Отвътре

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Re: Отвътре

Мнение от stonetales »

Едно време ми казваха "Виден столичен каменист" или "Краси плинта":)
Сега ми казват Краси камъка, а тук, в Сине, даже и Павето:)

Кой ме "Камен"-яса - не знам?:) ДА ми купи риза незабавно!:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

На практика „адресите” съществуват едновременно във физическото тяло, енергийното тяло и психиката. Психиката е тази, която свързва двете тела.
В науката тази връзка е известна като психо-соматична връзка, но аз не съм учен и говоря за нещата със свои думи.

Ролята на разхлабването е такава, че помага за изчистването на „адресите”. Тоест – имайки неразположение, схващане или болест във физическото тяло, ние имаме същото това неразположение, схващане или болест и във енергийното тяло. Абсолютно същите неща, в същия момент съществуват и във психиката ни. Неслучайно болния се чувства зле, а здравия – добре.
Разхлабването – подобно на масаж, лечение или каквато и да е лечебна терапия – помага за изчистването, излекуването на споменатите по-горе „адреси”, чрез простия факт на премахване на блокажа, втвърдяването, стагнацията схващането или каквото и да е там неразположение в определено място на физическото тяло. Дали ще е под формата на лятна почивка, физическо упражнение или просто отиване сред природата или пък някакво друго приятно изживяване, отпускането, релакса, разхлабването, винаги „отварят” в буквалния смисъл телата и психиката ни за поемане на нова, свежа енергия. Тоест – възможността за почивка.
Упражненията със манипулирането на сферата имат една основна цел – да предизвикат вътрешно, енергийно разхлабване на физическото тяло, изчистване и постепенно премахване на „адресите” и излекуване и релакс – в крайна сметка.
Тоест – постигане на пълна автономност и постоянен „рефреш”, презареждане на физическото ни тяло. Оттам на психиката и съответно на енергийното тяло. Самото движение на сферата Предизвиква разхлабване. Все по-пълно и все по-пълно.
Предполагам, че очаквате да ви опиша десетки или стотици форми и движения със сферата – вътре или извън тялото. Не го правя, по простата причина, че всеки един от нас може да си представи и след това да следва своите собствени упражнения, форми и начини. Аз лично съм опитвал много и различни такива и след доста опити съм се спрял на едно-две. Не аз – тялото ми се е спряло на тях. На всичкото отгоре, след определен период от време тези един-два начина се сменят от само себе си и така продължавам напред.
Та – какъв смисъл има да ви закотвям в някаква определена форма, след като тя така и така ще се промени - рано или късно?:)

Само бих споменал едно основно положение.
След „събуждането” на сферата вие започвате да я водите съзнателно и волево, следвайки своите предпочитания за посока и форма на движението. Това е, да кажем, единия основен начин за изпълняване на упражнението – чрез осъзнато, разумно усилие от ваша страна.
Има и друг основен начин.
След „събуждане” на сферата, просто я оставете да се върти и суче както си иска. Дайте и възможност да изпълнява движения, които Не предвиждате или измисляте в момента. Тоест - захвърлете контрола на разума някъде встрани и оставете сферата да ви изненадва.
Погледнато от друга страна – разчупете стагнираните форми, предлагани ви от разума и дайте възможност на сферата сама да открие необходимите за тялото ви движения.
Ще бъдете тотално изненадани от поведението на тялото си
И двата основни начина са полезни. Развивайте ги.

