Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Кърджалийска област
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Кърджалийска област
Благодаря за бързия отговор колега.Значи там отпада като вариант. А сега втори въпрос
Когато идваш от Асеновград посока Кърджали, 3-4 км преди Паничково,както са завоите по главния път,има наляво едно тесно асвалтирано пътче.Знам,че там има водоемче,което било някъде в ниското. И преди години рибари там са ходели и са вадели шарани.Сега как е хавата там,има ли още риба ?

- Антон Тонев
- сериозен играч
За там вече хал-хабер си нямам.nemalabavo написа:Благодаря за бързия отговор колега.Значи там отпада като вариант. А сега втори въпросКогато идваш от Асеновград посока Кърджали, 3-4 км преди Паничково,както са завоите по главния път,има наляво едно тесно асвалтирано пътче.Знам,че там има водоемче,което било някъде в ниското. И преди години рибари там са ходели и са вадели шарани.Сега как е хавата там,има ли още риба ?

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- enterprise
- вече хвърля и на тежко
езерцето на ПАНИЧКОВО не е съвсем обезрибено-има каракуди и шаран,но не си струва риболова там в момента.онези оранжевите рибки и аз не съм виждал отдавна преди 15-20 години бяха в изобилие-това са каракуди и наистина са страшно красиви особено в шарени варианти...рязко застудя и затова пресече рибата -на Даскалово е муден риболова-научиха я на пелети и вече даже избира на кои пелети да взима-пролетта ще се ловят на кюфтета и пастърма
,чернооченския също не дава-ще е активен според мен късна пролет-просто този язовир дава активно късна есен -има огромни амури и шарани вътре -от лични впечатления,на пчеларовския -щуката явно вече привърши-никой нищо не се е похвалил...но в други години не си спомням така рязко да спре риболова....засега от платените-даскалово ,като че е най-добрия избор ,но си е наблъскан с риба -и аз лично ако не закача трофей ще ме е срам да се похваля...

- enterprise
- вече хвърля и на тежко
много красив язовир ,беше зарибяван отдавна, но сега е на самотек -проблема там е ,че се навъди слънчака в големи количества,жалко ,че няма едър хищник вътре...има шаран,каракуда -и от оранжевите (понякога до кило),и едър толстолоб-под едър разбирам около 20 кг...местните ги стрелят с пушки ,това лято едни младежи успяха с арбалет и завързана стрела да пронижат един 24 килограмов..но слънчака ужасно потисна другата риба -риболова на плувка е почти невъзможен...и асфалтовия път скоро свършва и особено във влажните месеци не е за нормална кола...nemalabavo написа:Благодаря за бързия отговор колега.Значи там отпада като вариант. А сега втори въпросКогато идваш от Асеновград посока Кърджали, 3-4 км преди Паничково,както са завоите по главния път,има наляво едно тесно асвалтирано пътче.Знам,че там има водоемче,което било някъде в ниското. И преди години рибари там са ходели и са вадели шарани.Сега как е хавата там,има ли още риба ?
-
- научил се да хвърля
Значи там може да се иде повече ,за да си сред природа и за мохабет - огън да се запали,скаричка, бира...винце в по-студеното време.Ако удари нещо ,ще е добре дошли.А и щом е разпуснат сигурно не са оставили риба вътре
А ако от онези оранжевите рибки има 1 килограмови екземпляри,ще е много интересно да се хване такава риба 

- Vid
- кандидат преподавател
Как стои въпроса с Даскалово 2, този след селото. На пролет ходихме там да пробваме костура, но не и не. Иначе язовира изглежда приличен, таксата беше 5 лв. и каквото си хванеш, но нищо не се хващаше. Дали сега не нещо не е тръгнало или просто там няма нищо?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
На баластерната на Глухар кълве ли ??
- Антон Тонев
- сериозен играч
Кефал, вляво от моста въжения, на бял червей + огин или нещо за сгряванеAydo89 написа:На баластерната на Глухар кълве ли ??

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Don4o_62
- учете се от него
На Паничково гьола го държи местния патрон на заведението,уж имало многоооо риба срещу кинти естествено
,като таксата била на договорка и визуално преценяване на клиента дали е платежоспособен
.Лятото спрях да наловя няколко каракуди за стръв за Кърдж. но феса излезна много алчен,вика такса,викам хвани ме за .....
и пътя.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- antivik
- кандидат преподавател
Антон Тонев написа:Кефал, вляво от моста въжения, на бял червей + огин или нещо за сгряванеAydo89 написа:На баластерната на Глухар кълве ли ??

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- enterprise
- вече хвърля и на тежко
пуста му работа -закъснях да снимам резултата на двама младежи от вчерашен излет на ЯЗ,кЪРДЖАЛи....били са някъде на нулата на язовира-2 бели риби-за жалост тъкмо ги разфасоваха , та не ги снимах-една риба е към 4-5 кг,но другата я претеглих без глава и черва 8,700,значи е била към 10-те,уникално животно,,,и това на спиниг от брега -воблер ,нещо си йо зури ли ....
- Антон Тонев
- сериозен играч
10 кгenterprise написа:пуста му работа -закъснях да снимам резултата на двама младежи от вчерашен излет на ЯЗ,кЪРДЖАЛи....били са някъде на нулата на язовира-2 бели риби-за жалост тъкмо ги разфасоваха , та не ги снимах-една риба е към 4-5 кг,но другата я претеглих без глава и черва 8,700,значи е била към 10-те,уникално животно,,,и това на спиниг от брега -воблер ,нещо си йо зури ли ....

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- enterprise
- вече хвърля и на тежко
и странното е,че бяха с много тъмна окраска белите риби,някакви негри,аз такива не съм виждал.сигурно са обитавали много дълбоки части на язовира... и това от брега 

- antivik
- кандидат преподавател
enterprise написа:и странното е,че бяха с много тъмна окраска белите риби,някакви негри,аз такива не съм виждал.сигурно са обитавали много дълбоки части на язовира... и това от брега

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Антон Тонев
- сериозен играч
Абе , я аз да попитам.Днеска бях в командировка в Момчилтрад, и ме светнаха за едно место дето досега не съм ходил.Става дума за место за комплекс Маказа.На около 500м имало бент, и излизали хубави мрени и кефали.Я споделете някой ходили ли е там.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев