Змии

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
ildisto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Змии

Мнение от ildisto »

И всичко е много точно казано. Аз също познавам "отблизо" пепелянките и съм съгласен с колегата.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

ildisto написа:И всичко е много точно казано. Аз също познавам "отблизо" пепелянките и съм съгласен с колегата.
Тебе съм те виждал в действие ... :)) Още настръхвам като си помисля как гони оня големия смок :)
Аватар
sasho_cross
новобранец
новобранец

Мнение от sasho_cross »

Freaky.. написа:Съжелявам ако съм объркал раздела ама все пак спининговия риболов иска ходене и така Искам да ви питам как НЕ ви е страх да шарите из шубраците мен ме е страх да не настъпя някоя та споделете седат ли змии в храсти високи треви или напразно се страхувам :( Поне се оспокойх че дори и отровна има по голяма вероятност да оживея http://www.sriokoz.com/documents/temi/b ... miite2.pdf
моля споделете нещо че вече не издържам :cry: :cry:
Хората казват,че който го е страх от мечки не ходи в балкана!!! :butthead: Ама виж кво,обувай високи гумени ботуши или кубинки и газ из драките!Сигурен съм,че няма да имаш проблеми дори и да я настъпиш :D Тъй че Наслука тоя сезон и не се притеснявай от змиите!!! :ANAL:
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Миналата година за сефте видях толкова много змии. Водни, разбира се, но предполагам и другите видове са се размножили доста. На всеки излет поне по 5-6 змии. Миналия петък за втори път тази година ходих за малко за риба и видях две змии. Не знам на какво се дължи тази популация. Не че ми пречат, но просто се чудя. Както чета, други колеги също са го забелязали това през миналата година.
Аватар
mavara76
новобранец
новобранец

Мнение от mavara76 »

по принцип не ме страх -но преди три дена три се вплели във едно, гледах като луд Изображение
Изображение

всички рибки плуват само пържените не Изображение Изображение
nissana
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nissana »

Ако предварително мислите и се страхувате от змиите,само си създавате дискомфорт.Хапан съм,нищо страшно.Внимавате и всичко ще е наред,ние сме животни,те също,нека да се разбираме.И за Бога,не ги убивайте,вие ядете крави,а те не ви убиват,нали?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Колеги, имаме проблем със змиите на село. Дядото си живее в селската къща с дворно място около декар и навсякъде гъмжи от змии. Трудно ми е да го опиша - за 20 минути седнал под асмалъка, около мен минаха 3-4 змии, някои бяха по 1,5 м. За толкоз малко време направо откачих, ако живеех там, досега да съм се гътнал....
Въпроса ми е, има ли начин да ги разкарам от къщата? Какво работи? Може би има уреди подобни на тези дето гонят къртици?
Иначе, ходейки за риба постоянно се оглеждам за таралежи до сега безуспешно.., които да пусна в двора..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
MOSKOW83
новобранец
новобранец

Мнение от MOSKOW83 »

Миналото лято на Шкорпиловци един колега донеси някакъв препарат 1л.,не си спомням какъв беше, разтвори го в 10л. вода сложи го в пръскачката и наръси около караваната и палатката.
Значи има препарати.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:...Въпроса ми е, има ли начин да ги разкарам от къщата?...
Отиваш до някъде където има доволно количество от ония едрите пепелници , уличните . Пълниш едно чувалче с фасове и повечко пепел от цигари по възможност . Разхвърляш из двора като гледаш около асмалъка и къщата повечко пепел да разсипеш и ще видиш как за нула време змиите ще се преместят при комшията :wink: Е , ще имаш временното неудобство да ти е загрозен пейзажа от фасове ама поне месец не ги чисти . Хубаво е да го правиш всяка пролет към края на март туй упражнение и после цяло лято рахат .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Така наскоро бях на едно изложение на змии и пича дето ги гледа/биолог по призвание и Остън Стивънс по душа/ и дето разправя,че си пие кафето с черната мамба ми разясни следните факти :roll:

1. Таражелите не ядат змии :) това е широко разпространена заблуда
2. Единствения начин да се отървеш от змиите е да гледаш котки :)

Като го видях как борави с мамби ,тайпани , кобри и т.н съм Уеко склонен да му вярвам :wink:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
koi4a
новобранец
новобранец

Мнение от koi4a »

Тъкмо мислих да пиша таралеж, но щом казват котки значи котки, може и сурикати. Напрво взимай една мотика и бой, едно е да ги срещаш по поляните на реката друго е да се настанят в двора ти.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Пък и както ги описваш- смоци са.Месото им е със страхотен вкус.Няма холестерол,няма мазнини.
Един фризер, мотика и дядо ти ще докара до стоте. Да е жив и здрав!
п.п. Не съм за убиването на животни,ама щом тормозят стареца,друг изход не виждам.Пък и в тая
криза, месото - добре дошло.
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boby61 »

Месото им е със страхотен вкус.Няма холестерол,няма мазнини.

Очаквам рецептата :partyman:
И да ме няма, пак съм тук !
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

gogibo написа:Пък и както ги описваш- смоци са.Месото им е със страхотен вкус.Няма холестерол,няма мазнини.
Един фризер, мотика и дядо ти ще докара до стоте. Да е жив и здрав!
п.п. Не съм за убиването на животни,ама щом тормозят стареца,друг изход не виждам.Пък и в тая
криза, месото - добре дошло.
Това не е лоша идея, ама няма да помогне. Иначе, въобще не се шегувам - Смоците са станали като домашни животни - спокойно се разхождат и въобще не се плашат от човек. На всичко отгоре се люпят, дядо ми показа 2-ва мъника, които убил, по 20-тина сантиметра.

п.п. Това с пепелниците ми хареса, освен да обиколя моловете с няколко чувала... Определено идеята с котките е по добра. Щеше ми се да прочета мнение пробвано на практика и ефективно, иначе тези котки като се развъдят, нищо чудно проблемите да станат два....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Ето рецептата: след като одереш кожата и изчистиш карантията,режеш на парчета.
Обмазваш с олио или размекното масло и на скарата.На бавен огън обръщаш често.
Вкуса е като на филе от бяла риба,само че няма мириса на риба. Поема доволно бира или
бяло вино. Рискуваш единствено да загърбиш риболова и да станеш змияр.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”