Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Някой може ли да сподели эахранка эа кефал на река.....
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Някой може ли да сподели эахранка эа кефал на река.....
snegk написа: Обаче ще е вървежно ако ловиш с мухарка и да захранваш с мухи, естествено умрели, не живи![]()
![]()

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Захранките не са измислица или рекламен трик а реалност и необходимост.Но само когато се използват правилно с отчитане на сезон,релеф,течение...За колегите,които буквално се заяждат,че можело и без тях - може,но бива ли да яздиш магаре ако имаш кон?
А изцяло по темата - всяка речна захранка си има специфика като аромат и консистенция но важното е,че производителя сам я залага като речна.Така че колега,всяка речна захранка можеш да я използваш като база и да си я дообработиш с аромати,коноп,стръв,глина и т.н. в зависимост от наистина важните неща - сезон,час,релеф,течение и всичко останало.А специално кефала си е бая лаком и с удоволствие се задържа на храната.Наслука на всички и по-малко нерви пред компа.

не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Браво колега,много точен отговор.
Точно така колега. И скакалец можеш да използваш като захранка, стига да знаеш как. Подавам ти жокер: Захранка, в която има кълцан торен/земен червейbutnik написа:Особено ако ловиш със скакалциАтанас Катцарски написа:Еми то захранката трябва да съдържа стръвта,иначе се губи смисъла!

п.п.: Ако не се сетиш - питай. Ще отговоря в темата по-късно.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ама не признават поражениеsteven1969_bg написа:Захранките не са измислица или рекламен трик а реалност и необходимост.Но само когато се използват правилно с отчитане на сезон,релеф,течение...За колегите,които буквално се заяждат,че можело и без тях - може,но бива ли да яздиш магаре ако имаш кон?А изцяло по темата - всяка речна захранка си има специфика като аромат и консистенция но важното е,че производителя сам я залага като речна.Така че колега,всяка речна захранка можеш да я използваш като база и да си я дообработиш с аромати,коноп,стръв,глина и т.н. в зависимост от наистина важните неща - сезон,час,релеф,течение и всичко останало.А специално кефала си е бая лаком и с удоволствие се задържа на храната.Наслука на всички и по-малко нерви пред компа.

Джагър я ми обясни как се кълца торен,че не знам и за кефал ли го хвърляш или.....
Не колега butnik. Кълцан торен не съм ползвал за захранка за кефал. Дадох го като пример за "вмъкване в захранка" за други видове риби. По същия начин се "вмъкват" в захранката и скакалци (и не само скакалци), подобно на кълцания червей. А иначе, как се къкца торен червей? Ами кълцаш го в буквалния смисъл - или с ножичка (има и специални такива), или с ножче, наситняваш го и - в захранката: за каракуда, за червеноперка, чаранче, абе за всичко, което обича червея.
п.п.: Разликата между червея и скакалеца е, че скакалеца е сезонно насекомо. Него през зимата не можеш да си го набавиш. И още, скакалецът си го доставяш сам на водоема - в магазин не се продава. Червеят - друга бира е. Всесезонен.
п.п.: Разликата между червея и скакалеца е, че скакалеца е сезонно насекомо. Него през зимата не можеш да си го набавиш. И още, скакалецът си го доставяш сам на водоема - в магазин не се продава. Червеят - друга бира е. Всесезонен.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Темата е ,дали някой може да сподели захранка за речен кефал конкретно , а не е ,дали има на пазара захранка за риболов на речни риби при които да се добавят скакалци и мухи с подрязани крилца , за да станат за улов на кефали ! И не се заяждам ,само смятам , че когато се хвърля захранка в реката ,то тя се мята за каквото дойде ! Сигурно става и за кефали , но не е специфична за вида ,докато при спининг или мухарка е гарантирано!
Няма захранка за Речен кефал !!!
Няма захранка за Речен кефал !!!
За кефал: Скакалецът се подава подобно на "слепен" бял. Та точно в темата сме си. А за купешките захранки - ами има си и за кефал.
Не знам , но почваме да приличаме на TV SHOP ! Ако искаш , пусни някоя и друга снимка или демонстрация на продукта
Шегувам се , разбира се ! Поздрави

