Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

ЯЗ КРАПЕЦ-ЛОВЕШКО ОТДАДЕН ПОД АРЕНДА
Модератор: Paublo_Eskobar
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: ЯЗ КРАПЕЦ-ЛОВЕШКО ОТДАДЕН ПОД АРЕНДА
Щом го пише във държавен вестник,верно е.
Аз там съм пораснал...
bobo_33333
В държавен вестник пише че водоем Крапец е определен за любителски риболов.
В държавен вестник пише че водоем Крапец е определен за любителски риболов.
- pe6o_bonev
- научил се да хвърля
минах от там навръщане от р.Росица в понеделник нямаше никои даже караваната на наемателите я нямаше но сигурно Март месец ще се домъкнат да дерат хората по 5лв. казаха ми че цял Декември не са махнали мрежите и че са спаднали язовира колкото може
Да ма ЙАРА не ходи там,за мен за съжаление от страшните ми излети там,аз няма да стъпя,разбрах как е обран от месните,абе кво да ви кажа,жал ми е,няма оправия докато не хванем сопите.

Риба къща няма.
Иара ходи там,няколко пъти хваща бракониери с мрежи само през тази година,но никаква реакция от собственика на язовира!Какво друго да направят?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Язовира бе даден още миналата година и по Никулден са го тараеили яко.iannis написа:Иара ходи там,няколко пъти хваща бракониери с мрежи само през тази година,но никаква реакция от собственика на язовира!Какво друго да направят?
Никъде не пише ,а и се съмнявам ,че ИАРА са го посещавали тази година,камо ли да
и да търси собственикахваща бракониери с мрежи

Аз там съм пораснал...
Добре ходили хванали,що няма инфо,кой е отговорен за това щом е даден,собственика за Александрово ще има този месец дело да се отнеме копцесията,а щом и на Крапец са хванали,процедурата е същата,
Риба къща няма.
отговорни са министерство на земеделието, агенция напоителни системи те са собствениците на язовирите!иара е контролен орган за рибата не за водата!Под наем или на концесия се отдава язовирната стена или казано чашката на язовира!в крайна,сметка ние сме го избрали този министър!Александрово е с статут за стопански риболов вече, така че ще го забрани,и няма да се лови!
Здравейте колеги,
В Петък 01.03.2013год, тъста ми ходи до стената с идеята да закупи за мен, за него и още двама колеги така наречените "Абонаментни Карти" от по 15лв.
Отговорът на хората, които са били там е че такива карти няма и който иска да лови си плаща 5лв.
е те така - в неделя ходих да видя нивото на водата - ниско е, хора почти няма - 2 души на преломският ръкав.
В Петък 01.03.2013год, тъста ми ходи до стената с идеята да закупи за мен, за него и още двама колеги така наречените "Абонаментни Карти" от по 15лв.
Отговорът на хората, които са били там е че такива карти няма и който иска да лови си плаща 5лв.
е те така - в неделя ходих да видя нивото на водата - ниско е, хора почти няма - 2 души на преломският ръкав.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ама ни можи да плащаш ,след като е вписан като обект за любителски риболов.
Или можи-като имаш пара-що пък не

Аз там съм пораснал...

Аз лично ако няма абонаментни карти, го задрасквам този язовир, колкото и да ми харесва.
Но да го тарашат и да си давам парите - няма да стане.
Че жаби мога да си ловя и на барата.
пък може и те да изчезнат.
колега,язовира е вписан като любителски риболов,което означава,че и при отдаването му под наем или както и по друг начин да се казва/юридически/!Тои си остава,само за любителски риболов!т.е не може да го забранява за такъв!А трябва да осигори достъп на рибарите с валиден рибарски билет,но!Вече по негова преценка,дали с дневна такса,или с каквато друга измисли!bobo_33333 написа:Ама ни можи да плащаш ,след като е вписан като обект за любителски риболов.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Според това ,не би трябвало да се плаща...iannis написа:колега,язовира е вписан като любителски риболов,което означава,че и при отдаването му под наем или както и по друг начин да се казва/юридически/!Тои си остава,само за любителски риболов!т.е не може да го забранява за такъв!А трябва да осигори достъп на рибарите с валиден рибарски билет,но!Вече по негова преценка,дали с дневна такса,или с каквато друга измисли!bobo_33333 написа:Ама ни можи да плащаш ,след като е вписан като обект за любителски риболов.
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135606420
Или аз не го разбирам...