Успоредно с развиването на упражненията се забелязва и уголемяване на сферата. Докъде ще стигнете – зависи само от вас.
Това което правя аз, за момента, е:
От средата на тялото изкарвам сферата напред, после встрани и правя пълна обиколка на тялото в едната посока, докато я вкарам отново, от обратната посока, навътре в тялото. Повтарям същото, но в обратна посока и така до безкрай. Постепенно сферата се уголемява, обхваща цялото тяло по дължина и в един момент започвам да усещам физически и плътно пространството около себе си – там дето минава сферата.
Един от практическите резултати е, че изчиствайки енергията си по този начин, разкарах от себе си един основен недостатък – лакомията си.
Вече не ям със дни физическа храна – нищо освен вода или сокове или смешно малки количества алкохол – просто за вкус, не за злоупотреба.
Ям физическа храна само ако отида на гости някъде или ако ми дойдат гости и приятели. И то доста по-малко от преди. Естествено – вкусовите усещания са изчистени до край и нямат сравнение със периода ми на тъпчене с храна.
Е – има една опасност – да се мумифицирам приживе. Но добре, че приятелите ми идват на гости, та от време на време поемам някаква храна.
Погледнато от друга страна – ако нямам приятели – какъв е смисъла на живота?:)

Това беше:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Баси ! Колко по-лесно ще е с една клизма , чаша рициново + един аспирин , от това твоето къде по цел ден се наливаш само с глюкоза и аромати :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Ле -ле кво писане му удари само заради ...ако нямам приятели – какъв е смисъла на живота
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Цяла сутрин все заради ОТВЪТРЕ, /разбирай събуждане в 09.20 и сапикясване до 10.20,заемащо сране,миене,закуска с чай,сваляне на дебелия скреж от прозорците на МПС-то и избръмчаване към културния живот в нашата провинция /се мъчех да си представя пустата сфера и да я врътна,ма нещо само на квадратни форми го докарвах :lol: За това,като стигнах местоназначението през ледясали и изобщо нечистени от снега улички с дебел лед при външна температура в 10.50 часа минус 8 градуса,започнах прочистването ОТВЪТРЕ с "дълги" кафета и водички "Банкя".След като проведох на маса културно-интелигентски разговори без псувни и цинизми :? ,пак усетих некъв сигнал ОТВЪТРЕ,посурнахме по леда на тротоарите на главната улица с един приятел моето страхуващо се от счупване на крайниците съпружество и хлътнахме в друго културно място -наречено клуб "Култура". :!: Там продължих прочистването ОТВЪТРЕ с наливна бира "Старопрамен",манастирска салата / съдържаше едър черен боб,лютеница,бекон,сирене,магданоз,моркови,краставица и разни неидентифицирани дребночи :shock: /,след което затапих отвътрето с "кавардисани свински хапки" :rolleyes: .Кавардисани,ще рече предварително мариновани и задушени с лук.След лежерните следобяд и привечер с книга в ръка и пред телевизора,сега продължавам работата върху ОТВЪТРЕТО с мастика "Пещера,айран "Алада",много интересно и вкусно сирене от биволско и краве мляко-смес и филенце "Елена". :?
Във връзка с горното,stonetales,ми се ще да ти напомня,че най-успелите българи в началото на прехода,измислиха сакралната фраза : "Рънътъ праи борбътъ"! :lol:Железен девиз,начи,почвай да замезваш яко,докато не е станало късно за ОТВЪТРЕТО:drinkers:
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

stonetales написа: .........Има и друг основен начин.
След „събуждане” на сферата, просто я оставете да се върти и суче както си иска. Дайте и възможност да изпълнява движения, които Не предвиждате или измисляте в момента. Тоест - захвърлете контрола на разума някъде встрани и оставете сферата да ви изненадва.........
Я да видим какво ще се получи? :roll: Може пък "сферата"найстина да ме изненада ! Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

bkd написа:Ле -ле кво писане му удари само заради ...ако нямам приятели – какъв е смисъла на живота

Предвид соц. девиза - "Алкохолът е враг на човека!", горното може да се перефразира на "ако нямам врагове – какъв е смисъла на живота?!" :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

:)
Божкеееее - Вие пичове, немате настиганьье:)

Само не разбрах на кое наблягате - "ако мога да си ги имам" или "ако мога да си ги нямам"?:)

В края на краищата - кой отговор ще ви удовлетвори повече - това е интересното?:)

Щот за себе си отговора съм го открил!

