За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор

За или не, на референдума - ядрена енергетика в Б-я

За:
48
28%
Не:
60
35%
Не мога да преценя:
8
5%
Строеж на допълнителни мощности в Козлодуй:
37
22%
Нова централа в Белене:
17
10%

Общо гласове: 170

Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Re: За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я

Мнение от JettroniX »

deso_bg написа:Тоя подпис, не случайно съм го пляснал там, доста добре знам къде се намират повечето петролни и енергийни компании, и то от личен опит не от нета :D През повечето време работя за тях :wink:
:smt023
deso_bg написа:Ти като си навътре в нещата, т'ва инфо има ли нещо общо с реалноста :
https://www.balkanleaks.eu/en/belene-confidential.html
Такива документи винаги съм се чудил дали са достоверни :D

За бостани и стада - няма да коментирам, че излишно яко спам вкарваме :rolleyes:
Изображение
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

JettroniX написа:
За бостани и стада - няма да коментирам, че излишно яко спам вкарваме :rolleyes:
Добро решение, :D само за в бъдеще се въздържай от коментари по мой адрес :idea:
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

сега и аз да кажа моето мнение
1 по мнението на колегата риболовец Диканаров
Аз не искам да живея сега в средновековна България и в Столицата в ж.к. да се топля на печки с дърва! Не искам внуците ми да живеят след 20-30г. в пещерни условия. Не искам да ме рекетират частни монополи, които да изнасят печалбите си зад граница, не искам заради корумпирани чиновници и лакейски правителства да плащам два пъти по-скъпо за "американски-маришки" ток или три пъти по-скъпо за ток от вентилатори или четири пъти по скъпо за ток от "солари". От какъв зор ги правим?

Ама МНОГО и на мен ми хареса това мнение - та сега нали си имаме АЕЦ Кзлодуй да не би дома да се греем на нещо по различно или си изсякохме горите да ние топло зимЪска.
Каква е гаранцията че няма да плащам години наред Белене и пак да си купувам дърва по 100лв кубика щото съм Г.зе. и ми обясняват колко доходна била. Тя че ще е доходна ще е доходна но за прекупвачи, посредници, изпълнители и подизпълнители и др там изедници.
2 Защо ми се върти и в главата че енергията, която сме длъжни да плащаме от възобновяеми източници трябва по изискане да е процент от тази получена от "Невъзобновяеми", простете ако не се водят така но аз така ги знам, това означава ли че ако го има Белене и процента от 30 скочи на 60 на енергията получена от АЕЦ ще трябва и двойно да се вдигнат лапачите качили се на клона зелена енергия и аз пак ще плащам същите та дори и по-високи сметки за ток и ефект 0.
Другото мнение Турците строят. Не само това те и деца правят и икономика имат и интереси.
3 А и още по-готиното на кого ще продаваме ако не е тайна тая енергия - макар че и сега тези на които продаваме плащат по-малки сметки за ел.енергия от нас. Ми то излиза че ако продължаваме така да си защитаваме пазарните интереси е по добре и ние да почнем да внасяме.
4 Аз правилно ли си правя сметка че няма бизнес който развива производство без да има осигурени пазари - къде са нашите пазари в страните в които руснаците строят нови атомни ли. Май за това трябва да се замислим.
5 Цената . Турците за толкова строят румънците за толкова строели сърбите за толкова се договорили - добре бе ето ви и моята сметка от това което разбрах от тази графика:Ние сме се договорили да си купим чушка на 4лв ама не знаем дали ще ни я продадат за толкова или не, а и не знаем дали ще е цяла чушка или 49-51процента от чушката.
Чехите и те по-балами от нас и при тях струва 6.5 милярда ама май за цялата чушка ане за 49-51 процента. ПС" Те чехите са толкова балами, че и сега ни прибират разликата от цената на произведената ел енергия и тази която ДКЕВР реши аз да плащам."
6 А и аз да попитам има ли договор после за допълнителните разходи - примерно отработеното ядрено гориво какво ще го правим - него не можем да го изсипем в каналицазията щото тогава и тия изедници където ги описах по-горе и те ще се "паркират".
Друго тия нашите си прекупвачи имат ли договори на колко ще купуват и продават та да знаем колко да си стегна колана. Кой ще я построи тая ел. преносна мрежа да не е след като се построи ДКЕВР да ми обяснява че новото поскъпване на тока е защото трябва и това да платя.
Аз го разбирам така когато реша да си взимам кола питам
1колко струва ама да си е моя не да ми я дадат да се снимам с нея.
2колоко и е подръжката смяна на масла ремъци и така нататък това вкл ли е в цената
3какъв ми е данъка за нея да не изброявам идовета такси и данъци
4 каква работа ще върша с нея щото нямам излишни 4 бона да ги дам пък да не знам къде ще я карам тая кола
После сядам и си правя сметка аз имим ли 4 бона или ще тегля кредит за 30 години и тези 4 бона ще станат 10,12. Като видя че ги нямам тези 4 бона а нямам и какво да сложа на масата за ядене се питам къде съм тръгнал, кола да купувам че комшията може да го возя на работа с нея и да ми покрива част от разходите за бензин.
Ами на почивка съм щял да отида с нея ми то и със старата ходя на почивка ами и на работа ходя с нея и комшията пак ми дава част от парите за бензин щото и него го карам на работа. Е пък когато и той си купи кола - догодина няма и тези 10 лева да взимам та за каво ми е тая новата да имам две . Да плащам такси и данъци да ми вика колегата е ти имаш две коли. Да я обслужвам и нея пък да не я карам.
скобара е риба проклета
Изображение
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Нали продаваме ток, част от тези пари да поддържат и/или изградят АЕЦ?!
Май само искат съгласието ни като извинителна бележка за да има какво още да смукат!
В тази снимка има повече смисъл,АЕЦ,ВЕЦ,ТЕЦ нас не ни интересува защото си плащаме!

