Варна?

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Така е,но иларията доколкото знам има също жълто петно,ако ли не значи не съм виждал илария :shock: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

kalkan4o написа:Така е,но иларията доколкото знам има също жълто петно,ако ли не значи не съм виждал илария :shock: .
Калканчо, явно си вижал илария - вярно е, че и тя има златно петънце на капачетата, но няма как да се сбъркат двете риби, освен когато са много малки, а такива просто не бива да се ловят по закон.
За останалите колеги давам един линк за платерината:
http://www.fishbg.com/fish_detail.asp?id=45

Както виждате, тук като местни названия има и илария, и платерина, но от обяснителния текст става ясно, че могат добре да се различават!
Наслука :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

На иларията питънцето бие на лилаво,иначе Дцента е прав,че са различни риби отсемейство кефалови :wink:
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Днес към 17,00 часа успях да отида до Ной. Понеже бях разбрал, че сафрида тръгнал реших да се пробвам. В интерес на истината, не бях много настоятелен и след около половин час се отказах. Метнах една пръчка за илария, но за 2 часа въобще не мръдна. Между временно, почнах да хвърлям на вътре за попчета и беше добре - в къщи си ги претеглих и излязоха кило и половина. След 19,00 часа явно сафрида се появи и колегите почнаха да вадят по 2,3,4 парчета. По мои наблюдения - за около 30 минути изкараха по 20-тина. Това мога да споделя от днес.
Аватар
Боро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боро »

Реших през празничният ден да си начеша крастата. В 14.30 бях на морето с идеята да хвана някоя и друга илария на дъно. Вървеше много слабо - до 15.30 имах 3 риби и след това спря. На червеите започна да излиза... сафрид. Махнах червеите и сложих чепарето.Докъм 18.30 имах 2,5 кг.сафрид. В 19.00 и сафрида тотално спря. Това което ми направи впечатление при чистенето му, че нямаше риба която да не е погълнала малко зарганче. Съдейки и по огромният пасаж малки заргани (бяха безброй), които видях на морска гара започвам да имам чувството, че ни очакват много добри времена свързани с улова на този вид.
Илиев ИП
новобранец
новобранец

Мнение от Илиев ИП »

Боро,това не е зарганчета а ува.Любима храна на сафрид,чернокоп и заргана.Щом се появи увата се появяват и хищниците,а утре и аз ще пробвам на морска гара.
Всеки час риболов удължава живота с два часа
Аватар
Боро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боро »

Може и да си прав... По принцип много трудно се различават ако се движат във вода или са полуразложени. Пасажът който наблюдавах на морска гара беше преди 10-тина дена. Имаше пенсионери клатещи чепарета, но нищо хищно не хващаха. Тогава бях на разходка и наблюдавах през тях. Чух и колеги до тях да споменават,че са зарганчета и затова и аз реших че са. Рибките и на морска гара и в сафридите бяха с размер около 4-5 см.
Илиев ИП
новобранец
новобранец

Мнение от Илиев ИП »

Точно толкова са дълги рибетата,а иначе сутринта даде малко граца и илария на плувка.Имаше колеги на бомбарда и взимаха редовно явно вече гони, в неделя ще я пробвам и аз.Успех.
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Илиев каде е давало на бомбарда? Морска гара ?
Илиев ИП
новобранец
новобранец

Мнение от Илиев ИП »

Да на морска гара на плочата точно зад кораба Шипка.
Hristo
новобранец
новобранец

Мнение от Hristo »

Здравейте колеги днес отидох на морска гара да се разходя с въдицата разбира се и от 13.30 17.30 това е резултата около 2 кила граца и 10 миджита Изображение
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elektronchika »

какво чепаре ползва? или на червей?
kokicha
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Нещо???

Мнение от kokicha »

Еми ето малко снимки! Имаше и сафрид, колегата хвана около 3 килца! Но като цяло - слаба работа!

Изображение
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elektronchika »

някой днес хвана ли нещо? Аз като видях колко народ има и се отказах. Пък и никой не вадеше, нито на чепаре, нито на червей. :(
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Днес за мене беше голям карък. :cry: Отидох на Ной и хвърлих на дъно за илария. Докато си оправя другата пръчка и първата почна да играе. Извадих я и гледам някакво попче, да ама не - оказа се дракон. Убоде ме по пръста и ми развали риболова. Хората са казали: "Кьорав карти не играе !" Вече ще внимавам :(
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”