Което не означава, че не ми е интересен и вашия - Напротив, нал за туй си пишем тукь-е :)

Ето и тук - имате отново Кръстопъкь:
член 1 - решавате, че писанията ми са пълни с глупоскье:)
член втори, да го... - решавате, че писаньята ми са истиньскье:)

Ко прайм и в двата случаье?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ся ако вкараш трети член и направиш конфигурация ще се умирише работата пък било то с 3.14 , било без него :wink:

пп - що точно сфера ? Не друго ами се си мисля че човек за да бъде добре изпълнен отвътре по-скоро елипса му е нужна :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Общо взето е много трудно да се бориш със собствените си пороци! Познавам комарджии на преклонна възраст, съсипали близки и роднини, но живи! А едно приятелче бере душа с инсулт получен по празниците от това, че просто обича да си угажда на храна и да сръбва качествени питиета, на 48 години е! Така, че умната и си следете кръвното!
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

fider написа:...Така, че умната и си следете кръвното!
Чу ли, Камико? С тия пилешки холестеролни кожички инфарктът чука на вратата ти! :P :lol:
Трябва да преосмислиш мезетата...
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Павка, не виждам разлика в интерпретацията на нещата, залагайки на твоето виждане. Ако ти е по-комфортно, разтегляй и моделирай така, както ти е добре, освен, ако не ме базикаш?:)
Нито искам, нито има как да "дам" правила и точни техники. В безкрая има тоооолква много:)

Фидер, мисля си, че е по Интересно, отколкото трудно да се изчистваш.
Ако пък вземеш и замениш понятията полезно-неполезно със приятно-неприятно, то картината ще се разкрие в съвсем друга светлина:)

Стари мой приятелю, Годзи:)
Сега, за разлика, от момента, в който се запознахме/видяхме, съм на другият бряг. Вече не ползвам физическа храна. Част от нещата ще публикувам в края на другата тема.

Това си е моя път - никой не е длъжен да ме следва. Знам, че звучи "ненормално", на първо четене, но от моята гледна точка и позиция всичко си е наред:)

Това е един специален Новогодишен поздрав за теб, за да не изпитваш тъга, по онова , което вече си е "отишло". Не си е отишло - променило се е:)
Ние Се променяме всеки миг:)

http://www.youtube.com/watch?v=xgoIiomauOw
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Драги stonetales!Незабавно се върни към физическата храна -в умерени пропорции.Няма как да си се родил като лъчисто сияние,пък после да си бил посиращо се пакулче,че после и каменоделец и да се откажеш тотално от "мамбото" и алкохола в средни :) количества -външното от тези субстанции крепи формата,която съдържа всичко онова "ОТВЪТРЕ".Ако забелязваш,вече не ползвам термини като "нормално"или "ненормално"-какво ли не съм видял,ама това за "без физическа храна"съм го пробвал,като бях на 27 годишна възраст -един доминиканец-луд сенсей с трети дан кемпо се опита да ме научи освен да късам сухожилия и да пукам черни дробове и далаци, да ям "слънцето":shock:Заеби,направо казано-не е това ПЪТЯ!Нито отвътре,нито през прехода,мамка му.
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Ни Ща пък:)

Гледай сега - съвсем малко алкохол ми остана в менюто, Споко:)
Масирани билкови чаеве, ракийка, червено винце. Но Вкуса (на този етап) им е Божествен:)

Реалността е такава, че на мен Сега Това ми е интересно:)
Забавлявам се по своя си начин и не давам никакви гаранции, че това ще си остане така или след известно време няма да отпраша в друга посока.
Пак казвам - Ние се променяме всяка секунда:) Всичко се изменя:)

Нещо тук ми звънят до София да мръдна. Когато и да е - на връщане ще мина през ледения град:)

Все пак, Ицо - Благодаря за загрижеността:)

А пък на който му е интересно - да чукне в гугъла "слънцеядство" - там са съвсем други фенове:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ш,съ опраиш ти,ма ти трябват още петнайстина години терзания:rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”