Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Варна?
Модератори: emo vasilev, alekst
Калканчо, явно си вижал илария - вярно е, че и тя има златно петънце на капачетата, но няма как да се сбъркат двете риби, освен когато са много малки, а такива просто не бива да се ловят по закон.kalkan4o написа:Така е,но иларията доколкото знам има също жълто петно,ако ли не значи не съм виждал илария.
За останалите колеги давам един линк за платерината:
http://www.fishbg.com/fish_detail.asp?id=45
Както виждате, тук като местни названия има и илария, и платерина, но от обяснителния текст става ясно, че могат добре да се различават!
Наслука

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Днес към 17,00 часа успях да отида до Ной. Понеже бях разбрал, че сафрида тръгнал реших да се пробвам. В интерес на истината, не бях много настоятелен и след около половин час се отказах. Метнах една пръчка за илария, но за 2 часа въобще не мръдна. Между временно, почнах да хвърлям на вътре за попчета и беше добре - в къщи си ги претеглих и излязоха кило и половина. След 19,00 часа явно сафрида се появи и колегите почнаха да вадят по 2,3,4 парчета. По мои наблюдения - за около 30 минути изкараха по 20-тина. Това мога да споделя от днес.
- Боро
- научил се да хвърля
Реших през празничният ден да си начеша крастата. В 14.30 бях на морето с идеята да хвана някоя и друга илария на дъно. Вървеше много слабо - до 15.30 имах 3 риби и след това спря. На червеите започна да излиза... сафрид. Махнах червеите и сложих чепарето.Докъм 18.30 имах 2,5 кг.сафрид. В 19.00 и сафрида тотално спря. Това което ми направи впечатление при чистенето му, че нямаше риба която да не е погълнала малко зарганче. Съдейки и по огромният пасаж малки заргани (бяха безброй), които видях на морска гара започвам да имам чувството, че ни очакват много добри времена свързани с улова на този вид.
- Боро
- научил се да хвърля
Може и да си прав... По принцип много трудно се различават ако се движат във вода или са полуразложени. Пасажът който наблюдавах на морска гара беше преди 10-тина дена. Имаше пенсионери клатещи чепарета, но нищо хищно не хващаха. Тогава бях на разходка и наблюдавах през тях. Чух и колеги до тях да споменават,че са зарганчета и затова и аз реших че са. Рибките и на морска гара и в сафридите бяха с размер около 4-5 см.
-
- ще става разбирач
-
- научил се да хвърля
-
- научил се да хвърля