Изображение
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Изкефима Сиси :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

По едно време понабъбна темата, пък спря и реших да видя резултата :

От 804 посещения, да речем, че са я чели поне 400 души, а гласували :

-Общо гласове : 79

Или при 20 % гласували, само 20 % са "за" !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако това се повтори и на истинския референдум,
Само ще сме потрошили парите, дето и без това са малко :mrgreen: !
Аз съм от гласувалите !!!
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

G.Petkov написа:По едно време понабъбна темата, пък спря и реших да видя резултата :

От 804 посещения, да речем, че са я чели поне 400 души, а гласували :

-Общо гласове : 79

Или при 20 % гласували, само 20 % са "за" !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако това се повтори и на истинския референдум,
Само ще сме потрошили парите, дето и без това са малко :mrgreen: !
Аз съм от гласувалите !!!
То изначално беше ясно, че тоя референдум е кауза пердута. Ма са поне, Ганьо мо'е да види що е то референдум и има ли почва у НРБ-то, 'та занапред да не го ангажират вече с глупости ... :mrgreen:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Самата тема набъбна, защото имаше заинтересовани хора, които си изказаха мнението - будни хора които ги е "еня" :prayer:
Аз моето мнение си го казах. :idea:
На тази тема си говорих и с асистентите ТЕ от Университета, но за жалост още не мога с моите преподаватели от ЯЕ да ги питам за тяхното мнение, че много задачи имам (а те са си там - ТУ) :)
Вярно е, че всичко е политическо, че "част" от изплащането на централата ще мине неминуемо и през нас (потребителите) - тези които са абонати на ЧЕЗ и Топлофикация знаят защо (примерно).....
Тук идва и моя въпрос, който го бих задал на "по-умните" в Министерството - Защо се прави този Референдум, като може да се очертае благото за нашия народ, защо трябва да става по-усложнения път - чрез народа, нали там в Министерството са "по-умни" отколкото в БАН или ТУ и СУ и УНСС ?
Другият извънполитически въпрос е дали РОСАТОМ ще ни простят, че НЕ строим нова АЕЦ, която май ( те ще имат повече изгода) ще е първата руска НОВОПОСТРОЕнА АЕЦ на територията на ЕС (в наши дни), а строим нови 7-ми и 8-ми блок в Козлодуй с тяхните реактори които са за Белене ....
Освен това ще искаме от РОСАТОМ да удължат "живота" на 5-ти и 6-ти блок, спрямо тяхната методика < ? щото 5-ти и 6-ти блок са тяхно изпълнение......
След 2019 година махаме Козлодуй, не строим Белене и после без 2000 MW на Козлодуй - лошия сценарии се оповаваме на новите газови проекти (на пошлата статия по-нагоре, с някой си де има 50 години стаж в ГОлАмАТА ЕНЕРГЕТИКА - тия са почти измрели ве ;) - особено за НОВАТА И ГОлЯмА ЕНЕРГЕТИКА ) които още по-лесно се саботират от терористи....тая гадна нова болест напоследък.....
Толкова е не ясно всичко....което казват, че ти идва да кажеш СТОП....гласът ми за Референдума не се променя спрямо всички ПОМИИ в мрежата и медиите :wink:

