори.Там проблема е,че хранилката сабира много дребни.nervaa написа:Колеги когато имам такива пипания просто слагам по тежка кука.В повечето случаи проблема е решен.И винаги застопорявам оловото спрямо основното влакно .Успех и само възрастни.

-
- вече хвърля и на тежко
Снег,чета ти постовете с интерес.Естествено с някои неща съм съгласен с теб,с някои не.Всеки се е учил по своя си начин.Технически нямам твоите познания но се уча с практиката,а тя ми е показала че с тънки поводи не мога да извадя рибата която ми е ударила.Или просто с удара е срязала монофила 0,40 когато е на повод с 3зърна на куката или пък изправила кука 1/0.Говориме за Дунава.Дано колегите от форума правят разлика от езерния и Дунавския риболов като техника и сила на рибите.В последните години повод правя от импрегниран корд 2ка които е и по дебел и от 0/40 и не се оплаквам от неуспехи.Живот и здраве ако имаш желание каня те към моя Видин и дано да имаме късмет.А за по тежката кука в речния риболов работи.
-
За Дунава съществуват съвсем други техники и тактики.Живот и здраве на лято при обиколката на България ще пробваме някоя тактика на Дунава. 

е какво сложно имаLudia написа:ами за накиснатата царевица да.... така е. Варианта с царевица е да е суха. А за захранките има масла които не разтварят пваsapuna написа:Ами помисли малко де!![]()
Първо-използването на влажни стръв и захранка/накисната царевица/!![]()
Второ-не бях чувал по него време за ПВА!
просто сложно ми се вижда цялата схема със замразяването.... иначе наистина е новаторска идеята, за времето си