Все пак се интересувам и проверявам информацията и не пиша кесима...рекъл-казал.
Да си държат стената и садките и да не се занимават да искат пари...
Така го разбирам аз.
И чакам отговор от ИАРА
Аз там съм пораснал...
Бобо, за някой това е тамян,а дявола бяга от него.Янис.що приятелю така върло ставаш адвокат на някой си,или имаш някъкав интерес.Всички ние войнството рибари искаме да знаем,що трябва да знам от улицата,инфо да има някъде не,аде ми кажи за тез карти като колеги от Ловеч са се наканили да си вадят,уж небили напечатани,уж това,ма то си има и закони ,те Бобо ги показа.За мен вече този язовир за съжаление е извън обсега ми,предпочитам,лодката,семейството и с добри приятели от юга на среща по техните локви и на великата река на север,то вече в Ловешко къде,Сопот одран от мрежи,боклуци до шия,Александрово ще го заграждаме,Крапец арендатори,къде никаде.
Риба къща няма.
Това, кой и как може да ползва язовирите - държавна собственост е регламентирано в ЗРА от 2012г
Там пише, как може да се сформират сдружения и какво могат да вършат те:
(5) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Сдруженията по ал. 1 и 3 чрез своите членове и ръководни органи осъществяват програмите на сдружението за опазване на рибните ресурси, тяхното обогатяване и ползване.
(6) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Сдруженията по ал. 1 и 2 не могат да участват в търговски дружества.
(7) (Предишна ал. 6 - ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Сдруженията по ал. 1 и 2 могат да учредяват търговски дружества без право на непарична вноска в тях. Реализираната печалба от дейността на търговските дружества се разпределя за постигане на определените в Устава цели на риболовните сдружения.
(8) (Предишна ал. 7 - ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Лицата по ал. 1 и 2 могат да се сдружават с лицата по чл. 30, ал. 1 и чл. 31, ал. 1 от Закона за лова и опазване на дивеча.
Чл. 11а. (Нов - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) (1) Организациите по чл. 11, ал. 1 и 2 участват в изпълнение на мероприятия за разселване на носители на генетичен материал в обекти по чл. 3, ал. 1, т. 1 и 2 - държавна собственост, предназначени за любителски риболов, като осигуряват не по-малко от 10 на сто от финансирането, а останалата част се осигурява от средствата по чл. 53, ал. 2, т. 3.
(2) Организациите по чл. 11, ал. 1 и 2 осъществяват охраната на обектите, определени само за любителски риболов, на териториите на действие на съответните сдружения, където управлението на рибните ресурси им е възложено по реда на чл. 15а, и съдействат за опазване на рибните ресурси.
Чл. 15. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Министърът на земеделието и храните и министърът на околната среда и водите определят с наредба ползването на язовирите - държавна собственост, само за любителски риболов или само за аквакултури.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) В язовирите - държавна собственост, определени само за любителски риболов, могат да бъдат определяни зони за аквакултури по ред, определен с наредбата по ал. 1.
(3) С наредбата по ал. 1 се определят и правилата за извършване на стопански, любителски риболов и аквакултури в язовирите - държавна собственост, Черно море и река Дунав.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури публикува в национален ежедневник списък на язовирите - държавна собственост, определени за любителски риболов и за аквакултури.
Чл. 15а. (Нов - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2008 г., доп., бр. 59 от 2012 г.) Министърът на земеделието и храните възлага на сдруженията по чл. 11, ал. 1 управлението на рибните ресурси в реките, старите речни корита и водните обекти по чл. 3, ал. 1, т. 2 - държавна собственост, определени само за любителски риболов.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Сдружение, на което е възложено управлението на рибните ресурси по реда на ал. 1, за извършване на любителски риболов в съответния обект изисква билет за любителски риболов и членска карта на сдружението или членска карта на сдружение, с което има подписано споразумение с цел взаимното им признаване.
(3) Редът за предоставяне управлението на рибните ресурси по ал. 1 се определя с наредба на министъра на земеделието и храните и министъра на околната среда и водите.