П.П. : ВИЕ НЕ ИЗЛИЗАТЕ ЗА КМЕТСКИТЕ СИ ИЗБОРИ, КАМО ЛИ ЗА ТОЛКОВА сложно нещо като РЕФЕРЕНДУМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Като един от младите писали тука ще оставя едно послание (повече няма да пиша постове -нямам какво да добавя), което е много важно за МЕН : бостани и стада...ще ги видя след години ВАШИТЕ деца и много е важно какво ще е за тях БОРБА...

Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

deso_bg написа:То изначално беше ясно, че тоя референдум е кауза пердута. Ма са поне, Ганьо мо'е да види що е то референдум и има ли почва у НРБ-то, 'та занапред да не го ангажират вече с глупости ... :mrgreen:
Много точно казано. Хай да направим и ние първия си референдум как е при цивилизованите държави. Нали и ние сме такава държава, поне на приказки :lol:
Всичко е ясно и закономерно - къвто народа, такива и управляващите.... На никой не можем да се сърдиме, държавата - това сме ние. Ама, продължавам да се изумявам от глупостта на тези де ни управляват - що не направят и нещо за хората, това че ще си правят далаверите е ясно. Всяко правителство го прави, даже европейските, ама направете и нещо за народа, та да не ви сменяме на всеки 4 години. Дали та държава толкоз се е скапала, че от 20г. до сега едно правителство няма сили да направи нещо за нацията?
Ха ха, да дойдат в Хасково и да вземат идеи и пример от нашия кмет - бай ганьо от с.Узунджово, уникален тарикат и комисионер. Четвърти мандат е кмет, все го мразят, ама продължават да го избират......., че и пети мандат ще е кмет..

п.п. Бат Бойко ми е много симпатичен и наистина има осанка кат един истински премиер (и мутра де). Ама за това се иска и акъл. Та тоя така и не прозря и осъзна, че оня педер-финансовото министърче е много вреден за българската икономика... Още тази година ще разберем дали ще си плати за грешките или пък хората са доволни от все и ще му дадат още 4 г. на кормилото на държавата??? Или пък ще изберат оня плужек Станишев, който ако беше мъж, щеше да си подаде оставката след последния крах на БКП, т.е. БСП.
Сорри, че се отклоних малко от темата, ама то тва си е темата..., другото си е просто емоция.....

Сега видях отговора на моя приятел Гендо:
JettroniX написа: Като един от младите писали тука ще оставя едно послание (повече няма да пиша постове -нямам какво да добавя), което е много важно за МЕН : бостани и стада...ще ги видя след години ВАШИТЕ деца и много е важно какво ще е за тях БОРБА...
Та, да отговоря - те нашите деца вече не са в Б-я. И следващите читави деца ще ги хване липсата... Не е ли по правилно първо да помислим за децата - раждаемост, образование, стандарт на живот и пр..., а после да мислим как и дали от левия или десен джоб ще плащаме проекта АЕЦ-Белене???
От то проект нищо няма да излезе, а само фукнята, че една умираща държава представляваща няколко дузини българи и по малко дузини цигани има не една, ами че цели две атомни централи. Браво :D , и кВо от тВа?
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

JettroniX написа: Тук идва и моя въпрос, който го бих задал на "по-умните" в Министерството - Защо се прави този Референдум, като може да се очертае благото за нашия народ, защо трябва да става по-усложнения път - чрез народа, нали там в Министерството са "по-умни"
Ето ти един бърз отговор.....

Днес всичко това е унищожено по план, а ето го и него:

Планът за разорение на България

Проектът "Ран-Ът"

1990 г.

Една зловеща приказка, която ни остави на края на света...

Това е практическият план по който се провежда разорението на България от всички правителства от 1990 г. до днес. Без да се запознае с този фундаментален документ, българинът няма как да разбере света около себе си и епохата в която живее. Той е изработен по поръчка на превратаджиите от 10 ноември 1989 г. от Националната търговска камара на САЩ, в тайна от целия български народ. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва у нас. Това е най-стриктно спазвания документ в България от 1990 г. до днес.

След избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.

Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България

Интересно е да се знае, че докладът по “Проекта Ран-Ът” е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.

При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.