Е, снимка на слепени скакалци нямам, а и не съм се сещал да направя, но ако знаеш, как се прави слепен бял (шарен), то е по същият начин. Става и с други насекоми. Проблемът е да си ги набавиш (насекомите). Иначе - TV шоп? Кое до тук е TV шоп? Питам без всякаква ирония. Всеки с мненията си. Колеги питат, колеги отговарят. Кой с каквото може - помага.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Как да няма бе колега-MILO CAVEDANO е за кефал,а вече е друг въпроса,че храната я харесват и другите речни обитатели.Trias написа: Няма захранка за Речен кефал !!!
Джагър,благодаря ти братко ,че ми отвори очите как се кълцат червеи скакалци.Ще почерпя да знаеш.
-
- и господ не е толокова добър
То може така да пише, но да е само за кефал, не е истина.Дори и протеиновите топчета не гарантират на 100%, че ще клъвне шаран, а за другите захранки и риби да не говорим.jagger1 написа:За кефал: Скакалецът се подава подобно на "слепен" бял. Та точно в темата сме си. А за купешките захранки - ами има си и за кефал.
Преди бях писал, че всяка една река, а дори и всеки един вир е спецефичен за себе си.На една река, където ходя за кефал, ако хвърлиш каквато и да е захранка, кефал не чакай. На единия вир кълве и се захранва само на сладка царевица, на другия само на бял и се захранва с такъв, на третия на рибка.Дори и всичко това зависи от сезона. Затова, че да говорим за специална захранка за кефал, която ще работи навсякъде е просто несериозно. Затова за всеки водоем трябва да имаме инфо и познания, само тогава можем да се надяваме на успех

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Кефала си има специфични местообитания в реката.Ако вие ги усетите при подаване на храна може да направите добър риболов.Друг ефективен метод е стрелбата с бял червей,слепен с мозайка или само червей,като начина на подаване избирате според течението на реката.Както съм писал това важи за реките Марица и Стряма,където имам многобройни излети.Сигурен съм,че и на Искър,Струма,Янтра и др. ще имате успехи.Но няма как да селекционирате и да ловите само и единствено кефал-ще ловите и мряни,скобари и морунажи.Имал съм излети на реката,когато съм ловил само кефал, под баража на Абраша,но това се случва рядко.През летният сезон може да се стреля и сладка царевица или да се добави към храната с която ще захранвате.Специално на Марица рибите се влияят от храна,съжалявам,че в темата не се включват мои приятели,които биха потвърдили думите ми на 100%.И все пак всеки сам избира как да лови,аз си ловя по тоя начин и се радвам на успешни излети.butnik написа:Как да няма бе колега-MILO CAVEDANO е за кефал,а вече е друг въпроса,че храната я харесват и другите речни обитатели.Trias написа: Няма захранка за Речен кефал !!!
cavedano rio-речен кефал-справка Гугъл преводач
- ivelin_1976
- разбира нещата
Напълно подкрепям butnikbutnik написа: няма как да селекционирате и да ловите само и единствено кефал-ще ловите и мряни,скобари и морунажи.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Абсолютно си прав Snegk. Няма универсална захранка за нито една риба, като отделен вид. На всяка захранка се "присламчват" и други видове риби, които също обичат да си похапват от нея. Зависи и какви други видове риби има в конкретния водоем. То, и за шаран, когато се захранва, не е ясно дали няма да се намести и някоя каракуда на въдицата. Така е и при клена. На купешка, която е за клен, могат да се съберат и други риби. На скакалец може да се хване и клен, и пъстърва, мренки, едър уклей, червеноперка .... Въпрос на рибно богатство във водоема. Мисля, че никой не абсолютизира захранките и стръвта само за един вид риба. Клен се лови на много видове стръв. Въпросът е: сезон, водоем, местната хранителна среда на водоема, времето, състояние на водата (прозрачност, температура, течение), типът на водоема (затворен, река), посока на вятъра или безветрие и още редица други фактори, с които постоянно трябва да се съобразяваме. От това и всеки сам следва да си определи и видът на захранката, и видът на стръвта, и методът на риболов, пък дори и часовият интервал за риболов. Няма универсална стръв, няма универсална захранка, няма еднакви условия за риболов. Всеки сам трябва да се съобразява. А иначе, мисля, че доста полезни мнения има от колегите по темата, особено за начинаещите. Тези, кото сме набрали вече опит, просто трябва да помагаме. Понякога обаче, и ние научаваме нещо ново от младите, а това е и смисълът на форума. Нека да помагаме, а там - на водоема, всеки сам решава, как да реализира и експериментира наученото. Успех на всички колеги иsnegk написа:То може така да пише, но да е само за кефал, не е истина.Дори и протеиновите топчета не гарантират на 100%, че ще клъвне шаран, а за другите захранки и риби да не говорим.jagger1 написа:За кефал: Скакалецът се подава подобно на "слепен" бял. Та точно в темата сме си. А за купешките захранки - ами има си и за кефал.
Преди бях писал, че всяка една река, а дори и всеки един вир е спецефичен за себе си.На една река, където ходя за кефал, ако хвърлиш каквато и да е захранка, кефал не чакай. На единия вир кълве и се захранва само на сладка царевица, на другия само на бял и се захранва с такъв, на третия на рибка.Дори и всичко това зависи от сезона. Затова, че да говорим за специална захранка за кефал, която ще работи навсякъде е просто несериозно. Затова за всеки водоем трябва да имаме инфо и познания, само тогава можем да се надяваме на успех