(4) Общинските съвети могат да възлагат управлението на рибните ресурси във водни обекти - общинска собственост, за любителски риболов на сдруженията по чл. 11 за осъществяване на общественополезна дейност.
Защитавам даването НА КОНЦЕСИЯ ЗА 25 ИЛИ 35 ГОДИНИ,с планове и задължения които трябва да извършва това сдружение!В закона ясно е записано че,на такива язовири любителски риболов може да извършват рибари с билет и чл.карта на сдружението!
Там пише, как може да се сформират сдружения и какво могат да вършат те:
(5) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Сдруженията по ал. 1 и 3 чрез своите членове и ръководни органи осъществяват програмите на сдружението за опазване на рибните ресурси, тяхното обогатяване и ползване.
(6) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Сдруженията по ал. 1 и 2 не могат да участват в търговски дружества.
(7) (Предишна ал. 6 - ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Сдруженията по ал. 1 и 2 могат да учредяват търговски дружества без право на непарична вноска в тях. Реализираната печалба от дейността на търговските дружества се разпределя за постигане на определените в Устава цели на риболовните сдружения.
(8) (Предишна ал. 7 - ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Лицата по ал. 1 и 2 могат да се сдружават с лицата по чл. 30, ал. 1 и чл. 31, ал. 1 от Закона за лова и опазване на дивеча.
Чл. 11а. (Нов - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) (1) Организациите по чл. 11, ал. 1 и 2 участват в изпълнение на мероприятия за разселване на носители на генетичен материал в обекти по чл. 3, ал. 1, т. 1 и 2 - държавна собственост, предназначени за любителски риболов, като осигуряват не по-малко от 10 на сто от финансирането, а останалата част се осигурява от средствата по чл. 53, ал. 2, т. 3.
(2) Организациите по чл. 11, ал. 1 и 2 осъществяват охраната на обектите, определени само за любителски риболов, на териториите на действие на съответните сдружения, където управлението на рибните ресурси им е възложено по реда на чл. 15а, и съдействат за опазване на рибните ресурси.
Чл. 15. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Министърът на земеделието и храните и министърът на околната среда и водите определят с наредба ползването на язовирите - държавна собственост, само за любителски риболов или само за аквакултури.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) В язовирите - държавна собственост, определени само за любителски риболов, могат да бъдат определяни зони за аквакултури по ред, определен с наредбата по ал. 1.
(3) С наредбата по ал. 1 се определят и правилата за извършване на стопански, любителски риболов и аквакултури в язовирите - държавна собственост, Черно море и река Дунав.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури публикува в национален ежедневник списък на язовирите - държавна собственост, определени за любителски риболов и за аквакултури.
Чл. 15а. (Нов - ДВ, бр. 94 от 2005 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2008 г., доп., бр. 59 от 2012 г.) Министърът на земеделието и храните възлага на сдруженията по чл. 11, ал. 1 управлението на рибните ресурси в реките, старите речни корита и водните обекти по чл. 3, ал. 1, т. 2 - държавна собственост, определени само за любителски риболов.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Сдружение, на което е възложено управлението на рибните ресурси по реда на ал. 1, за извършване на любителски риболов в съответния обект изисква билет за любителски риболов и членска карта на сдружението или членска карта на сдружение, с което има подписано споразумение с цел взаимното им признаване.
(3) Редът за предоставяне управлението на рибните ресурси по ал. 1 се определя с наредба на министъра на земеделието и храните и министъра на околната среда и водите.
(4) Общинските съвети могат да възлагат управлението на рибните ресурси във водни обекти - общинска собственост, за любителски риболов на сдруженията по чл. 11 за осъществяване на общественополезна дейност.
Защитавам даването НА КОНЦЕСИЯ ЗА 25 ИЛИ 35 ГОДИНИ,с планове и задължения които трябва да извършва това сдружение!В закона ясно е записано че,на такива язовири любителски риболов може да извършват рибари с билет и чл.карта на сдружението!