В него има и специална - поверителна част, за която малцина знаят. Това е разделът за "цената на прехода". Ето какво представлява тя:

Труд" от 9 декември 2000 г. публикува коментара на Георги Тамбуев за програмата Ран-Ът, в съгласие с която започва българският Мирен преход към гробищата:

"Чета я и косите ми настръхват. Все едно чета Откровението на Йоан или предсказанията на Ностарадамус за Апокалипсиса... Очаква се невиждан глад. Българинът все по-трудно ще се изхранва. На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението - децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите… покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване. Ще се появи безработица. Предвижда се нивото й да достигне около един милион. Най-квалифицираните млади българи ще напуснат страната. Ще възкръснат отдавна погребани болести… Всички тези "благини" могат да породят силни обществени сътресения. Затова трябва да се въвеждат постепенно, като се държи непрекъснато сметка за прага на издръжливостта на народа. Мизерия, глад, болести, нищета - това прокобва поверителната част от плана Ран - Ът. Да работиш за осъществяването на този план, значи да станеш палач на собствения си народ. Признавам, че ако ме блъснеше кола, нямаше да ме разтърси така, както ужасяващата картина на Прехода. Американските специалисти и българските експерти ни казват в очите какво ни чака."

Георги Тамбуев:

"...секретна част, която засяга социалния ефект на реформите у нас. Когато я прочетох - а аз я поисках лично от Луканов тогава и той ми я даде - ми се изправиха косите!..."

На шефа на фирмата “Програмни продукти и системи” – Рашко Ангелов е възложено бързо да организира превода на български език и да издаде доклада по проекта Ран и Ът. От него също се научава, че проектът има и поверителна част.

"В приложението към плана “Ран-Ът” от 117 страници става дума за това, че българската икономика епредназначена да изхранва 5 милиона души. Още тогава, началото на 90-те години, се прогнозира появата на цигари ментета, алкохол менте, хора, които ще ровят кофите за боклук...

-Къде изчезват 3-те милиона българи според плана? Гоним ли ги?
Г.И.: Това аз не можах да разбера. Най-вероятно е предвидено разселване по света и измиране, стопяване на нацията. Случва се в момента, нали го виждаме.

- Собствеността на тия 3 милиона в чии ръце отива?

Г.И.: Собствеността на хората отива в други ръце...

- Какво следва от загубването на собствеността?

От 1990 г. та до днес, жертвите на плана “Ран-Ът” се изчисляват на малко повече от един милион души. Тези хора или са измрели, или са се изселили от държавата български граждани.
Резултатите се наричат винетки, здравни осигуровки, въвеждането на различни и нови видове данъци и такси, непрекъснатото покачване на цените на най-важните консумативи - ток, вода, и отопление.

Излиза, че на българския управленски елит му се плаща за прилагането на една геноцидна схема за изтребление на населението на държавата по икономически път.

Някои от 29-членния български екип, взел участие в подготвянето на плана “Ран-Ът”, вече получиха своите награди. Те се превърнаха във водещи фигури в обществения живот.

През 2003 г. Симеон Сакскобургготски, имаше среща с Ричард Ран - единия от двамата бащи на програмата. Същата година беше премахнато взаимно-спомагателното здравно осигуряване, при което работещия съпруг осигурява безработния. В резултат днес около 1 200 000 български граждани са с прекъснати здравни права.

Какво ще се случи след оптималната реализация на програмата “Ран-Ът”?

Благата в държавата ще запазят постоянното си ниво, но ще се разпределят между по-малко хора и делът на всеки един ще е по-голям. По този начин ще дойде и прословутото повишаване на жизнения стандарт. То ще е за сметка на изключеното от “системата” консумиращо население.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Потвърждавам ! Чел съм части от Програмата.Тогава ми изглеждаше нереално, но сега ...
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Братлета, България е малка и по територия и по население! Ако имахме пустини като Сахара, Атакама, Гоби, Казълкум или Юта нямаше да е проблем да сложим хиляди декари солари или пропелери! Там на 100 кв. км. я се пада по 1 човек я не! Не вярвам в Австрия или в Швейцария там където пасат "лилавите" крави да нацвъкат солари! Нито вярвам, че на Монблан или Доломитите някой ще допусне да се въртят вентилатори! Е у нас това може и се насърчава, без значение, че са на "Виа понтика" или на в. Васильов. Странно ми е! Обеден съм, че сте патриоти и милеете за утрешният ден на България, а ми се струва, че се съсреточавате само върху днешната кутия цигари! Знаете ли , че за 2050г. ООН прогнозира България да е 5 милиона със силно изкривена линия по отношение на възраст и етносъстав! В момента на 100 бебета се падат у нас под 40% българчета. За да ни има трябва да има инвестиции в промищлеността и селското стопанство! Инвеститорът се интересува от транспортни връзки, енергетика и подготвена, образована работна ръка! Транспортните връзки ще са в близките години оптимални, ако имаме и Набуко, Южен поток, нефтопоровод до Средиземно море, интерконекторните връзки с Гърция, Румъния и Сърбия, ако имаме електричество достатъчно да поемем един поне 5-6% ръст годишно на БНП, то ще сме атрактивни и парите ще дойдат! Тогава и повечето наши гурбетчии ще се върнат да работят и раждат тук! Тогава демогравските криви няма са така стръмно ,
зловещо криви! Много ми се ще да доживея този миг, когато пак ше гоним 10 мил., когато у нас ще има пак глад за работна, образована ръка, когато много чуждинци отново ще искат да работат у нас. Едва ли ще е скоро, но ми се иска поне да видя тенденциата! Както преди 100г. дядо Йоцо е "гледал" как тренът е свързвал България с Европата, така и на мен ми се ще да видя в бъдещето как прогресираща България се изравнява с Европата. Възможно е! От нас зависи! Стига да не се вторачнаме в днешната си кутия менте цигари! Стита честно да помислим сами и да не позволиме да ни натрапват защита на чужди интереси! Ние не трябва да сме територия на Европа за алкохолен и секс туризъм! Ние имаме и друг път на развитие! От нас зависи по кой ще хванем! Дано да е пътят на прогреса, а не на затриването ни като дължава и народ!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Диканаров написа: От нас зависи по кой ще хванем! Дано да е пътят на прогреса, а не на затриването ни като дължава и народ![/b][/u]
То дано опазим и това дето ни остана :!: Щото май все си пишеме и се оплакваме когато поредния месия - политик е проникнал отзад дълбоко в анусите ни.А в ежедневието сме робски душици :evil:
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Vid написа:Реших да пусна тая тема, щото вече съм възмутен от вСе простотии, де се изливат по всички медии. Та, би било интересно с оглед на многото потребители на форума, да видим настройката на някаква извадка на част от населението.
Подчертавам, че нямам нищо общо със социологически, политически и пр. звена и агенции.
В анкетата се допускат две мнения за тези които гласуват ЗА - да посочат за кое от по долу са: Козлодуй - Белене. (за първи път пускам такава анкета, моля ако нещо не е наред, модовете да го оправят)

И тук ще изразя личното си мнение: то е, че на настоящия етап втора ядрена централа, че и допълнителни мощности в Козлодуй не са ни нужни. Защото, населението на Б-я е толко колкото е в "среден европейски или хамерикански град" и продължава да намалява, поради което имаме достатъчно ресурс и сега и в бъдеще да го обезпечим с ел.енергия.
Икономика в страната няма (такава де, да потребява много енергоресурс) и няма тенденция и за в бъдеще да има такава в страната.
Всяка атомна централа крие огромен риск относно замърсяване на околната среда и риск за живота на хората, въпреки най модерните изисквания и стандарти. Да не забравяме "вчера" кВо стана с Токушима-Япония.

п.п. Тук искам да допълня, че този първи референдум е най голямата гавра с българския народ. Защо?
Първо: Защото се прави в най неподходящото време, няколко месеца преди да си иде настоящия кабинет. Та, каквото и решение за вземе народа, този кабинет нищо не може да направи, а новия ще каже - това не е било по наше време, референдума е манипулиран и пр.. :lol:
Второ: Въпросът се свежда до голяма информираност, компетенция, претегляне на икономическите ползи или заплахи - какви и колко ще струва и колко може да се спечели или загуби от новия АЕЦ и пр.. и пр... Та това не е дискусия за баба и дядо от село, а само от специалисти в материята...
ВСЕ си мисля, че по добрия референдум е - да се разреши ли пушенето в закрити помещения- заведения (не учреждения) или не? Защото това касае всеки българин и всеки има категорично мнение за това. Ама, тъй като сме абсурдна държава, нормалното е да направим и първия си абсурден и безсмислен референдум :)
Е, не! Ти направо улучи в десятката. Аз съм на абсолютно същото мнение, по всички точки! Евала! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”